opc_loader

Wensenlijst

Alternatief Ontbijt

11,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  1  items
Beschrijving

Alternatief Ontbijt

Natuurlijke ideëen voor een vitale start van je dag!

Stichting Groene Dag Gezondheidsgids 5

Weet je soms geen raad met die eerste maaltijd van de dag? Dan ben je niet de enige. Ontelbaar veel mensen horen elke dag hoe belangrijk die eerste maaltijd wel is, maar ze hebben er niet de tijd voor, of ze zijn er nog niet aan toe, of ze nemen toch maar een ontbijt omdat ze bang zijn er verkeerd aan te doen om deze maaltijd over te slaan. Wat doe je in elk van die gevallen? En wat als je kinderen het vertikken om te eten voor ze naar school of werk gaan, en wat als dan de verleidingen komen?

Misschien ben je dan wel erg nieuwsgierig wat we over het ontbijt te vertellen en te tonen hebben. Moet het ochtendmaal benaderd te worden met de zekerheid van Meden en Perzen? Mag een ontbijt onmiddellijk na het ontwaken? En wat eet je, krachtig voer of lichte kost? Wat vertelden grote pioniers uit de reform- en hygiënistische beweging over het ontbijt? En in hoeverre is het vergelijkbaar met wat mensen vandaag eten?

Extra informatie

Keuzes!

Hoort het de keizerlijke maaltijd te zijn, of wordt het voor jou het begin van je misselijkheid en hoofdpijn? Wat betekent ochtendvasten? Is het werkelijk zo erg als het wordt voorgesteld? Is het een eetstoornis of een natuurlijke reflex? Je kan je dus wel voorstellen dat dit een boeiende exploratie wordt, die meer met gezondheid te maken heeft, dan je op het eerste gezicht zou voorstellen. In dit nieuwe motivatieboek wordt geleerd, om in de keuze van je maaltijden en ingrediënten altijd de natuur te laten meespreken. De natuur kan het ons leren, en naar ons gevoel is de natuur ook vandaag de hoogste norm en staat boven menselijke overwegingen.

Natuurstudie en exploratie van je menselijke krachten en beperkingen, leren je spoedig op welke manier je het best te werk gaat, ondanks alle goede raad die op dit vlak gegeven wordt. 'Goed begonnen is half gewonnen', da’s zeker. Maar wat is het goede begin? Stevig eten terwijl je geen honger hebt? En dan nog, is je honger echt of vals, of waren het alleen maar vervelende hongerpijnen die je wou onderdrukken?

In deze gezondheidsgids gebruiken we dezelfde logica die je in de hele natuur vindt. Achtereenvolgens doorlopen we verschillende mogelijkheden om een echt en natuurlijk ontbijt te nemen. En het is zeker dat je hierin iets vindt dat bij je past! Had je een boontje voor sappen, of eet je liever wat fruit uit de hand of een prachtige fruitsalade, het kan allemaal. En houden we onze lippen stijf als het gaat om granen... horen ze erbij of niet?


Gidsgegevens

Auteur:     Stefaan de Wever
Taal: Nederlands
Vorm: Paperback, 64 bladzijden
uitgever: Stichting Groene Dag
Druk: 1e druk september 2007
ISBN: 9789078536066

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items