opc_loader

Wensenlijst

Bio Hennepzaadolie

9,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  1  items
Beschrijving

Biologische Hennepzaadolie (Cannabis sativa)

100% puur, natuurlijk en biologisch gecertificeerde Hennepzaadolie!

Physalis Hennepzaadolie, of Hennepolie stimuleert de celvernieuwing en versterkt de weerstand van de huid. Het wordt vooral gebruikt bij vette, ruwe, schilferige of geïrriteerde huid. Hennepzaadolie wordt gebruikt graag in schoonheidsproducten voor huid en gezicht, omdat het een droge olie is en daarom gemakkelijk in de huid dringt. Hennezaadpolie is een groenbruine olie met een aangename geur en smaak (noten!). Physalis plantaardige oliën zijn uitsluitend afkomstig van planten van gecontroleerde biologische teelt.

Extra informatie

Oorsprong

De Hennep- of Cannabisplant is oorspronkelijk afkomstig uit West- en Centraal Azië, maar groeit tegenwoordig wereldwijd. Hennep heeft typische handvormige bladeren met 7 tot 11 gekartelde blaadjes. De plant wordt 1,5 tot 4 meter hoog. Hennepzaadolie wordt gewonnen uit de zaden. Het eiwit in hennepzaad bestaat voor ongeveer 65% uit Edestine en ongeveer 35% uit Albumine. De eiwitten Edestine en Albumine zijn hypo-allergeen. Slechts een heel klein deel van de mensen zal hierdoor een allergische reacties kunnen tonen. Hennepzaad bevat tevens 21 aminozuren, waaronder de 8 essentiële aminozuren (ook fijn voor een aantal neurotransmitters), de natuurlijke bouwstenen voor eiwitten in het lichaam.

Hennepzaad is ook gewild vanwege de goede, natuurlijke balans in de volop aanwezige essentiële vetzuren (Omega 3 en Omega 6). Hennepzaad bevat ook het weinig in voedingsproducten voorkomende essentiële vetzuur Gamma-linoleenzuur (GLA). Dit vetzuur zit overigens gelukkig wel rijkelijk in moedermelk. De hoeveelheid THC in hennepzaad is te verwaarlozen. Er zit nog meer goeds in hennepzaad. Denk aan anti-oxidanten, enzymen, lecithine (mengsel van glycolipiden, triglyceriden, en fosfolipiden) mineralen waaronder calcium, fosfor, jodium, ijzer, kalium, koper, magnesium, zink en de vitaminen A (±37,5 IU per gram), B1, B2, B3, B6, C en E.

Geen drugs

Voor de teelt wordt geen gebruik gemaakt van de welbekende onbevruchte vrouwelijk Cannabis Sativa plant met een hoog THC gehalte (tetrahydrocannabinol). De Hennepplant die voor de zaden gekweekt wordt bevat vrijwel geen THC. Je hoeft dus ook niet bang te zijn voor enig effect op de  psyche. Het is een superfood, niets meer, niets minder. 

Miron violet glass

De verpakking (fles) is energetiserend violet glass. Dit glas heeft bijzondere eigenschappen, het werkt als volgt: Het violet-glass berust op het principe dat de moleculestructuur van een substantie permanent gestimuleerd en opgeladen wordt. Dit gebeurt door de doorlatigheid in het UV bereik (stimulerend) en in het infrarood bereik (opladend). UV-licht heeft een ongunstige invloed op ongewenste organismen. Violet-glass maakt het mogelijk het onzichtbare ultraviolette licht en het zichtbare violette licht (ca.380-420 h m 25%) gezamenlijk met het infrarood licht (ca. 730-1050 h m 45%) in het glas toe te laten. Gelijktijdig wordt het zichtbare licht van de zon (rood, blauw, geel groen) geblokkeerd.

Physalis plantaardige oliën

Physalis biologische plantaardige oliën worden verkregen door eerste koude persing van zaden en noten. Zo behouden ze al hun waardevolle essentiële vetzuren, vitamines en antioxidanten. Physalis plantaardige oliën zijn 100% puur, natuurlijk en biologisch gecertificeerd. Enkel natuurlijke vitamine E en rozemarijnextract worden toegevoegd om oxidatie van de olie tegen te gaan. Exclusieve 100% recyclebare Miron flesjes gemaakt uit violet glas zorgen voor een optimale bewaring van de olie. De oliën zijn gecertificeerd door BE-BIO-02.

Plantaardige oliën worden al eeuwenlang gebruikt om de gezondheid te bevorderen en om huid en haar te verzorgen. Essentiële vetzuren (Omega 3, 5, 6, 7, 9) houden de huid soepel en jong. Ze hydrateren en voeden de huid en zijn bijzonder geschikt voor droge, gevoelige en onder andere door de zon beschadigde huid.

Plantaardige oliën samen met essentiële oliën

Plantaardige oliën zijn bij uitstek geschikt om als drager voor essentiële oliën te dienen. Essentiële oliën (etherische of aromatische oliën) zijn de geurige, vluchtige bestanddelen van geneeskrachtige planten, kruiden, bloemen, vruchten, zaden en noten. Het zijn natuurlijke, uiterst krachtige stoffen die talloze cosmetische en gezondheidstoepassingen kennen.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.


Inhoud

100ml

Verpakking

Miron violet glass

Ingrediënten

Cannabis Sativa zaadolie*, Rosmarinus Officinalis bladextract*
* biologische teelt

Vetzuursamenstelling

Onverzadigde vertzuren

 • 6-20% Oleïnezuur (ω9)
 • 46-65% Linolzuur (ω6)
 • 14-28% α Linoleenzuur (ω3)
 • 1-5% γ Linoleenzuur (ω6)

Verzadigde vertzuren

 • 5-12%

Gebruik

Hennepzaadolie wordt gedronken, gesmeerd of aan culinaire bereidingen toegevoegd, bijvoorbeeld bijzondere smoothies.

Het is smerende geschikt voor gebruik als massageolie, lichaamsolie of gelaatsolie, desgewenst vermengd met Physalis essentiële oliën. Plantaardige olie beslist niet te veel verwarmen!

Als voedingssupplement neem je tweemaal daags een theelepel, opbouwend naar tweemaal daags een eetlepel. Doe dat in de ochtend op de lege maag en laat op de avond, vlak voor het slapen.

Geschiktheid

Deze Hennepzaadolie is geschikt voor uitwendig gebruik.

Aanbevolen verdunningen

In functie van het doel en van de gebruikte essentiële oliën worden onderstaande verdunningen aanbevolen:

 • Lichaamsmassage: 2,5 à 5% essentiële olie of 5 à 10 druppels per 10ml plantaardige olie
 • Gezichtsolie: 1% essentiële olie of 2 druppels per 10ml plantaardige olie
 • Aromatisch bad: 3 à 5% essentiële olie of 6 à 10 druppels per 10ml plantaardige olie
 • Lokaal gebruik: voor bepaalde toepassingen worden veel hogere concentraties toegepast (> 20%), bijvoorbeeld bij problemen met spieren en gewrichten.

Bewaren

Afgesloten, donker, droog, koel (liefst kelderkoel) en buiten bereik van direct zonlicht, dieren en kinderen. Na opening 6 maanden houdbaar.


Suggesties 

Detox massage (per 10ml Hennepzaadolie)

 • Citroen (3 druppels)
 • Pompelmoes (3 druppels)
 • Atlasceder (2 druppels)
 • Gember (2 druppels)

Sensuele massage (per 10ml Hennepzaadolie)

 • Ylang ylang (2 druppels)
 • Sinaasappel (4 druppels)
 • Zwarte peper (2 druppels)
 • Patchouli (2 druppels)

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items