opc_loader

Wensenlijst

Chlorella poeder (Chlorella vulgaris)

25,00

Gewicht

Niet op voorraad!


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Beschrijving

Chlorella poeder (Chlorella vulgaris)

Zuiverste en krachtigste chlorella-alg poeder. Premium grade, ISO en GMP gecertificeerd!

Chlorella-alg poeder is een hoogwaardig gedroogd voedingsmiddel. Deze plant behoort tot de familie van de micro-algen. Iedere chlorellacel bevat eiwitten, vezels, mineralen, aminozuren, sporenelementen, enzymen, vetzuren, vitamines en natuurlijk chlorofyl. Het is zelfs de grootste bron van chlorofyl (bladgroen) in de natuur!

Extra informatie

De Chlorella-alg

Chlorella is een van de oudste vormen van plantaardig leven op aarde. Deze alg is letterlijk microscopisch klein, 2-8 micrometer, overeenkomstig de grootte van menselijke rode bloedlichamen. De celwand bestaat uit maar liefst drie lagen, waarvan de buitenste extreem sterk is. Vermoedelijk hierom heeft deze alg al zo lang stand kunnen houden op aarde. De stoffen in de celwand kennen een natuurlijk fixerend vermogen waardoor deze zich kunnen binden aan zware metalen zoals cadmium, lood en kwik. De combinatie van deze reinigende stoffen noemt men de Chlorella Groei Factor (CGF). De celwand van chlorella bevat onder andere 27% eiwitten, 9,2% vetstoffen, 15,4% alfacellulose, 31% hemicellulose, 3,3% glucosamine en 5,2% ijzer- en calciumhoudende resten. De celwand van chlorella was lange tijd onverteerbaar voor de mens totdat in de zeventiger jaren het Dyno-Mill-procédé werd uitgevonden. Hierdoor kon de celwand worden gebroken met behoud van de werkzaamheid van alle stoffen.

Dankzij het zeer hoge gehalte aan chlorofyl vereenvoudigt chlorella de vertering van voedingsstoffen zoals eiwitten. Wat chlorella allemaal nog meer voor u kan betekenen is verboden alhier met u te delen. 

Steeds meer Nederlanders ontdekken dagelijks de kracht van chlorella. Dit 100% plantaardig product zet de voedingswereld op zijn kop. Het merkwaardige is echter dat chlorella al in 1890 is ontdekt door een Nederlandse wetenschapper en vanaf de jaren 50 op de markt is in Japan maar hier alleen bij een kleine groep mensen bekend is. Vandaag de dag gebruiken zo'n 5 miljoen Japanners chlorella als aanvulling op hun voeding. Ook de Koreanen zijn al vele jaren vertrouwd met dit voedzame product. En Taiwan kweekt chlorella-alg en exporteert deze naar o.a. de V.S. Veel consumenten die al bekend waren met de spirulina-alg stappen nu over naar de krachtiger chlorella-alg of combineren deze juist met de spirulina-alg.

Herkomst

De Chlorella Vulgaris alg (tabletten en poeder) komt direct van de fabrikant (Zuid-Korea). Dit zijn de allerbeste en meest zuivere algen die in Nederland verkrijgbaar zijn, geïmporteerd door Ron Fonteine, een groot algenexpert. Deze fabrikant beschikt over ISO en GMP certificaten. De Zuid-Koreaanse chlorella-alg wordt binnen gekweekt in een hygiënische omgeving, vervuiling van buitenaf is niet mogelijk (pesticides, insecten, zure regen et cetera). De chorella-alg wordt dus in een gecontroleerde omgeving gekweekt. Alle door HeelBewust geleverde algproducten worden in Nederland met een geigerteller gecontroleerd op radioactieve straling.

Het verschil tussen Chlorella en Spirulina

Spirulina is een meercellige alg, een spiraalvormige plant die groeit in zout water. Chlorella is een eencellige alg die groeit in zoet water. Gedroogd poeder van spirulina lijkt sprekend op chlorella vanwege zijn karateristieke groene kleur, maar het verschil van vorm kan gemakkelijk herkend worden onder een microscoop. Door de hogere concentratie van proteïnen in de spirulina-alg had men in eerste instantie meer aandacht voor deze alg, maar spirulina bevat geen CGF. Zowel Chlorella als Spirulina zijn goede bronnen van aminozuren, chlorofyl, mineralen en vitaminen. 

Chlorella is vooral geschikt als ontgifter (vooral van zware metalen) en als bron voor aminozuren, chlorofyl, mineralen en vitaminen.

Spirulina bevat naast chlorofyl en vele voedingsstoffen ook GLA (gamma-linoleenzuur) en tryptofaan. GLA kan met behulp van de vitamines B3, B6 en C in het lichaam worden omgezet in hormoonachtige stoffen, de zogenaamde prostaglandines 1 en 3. GLA is vooral van belang voor de aanmaak van prostaglandines van het type E1. Tryptofaan is nodig voor de aanmaak van neurotransmitters. 

Kiezen

Welk merk, soort en vorm alg (fabrikant, chorella, spirulina, tabletten, poeder) voor u het best werkt blijkt een zeer persoonlijke zaak. De ervaring leert dat een mix voor de meeste mensen een optimaal resultaat geeft. 

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.


Inhoud

Premium grade 100% puur chlorella-alg (Zuid-Korea) Volledig vrij van toevoegingen.

Verpakking

Foodgrade lichtdichte en hersluitbare foliezak Zak 250 gram
Naar keuze: 250 / 500 gram

Dosering

1-3 schepjes poeder per dag, net voor of tijdens de maaltijden. Dosering langzaam opbouwen, laat uw lichaam er rustig aan wennen. Begin met een half schepje per dag. 3 x 1 schepje bij de maaltijden is veel beter dan 1 x 3 schepjes ineens gebruiken. Gedurende de eerste dagen kunt u lichte ontgiftigingsverschijnselen ervaren. Drink daarom voldoende water zodat uw lichaam de afvalstoffeb gemakkelijker kan afvoeren.

Gebruik

Voeg 1 schepje poeder toe aan een groot drinkglas en voeg al roerend water toe totdat het poeder goed oplost. Vanzelfsprekend kan dit poeder ook prima gemengd worden met bijvoorbeeld een vruchtensalade of yoghurt. Meng het poeder met wat olijfolie om het daarna eenvoudig (als een boter) op een boterham te smeren. Rauwkost of tomaat erover en u heeft een heerlijk en supergezond maal!

Herxheimer effect

Het is verboden alhier dieper op het Herxheimer effect in te gaan. 

Bewaren

Afgesloten, donker, droog en koel (niet in koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.


Ingrediënten chlorella-alg (Zuid-Korea) per 100 gram

Ingrediënten

Gewicht

Chlorofyl

2400 mg

Caroteen

106 mg

Vitamine A potency

58.900 IU

Vitamine B1

1,29 mg

Vitamine B2

4,55 mg

Vitamine B6

1,62 mg

Vitamine C

74 mg

Vitamine E

22,8 mg

Vitamine K1

263 µg

Biotine

0,30 mg

Choline

230 mg

Foliumzuur

4,50 mg

Inositol

304 mg

Niacin

32,1 mg

Pantothenic acid

1,80 mg

(Een aantal websites schermt met de aanwezigheid van vitamine B12 in algen. Chlorella kan inderdaad sporen van B12 bevatten, slechts hele kleine hoeveelheden).  

Mineralen

Gewicht

Calcium

5,1 mg

Jodium

0,14 mg

Koper

1,20 mg

IJzer

22,4 mg

Magnesium

310 mg

Manganese

3,84 mg

Fosfor

1060 mg

Kalium

1120 mg

Sodium

1,8 mg

Zink

3,37 mg

Aminzozuren

Gewicht

Alanine  

4,38 gr

Arginine

3,51 gr

Aspartic acid

4,86 gr

Cystine

0,71 gr

Glutamic acid  

6,60 gr

Glycine

3,19 gr

Histidine

1,16 gr

Isoleucine

2,04 gr

Leucine

4,52 gr

Lysine

4,88 gr

Methionine

1,20 gr

Phenylalanine

2,48 gr

Proline

2,54 gr

Serine

1,19 gr

Threonine

2,38 gr

Tryptophan

101 mg

Potassium

1120 mg

Tyrosine

1,64 gr

Valine

3,14 gr

Inschrijven nieuwsbrief