opc_loader

Wensenlijst

VitaZouten

17,50

VitaZout nr:

Niet op voorraad!


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Beschrijving

VitaZouten

VitaZouten volgens de klassieke receptuur, ambachtelijk bereid uit natuurlijke grondstoffen!

​Het label van Vita-Reform Van der Snoek staat garant voor de levering van dr. Schüssler celzouten volgens de klassieke receptuur, d.w.z. zouten gewonnen uit natuurlijke bronnen (o.a.bronwater), verwreven op basis van lactose maar niét gepotentieerd. Dit zijn de celzouten zoals zij door het Nederlands centrum voor dr. Schüssler’s celzouttherapie worden aanbevolen, omdat alleen natuurlijk gewonnen celzouten door de lichaamscellen opneembaar zijn. Alle Vita-Reform Schüssler celzouten zijn samengesteld zoals Dr. Schüssler dat oorspronkelijk bedoeld heeft. Het gewicht aan werkzame stoffen bedraagt slechts microgrammen.

Daarom zijn celzouten zo belangrijk!

Celzouten, volgens de klassieke receptuur, heten zo omdat deze zouten in elke cel in meer of mindere hoeveelheid moeten voorkomen en de bereidingswijze nog handmatig gebeurd. De uit natuurlijke bron verkregen zouten worden handmatig met lactose vermengd en niet kunstmatig, machinaal verwreven.

Extra informatie

VitaZouten v Schüssler celzouten

Er zijn belangrijke verschillen tussen de celzouten van Vita-reform, VitaZouten®, ambachtelijk bereid volgens de klassieke receptuur van Dr. W. Schüssler en andere op de markt zijnde celzouten met een homeopathische registratie. In Nederland zijn verschillende soorten celzouten op de markt. Al jaren is er een discussie gaande over het verschil in de celzouten met een homeopathische registratie en de zouten van Vita-reform.

Vita-reform reikt verschillende redenen aan waarom de bereiding van deze zouten NIET overeen komt met de eisen van de Pharmacope van het HAB (Homeopathisches Arzneimittelbuch):

  • De draagstof lactose is natuurlijk gekristaliseerd en niet geagglomereerd.
  • De zoutkristallen worden aanzienlijk minder verkleind door de handmatige verwrijving in een stenen vijzel als in het HAB staande criterium


Hierdoor zijn zij homogeen aan de in onze voeding voorkomende zouten en hebben daardoor een biochemisch aanvullende werking (micronutriënten) en geen homeopathische energetische prikkel.

  • De dynamisering gebeurt door de werkende mens, en niet door het bereiken van de door het HAB vereiste fijnheidsgraad met behulp van een mechanische molen.
  • De verwreven zouten hebben een natuurlijke oorsprong.
  • De productie geschiedt naar levenmiddelenstandaard (Micronutriënten).


Dit verklaart waarom de celzouten van Vita-reform geen homeopathische registratie hebben en dus ook niet onder de homeopathische geneesmiddelen vallen. Om het verschil in celzouten naar productie en werking duidelijker te maken heeft Vita-reform, besloten om haar celzouten de benaming VitaZouten te geven, dit in onderscheid met de homeopathisch geregistreerde Schüssler zouten.


Beschrijving VitaZouten

VitaZout nr. 1 Calcium Fluoratum

Het celzout Calcium Fluoratum is bedoeld voor normale elasticiteit van het bindweefsel, ondersteund gewrichten, de huid, tandglazuur en ontsierende aderen. Celzouten in deze klassieke vorm vullen tekorten aan en zorgen zodoende voor een gelijkmatige verdeling zodat de zouten beschikbaar zijn voor iedere cel in ons lichaam.

VitaZout nr. 2 Calcium Phosphoricum

Het celzout Calcium Phosphoricum is bedoeld voor beenderen en tanden en geeft kracht aan organen en zenuwen. Celzouten in deze klassieke vorm vullen tekorten aan en zorgen zodoende voor een gelijkmatige verdeling zodat de zouten beschikbaar zijn voor iedere cel in ons lichaam.

VitaZout nr. 4 Kalium Chloratum/Mur.

Het celzout Kalium Chloratum/Mur. ondersteund de uitscheiding via de klieren. Celzouten in deze klassieke vorm vullen tekorten aan en zorgen zodoende voor een gelijkmatige verdeling zodat de zouten beschikbaar zijn voor iedere cel in ons lichaam.

VitaZout nr. 11 Silicea (kiezelzuur)

Het celzout Silicea voedt haar, huid en bindweefsel. Celzouten in deze klassieke vorm vullen tekorten aan en zorgen zodoende voor een gelijkmatige verdeling zodat de zouten beschikbaar zijn voor iedere cel in ons lichaam.


Inhoud

360 tabletten

Ingrediënten

Melksuiker met VitaZout in ionvorm
(99% lactose (Alpavit, Duitsland), magnesiumstearaat, <0,006 zoutionen. De draagstof lactose is natuurlijk gekristaliseerd en niet geagglomereerd.)

Energie

100 gram tabletten bevatten 1615kj380kcal energie.

Dosering & gebruik

Tweemaal daags, 1-2 tabletjes in de mond laten smelten, tenzij anders aanbevolen door uw arts of therapeut. Maximaal 10 tabletten per dag, deze dosering niet overschrijden. Kinderen jonger dan 8 jaar een halve tablet geven. VitaZouten kunnen gedurende onbeperkte tijd gebruikt worden.

Voorkomen van opname melksuiker (lactose)

Als u twijfelt of u lactose gevoelig bent of dat u liever de inname van lactose wilt vermijden: De tabletten kapot bijten, laten versmelten (10 a 15 seconden in de mond houden) en daarna met 1 of 2 slokken water de mond goed spoelen en uitspuwen. De kans dat u op deze manier lactose binnen krijgt is nihil.

Allergenendeclaratie

Dit product bevat geen gluten, wel lactose.

Bijzonderheden

Geen.

Bewaren

Afgesloten, donker, droog en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items