opc_loader

Wensenlijst

Geld komt uit het niets

20,55


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  6  items
Beschrijving

Geld komt uit het niets

De financiële goocheltrucs ontmaskerd!

Ad Broere, econoom en auteur van Een Menselijke Economie en Ending the Global Casino? is meer dan dertig jaar werkzaam in respectievelijk de financiële-, opleidingen- en adviessector. Door zijn brede kennis en ervaring weet hij als geen ander de sterktes en zwaktes van het huidige financiële stelsel te verklaren. In Geld komt uit het 'niets' legt Broere op begrijpelijke en niet-academische wijze uit waarom het essentieel is voor de toekomst van aarde en mens om te breken met het huidige financiële stelsel en hij beschrijft mogelijkheden waarop we die toekomst veilig kunnen stellen.

In dit boek beschrijft Broere op toegankelijk wijze hoe het huidig financieel systeem ontstaan is en de werking daarvan op onze leefwereld. Hij legt daarbij haarfijn uit dat onze geld economie losgekoppeld is met onze reële economie. Dat gedurende de geschiedenis enkele gewetenloze mensen op sluwe en berekende wijze de geld economie beheersbaar hebben gemaakt ten koste van miljoenen andere mensen. Deze personen maken min of meer nog steeds de dienst uit binnen de financiële wereld en ze zijn zodanig gepositioneerd dat ze elke verantwoordelijk van daden ontlopen. Voorbeeld is de de BIS, verscholen binnen het IMF, dat z'n invloed uitoefent binnen de E.U. en het aankomende E.S.M verdrag. Dit laatste verdrag heeft het gevaar dat de nationale volks soevereiniteit verloren gaat worden zodat de financiële wereld ongedwongen en onverstoord alle rijkdommen en levensdomeinen zal exploiteren te voordele van zichzelf. 

Extra informatie

Dienende rol

​De auteur verwijst vaak naar vele relevante youtube films en websites voor verdere verdieping. Opvallend is ook zijn kritische noot aangaande de populaire film Inside Job gemaakt door Charles Ferguson. Ad Broere probeert ons te confronteren met onze Nederlandse nuchterheid door te denken dat wij de problemen die nu spelen binnen de PIIGS landen ons niet zal overkomen. Hij legt het kaartenspel van de schuldencrisis bloot en let uit dat dit 'n onvermijdelijk proces is. Daarmee is de toenemende invloed van de financiële wereld binnen de nationale volksvertegenwoordigingen een causaal verband. Broere ziet de oplossing in de vele initiatieven die aansturen naar een transitie van geld economie naar mens economie.

Geld moet weer een dienende rol gaan spelen voor de mens en welzijn bevorderen. Pas dan kunnen mensen èn de economie gaan floreren. Voorbeelden haalt Broere van complementaire geldsystemen als de WIR, Slow Food, Fair4All en TradeXChange. Ad Broere ziet de oplossing als het vergroten van het netwerk en samenwerking tussen de vele initiatieven die streven naar een meer menselijke economie. Dit zal als buffer als ons huidig financieel systeem onvermijdelijk in elkaar zal storten. Door de betere wereld in eigen handen te nemen voorkomen we dat we machteloos als slaven gaan dienen.


Boekgegevens

Auteur: Ad Broere
Taal: Nederlands
Vorm: Paperback, 320 bladzijden
Uitgever: Humane Economy Publishing
Druk: 2e druk november 2012
ISBN13: 9789081628006

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items