opc_loader

Wensenlijst

Bio Ginger Raw powder

12,50

Niet op voorraad!


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Beschrijving

Biologische Ginger Raw powder

Natuurgeneeskrachtige Gember uit Peru, aromatisch en intens!

Gember (Zingiber officinale) wordt al eeuwenlang gekweekt in voornamelijk Zuidoost-Azië, en is inmiddels uitgegroeid tot één van de top 10 meest geconsumeerde specerijen wereldwijd. Gember is gevierd voor zijn intense, pittige maar toch verfrissende smaak en is zowel geschikt voor zoete als voor hartige gerechten. In de Ayurveda werd het reeds gebruikt voor zijn natuurgeneeskrachtige eigenschappen.

Gember is onder andere goed voor de spijsvertering, bevordert de vitaliteit en helpt bovendien ook bij het tegengaan van energiedipjes. De gemberwortels voor Biotona Bio Ginger Raw powder worden 100% biologisch gekweekt en na de oogst en selectie gedroogd bij maximaal 45°C en verwerkt tot een poeder, dat qua smaak, geur en kleur erg dicht aansluit bij de verse wortel. Dit droogproces zorgt er ook voor dat de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen en (fyto)nutriënten optimaal behouden blijven.

Extra informatie

Gember uit Peru

Biotona Bio Ginger Raw powder is afkomstig uit Peru. Deze is nog intenser en aromatischer van smaak dan de meer gangbare gember uit India. Gember heeft een lichtbruine schil en is zeer vezelig. Het is gekend voor zijn intense, pittige maar toch verfrissende, citroenachtige smaak en is geschikt voor de bereiding van zowel zoete als hartige gerechten. Andere toepassingen zijn onder andere gemberthee, gemberbier en essentiële olie.

Inhoudsstoffen

De belangrijkste inhoudsstoffen van gember zijn de fenolverbindingen gingerol en shogaol, beide verantwoordelijk voor zijn karakteristieke smaak. Gember is ook rijk aan antioxidanten, magnesium, kalium, koper en vitamine B6. Daarnaast bevat het ook bèta-caroteen, capsaïcine, cafeïnezuur, curcumine en salicylaat. Gember laat zich ook kenmerken door een specifieke geur. Verantwoordelijk hiervoor is de essentiële olie die in gember zit vervat. Een olie met als hoofdbestanddelen monoterpenoïden en sesquiterpenoïden.

De rijkdom aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren in gember levert een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Zo heeft gember een sterke antioxidatieve werking, stimuleert het de spijsvertering, helpt het bij verboden te benoemen en verlicht ook verboden te benoemen. Voorts is het een goed middel bij menstruele verboden te benoemen, verbetert het de bloeddoorstroming en helpt het verboden te benoemen te voorkomen. Gember verbetert ook het transport van voedingsstoffen en (fyto)nutriënten in de bloedstroom en vergemakkelijkt hun afgifte aan onze lichaamscellen.

Verscheidene bestanddelen uit gember, waaronder gingerolen, shogaolen, paradolen en zingerone, hebben verboden te benoemen eigenschappen (te vergelijken met de werking van  verboden te benoemen). Gember remt namelijk de aanmaak van COX (cyclo-oxygenase ), leukotriënen, interleukinen en TNFα. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat een verboden te benoemen blijft bestaan.

Belangrijkste inhoudsstoffen!

 • Fenolverbindingen gingerol en shogaol
 • Essentiële oliën
 • Capsaïcine, cafeiïnezuur, curcumine en salicylaat
 • Vitaminen
 • Mineralen
 • Antioxidanten

Belangrijkste eigenschappen

 • Heeft een sterke antioxidatieve werking!
 • Helpt bij energiedipjes!
 • Bevordert de vitaliteit!
 • Simuleert de spijsvertering!
 • Gaat verboden te benoemen tegen!
 • Vermindert verboden te benoemen!

Daarom Biotona Superfoods!

 • 100% puur, van gecontroleerd biologische teelt voor een maximum aan kwaliteit en duurzaamheid en een minimum aan belasting van mens en milieu.
 • Gecertificeerd Vegan®, vrij van dierlijke ingrediënten, niet genetisch gemanipuleerd.
 • Gluten- en cholesterolvrij.
 • Vrij van conserveringsmiddelen, additieven, smaak-, kleur-, zoet- of vulstoffen!

Over Biotona

Biotona is onderdeel van KeyPharm, een internationaal belangrijke speler op het gebied van biologsiche natuurlijke gezondheidsproducten. Ook Physalis, waarvan HeelBewust veel van haar tincturen, etherische- en plantaardige oliën voert, is onderdeel van KeyPharm.


Inhoud

200 gram

Verpakking

Foodgrade folie zak

Land van herkomst

Peru

Ingrediënten

Gemberpoeder* (Zingiber officinale) (100%).
* Uit biologische teelt

Dosering & gebruik

Voeg naar smaak en behoefte Biotona Bio Ginger Raw toe aan smoothies of shakes in combinatie met vruchten (sappen), andere superfoods, (plantaardige) melk, yoghurt of water. Voeg eenvoudig en snel die extra gezonde toets toe aan diverse gerechten!

Allergenendeclaratie

Geen.

Bewaren

Afgesloten, donker, droog en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items