opc_loader

Wensenlijst

De Groene Kracht

8,50

Niet op voorraad!


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Beschrijving

Informatiebundel De Groene Kracht

Bladgroen, de groene motor voor gezondheid en levenskracht!

Stichting Groene Dag haaft zijn naam verdiend. Onze voorliefde voor 'groen' was er vanaf het begin, en dat is zo gebleven. In deze informatiebundel over groene gewassen zetten wij de schijnwerpers op het belangrijkste voedsel op onze planeet. Bladgewassen zijn rijk aan chlorofyl, dat het lichaam zuiver houdt en de gifstoffen afbreekt. Ze zijn rijk aan vitaminen en mineralen waaronder magnesium dat hart en zenuwen beschermt.

Groene gewassen bevatten een uitgebreid gamma aan fytonutriënten en anti-oxidanten, die een betere bescherming bieden dan geïsoleerde vitaminen die allen aanwezig zijn in groene gewassen. Groene gewassen helpen chemische kankerverwekkende stoffen neutraliseren. 

Extra informatie

Groene krachten!

​Gerstegras, één van de voornaamste groene graangewasen wordt door sommigen 'de samenstelling van Moeder Natuur' genoemd. Het is een schitterende leverancier van chlorofyl, is rijk aan magnesium, calcium, mangaan, molybdeen, germanium, zink, koper, kalium, selenium, lithium, vitaminen A, B1, B2, B3, B6, B11, C, E en K, bevat anti ulcer glycoproteïne et cetera. Het is nuttig bij pancreatitis, ontstekingen, collageenziektes, jicht en huidontstekingen. Gertegrasblad heeft een preventieve kracht, is weldadig in degeneratieve situaties doordat het fytonutriënten bevat die beschadigd DNA kunnen herstellen.

Chlorella is rijk aan eiwitten (zo'n 55% in gewicht), chlorofyl, mineralen, vitaminen en heeft een laag vet- en vezelgehalte. Het is een universeel gezondheidsmiddel dat aanvult waarin een doorsnee gezonde voeding tekort schiet. Zijn groot ontzurend vermogen en zijn ontgiftende eigenschappen worden uitvoerig beschreven. Spirulina is een bron van anti-tumor polysaccharides, een rijke bron van mineralen, vitaminen en fytonutriënten, leverancier van kleine hoeveelheden GLA, een waardevol essentieel vetzuurderiviaat dat door het lichaam gemaakt wordt van omega 6. Deze informatiebundel geeft een andere kijk op gezondheid, en wat u er aan kunt doen!

Inhoud

  • De groene factor in gezonde voeding
  • Voor behoud en herstel van uw gezondheid
  • Groene grassen en groene planten
  • Hun waarde in het realiseren van een betere gezondheid
  • Bijzondere groene voedingsmiddelen
  • Therapeutische informatie over groenen
  • Groene voedingssuppletie: voeding voor de cellen, totaal verschillend met synthetische voedingssuppletie
  • Zelf kweken van groenen vs bereidingen

Stichting Groene Dag informatiebrochures

De Stichting Groene Dag informatiebundels rondom natuur en natuurlijk leven zijn een neerslag van de voordrachten en activiteiten die Stichting Groene dag organiseert. Ze zijn geschikt als gids voor zelfstudie of als begeleiding voor verenigingsactiviteiten, discussiegroepen et cetera. Deze informatiebundels behandelen de meeste vraagstukken op weg naar een gezonde en evenwichtige voeding. Door gesprek, discussie of studie van het onderwerp kunnen deelnemers komen tot een eigen visie, zelfs als deze in sommige opzichten sterk afwijkt van het gangbare voedingsgedrag. Deze informatiebrochures zijn onderdeel van de opleiding 'GezondheidsOpvoeding' en bevatten informatie die iedereen die met mensen werkt zou moeten kennen. 


Gegevens informormatiebundel

Auteur:     Stefaan de Wever
Taal: Nederlands
Vorm: Brochure, 64 bladzijden
Uitgever: Stichting Groene Dag

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items