opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XVIII
8 januari 2012

Vooraleerst wenst HeelBewust u een geweldig entree in 2012!!

HeelBewust is succesvol en met enorm veel plezier, inspiratie en energie gaan we op volle kracht door! Zo nu en dan is het goed om even stil te staan bij de redenen van succes (of falen natuurlijk) en dat proberen te vangen in woorden. Simon Sinek legt in dit filmpje uit waarom dat zo ontzettend belangrijk is. HeelBewust heeft de 'Why' vraag als volgt gepakt:

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.

Wellicht heeft u hieraan geen enkele boodschap, dan misschien wel aan deze bijzondere Boodschapp app. Een nieuwe manier om eerlijke en heldere informatie te verkrijgen over voedingsproducten tijdens het winkelen.

Namasté
Rob Greuter


KEUZE ZORGVERZEKERING
Eind december heb ik mijn zorgverzekering opgezegd, dat doe ik ieder jaar, standaard. Daardoor heb ik tot 31 januari 2012 alle tijd om een betere zorgverzekeraar te selecteren. Wil je weten waarom ik deze keer de mijne heb opgezegd? Lees dan (Inclusief interessante tips) het artikel De Sloophamer door UVIT, een alternatieve behandeling voor UVIT.


STICHTING HEELFONDS
De planning is dat deze stichting januari 2012 officieel opgericht gaat worden. Een lokale Notaris is bereid gevonden alles te regelen in ruil voor een taart voor zijn personeel, hoe mooi is dat! Er dient idealiter gestart te worden met drie bestuurders. Voelt u zich geroepen? Mooi!


LIEFDESBRIEF AAN EDITH (VERVOLG)
Minister Edith Schippers heeft gereageerd op de open brief van Mr N.H. de Vries. Hierop is direct weer een liefdesbrief verzonden. Lees en huiver!


BECEL, DRIEMAAL IS SCHEEPSWRAK!
Unilever, fabrikant van (o.a.) Becel jokt als sinds de jaren ’60 over de vermeende heilzame werking van haar smeerseltjes. Gelukkig hebben steeds meer mensen door dat Becel boter niet zo heilzaam is als men wil laten geloven.

Het is begonnen met de hardnekkige fabel dat verzadigde vetten vervangen moesten worden door onverzadigde vetten, liefst door het zogenaamd cholesterol verlagende Linolzuur. Linolzuur is juist schadelijk voor de mens, zeker gezien de enorme hoeveelheden waarin de westerse mens het binnenkrijgt. Iedere menselijke cel is in staat om cholesterol te verwerken, het hoort in het lichaam! Cholesterolverlagers zijn enkel goed voor de pharmamaffia (Statines, een industrie van 30 miljard dollar van niet werkzame (wel ziekmakende) medicijnen) en fabrikanten van voedingsproducten met zogenaamde cholesterol verlagers erin.

Studies uit de jaren ’80 wezen er al op dat de Westerse mens veel te veel Linolzuur binnenkrijgt, met een ‘roll over’ aan problemen als gevolg, meest opvallende: VERHOGING van de kans op hartfalen.

Nog een probleem met Linolzuur, het vecht in het lichaam om aandacht tegen Alfa-linoleenzuur, een zuur dat juist hartfalen helpt VOORKOMEN. Veel mensen krijgen sowieso te weinig Alfa-linoleenzuur binnen, dat wordt per definitie nog minder door de extra inname van Linolzuur, de balans slaat dan de verkeerde kant op. Beetje dom.

De grote hoeveelheden Plantensterolen die aan dergelijke boters (denk aan Becel Pro-Activ) worden toegevoegd, kennen ook problemen, grote problemen zelfs. Zo wordt onder andere de opname van Vitamine D erdoor verstoord. Juist vitamine D is essentieel voor de preventie van veel, heel veel ziekten! Wereldwijd raken steeds meer onderzoekers betrokken in de wetenschappelijke discussie over de veiligheid van Plantensterolen. In Canada is Becel Pro-Activ vanwege deze twijfels niet verkrijgbaar. Het is in 2001 na twee weken uit de schappen gehaald nadat Health Canada geen goedkeuring gaf aan dit product.

Duitse onderzoekers stelden al in 2002 dat Plantensterolen mogelijk een extra risicofactor zijn voor coronaire hartziekten. In 1991 bleek uit Amerikaans onderzoek toename van coronaire hartziekten op jonge leeftijd. Nieuwe onderzoeken hebben de twijfels en bevindingen vooralsnog niet kunnen wegnemen, c.q. ontkrachten.

En we zijn er nog niet, de derde grote leugen van Unilever betreft het sprookje dat de toegevoegde Omega-3 vetzuren hart- en vaatziekten zou helpen voorkomen. Niet dus, hiervoor is geen enkel bewijs. Beetje raar ook, de opname van Omega-3 vetzuren wordt immers ernstig verstoort door hoge inname van Omega-6 vetzuren, u weet wel, de befaamde Linolzuur….

Het is heel simpel mensen, vetten zijn onmisbaar voor het lichaam (ook onmisbaar voor de hersenen), maar gebruik dan wel de goede vetten, op je brood, om in te bakken et cetera. Gebruik dus roomboter, reuzel, kokosolie, olijfolie (nee geen zonnebloemolie!) et cetera. Omega-3 vetzuren haal je gewoon uit de natuur, denk onder andere aan chia zaad, lijnzaad, walnoten, algen, vette vis, krillolie.

De standaard Becel Pro-Activ boter bevat overigens gemodificeerd zetmeel. Zetmeel is een poeder met een witachtige kleur en wordt gebruikt als verdikkingsmiddel. Zetmeel is niet voor alle voedingsmiddelen geschikt. Het wordt bijvoorbeeld niet dik in koude producten. Daarom veranderen fabrikanten zetmeel door deze te behandelen met bijvoorbeeld zuren, basen of ammoniak. Aan het E-nummer kun je zien om welke bewerking het precies gaat. Niet bij Becel, het E-nummer ontbreekt.

In Becel Pro-Acitv zijn vitaminen toegevoegd, overigens zonder te melden uit welke stoffen deze vitaminen bestaan (synthetisch of natuurlijk). Synthetische vitaminen doen niets of nauwelijks wat voor je, vaak werken ze zelfs averrechts. Unilever heeft feitelijk een productrange in handen dat feitelijk een voedingssupplement is, zonder aan de daarvoor geldende regels te hoeven voldoen. De toevoeging van de vitaminen B6 en B11 (foliumzuur) zijn bedenkelijk. In combinatie met door therapeuten (of door zichzelf) voorgeschreven supplementen, kan er een overdosis ontstaan. Hopelijk heeft Becel Vitamine B12 niet als stof Cyanocobalamine toegevoegd. Laat ik verder maar zwijgen over de toevoeging van melkpoeder...

Overigens merkwaardig dat VGZ wel boter vergoed, maar net als andere zorgverzekeraars weigert om goede voedingssupplementen te vergoeden. Het lijkt wel alsof ze de zorgkosten niet willen verlagen en de gezondheidswinst niet willen verhogen.
Lees hier het volledige artikel en lees hier, aanpalend, het actuele artikel van Foodwatch over Slankie van Campina/Friesland.


ALLES WAT JIJ EN JE ARTS/THERAPEUT MAG WETEN OVER B12 TEKORT
Met de plaatsing van maar liefst 17 artikelen over deze complexe materie, is een eerste overzicht ontstaan. De problematiek is ernstig, reken er maar op dat het leeuwendeel van de 7 miljoen chronisch zieken in Nederland er in enige mate mee te maken heeft. Uitermate frustrerend dat 99% van de huisartsen (als het niet meer is) er geen verstand van heeft en dat ook niet wil hebben.

Vitamine B12 tekort (introductie)
Symptomen B12 tekort
De opname van B12
Medicatie en B12 tekort
Oorzaken B12 tekort
Geen gouden B12 test
Daarom een goed B-complex
B12 is extreem veilig
Wanneer smelttabletten?
Aanbevolen smelttabletten
Frequentie B12 tekort
B12 tekort en kinderen
De juiste B12 behandeling
Instructies B12 injecties
B12 tekort en Anemie
IF en Pernicieuze Anemie
Veelgestelde vragen


DELETE ZIEKTE!
Dr. Ihaleakala Hew Len is een Hawaiiaanse therapeut die de toepassing van de oude Hawaiiaanse Sjamanistische geneeswijze Ho’oponopono (rechtzetten, corrigeren) is gaan voortzetten, met opmerkelijke resultaten. Wereldberoemd is zijn werk in een inrichting alwaar hij een hele afdeling criminele psychiatrische patiënten genas. Het enige dat hij deed was dagelijks de dossiers bestuderen om vervolgens de storende herinneringen te wissen door deze terug te geven aan de Bron.

Volgens de oude Hawaiianen ontstaan ziekten en problemen wanneer mensen vast komen te zitten in ‘storende herinneringen’. Deze herinneringen worden bezien als informatiegroeven die de mens steeds opnieuw activeert door erin te geloven. Eenmaal in zo’n groef komen alle negatieve emoties die bij het specifieke informatieveld behoren vrij.

Zodra je de ziekmakende herinnering opspoort en bewust toelaat zal de negatieve energie eromheen ontladen waarna de patiënt in staat is om uit de informatiegroef te stappen om daarmee de storende herinnering los te laten. De ziekte geneest dan helemaal vanzelf.

Het ritueel van Len is eenvoudig, iedereen kan het leren. Hij begint met zichzelf open te stellen voor de lading die om iemand heen hangt. In gedachten zegt hij dan “ik hou van je”, daardoor kan hij zich volledig met de persoon en de lading verbinden. Vervolgens zegt hij “vergeef me alsjeblieft voor deze informatie, voor deze herinnering, het spijt mij zeer.” Hierdoor maakt Len het tot zijn probleem, zijn verantwoordelijkheid. Alles en iedereen is immers met elkaar verbonden waardoor per definitie iedereen verantwoordelijk is voor het welzijn van alle andere levende wezens.

Vervolgens lost Len de storende herinnering binnen zichzelf op door hem weg te geven aan de Bron. Daardoor wordt deze vanzelf geneutraliseerd, gewist, de Universele deleteknop, hoe mooi is dat! Belangrijk bij deze methode is de kijk op totale verantwoordelijkheid, deze te durven nemen, besef dat goed!

In Nederland wordt een vergelijkbare methode, in ruimere vorm, succesvol toegepast door Juno Burger, aangevuld met energetische ontlading van ruimtes. Hij noemt zijn methode ‘clearing’. Ook een methode die relatief eenvoudig zelf is te leren. Als je jezelf er maar voor open durft te stellen!

Lees meer hierover (en ander moois en nuttigs) in het inspirerende boek 'Spoedcursus Verlichting' van Tijn Touber.

Lees hier het bronartikel.


ANDERE KOST
Lees hier de actuele Zalvende citaten, De uiterst boeiende Jaarhoroscoop 2012 (door Lea Manders) en de actuele HeelBewust Agenda.


SUPERALGEN
Op veler verzoek is het aantal bundels met de Chlorella en Spirulina algen fors uitgebreid. Zie alhier het totaaloverzicht.


RAW FOOD DELICATESSEN
Dit bijzondere aanbod van plantaardige producten, vrij van ei, gluten en zuivel, is nu helemaal compleet en voorzien van actuele foto's!


YONI-EI
Naast de bekende Jade, Rozenkwarts en Rode Jaspis eieren, is het aanbod aangevuld met onderstaande 6 Yoni-eieren in fantastische steenkwaliteiten!

Bergkristal Aventurijn
Picasso Jaspis Obsidiaan
Tijgerijzer Sodaliet

Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com/index.php