opc_loader

Wensenlijst

Allergie astma en eczeem

8,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  7  items
Beschrijving

Informatiebundel Allergie, astma en eczeem

Alles wat je wil lezen en weten over immuniteitreacties!

Het woord 'allergie' wordt steeds vaker gebruikt. Er kan je niets schelen of men brengt het in verband met de een of andere allergie. Soms is dit een gemakkelijk excuus. Want aan een allergie kan je toch niets doen? Over allergie wordt zo vaak met een noodlotsgevoel gedacht. Zoveel toeval, grillen van de natuur...Het aantal symptomen dat in dit verband bijeen gebracht kan worden is zeer groot, en het is niet altijd duidelijk waar de grens ligt tussen allergie en andere aandoeningen.

In deze informatiebundel over dit immer actuele onderwerp, willen wij proberen te begrijpen  wat allergie is, waarom zij ontstaat, wat allergie te maken heeft met de natuurlijke immuniteit, en hoe de natuurlijke immuniteit beschadigd wordt, door vele van onze dagelijkse handelingen. Uiteraard willen we ook verder gaan louter vaststellen wat fout gaat. Na de bespreking van de mogelijke risico's die allergie in de hand werken, kan iedere lezer die dat wenst de nodige conclusies trekken en zelf aan het werk gaan. 

Extra informatie

Natuurlijk immuniteit

De natuurlijk immuniteit is één van de belangrijkste buffers, die er steeds voor zorgen dat de gezondheid geen schade lijdt onder het gezondheidsonvriendelijke levens- en voedingsgedrag van de moderne mens. Om deze immuniteit is veel te doen. Ook de degeneratieziekten hebben met immuniteit te maken. Er zijn nu eenmaal grenzen aan wat de natuur als toelaatbaar aanvaardt. En het is wenselijk hiermee rekening te houden. Misschien kan de aangeboden informatie over allergie en zijn uitwerkingen daaraan bijdragen.

Inhoud​

  • Een natuurlijke visie op hyperreacties
  • Allergie en voeding
  • Intolerantie versus allergie
  • Invloeden en risico's
  • Immuniteit en gezondheid/vitaliteit
  • Uitingsvormen van allergie
  • Onderliggende invloeden

Stichting Groene Dag informatiebrochures

De Stichting Groene Dag informatiebundels rondom natuur en natuurlijk leven zijn een neerslag van de voordrachten en activiteiten die Stichting Groene dag organiseert. Ze zijn geschikt als gids voor zelfstudie of als begeleiding voor verenigingsactiviteiten, discussiegroepen et cetera. Deze informatiebundels behandelen de meeste vraagstukken op weg naar een gezonde en evenwichtige voeding. Door gesprek, discussie of studie van het onderwerp kunnen deelnemers komen tot een eigen visie, zelfs als deze in sommige opzichten sterk afwijkt van het gangbare voedingsgedrag. Deze informatiebrochures zijn onderdeel van de opleiding 'GezondheidsOpvoeding' en bevatten informatie die iedereen die met mensen werkt zou moeten kennen. 


Gegevens informatiebundel

Auteur:     Stefaan de Wever
Taal: Nederlands
Vorm: Brochure, 66 bladzijden
Uitgever: Stichting Groene Dag

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items