opc_loader

Wensenlijst

Bio Arganolie

16,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  3  items
Beschrijving

Biologische Arganolie (Argania spinosa)

100% puur, natuurlijk en biologisch gecertificeerde Arganolie!

Physalis Arganolie is een krachtig verjongingsserum met uitstekende hydraterende en huidverzachtende eigenschappen. Het vermindert en voorkomt rimpels, pigmentvlekken en (zwangerschaps)striemen. Ook als nagel- en haarolie is Arganolie uitermate geschikt. Het geeft futloos haar glans en veerkracht. Arganolie is nogal zeldzaam en wordt gewonnen uit de Argannoot.

Extra informatie

Oorsprong

De Arganboom groeit in het zuidwesten van Marokko en een deel van Algerije. Arganolie is een heldere oranjegele dunne olie met een typische geur. Physalis plantaardige oliën zijn uitsluitend afkomstig van planten van gecontroleerde biologische teelt.

Miron violet glass

De verpakking (fles) is energetiserend violet glass. Dit glas heeft bijzondere eigenschappen, het werkt als volgt: Het violet-glass berust op het principe dat de moleculestructuur van een substantie permanent gestimuleerd en opgeladen wordt. Dit gebeurt door de doorlatigheid in het UV bereik (stimulerend) en in het infrarood bereik (opladend). UV-licht heeft een ongunstige invloed op ongewenste organismen. Violet-glass maakt het mogelijk het onzichtbare ultraviolette licht en het zichtbare violette licht (ca.380-420 h m 25%) gezamenlijk met het infrarood licht (ca. 730-1050 h m 45%) in het glas toe te laten. Gelijktijdig wordt het zichtbare licht van de zon (rood, blauw, geel groen) geblokkeerd.

Physalis plantaardige oliën

Physalis biologische plantaardige oliën worden verkregen door eerste koude persing van zaden en noten. Zo behouden ze al hun waardevolle essentiële vetzuren, vitamines en antioxidanten. Physalis plantaardige oliën zijn 100% puur, natuurlijk en biologisch gecertificeerd. Enkel natuurlijke vitamine E en rozemarijnextract worden toegevoegd om oxidatie van de olie tegen te gaan. Exclusieve 100% recyclebare Miron flesjes gemaakt uit violet glas zorgen voor een optimale bewaring van de olie. De oliën zijn gecertificeerd door BE-BIO-02.

Plantaardige oliën worden al eeuwenlang gebruikt om de gezondheid te bevorderen en om huid en haar te verzorgen. Essentiële vetzuren (Omega 3, 5, 6, 7, 9) houden de huid soepel en jong. Ze hydrateren en voeden de huid en zijn bijzonder geschikt voor droge, gevoelige en onder andere door de zon beschadigde huid.

Plantaardige oliën samen met essentiële oliën

Plantaardige oliën zijn bij uitstek geschikt om als drager voor essentiële oliën te dienen. Essentiële oliën (etherische of aromatische oliën) zijn de geurige, vluchtige bestanddelen van geneeskrachtige planten, kruiden, bloemen, vruchten, zaden en noten. Het zijn natuurlijke, uiterst krachtige stoffen die talloze cosmetische en gezondheidstoepassingen kennen.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.


Inhoud

100ml

Verpakking

Miron violet glass

Ingrediënten

Argania Spinosa Kernel olie*, Rosmarinus Officinalis bladextract*. * biologische teelt)

Vetzuursamenstelling

Onverzadigde vertzuren

 • 42-50% Oleïnezuur (ω9)
 • 29-37% Linolzuur (ω6)
 • max 2% α Linoleenzuur (ω3)

Verzadigde vertzuren

 • 15-20%

Gebruik

Arganolie is geschikt voor gebruik als massageolie, lichaamsolie of gelaatsolie, desgewenst vermengd met Physalis essentiële oliën. Plantaardige olie beslist niet verwarmen!

Geschiktheid

Arganolie is geschikt voor zowel inwendig als uitwendig gebruik.

Aanbevolen verdunningen

In functie van het doel en van de gebruikte essentiële oliën worden onderstaande verdunningen aanbevolen:

 • Lichaamsmassage: 2,5 à 5% essentiële olie of 5 à 10 druppels per 10ml plantaardige olie
 • Gezichtsolie: 1% essentiële olie of 2 druppels per 10ml plantaardige olie
 • Aromatisch bad: 3 à 5% essentiële olie of 6 à 10 druppels per 10ml plantaardige olie
 • Lokaal gebruik: voor bepaalde toepassingen worden veel hogere concentraties toegepast (> 20%), bijvoorbeeld bij problemen met spieren en gewrichten.

Bewaren

Afgesloten, donker, droog, koel (liefst kelderkoel) en buiten bereik van direct zonlicht, dieren en kinderen. Na opening 6 maanden houdbaar.


Suggesties 

Nagelverzorging (per 10ml Arganolie)

 • Ylang ylang (3 druppels)
 • Citroen (5 druppels)
 • Sandelhout (2 druppels)

Haarverzorging (per 10ml Arganolie)

 • Ylang ylang (3 druppels)
 • Atlasceder (3 druppels)
 • Scharlei (3 druppels)

(enkele minuten masseren, erna wassen)

Verjongende huid (per 10ml Arganolie)

 • Strobloem (1 druppel)
 • Geranium (1 druppel)
 • Palmarosa (1 druppel)

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items