opc_loader

Wensenlijst

Set Snellen leeskaarten

19,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  2  items
Beschrijving

Set originele Snellen leeskaarten

De standaard voor het meten van de gezichtsscherpte!

Een Snellenkaart is de oorspronkelijke leeskaart waarmee de Nederlandse oogarts Dr. Herman Snellen in 1862 de standaard voor het meten van de gezichtsscherpte heeft neergezet. Door af te gaan op mensen die goed scherp konden zien toonde hij aan dat het fysiek mogelijk was om de 20/20 regel (of 1.00 Visus ofwel 100% zicht) te lezen op een afstand van 20 foot (6 meter). Deze standaard wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gehanteerd door oogheelkundigen en opticiens.

Extra informatie

Deze set Snellenkaarten (een grote om op te hangen en twee kleine om in de hand te houden) is behalve het meten van je gezichtsscherpte heel goed te gebruiken om mee te oefenen, vooral om de zie-gewoonte 'Verspringen' aan te leren. Je kan er ook mee testen of de bril of lenzen die je draagt te sterk voor je zijn. Door het gebruik van een rode en een groene balk kan meteen gecontroleerd worden of iemand kleurenblind is.

Een uitgebreide folder wordt meegeleverd met daarin een gebruiksaanwijzing voor het opmeten van je zicht en vele suggesties hoe je met de kaarten kunt oefenen.

Aanbevolen artikelen bij

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items