opc_loader

Wensenlijst

Bio gepeld Hennepzaad

Artikelnr: 1286
12,85


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Artikelnummers
EAN:
5412360007486
SKU:
BT1286
Voorraad
Voorraad:
  7  items
Beschrijving

Biologisch gepeld Hennepzaad (Cannabis sativa)

Natuurlijk rijk biologisch Hennepzaad, de beste kwaliteit!

We weten het, wilde hennepplanten worden al duizenden jaren gecultiveerd. Uit de hennepzaden van deze bjzondere plant wordt een voedzame en gezonde olie voor in de keuken geperst. De 100% biologische en gepelde hennepzaden van Biotona zijn een rijke bron van proteïnen, die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen, maar bevatten daarnaast ook meervoudig onverzadigde vetten, zoals omega 3 en omega 6 vetzuren in een ideale verhouding van 3:1. Biotona Bio Hennepzaad wordt gewonnen uit in Roemenië gekweekte hennepvarianten, speciaal bedoeld voor voeding.

Extra informatie

Meer over Hennepzaad

Hennepzaad is een van de beste en oudste plantaardige eiwitbronnen (ongeveer 35%). Het voordeel van plantaardige eiwitten voor de mens is dat deze veel gemakkelijker en beter worden opgenomen dan dierlijke eiwitten. Het kost aanzienlijk minder verteringsenergie en geeft daardoor meer energie dan dierlijke eiwitten. Belangrijker is dat we met Hennepzaad onze behoefte aan eiwitten kunnen bevredigen zonder dieren te slachtofferen.

Het eiwit in Hennepzaad bestaat voor ongeveer 65% uit Edestine en ongeveer 35% uit Albumine. De eiwitten Edestine en Albumine zijn hypo-allergeen. Slechts een heel klein deel van de mensen zal hierdoor een allergische reacties kunnen tonen. Hennepzaad bevat tevens 21 aminozuren, waaronder de 8 essentiële aminozuren (ook fijn voor een aantal neurotransmitters), de natuurlijke bouwstenen voor eiwitten in het lichaam. 

Hennepzaad is ook gewild vanwege de goede, natuurlijke balans in de volop aanwezige essentiële vetzuren (Omega 3 en Omega 6). Hennepzaad bevat ook het weinig in voedingsproducten voorkomende essentiële vetzuur Gamma-linoleenzuur (GLA). Dit vetzuur zit overigens gelukkig wel rijkelijk in moedermelk. De hoeveelheid THC in Hennepzaad is te verwaarlozen. Er zit nog meer goeds in Hennepzaad. Denk aan anti-oxidanten, enzymen, lecithine (mengsel van glycolipiden, triglyceriden, en fosfolipiden) mineralen waaronder calcium, fosfor, jodium, ijzer, kalium, koper, magnesium, zink en de vitaminen A (±37,5 IU per gram), B1, B2, B3, B6, C en E.

Biologische opneembaarheid

De biologische opneembaarheid van Hennepzaad is hoog. In de vorm van meel zal de opneembaarheid maximaliseren. Hennepzaadmeel kan je kopen, maar ook zelf maken van Hennepzaad met een goede blender in combinatie met het juiste mes. 

Geen drugs

Voor de teelt wordt geen gebruik gemaakt van de welbekende onbevruchte vrouwelijk Cannabis Sativa plant met een hoog THC gehalte (tetrahydrocannabinol). De Hennepplant die voor de zaden gekweekt wordt bevat vrijwel geen THC. Je hoeft dus ook niet bang te zijn voor enig effect op de  psyche. Het is een superfood, niets meer, niets minder. 


Netto gewicht

300 gram

Land van herkomst

Roemenië

Verpakking

Foodgrade hersluitbare folie zak

Ingrediënten

100% gepeld hennepzaad* (Cannabis sativa)
(*biologische teelt)

Dosering

  • Jonge kinderen: maximaal 30 gram per dag
  • Oudere kinderen: maximaal 45 gram per dag
  • Volwassenen: maximaal 80 gram per dag
  • Sporters en atleten: maximaal 140 gram per dag

Gebruik

Voeg Biotona Bio gepeld Hennepzaad toe aan uw smoothie of shake samen met andere superfoods of gebruik het (geroosterd) in uw soep/salade bij de lunch, in een pesto of simpelweg als gezond tussendoortje. Geeft uw bereidingen een aangename nootachtige toets en tegelijk een boost van proteïnen, omega 3 en 6 en fytonutriënten!

Bewaren

Afgesloten, donker, droog en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Allergenendeclaratie

Geen

Bijzonderheden

Geen

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Beoordelingen (0)
Bio gepeld Hennepzaad heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Bio gepeld Hennepzaad


Aanbevolen artikelen bij

Alternatieve artikelen bij

Spotlight!
Merken
Laatst bekeken items