opc_loader

Wensenlijst

Vredelevend

13,30


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  1  items
Beschrijving

Vredelevend

Oefeningen voor een 'being peace', een daadwerkelijk beleefde vrede!

Vredelievend zijn is niet genoeg. Het dient in daden omgezet te worden, zo houdt Thich Nhat Hanh ons voor. We zouden vrede moeten léven, vrede moeten zijn, en niet alleen maar mooie voornemens koesteren of vredige gedachten uitspreken, al lijken die nog zo inspirerend.

Thich Nhat Hanh, de Vietnamese boeddhistische monnik en zenmeester die als banneling in Frankrijk leeft en werkt, werd al vroeg in zijn leven met het vraagstuk oorlog en vrede geconfronteerd, door de voortdurende oorlog die zijn land teisterde. Maar ook werd hij geconfronteerd met woede en verdriet in zichzelf over zo veel onrecht, over zo veel leed. En heel zijn leven getuigt ervan, dat hij telkens opnieuw op een rustige, weloverwogen manier wegen vond om zijn vredelievende, geweldloze overtuiging in daadwerkelijke vrede om te zetten, met andere woorden vrede te leven.

Extra informatie

Vredig!

​In dit boek draagt Thich Nhat Hanh de oefeningen aan voor een dergelijk being peace, een daadwerkelijk beleefde vrede.


Over de auteur 

Thich Nhat Hanh is monnik, zenleraar, dichter, schrijver en vredesactivist. Hij heeft talloze boeken en gedichten geschreven die mensen verder helpen.

Thich Nhat Hanh werd geboren als Nguyễn Xuân Bảo in Thừa Thiên-Huế, Vietnam op 11 oktober 1926 en verliet als zestienjarige zijn ouderlijk huis om zenmonnik te worden. In het begin van de jaren zestig stichtte hij SYSS (School for Youth Social Service), die onder andere de dorpelingen lijdend onder de oorlog, hielpen de gebombardeerde dorpen weer op te bouwen. Ondanks ernstige politieke tegenwerking was hij in deze tijd ook de oprichter van de boeddhistische Van Hanh Universiteit in Vietnam.

Sinds 1966 leidt hij een monastieke gemeenschap en lekengroep `Order of Inter-Being` (in het Vietnamees `Tiep Hien`) die onderricht geeft in het trainen van aandacht en geëngageerd boeddhisme. In 1982 stichtte hij het boeddhistische centrum Plum Village, een meditatiegemeenschap in de Dordogne in Frankrijk. In januari 2005 en 2008 bracht Thich Nhat Hanh na 40 jaar voor het eerst sinds het begin van zijn ballingschap bezoeken aan Vietnam waar hij retraites leidde en boeddhistische leiders ontmoette.


Boekgegevens

Auteur: Thich Nhat Hanh
Taal: Nederlands
Vorm: Paperback, 114 bladzijden
Uitgever: Uitgeverij Asoka
Druk: 1e druk okt 1999
ISBN13: 9789056700348

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items