opc_loader

Wensenlijst

Spirulina poeder (Arthrospira platensis)

24,00

Gewicht


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  5  items
Beschrijving

Spirulina poeder (Arthrospira platensis)

Zuiverste en krachtigste spirulina-alg poeder. Premium grade, ISO en GMP gecertificeerd!

Spirulina-alg is een van de bekendere algensoort in Nederland en valt onder de zoutwater algen en bevat dus ook jodium. Spirulina is perfect te combineren met de chlorella-alg. Twee zeer bladgroenrijke supplementen die een hoogwaardige en natuurlijke bron zijn van vele mineralen, aminozuren, sporenelementen, enzymen, vetzuren, vitamines en natuurlijk chlorofyl.

Dankzij het zeer hoge gehalte aan chlorofyl vereenvoudigt spirulina de vertering van voedingsstoffen zoals eiwitten. Wat spirulina allemaal nog meer voor u kan betekenen is verboden alhier met u te delen. ​

 

Extra informatie

Herkomst

Dit spirulina-alg poeder is van het toonaangevende Earthrise uit de USA en worden gekweekt in California. Dit zijn de allerbeste en meest zuivere spirulina algen die in Nederland verkrijgbaar zijn, geïmporteerd door Ron Fonteine, een groot algenexpert. Earthrise beschikt over ISO en GMP certificaten. Alle door HeelBewust geleverde algproducten worden in Nederland met een geigerteller gecontroleerd op radioactieve straling.

Het verschil tussen Chlorella en Spirulina

Spirulina is een meercellige alg, een spiraalvormige plant die groeit in zout water. Chlorella is een eencellige alg die groeit in zoet water. Gedroogd poeder van spirulina lijkt sprekend op chlorella vanwege zijn karateristieke groene kleur, maar het verschil van vorm kan gemakkelijk herkend worden onder een microscoop. Door de hogere concentratie van proteïnen in de spirulina-alg had men in eerste instantie meer aandacht voor deze alg, maar spirulina bevat geen CGF. Zowel Chlorella als Spirulina zijn goede bronnen van aminozuren, chlorofyl, mineralen en vitaminen. 

Chlorella is vooral geschikt als ontgifter (vooral van zware metalen) en als bron voor aminozuren, chlorofyl, mineralen en vitaminen.

Spirulina bevat naast chlorofyl en vele voedingsstoffen ook GLA (gamma-linoleenzuur) en tryptofaan. GLA kan met behulp van de vitamines B3, B6 en C in het lichaam worden omgezet in hormoonachtige stoffen, de zogenaamde prostaglandines 1 en 3. GLA is vooral van belang voor de aanmaak van prostaglandines van het type E1. Tryptofaan is nodig voor de aanmaak van neurotransmitters. 

Kiezen

Welk merk, soort en vorm alg (fabrikant, chorella, spirulina, tabletten, poeder) voor u het best werkt blijkt een zeer persoonlijke zaak. De ervaring leert dat een mix voor de meeste mensen een optimaal resultaat geeft. 

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.


Inhoud

Premium grade 100% puur spirulina-alg, volledig vrij van toevoegingen.

Verpakking

Foodgrade hersluitbare pot met schroefdeksel.

Dosering

1-3 schepjes poeder per dag, net voor of tijdens de maaltijden. Dosering langzaam opbouwen, laat uw lichaam er rustig aan wennen. Begin met een half schepje per dag. 3 x 1 schepje bij de maaltijden is veel beter dan 1 x 3 schepjes ineens gebruiken. Gedurende de eerste dagen kunt u lichte ontgiftigingsverschijnselen ervaren. Drink daarom voldoende water zodat uw lichaam de afvalstoffen gemakkelijker kan afvoeren.

Gebruik

Voeg 1 schepje poeder toe aan een groot drinkglas en voeg al roerend water toe totdat het poeder goed oplost. Vanzelfsprekend kan dit poeder ook prima gemengd worden met bijvoorbeeld een vruchtensalade of yoghurt. Meng het poeder met wat olijfolie om het daarna eenvoudig (als een boter) op een boterham te smeren. Rauwkost of tomaat erover en u heeft een heerlijk en supergezond maal!

Herxheimer effect

Het is verboden alhier dieper op het Herxheimer effect in te gaan. 

Bewaren

Afgesloten, donker, droog en koel (niet in koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.


Ingrediënten spirulina-alg (USA) per 3 gram

Vitaminen

Gewicht

Chlorofyl

3 mg

Caroteen (totaal)

8 mg

Pro-vitamine A (100% b-caroteen)

4000 IU

Vitamine B1

0,004 mg

Vitamine B2

0,08 mg

Vitamine B3

0,43 mg

Vitamine B6

0,02 mg

Vitamine B12

2,8 µg

Vitamine K

16 µg

Mineralen 

Gewicht

Calcium

13 mg

Jodium

1,2 ug

Koper

10 µg

IJzer

1,7 mg

Magnesium

9 mg

Selenium

0,6 µg

Fosfor

30 mg

Kalium

49 mg

Sodium

25 mg

Zink

0,04 mg

Manganese

0,09 mg

Chroom

2,8 µg

Aminozuren

Gewicht

Alanine

123 mg

Arginine

124 mg

Aspartic acid

170 mg

Cystine

17 mg

Glutamic acid

275 mg

Glycine

86 mg

Histidine

27 mg

Isoleucine

95 mg

Leucine

151 mg

Lysine

89 mg

Methionine

39 mg

Phenylalanine

75 mg

Proline

65 mg

Serine

80 mg

Threonine

83 mg

Tryptophan

22 mg

Tyrosine

69 mg

Valine

105 mg

Overige nutriënten

Gewicht

Phycocyanin

420 mg

Gamma Linolenic Acid (GLA)

35 mg

Superoxide Dismutase (SOD)

15930 IU

b-Carotene

2,4 mg

Zeaxanthin

2,0 mg

Other Carotenoids

3,6 mg

Inschrijven nieuwsbrief