opc_loader

Wensenlijst

Cederhout

3,95

Cederhout product:


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  22  items
Beschrijving

Cederhout

Natuurlijke mottenbestrijding met prachtig Cederhout, in ovaal, rechthoek en hangers!

Cederhout wordt al eeuwen gebruikt om kleding en linnengoed te beschermen tegen motten. Het gebruik van cederhout is 100% natuurlijk en milieuvriendelijk. De Amerikaanse cederboom is niet bedreigd en wordt gecontroleerd aangeplant. De geur van de Amerikaanse rode cederboom is voor mensen heel plezierig (denk aan cederhout in sigarendoosjes), maar voor motten onverdraagzaam. Bovendien geeft cederhout extra bescherming tegen schimmel en meeldauw door haar hoge absorptievermogen van vocht. 

Ook de moderne mottenballen bevatten dichloorbenzeen. Deze stof is giftig en slecht afbreekbaar. Blootstelling aan dichloorbenzeen kan leiden tot irritaties aan de slijmvliezen van de neus, keel en ogen. Bovendien is de geur van mottenballen voor veel mensen nogal naar. Laten we deze stinkende milieuonvriendelijke mottenballen vervangen door de heerlijke geur van cederhout!

Extra informatie

Gebruik Cederhout ovaal & rechthoek

Plaats het cederhout op kastplanken, in laden, in zeilzakken (boot), opbergdozen, bagage en schoenen. Plaats de cederhoutjes vrij (niet bedekken) en niet direct op kleding (leg er dan een stuk papier onder). 

Gebruik Cederhout hanger

Hang de cederhouten hangers tussen de kleding, minimaal een per meter hangruimte. Hang de hangers enigzins vrij tussen de kleding, dus niet stijf opeen gepakt.  

Onderhoud

Zodra de geur van het cederhout begint te vervagen, schuur je het cederhout licht op met schuurpapier, het is dan qua werking weer zo goed als nieuw. Desgewenst en voor een nog sterkere werking, kan het cederhout bewerkt worden met cederolie. De behandeling van het cederhout is wenselijk na enkele weken bij plaatsing op een lichte plaats en na enkele maanden bij plaatsing op een donkere plaats. De cederolie bestaat uit cederolie (35%) en lavendelolie (65%).

Afmetingen

Cederhout ovaal 90 x 50 x 15 mm​

Cederhout rechthoek 70 x 50 x 10 mm​

Cederhout hanger 160 x 80 x 10 mm

Aanbevolen artikelen bij

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items