opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LVI

19 mei 2013

Zonnige pinkster allemaal!!

Afgelopen week zijn er maar 15 fantastische boeken (waaronder de 12 gezondheidsgidsen van Stefaan de Wever!) en 3 bijzondere informatiebundels aan het portfolio toegevoegd! Voor jonge ouders kan ik de bundel 'baby en kindervoeding' warm aanbevelen, antwoorden op VEEL gestelde vragen over dit onderwerp! Het zou zomaar kunnen dat de informatie in al dit leeswerk de business van HeelBewust behoorlijk ondermijnt. Dat deert echter niet, HeelBewust is opgericht om mensen waarlijk verder te helpen, linksom of rechtsom. 

Over rechtsom gesproken, vrijdagavond was ik bij een lezing over GNM van Mies Kloos. Ik was zeer onder de indruk van het detailniveau waarop Dr. Ryke Hamer zijn biologische wetten heeft weten samen te stellen, na VEEL en LANGDURIG onderzoek. Het is telkens weer schokkend bizar te bemerken hoe ongelofelijk nauwkeurig de theorie aansluit op de praktijk. En ja, het besef dat artsen werkelijk niets weten en daarmee begrijpen van ziekte, dringt met de minuut sterker door tijdens zo'n sessie... Komende week neem ik deel aan een intensieve tweedaagse workshop over German New Medicine, het is nodig. Overigens wil GNM expert Mies Kloos heel graag mensen opleiden, denk daar eens goed over na!

Gisteren was ik in de gelegenheid om de voorraad Jade yoni eitjes fors aan te zuiveren, ze werden nogal schaars in Nederland, en dat terwijl het Jade ei het belangrijkste in zijn soort is. We kunnen weer even vooruit!

Ter promotie van De Natuurlijke Hygiëne zijn deze meimaand alle Vitamix blenders stevig in de aanbieding!

Veel leesgenoegen, natuurlijk!!!


Namasté
Rob Greuter

 

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


 


Oxygene Supreme II

- Het kleine flesje gestabiliseerd zuurstof met 1001 mogelijkheden voor uw gezondheid en hygiëne! -

Oxygene Supreme is een elektrolytische oplossing die zuurstof bevat, gebonden aan natuurlijk voorkomende zouten (het natriumgehalte is minimaal). Wanneer de zuurstof gebufferd en gestabiliseerd is, blijft het vastgehouden totdat het terecht komt in een biologisch actieve omgeving. Het levert zuurstof, maar maakt ook grotere hoeveelheden zuurstof vrij uit bronnen die normaliter geen of weinig zuurstof vrijgeeft. Oxygene Supreme is beschikbaar in druppelflesjes van 118,28ml (2400 druppels).

Wat doet Oxygene Supreme?
Het zorgt ervoor dat je voldoende zuurstof in je systeem krijgt. Technisch gesproken voeg je hiermee ontluikend zuurstof toe. Dit helpt zelfs om méér zuurstof uit de lucht op te nemen. Deze vrijgekomen zuurstof pakt voorts vrije radicalen en verboden te benoemen zaken aan. Het schept een geschikte biologische ruimte waarin gezondheidsbevorderende hulpstoffen en organismen zich vrij kunnen ontwikkelen.

Hoe werkt Oxygene Supreme?
Als Oxygene Supreme wordt ingenomen, passeert de vrijgekomen zuurstof de maagsappen en de spijsverteringsenzymen. Het wordt door de spijsverteringsorganen opgenomen en komt terecht in de bloedstroom. Zuurstofrijker bloed voorziet vitale weefsels van meer zuurstof en houdt ze verboden te benoemen. 

Is een normale ademhaling niet voldoende?
Nee, jammer genoeg niet. De vervuiling is overal. Wanneer toxines de lucht vullen, nemen zij de plaats in van zuurstof. De lucht behoort 40% zuurstof te bevatten. Tegenwoordig is dat slechts zo'n 20%. En dat terwijl stress in het lichaam de behoefte aan zuurstof verhoogt! Emotionele stress, fysieke stress, organismen, gebrek aan beweging, prikkelende stoffen en alcohol, het inademen van vervuilde lucht en het eten van vervuild voedsel verhogen de vraag naar zuurstof.

Wat zijn de voordelen?
Verboden te benoemen zaken zijn niet in staat te overleven in aanwezigheid van zuurstof. Zuurstof is een krachtige opruimer van vrije radicalen. Elke vorm van stress, ongeacht hoe deze wordt veroorzaakt, wordt resulteert in een toename van vrije radicalen. 

Oxygene Supreme v waterstofperoxyde
Veel mensen gebruiken waterstofperoxide vanwege het positieve effect van meer zuurstof in het lichaam. Het gebruik van waterstofperoxide heeft echter vaak ongewenste neveneffecten. HealthForce ontraadt het gebruik van waterstofperoxide. Wil je deze stof toch gebruiken, doe dit dan met hulp van een gekwalificeerde arts. Oxygen Supreme II heeft geen ongewenste neveneffecten.

Prijs: € 29,95
Lees hier meer!

 


Genees tandbederf
- Hoe een vader op natuurlijke wijze het gebit van zijn peuter redde -

De dochter van de auteur begon op de leeftijd van 1 jaar aan cariës te lijden. Ook in zijn eigen gebit zaten in diezelfde periode een stuk of 4 gaatjes. Ramiel weet uit eigen ervaring, wat het is om last te hebben van stress om tandbederf. Erger dan de stress over zijn eigen gaatjes, waren de snel rottende tandjes van zijn dochtertje, waar hij machteloos tegenover stond. Zoals de meeste mensen, wist hij niet wat er mis was. Hij dacht dat ze gezond aten. Toen zijn dochter ongeveer anderhalf jaar oud was begonnen haar tanden op een gegeven moment zó snel te bederven, dat er in ongeveer 2 weken tijd één tand gewoon wegrotte en afbrokkelde.
Ze zijn nu ruim 5 jaar verder. Het gebit van zijn dochtertje is tegenwoordig hard en krachtig, het zijne ook. Ze heeft geen last meer van afbrekende tanden en kiezen, heeft energie in overvloed en ze heeft geen last van kiespijn of tandontstekingen.
Ramiel: "Ze is nu 7 jaar oud en heeft nog nooit een tandartsbehandeling nodig gehad, ook al hadden veel van haar tanden en kiezen voorheen op zijn minst één en soms zelfs twee gaatjes. Haar tanden en kiezen doen niet langer zeer omdat haar gaatjes op een natuurlijke manier geremineraliseerd zijn, nadat we haar voedingspatroon veranderden.
Haar rotte melktandjes zijn aan het uitvallen! Daarvoor in de plaats verschijnen nieuwe blijvende tanden, die volkomen vrij zijn van tandbederf. Lees en leer hoe je dit voor jezelf en je geliefden kan teweegbrengen."
In dit boek lees je o.a. over:
- het voorkomen van wortelkanaalbehandelingen door je gebit te genezen
- het tot stilstand brengen van de vorming van gaatjes
- de aanmaak van nieuw tandbeen
- de aanmaak van nieuw tandglazuur
- de genezing van tandvleesontstekingen en infecties

Prijs: € 22,50
Lees hier meer!

 
Gezonder Eten Startersboek 1
- Tips en ideëen voor een gezonde start -
Groene Dag Gezondheidsgids 1

Voorkomen is beter dan genezen, dat weten we onderhand wel. Maar doen we er ook iets mee? Is het tot ons doorgedrongen dat voeding zo’n bijzondere rol speelt bij het behoud en de bescherming van je grootste schat, je gezondheid ? Als je om je heen kijkt kijkt, kan het je niet ontgaan zijn dat veel mensen een gevaarlijk leven leven en grote risico’s nemen die vroeg of laat hun tol eisen. Veel van die risico’s worden genomen onder het voorwendsel van ‘genieten’, maar is dit zo en zijn de gevolgen even genietbaar?

Komen ziekten zomaar uit de lucht vallen? Zijn het de genen en tal van niet controleerbare omstandigheden waar je toch geen vat op hebt? Of kan verstandig eten en leven een verschil maken voor mensen die op zoek zijn naar meer energie, naar een oplossing voor hun pijnlijke ziekten of gezondheidsproblemen? Deze gezondheidsgidsen zijn zo opgebouwd, dat de lezer zal opmerken dat de natuur logisch is opgebouwd, en dat ziekte en gezondheid de normale consequenties zijn van iemands leefwijze, ja, dat ziekte zelf een zinvol proces is.

Gezond eten, maar hoe? Is het anders dan wat je gewend bent, of durf je het avontuur aan? Is het niet te saai? Is het niet zo dat gezond niet lekker is en lekker niet gezond ? Heb je te kampen met vooroordelen, gewoonten, voorkeuren, of is je smaakgevoel verminkt door de industrievoeding? Durf het een kans geven. Deze gidsen zijn inspirerend, motiverend en werken zo uitnodigend dat je er het niet kan weerstaan iéts te doen !

Wees er zeker van dat gezond(er) eten niet eens zo moeilijk of onaantrekkelijk is, integendeel. Dit eerste deel uit de serie Gezondheidsgidsen van Stichting Groene Dag, helpt je om een beeld te krijgen op wat gezond(er) eten je kan bieden, hoe die voeding eruit ziet, en aan welke principes zij beantwoordt. In dit eerste boekje wordt aandacht besteed aan de plus- en minpunten die we in ieders voedingspatroon onderscheiden. Bestudeer ze goed, en vooral, verschuif de accenten, want iedereen kan minstens verbeteringen of correcties aanbrengen, zelfs indien men niet zou besluiten om zich achter ieder beschreven principe te scharen. Zo kan dit boekje aanleiding geven tot een groeiproces, of kan het aanzetten tot het nemen van enkele positieve beslissingen. Laat dit een motivatieboekje zijn... met uitzicht op een beter leven!

Prijs: € 10,95
Lees hier meer!

 

Gezonder Eten Startersboek 2
- Meer tips en ideëen voor een gezonde start -
Groene Dag Gezondheidsgids 2

Een nieuwe voeding exploreren gaat dikwijls gepaard met de nodige teleurstellingen. Welke soorten kan je het best kiezen en wanneer is het beste tijdstip? Wat zijn de producten waar je gebruik van maakt? Daarom bevat deze tweede gids de nodige tips en adviezen in verband met fruit en groenten, kruiderijen en smaakmakers. En hoe kan je de smaak van salades, soepen en sausjes een beetje aanpassen aan je eigen smaakvoorkeuren?

Hoewel er over smaken weinig te discussiëren valt, zijn er toch een aantal principes die je beter kunt kennen en die je helpen op weg naar gezonder eten. Onthoud: je kunt de natuur niet verbeteren. Daarom kiest dit boekje ook voor veiligheid in plaats van experiment, door zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. Hopelijk groeit ook jouw liefde voor alles wat de natuur met zoveel geduld heeft laten groeien.

Naast het beter leren kennen van je voeding, leert deze tweede gids je enkele van de meest noodzakelijke principes voor een succesvolle voeding die doet waar ze voor gegeten wordt: je energie en gezondheid verschaffen. Meer dan vijftig jaar na de bekendmaking ervan door Dr. H.M. Shelton, blijven de voedselcombinaties omstreden, terwijl ze zo eenvoudig zijn. Voel het verschil tussen een juist gecombineerde en een verkeerd gecombineerde maaltijd. En laten we ook onze vijand kennen: de voedingsmiddelen die er misschien wel aantrekkelijk uitzien, maar die je voeding roven, en je lichaam achterlaten met een leeg gevoel. Dit wordt een actiepunt (of misschien meer dan één), zodat we het lichaam op het juiste spoor krijgen.

Gezondheid is mooi. Ziekte stelt teleur... Het motto is dat iedereen ìets kan doen. Wil je niet tot het uiterste gaan? Geen nood, doe wat je kan. Zorg voor meer levend voedsel, meer fruit en groenten in je voeding - op de juiste manier gebruikt - en verminder de ergste duiveltjes uit je voeding, en laten we dan even kijken of het beter gaat. Gezondheid is een doe-het-zelf-zaak. Niemand kan in jouw plaats die dingen doen die jij alleen kan doen! Maak er werk van. Nu meteen. Waarom zou je wachten? Een krachtig motivatieboekje, een werk vol positieve aanmoediging en ideeën die je nodig hebt op je weg naar noodzakelijke voedingscorrecties, en dat alles in een vrije en positieve sfeer.

Prijs: € 10,95
Lees hier meer!

 


Gezonde Darm Gezond Leven
- De spijsvertering is de motor van je energie - 
Groene Dag Gezondheidsgids 3

Darmproblemen zijn geen randfenomeen, ze zijn zo algemeen dat velen een zekere hinder normaal vinden. Darmproblemen kent men in alle denkbare varianten: van kleine, voorbijgaande, oppervlakkige en onschuldige ongemakken tot levensbedreigende aandoeningen. Daartussenin ligt het verhaal van de meeste mensen die dit werk bestuderen. Ze hebben ofwel een concreet verteringsprobleem en willen er op een natuurlijke manier aan werken, of ze hebben andere problemen met de conditie van de darm in verband gebracht. Want wat de effecten zijn van een slechte darmwerking, reikt veel verder dan dit orgaan zelf.

Neem nu bijvoorbeeld hoofdpijn, migraine, menstruatieproblemen, reuma-opstoten, spierpijnen, gebrek aan energie, futloosheid, astma, bronchitis, benauwdheid, hartproblemen et cetera. Zou je een probleem in de darmwerking vermoeden achter één van deze klachten? En toch bestaat de mogelijkheid als één van de vele invloeden.

Toch mag men niet té gemakkelijk zeggen: 'het is de darm'. Wat met de darm aan de hand is, is dikwijls ook niet meer dan een symptoom van een verstoorde levenswijze en voeding, of situeert zich op het diepere vlak in de lichaamsintoxicatie. Dit werk is verhelderend en kan door iedereen worden begrepen. Na een algemene inleiding, is voor dit werk een overzicht gemaakt van de meeste vragen die gesteld worden over de darm en zijn specifieke problemen. Dit werk werd door duizenden gelezen en de hierin beschreven adviezen werden door duizenden in de praktijk gebracht. Zij kunnen bevestigen dat de feiten die dit boek aan het licht brengt, feiten zijn die zo belangrijk zijn, dat ze eigenlijk in iedere basisopleiding zouden moeten verwerkt worden. Het is een boek dat speciaal geschreven is voor de echte gezondheids-doe-het-zelvers, voor mensen die hun verantwoordelijkheden niet in de schoot van anderen leggen, maar is even waardevol voor iedereen die professioneel of persoonlijk met gezondheid(sverbetering) te maken heeft.

Het boek is eenvoudig, eerlijk en zonder omwegen en geeft vooral praktische tips. Dit boek geeft verklaringen waarom voedingscalorieën niet automatisch uitmonden in een verhoogde energie. Veel eten en er weinig uithalen Gebrek aan energie? Het kan ook jouw situatie zijn. Darmproblemen hoeven geen mysterie te zijn. Dat brandend maagzuur, die oprispingen of opgeblazenheid, diarree of constipatie, allemaal signalen die perfect begrijpbaar zijn.

Prijs: € 10,95
Lees hier meer!

 
Zoet zonder suiker
- Snoepjes, traktaties, desserten en lekkernijen met natuurlijke ingrediënten! -

Groene Dag Gezondheidsgids 4

In de Groene Dag Gezondheidsgidsen wordt aandacht besteed aan het voedsel dat we eten als bron van gezondheid of ziekte. De relatie voeding-gezondheid wordt met nadruk in de kijker gezet. Eén van de actiepunten bestaat uit het gebruik van industriesuiker drastisch te verminderen. Voor veel mensen is dat een moeilijke opdracht, en je zou de indruk krijgen dat gezonder eten bestaat uit het jezelf allerlei zaken te ontzeggen.

We hebben hierover jarenlang nagedacht, geëxperimenteerd, ideeën uitgewisseld, en komen tot de vaststelling dat als je gezond(er) wil eten, je niet het gevoel moet onderhouden dat niets meer kan. In dit boek bieden we een waaier van gemakkelijke alternatieve recepten, die snel klaar zijn, zonder gebruik te maken van suiker. Enkel eerlijke en natuurlijke ingrediënten - gedroogde of verse vruchten, noten, zaden, pitten, smaakmakers - worden samengebracht in een unieke combinatie die veel mensen zal bekoren. Koken of bakken komt er niet aan te pas. Korte bereidingstijden en de beste ingrediënten, maken samen paradijselijke traktaties die je helpen om nee te zeggen tegen ziekmakend industriesuiker.

Dit is een boek vol spetterende ideeën voor mensen die het gebruik van industriesuiker willen verminderen, maar niet op hun zoete honger willen blijven zitten. Met honderden voorbeelden wordt aangegeven hoe je zonder gebruik te maken van suiker en andere industrieproducten, de heerlijkste traktaties en lekkernijen kan maken.

En wat meer is, je hoeft niet echt zo’n bedreven keukenfanaat te zijn om het allemaal in de praktijk te brengen. Deze recepten zijn zo eenvoudig en snel klaar, met eenvoudige keukenhulpmiddelen, en met bijzondere ingrediënten: een grote variatie aan noten, zaden en pitten, gecombineerd met vers of gedroogd fruit. Zeker weten dat het een unieke ontdekking wordt van lekkernijen die niet bestaan uit lege calorieën, maar uit échte voedingsmiddelen die je lichaam helpen in het onderhouden van een goede gezondheid en mineraal evenwicht. Terwijl industriesuiker een vitaminen- en mineralenrover is, kan je dat niet zeggen van deze lekkere bereidingen - integendeel.

Daarnaast lees je in dit boek over het hoe en waarom, en de achtergrondinformatie over de ingrediënten en tal van voedingstips die je helpen om een evenwichtig voedingspatroon te realiseren. Wil je graag meer energie? De natuur is je gids!

Prijs: € 10,95
Lees hier meer!

 
Alternatief Ontbijt
- Natuurlijke ideëen voor een vitale start van je dag -
Groene Dag Gezondheidsgids 5

Weet je soms geen raad met die eerste maaltijd van de dag? Dan ben je niet de enige. Ontelbaar veel mensen horen elke dag hoe belangrijk die eerste maaltijd wel is, maar ze hebben er niet de tijd voor, of ze zijn er nog niet aan toe, of ze nemen toch maar een ontbijt omdat ze bang zijn er verkeerd aan te doen om deze maaltijd over te slaan. Wat doe je in elk van die gevallen? En wat als je kinderen het vertikken om te eten voor ze naar school of werk gaan, en wat als dan de verleidingen komen?

Misschien ben je dan wel erg nieuwsgierig wat we over het ontbijt te vertellen en te tonen hebben. Moet het ochtendmaal benaderd te worden met de zekerheid van Meden en Perzen? Mag een ontbijt onmiddellijk na het ontwaken? En wat eet je, krachtig voer of lichte kost? Wat vertelden grote pioniers uit de reform- en hygiënistische beweging over het ontbijt? En in hoeverre is het vergelijkbaar met wat mensen vandaag eten?

Hoort het de keizerlijke maaltijd te zijn, of wordt het voor jou het begin van je misselijkheid en hoofdpijn? Wat betekent ochtendvasten? Is het werkelijk zo erg als het wordt voorgesteld? Is het een eetstoornis of een natuurlijke reflex? Je kan je dus wel voorstellen dat dit een boeiende exploratie wordt, die meer met gezondheid te maken heeft, dan je op het eerste gezicht zou voorstellen. In dit nieuwe motivatieboek wordt geleerd, om in de keuze van je maaltijden en ingrediënten altijd de natuur te laten meespreken. De natuur kan het ons leren, en naar ons gevoel is de natuur ook vandaag de hoogste norm en staat boven menselijke overwegingen. Natuurstudie en exploratie van je menselijke krachten en beperkingen, leren je spoedig op welke manier je het best te werk gaat, ondanks alle goede raad die op dit vlak gegeven wordt. 'Goed begonnen is half gewonnen', da’s zeker. Maar wat is het goede begin? Stevig eten terwijl je geen honger hebt? En dan nog, is je honger echt of vals, of waren het alleen maar vervelende hongerpijnen die je wou onderdrukken?

In deze gezondheidsgids gebruiken we dezelfde logica die je in de hele natuur vindt. Achtereenvolgens doorlopen we verschillende mogelijkheden om een echt en natuurlijk ontbijt te nemen. En het is zeker dat je hierin iets vindt dat bij je past! Had je een boontje voor sappen, of eet je liever wat fruit uit de hand of een prachtige fruitsalade, het kan allemaal. En houden we onze lippen stijf als het gaat om granen... horen ze erbij of niet?

Prijs: € 10,95
Lees hier meer!

 
Smoothies uit alle Windstreken
- Heerlijke totaalsappen en mixbereidingen met fruit en groenten - 
Groene Dag Gezondheidsgids 6

Dit is één van de basishandboeken voor Gezondheidszoekers. Zeker, als je gezondheid betere tijden heeft gekend, wil je natuurlijk weten hoe je je grootste schat weer op het goede spoor kan brengen. Natuurlijk kan het niet zonder je voedings- en levenswijze aan te passen. Je hebt er geen idee van hoeveel verschil je voedingswijze kan maken voor je levenskwaliteit en levensverwachting. In dit praktisch informatie- en receptenboek, vind je ideeën voor de instantvoeding van de natuur: de drinkversie van al het goede van de aarde. Wist je dat je stofwisseling een vloeistoffenkringloop is? En dat je voedingsstoffen alleen maar kan opnemen in de fijnste vloeibare vorm? En dat wanneer je zwak bent, je beste voeding vloeibaar is? Je kunt natuurlijk sappen maken... en daarover niets dan goeds, maar misschien biedt dit boek je naast sappen ook andere mogelijkheden om die tijden waarin je gedwongen bent om vloeibaar te eten, of in periodes waarin je het verteringswerk een beetje wil ontzien, te maken tot goddelijke periodes in je leven,  voor eens, maar liefst voor altijd!


En dat alles zonder gebruik te maken van de duizenden chemische additieven die in commerciële producten dagelijkse kost zijn; zonder hete, scherpe of brandende specerijen; zonder zuivelproducten of koemelk, room, roomijs, of melkfracties; zonder koffie, zwarte of groene thee, cacao of chocolade, neen, echt zonder cafeïne of opzwepende middelen; zonder prik; zonder gekookte of ingeblikte producten; zonder geraffineerde suiker of artificiële suikersurrogaten.

Wat kan je van drinkvoeding meer verwachten, dan dat het geen cholesterol, geen alcohol, geen graanproducten, geen eieren bevat? Met dit boek gaan we naar het hart van de rauwkostvoeding, met de schoonste, de zuiverste, de beste recepten die je kan bedenken, terwijl de bereiding zo eenvoudig is, het resultaat zo aantrekkelijk, dat het ons hopeloos zou maken als iemand dit zou afwijzen omdat er in dit boek niets te vinden is dat hem of haar zou kunnen bekoren. Natuurlijk is er voorkeur, en biedt dit boek een uitgebreide waaier van smaken en keuzes uit de hele wereld. En als je de principes onder de knie hebt, stopt dit boek niet bij de verzameling recepten die hier voorgesteld wordt, integendeel. Als je eenmaal op dreef bent in het exploreren van smaken en combinaties, vind je een wereld van nieuwe mogelijkheden, wisselend met de seizoenen. Drinkvoeding, warm of koud, fruitig of groen, pittig of zoet, in alle kleuren van de regenboog, voor gezondheid en genot... waarop zou je nog wachten?

Prijs: € 10,95
Lees hier meer!

 


Het wilde groenten gezondheidsboek
- De aanzet tot een groene revolutie in je voedingswijze! -

Groene Dag Gezondheidsgids 7

Met dit zevende boek uit de serie Gezondheidsgidsen, geeft Stefaan de Wever getuigenis van een bijzondere passie, voeding dichter bij de natuur. Hij nodigt in dit boek uit om een natuurdoop te ondergaan en door het nauwere contact met een wereld van groei en bloei, zowel de keuze van voeding, als de invloed op je gezondheid te ondergaan.

De natuur heeft genezende kracht. De adem van de eerste dag hangt nog altijd als een trillende sluier die er “de spanning inhoudt”. De sprankel van levenskracht kan je niet herleiden tot één van de ingrediënten, maar ligt in de wijze samenhang van alle stoffen, ingebed in een levende vorm, het groene blad, het ingewikkeldste plantenlaboratorium op aarde. 'Vertrouw je leven toe aan de natuur', was het motto van A. Mosséri... maar wat weten we van de natuur? In hoeverre is ons idee van de natuur niet verminkt of verlaagd en wat betekent het voor onze voeding?

Zoals deze serie al vaker beklemtoonde, is gezondheid 'groen', en geen enkel boek geeft je méér ideeën om je voeding beter te kleuren met die weergave van hoop en leven. Maar niet zomaar groen... Tegelijkertijd nodigt dit boek je uit om kennis te nemen van het eerlijkst verdeelde voedsel ter wereld: het groeit en bloeit voor iedereen. Je kunt het zomaar plukken en eten. Maar natuurlijk moet je het eerst leren kennen en moet je ook een gezond plekje vinden. 'Eerst weten, dan eten', is het wachtwoord in de wilde groentetuin.

Heb je zelf een tuin, dan beschik je over een enorme rijkdom. Je zult deze planten kennen; misschien hebben sommige planten je al gestoord of geërgerd, maar dat moet je niet meer doen. Nu je ze kent, weet je dat het waardevolle planten zijn die je kunnen helpen je gezondheid verbeteren. Ze zijn het waard om verzameld en in de voeding verwerkt te worden. Sommige van deze planten zijn typische voorjaarsgroeiers, en vind je alleen vroeg in het jaar. Andere planten zijn er vijf, zes, tot tien maanden op een jaar. Geen enkele plant is er het hele jaar, maar de natuur heeft altijd wel iets om je te onderhouden. Het is trouwens ook niet de bedoeling om alleen maar groen te eten. Zie groen als een rijke mineralenbron die je helpt ontzuren, om meer evenwicht te vinden, alles bij elkaar... meer gezondheid. Was je idee dat dergelijke 'wilde groenten' met moeite gegeten konden worden, dat je je verstand op nul moet zetten om het 'binnen te krijgen'...? Wacht even, geef het een kans, ga even mee in deze sublieme proeverij, en laten we dan verder spreken! Ondertussen wens ik je al de smaak van een nieuwe groene liefde.

Prijs: € 10,95
Lees hier meer!

 

Het 4 seizoenen fruitboek
- Recepten en ideëen voor ontbijt, sauzen, soepen, salades, ijs en traktaties! -

Groene Dag Gezondheidsgids 8

Fruit heeft in de voeding al voor veel controversen gezorgd. En dat was ook niet anders in de gezondheidswereld. Dit boek wil afrekenen met de valse verklaringen, vergissingen en geruchten die over fruit de ronde doen. Is fruit meer gehybideerd dan andere voedingsmiddelen? Bevat het fruit vandaag teveel suikers? Is fruit toch niet goed voor slanke lijners? Is het mogelijk, moeilijk, wenselijk of geheel af te raden om op een vruchtendieet te leven? En wat doet fruit met je tanden? Of hoorde je misschien dat je bij candida zeker nooit fruit moet eten? En daarnaast is het misschien zo dat de fruitsuikers je bloedsuikerpeil ontregelen? Het klinkt erg negatief en overtrokken, maar als je eenmaal de weg van het fruit hebt gevonden, dan stel je de vragen anders: 'is er een beter voedingsmiddel dan fruit?'

Ik weet niet wat je ervaring is met fruit, maar de traditionele manieren van fruit eten kunnen inderdaad voor problemen zorgen. Laten we daarom even kijken naar de betere en de beste manieren om fruit te eten. Hoe, hoeveel, door wie en wanneer, en gecombineerd waarmee?

Mits juist gebruikt, binnen de limieten zoals dit boek ze beschrijft, kan het eten van fruit gigantisch veel voordelen opleveren.

Niet alleen zijn vruchten in de rauwkostvoeding het best geschikt als natuurlijke instant-voeding, die zo uit de hand kan worden gegeten, en die voor 100% beantwoordt aan de criteria van iedere rauwkost-eter die zijn voeding definieert met de drie basiskenmerken: namelijk, dat voeding aangenaam moet zijn om te zien, aangenaam om te ruiken en tenslotte ook aangenaam om te proeven. Niet nà allerlei bewerkingen, maar in zijn natuurlijke toestand.

En juist omdat het voor de rauwkostvoeding de gemakkelijkste en smakelijkste basis is, geeft fruit toegang tot een bron van natuurlijke suikers, aangevuld met een rijkdom aan begeleidende stoffen. Energie verzekerd. Maar met onze kennis van de voedingstoffen, zal de rol van de anti-oxidanten en de beschermende stoffen in fruit je nooit ontgaan. Je zal je afvragen: hoe heb ik ooit kunnen leven zònder? Dit boekje is met liefde geschreven, liefde voor fruit, liefde voor het leven, liefde voor gezondheid en een liefde voor de lezer, waarmee deze kennis gedeeld wordt. Niet zomaar droge kennis, maar met een vleugje poëzie en (h)eerlijke recepten. Ach wat jammer opnieuw dat we je niet kunnen laten proeven, dat je er niet bij bent, wanneer we dit allemaal voorbereiden, in de hoop dat het je motiveert tot het gebruik van meer puur natuurlijk voedsel.

Prijs: € 10,95
Lees hier meer!

 
Het puur soepen receptenboek
- Een uniek en vergeten onderdeel van de voeding! -

Groene Dag Gezondheidsgids 9

Ik ben blij dat er zoiets bestaat als soep. Voor veel mensen is het de enige of belangrijkste bron van groenten. Terwijl smoothies overwegend gemaakt worden uit sappig fruit, zijn soepen de drinkvoeding, gemaakt uit verse groenten. Vloeibare voeding moet je zeker niet onderschatten. Door zijn eenvoud in bereidingswijze, en meestal ook door zijn gemak van vertering en opname, zou deze meer gewaardeerd moeten worden. Je kan je handen in de lucht steken en je erover beklagen dat we te weinig groenten en fruit eten, maar daarmee schieten we niet op. Op welke manier kunnen we ervoor zorgen dat het gebruik van groenten en fruit effectief vermeerdert, zodat we de gezondheidsverbeterende en beschermende voordelen ervan kunnen ondervinden? Ouders vertelden me dat ze begonnen met dagelijks soep te maken en dat ze zo gelukkig waren dat ze op die manier ervoor zorgden dat ook hun kinderen groenten én rauwkost aten.

Wist je dat soepen - naast sappen - een unieke manier zijn om een prachtige portie verse rauwe voeding te eten? Ik ken honderden mensen die omwille van ziekte, of omdat ze niet goed konden kauwen, de groenten en de rauwkost vaarwel hadden gezegd, maar die nu, dankzij deze soeprecepten, opnieuw met smaak hun rauwkost eten, in vloeibare vorm.

Dit boekje dat overwegend uit rauwkostrecepten bestaat, met uitzondering van een in de schil gestoomde aardappel, gestoomde pompoen of andere groenten na, die gewoonlijk als bindmiddel toegevoegd worden, geeft je aanmoediging en instructies om soepen een plaats te geven in de dagelijkse voeding, naast veel andere gezonde voedingsgewoonten als juist combineren, de juiste voedselkeuze, het eten van meer fruit en groenten in het algemeen en veel andere nuttige maatregelen. Dat alles past in het kader van een actie dat 'iedereen minstens iets kan doen om de voeding te verbeteren'. Mensen vertellen ons dat ze niet 'extreem' willen zijn... Wat ze daarmee bedoelen weet ik niet, maar het lijkt me een opfrissing van een oeroude gewoonte om soep weer dagelijks op het menu te zetten. En met deze soeprecepten heb je keuze te over. Vind je favoriete recepten. Probeer, experimenteer, geniet voor 100% van de smaak van verse groenten, romig afgerond in een smeuïg samengaan van smaken van kruiden en smaakmakers. Iedereen kan soep maken. Je hebt verse ingrediënten nodig en eenvoudige basisapparatuur die je in staat stelt om heerlijke mixbereidingen te maken voor winterse of zomerse soepen, warm of koud. Heldere soepen of stevige maaltijdsoepen, wat zal het zijn? En ik weet niet of er dan nog ruimte is om ook een bijzonder fruitsoepje te overwegen?

Prijs: € 10,95
Lees hier meer!

 
Melk zonder melk
- Heerlijke zuivervrije recepten! -

Groene Dag Gezondheidsgids 10

Nadat we in deze serie Gezondheidsgidsen startersideeën hebben gegeven, en vervolgens diverse voedingsthema’s hebben uitgespit, buigen we ons nu over het thema 'Melk'. Waar staat melk in een gezonde voeding? Tot op dit ogenblik hebben we hierover geen woord gezegd. Het kwam in geen enkel recept voor, wat is daarvan de reden? Melk is volgens sommigen de steunpilaar van een gezonde voeding. 'Melk Moét' is ons duidelijk gemaakt via ontelbare campagnes die ons de stuipen op het lijf joegen voor de gevolgen van een leven zonder melk. Dus, een abonnement bij de koe? Dat is wel vreemd, want nergens in de natuur vind je ook maar enig schepsel dat heel zijn leven melk drinkt. Hoe houden dieren hun calcium dan op peil?

In dit boek worden antwoorden gegeven op vragen die leven rond het gebruik van zuivel in het algemeen. Tal van argumenten die duidelijk maken dat als volwassene melk drinken in feite een abnormaliteit in de voeding is, dat melkintolerantie een normaal signaal van ons lichaam is, dat zich verzet tegen dit abnormale voedsel en veel meer vind je in dit motivatiewerkboek van Groene Dag. Het is geen wetenschappelijke uitleg waarom het allemaal zo is, geen verslag van onderzoeken. Dat is er ook, en er wordt gerefereerd naar het werk van Prof. Collin Campbell, en veel andere kleine en grote onderzoeken die het belang van melk en zuivel in het algemeen in een ander daglicht plaatsen.

Er zijn veel problemen met het gebruik van melk, ook problemen met de kwaliteit van melk, maar je hoort er zelden over. Het imago van melk wordt bijzonder goed beschermd. De witte mythe moet blijven bestaan. Maar dan is er dit boek, met een minder mooi plaatje over onze melkobsessie.

Vergeet de Melkmonden, vergeet de moustaches, of vervang het 'dier' door puur plantaardig, zoals we hier in dit boek doen. Tientallen prachtige voorbeelden van op melk lijkende dranken en mixbereidingen met eerlijke plantaardige ingrediënten, 100% rauw, wachten erop om door jou ontdekt te worden. Eén voor één bestudeerd en met liefde bereid, met noten en zaden, en met toevoeging van verse of gedroogde vruchten. Gebruik deze Melk-zonder-Melkdrank als ontbijt, als kleine tussenmaaltijd of als saus bij een fruitmaaltijd. En blijven er dan nog vragen aan het einde van het boek, kijk dan naar de Vraag & Antwoord-pagina, die je helpt om je laatste bezwaren te overwinnen. Wat geef je aan babies die allergisch reageren op melk? Zoek het op!

Prijs: € 10,95
Lees hier meer!

 
Het puur Salades receptenboek
- Volop genieten van rauwe groenten in unieke combinaties! -

Groene Dag Gezondheidsgids 11

Dit boek is een praktische gids voor selectie, aankoop en bereiding van je dagelijkse voeding, tenminste als je daarin ook meer groenten had voorzien. We hebben het opgedragen met een onnoemelijke liefde aan allen die zoekend zijn naar een beter leven, naar een betere gezondheid en een grotere vitaliteit.

Dit werk kan een lichtpunt zijn voor diegenen die lijden en in hun ziekte besluiten toenadering te zoeken tot de natuur. Maar onbekend en twijfelend op een weg die zo vaak verkeerd begrepen wordt, een weg die door te weinig mensen wordt betreden, zoeken mensen bevestiging, en die krijg je niet altijd, soms integendeel. Probeer te begrijpen volgens welke principes de natuurwetten iets vertellen over je leven, over gezondheid en ziekte, over energie of vermoeidheid. Dit werk geeft achtergrond en advies aan al diegenen die zoeken te leven 'in harmonie met de natuur'.

Zelfs al is het kennen van de waarheid niet altijd gemakkelijk, toch 'zal de waarheid je vrij maken'.

Met wetenswaardigheden, aanmoediging, algemene informatie, is dit boek geheel in overeenstemming met alle vorige publicaties. En natuurlijk ook weer prachtige recepten van salades die zo uitnodigend werken, dat ze veel mensen zullen helpen de weg naar natuurlijke voeding te vinden of te blijven volgen. Als het bedenken van nieuwe combinaties niet je sterkste kant was, of als je gemakkelijk vervalt in rauwkostvoeding die jezelf noch je huisgenoten bevredigen, zal dit boek je weer op het spoor zetten om de onbekende wegen van de rauwkostvoeding te exploreren. Leef met de seizoenen mee, maak kruidige variaties, laat geen enkele groente onbekend achter... en zoek ook uit wat je met verschillende bereidingswijzen kunt doen.

Rauw eten is de natuur eten. En we hebben geleerd dat de natuur niet “verbeterd” kan worden. In een tijd waarin vervreemding van de oorspronkelijke voeding grotere proporties aanneemt dan ooit, halstarrig weigeren de relatie te zien tussen ziekte, pijn, ongemak, zenuw- en orgaansensaties, aftakeling en wat men EET, is een dergelijk werk van onschatbare waarde. Geniet van gezonde voeding, smakelijk klaargemaakt, op grond van eenvoudige principes, zonder bakken, koken, braden, en andere nutteloze en schadelijke ingrepen.

De schrijver spreekt uit ervaring. Het is niet zomaar een neerslag van een idee. Ze zijn het gevolg van nauwkeurige observatie, aandachtig de symptomen, oorzaken en gevolgen met elkaar vergelijken, en daar de logische, natuurlijke conclusie uit trekken.

Prijs: € 10,95
Lees hier meer!

 
Het Positief Denken receptenboek
- Inspiratieboek voor mensen op zoek naar een beter leven! -

Groene Dag Gezondheidsgids 12

De uitspraken liegen er niet om: lachen is gezond, de mens is wat hij denkt, een gezonde geest in een gezond lichaam... Daarnaast hebben we nog enkele dozijnen spreekwoorden die precies aangeven hoe gedachten het lichaam en al zijn organen beïnvloeden.

Het is ons niet ontgaan hoe belangrijk het is om positiever te denken, ja dat de kwaliteit van ons leven afhangt van de manier waarop we die wereld waarin we leven in ons opnemen, hoe we hem zien, hoe we die persoonlijk vertalen.

Er zijn problemen, er is strijd, er is inzet nodig, het leven is soms hard, en het is mogelijk dat je echt tegenslag hebt gehad, maar de manier waarop je denkt kan het zwaarder of lichter maken, somberder of vrolijker,  triester of blijer... Gedachten doen altijd iets, ze zijn zelden neutraal in hun uitwerking. Gedachten kunnen je veel kracht geven, of alle krachten die nog resten uit je wegnemen.

Soms botsen gedachten met je wil: je wil slapen, maar de gedachte aan slapeloosheid is sterker. Je wil sterk zijn, maar de gedachte aan zwakte kruipt in je knieën. Je wil jezelf onder controle houden, maar de vrees dat het uit de hand loopt haalt zijn slag binnen. Je wil succes, maar de gedachte aan falen krijgt weer eens gelijk...  Zo zie je dat willen alleen niet genoeg is. Ontdek die grote kracht, die drijfveer, dat mechanisme. Haal de druk van de ketel en geef positief denken een kans. Onderhoud het, laat het groeien. Geef positieve gedachten dagelijks voeding: breng ze in herinnering, herhaal je keuzes en spreek met jezelf op een opbouwende manier. Ik weet zeker dat je niets liever had gewild, dan dat je dagelijkse gedachten, datgene wat in je hoofd opkomt van ‘s morgens tot ‘s avonds, gekleurd wordt met liefde, rust, kalmte, geluk, tevredenheid... Is het een droom? Hoeft niet. Gedachten zijn dynamisch en weerspiegelen datgene wat vandaag in je leeft, ze zijn altijd in verandering. Wat je denkt is niet voor eeuwig. Iedereen kan minstens zijn positivostaat een streepje hoger zetten en meer aandacht krijgen voor het goede, aangename en mooie in het leven.  En lukt het niet, leg je er dan eens rustig bij neer: is het ongeduld, vooringenomenheid, angst, dwangmatigheid...?

Positief denken kan meepraten op ieder vlak, het maakt niet uit of het gaat over je persoonlijk of professioneel leven, over gevoelens, het omspringen met veranderingen en uitdagingen, het boeken van overwinningen, het versterken van het basisvertrouwen, oog voor schoonheid en goedheid. Positief denken begint bij jezelf, minder verwachten van anderen,  maar met de zekerheid dat jouw keuze voor positief denken ook de levens van anderen positief zal beïnvloeden.

Prijs: € 10,95
Lees hier meer!

 

Het 12 puntenprogramma voor je gezondheid!
- Doe het zelf! - 

 
Het 12-puntenprogramma voor uw gezondheid wil u helpen om te begrijpen dat ieder onderdeel van gezond leven, nuttig en wenselijk is om aan ziektepreventie te doen. Voor veel mensen zijn ziekte en gezondheid een mysterie. De meeste beseffen niet dat men iets kan doen aan eigen levensomstandigheden. Dit boek is een handleiding om in de natuur verbanden te zien, om de levenswetten te leren kennen. Alles wat beschreven staat in dit boek kan niemand in uw plaats doen. Nochtans zijn deze aangehaalde twaalf punten door alle instanties erkend als gezondheidsbevorderend – en bij gebrek eraan ziektescheppend. Dit boek is een natuurdoop, een confrontatie met mogelijkheden voorgezondheid die nooit voordien zo duidelijk waren.
Stel je de vraag: 'Wat doe ik met de rest van mijn leven'... en laat je inspireren door dit boek om in actie te komen. Gezondheidszorg ligt in je eigen handen. Laat het dan ook nooit uit je handen nemen. Gezondheid is de normale en natuurlijke toestand van de mens en is even evident als dat het geval is voor dieren. Gezondheid is het resultaat van de juiste, aangepaste invulling van de levensbehoeften. Deze behoeften zijn zeer eenvoudig en een stuk gemakkelijker te bereiken dan dit het geval is voor dieren in de vrije natuur. Voldoen aan deze behoeften is samen te vatten in gezond leven of gezonde handelingen. Nalaten deze eenvoudige gezondheidsregels te volgen, door het lichaam vol te stoppen met substanties en invloeden die tegengesteld zijn aan de behoefte, kan men alleen ongezond en onvolwaardig noemen. Alleen u kunt deze levensregels voldoen. Gezondheid is de grootste doe-het-zelfzaak van de wereld! 

Hier gebracht in een twaalf-punten-programma:
Niemand kan ademen voor u. 
Niemand kan drinken voor u.
Niemand anders kan eten in uw plaats.
Niemand anders kan slapen voor u. 
Niemand anders kan u liefhebbend of beminnelijk maken. 
Niemand anders kan ervoor zorgen dat uw lichaam de nodige oefening krijgt.
Niemand anders kan u in het zonnetje zetten. 
Niemand anders kan zorgen voor een normale lichaamsreiniging. 
Niemand anders dan u kunt de schoonheid van het leven waarderen. 
Niemand anders kan vertellen of u zich goed in uw vel voelt.
Geef aan het leven een diepere betekenis. 
Houd het verder proper. Natuurlijke Hygiëne. 

Prijs: € 12,50
Lees hier meer!

De helende kracht van de ademhaling

In dit boek staat de vitaliserende kracht van een goede ademhaling centraal. De ademhaling is immers veel meer dan in en uitademen. De manier waarop je ademt, bepaalt je vitaliteit en vertelt ook veel over je conditie. In dit boek legt Stefaan De Wever uit wat de kwaliteit van onze ademhaling schaadt en welke factoren er positief op kunnen inwerken. Hij legt uit hoe je je ademhalingstechniek kan verbeteren, waardoor je de vitale organen boven en onder het middenrif een constante massage geeft.

Je ontdekt hoe je met die verbeterde ademhalingstechniek je gezondheid en vitaliteit preventief op een hoog peil kan houden of ze langs therapeutische weg kan optimaliseren. Je leert de mogelijkheden (of beperkingen) kennen van de borstademhaling, de flankademhaling en de buikademhaling. Door middel van 30 specifieke, gerichte ademoefeningen leert de auteur je deze ademhalingstechnieken toe te passen ter bevordering van je gezondheid en vitaliteit.

Prijs: € 12,50
Lees hier meer!

 
Informatiebundel Juist combineren


- Je belangrijkste bijdrage aan een goede gezondheid! 
- Voedselcombinaties voor iedereen
- Slecht combineren: voedingsfout bij uitstek
- Basisregel 1, ongeacht welke voedingswijze
- Associëren / dissociëren
- Voedselgroepen herkennen
- De eenvoud van voeding
- Voedingsschema's en tabellen
- Wat zijn natuurlijke combinaties?

Dit is één van de eerste informatiebundels die werd uitgegeven door Stichting Groene Dag. Ze werd sinds de eerste uitgave al direct in een oplage van 2000 stuks verspreid. Sindsdien is de informatie talrijke maken aangepast en aangevuld. Deze druk is een volledig nieuwe versie van een werk dat in vele opzichten merkwaardig en belangrijk is. Ten eerste helpt het om de ware redenen van ongemak en ziekte beter te begrijpen. Na bestudering van dit werk zeg je zeker 'misschien heeft het iets met voeding te maken'. Vooral wanneer je deze bundel begint te lezen omdat je zoekt naar antwoorden op ziekte.

Ten tweede heeft het een boodschap voor àlle mensen. Haast iedereen bezondigd zich dagelijks - zelf meermaals per dag - aan slechte combinaties. De gevolgen daarvan worden zelden hiermee in verband gebracht. Bij zure oprispingen, een opgeblazen gevoel, vermoeidheid na het eten en veel andere ongemakken wordt zelden gedacht aan de rol van voedselcombinaties. Bij elke indigestie - met al zijn gevolgen - kunt u zich de vraag stellen wat er in uw lichaam gebeurt.

Alles wat we eten heeft potentieel een zekere kracht in zich, die onze energie kan ondersteunen, maar dat gebeurt niet zomaar. Calorieën zijn niet de enige factor om goed gevoed te zijn en te blaken van energie. De bronnen waaruit deze calorieën worden betrokken, de kwaliteit van het voedsel, de aanwezigheid van voldoende verteringsenzymen, de verteringscapaciteit van onze spijsverteringsorganen, de inspanning van het lichaam om het voedsel om te zetten naar een lichaamseigen en bruikbare conditie, de hoeveelheid, het moment waarop.....dit alles speelt mee. Met slechte voedselcombinaties staan of vallen veel pogingen van het lichaam om in de beste conditie te blijven. Het is voor iedereen, welke voedingswijze men ook volgt, welke voedingsproducten men verkiest of afwijst, een must om kennis te nemen van de mogelijkheden, moeilijkheden en onmogelijkheden van het lichaam. Eet gezond, begin met de juiste combinaties!

Prijs: € 7,50
Lees hier meer!

 
Informatiebundel Klei Genezende Aarde


- Instructies voor succesvol gebruik van het oudtste en natuurlijkste medicijn - 
- Klei en uw gezondheid
- De soorten klei en hun toepassingen
- Inwendig en uitwendig gebruik
- Medische toepassingen
- Compressen, pleisters en poeders


Ongeacht de moderne wetenschap, met zijn indrukwekkende technologisch arsenaal, moeten mensen opnieuw tot de conclusie komen dat geneeskrachtige klei (leem) in niets onderdoet voor de modernste middelen, integendeel zelfs, mits juist toegepast. De grenzeloze toepassingen van klei binnen en buiten het medische terrein zijn binnen het handbereik van iedereen. Ondertussen is men verzekert van een risicoloos en toch doeltreffend middel. Zomaar uit eenvoudige en tijdloze oermaterie. Deze informatiebundel wil de lezer laten proeven van het nut en de werking van klei. 

Prijs: € 7,50
Lees hier meer!