opc_loader

Wensenlijst

Zenuwproblemen

8,50

Niet op voorraad!


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Beschrijving

Informatiebundel Zenuwproblemen

Ken de bepalende factoren, zie de weg naar heling!

Er zijn maar weinig mensen die beschikken over een perfect evenwichtig functionerend zenuwstelsel. De reden daarvan is te vinden in een veelvoud van factoren als vermindering van de basisgezondheid, een te hoge tolerantie ten opzichte van lichaamsvreemde en schadelijke producten, te hoge toxiciteitswaarden in ons lichaam, diverse voedingsonevenwichten, overprikkeling en te weinig recuperatietijd. Het verkeerd inschatten van wat het zenuwstelsel ons wil vertellen, een verstoord zuur-basenevenwicht, verstoringen in de suikerstofwisseling en de suikerspiegel, orgaandysfuncties, de creatie van stoorzones op cruciale plaatsen, inclusief diverse fysieke blokkades en vele andere.

Het is heel normaal dat het zenuwstelsel als eerste reageert op iedere abnormaliteit en iedere agressie die het lichaam ondergaat. Zodra wij beginnen met diverse zenuwsignalen te onderdrukken of te wijzigen, resulteert dit in de noodzaak om de zenuwreacties te versterken. 

Extra informatie

Kennis en begrip zijn belangrijke sleutels!

Voor de samenstelling van deze informatiebundel werd gebruik gemaakt van de Life Science cursus van T.C. Fry, diverse hoofdstukken uit het werk van Dr. Shelton, en andere hygiënistische bronnen. Hierin wordt gezocht naar de ooraak van de grote groep van zenuw- en emotionele problemen. Hoewel er geen standaard ooraak is, bieden de schrijvers ons een complex aan van potentiële risico's of beïnvloedende factoren die het zenuwstelsel ontregelen of belasten. Zij bieden ons ook een totaal nieuw concept aan van het begrip 'energie', ook uit te breiden met 'levenskracht'. Zij wijzen erop dat een gezonde geest graag gebruik maakt van een gezond lichaam en hoewel het lichaam ook ziek gemaakt kan worden door destructieve geesteshouding, kan ook een gezond lichaam ons helpen om een gezondere mentale attitude op te bouwen. 

Zenuwproblemen lost men niet op met 'remedies'. Geen enkel middel kan als compensatie dienen voor overprikkelde zenuwen, onvoldoende slaap, zenuwuitputting of voor het harmoniseren van het emotionele leven. Deze informatiebundel toont de weg naar de risico's die men kan vermijden en de gezonde keuzes die versterkt moeten worden. 

Inhoud

  • Emotionele aandoeningen in relatie tot voeding- en levensstijl - 
  • Zenuwproblemen = suikerproblemen
  • Relatie Diabetis / zenuwbeschadiging
  • Zenuwproblemen en toxiciteit
  • Het belang van hersteltijd / rust / slaap
  • Voedings- en kruidenhulpmiddelen
  • Zenuwziekten als Alzheimer, Epilepsie, Parkinson, insomnia, migraine, hyperventilatie e.v.a.

Stichting Groene Dag informatiebrochures

De Stichting Groene Dag informatiebundels rondom natuur en natuurlijk leven zijn een neerslag van de voordrachten en activiteiten die Stichting Groene dag organiseert. Ze zijn geschikt als gids voor zelfstudie of als begeleiding voor verenigingsactiviteiten, discussiegroepen et cetera. Deze informatiebundels behandelen de meeste vraagstukken op weg naar een gezonde en evenwichtige voeding. Door gesprek, discussie of studie van het onderwerp kunnen deelnemers komen tot een eigen visie, zelfs als deze in sommige opzichten sterk afwijkt van het gangbare voedingsgedrag. Deze informatiebrochures zijn onderdeel van de opleiding 'GezondheidsOpvoeding' en bevatten informatie die iedereen die met mensen werkt zou moeten kennen. 


Gegevens informatiebundel

Auteur:     Stefaan de Wever
Taal: Nederlands
Vorm: Brochure, 64 bladzijden
Uitgever: Stichting Groene Dag

Aanbevolen artikelen bij

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items