opc_loader

Wensenlijst

Baby en Kindervoeding

8,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  3  items
Beschrijving

Informatiebundel Baby- en kindervoeding

Alles wat je wil weten over voeding voor baby en kind!

Door de jaren heen krijgen wij met regelmaat de vraag naar gedegen informatie over gezonde natuurlijke baby- en kindervoeding. Wij hebben deze mensen vaak moeten teleurstellen, bij gebrek aan schriftelijke cursussen waar we helemaal achter staan. Wat jonge ouders te horen krijgen is geïnspireerd door de mathematische benadering van driehoeken en klavertjes en is ver afgedwaald van de natuurlijke eenvoud. 

Een aantal jaren geleden zetten wij een serie activiteiten op rondom dit thema, maar deze werden niet bepaald een groot succes. Om geïnteresseerde mensen bij te staan in hun vraag naar goede informatie is deze informatiebundel ontstaan. Hierin zijn drie aangepaste hoofdstukken uit de cursus 'Voeding en Gezondheid' verwerkt. Bepaalde thema's zijn niet tot in detail uitgewerkt, omdat ze voorkomen in een van de 101 hoofdstukken uit de cursus. Misschien is deze brochure een aanzet om meer studie te doen naar voeding, en dan is het geheel van de cursus 'GezondheidsOpvoeding' zeker aan te bevelen. 

Extra informatie

Harmonie!

Deze informatiebundel is geen therapeutisch instrument. Het verklaart enkel waarom en hoe baby- en kindervoeding zijn veiligste evenwicht vindt in natuurlijke basisprincipes. Gezonde kinderen leven in harmonie met de natuur!

Inhoud

  • Zwangerschap en geboorte
  • Gezonde babies en kinderziekten
  • Het belang van borstvoeding
  • Alternatieve babyvoeding
  • Wanneer eet je kleintje mee?
  • Een gezond ontbijt of luisteren naar het lichaam?
  • Suikerschade: De zoete verleider ontspoort voeding

Stichting Groene Dag informatiebrochures

De Stichting Groene Dag informatiebundels rondom natuur en natuurlijk leven zijn een neerslag van de voordrachten en activiteiten die Stichting Groene dag organiseert. Ze zijn geschikt als gids voor zelfstudie of als begeleiding voor verenigingsactiviteiten, discussiegroepen et cetera. Deze informatiebundels behandelen de meeste vraagstukken op weg naar een gezonde en evenwichtige voeding. Door gesprek, discussie of studie van het onderwerp kunnen deelnemers komen tot een eigen visie, zelfs als deze in sommige opzichten sterk afwijkt van het gangbare voedingsgedrag. Deze informatiebrochures zijn onderdeel van de opleiding 'GezondheidsOpvoeding' en bevatten informatie die iedereen die met mensen werkt zou moeten kennen. 


Gegevens informormatiebundel

Auteur:     Stefaan de Wever
Taal: Nederlands
Vorm: Brochure, 65 bladzijden
Uitgever: Stichting Groene Dag

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items