opc_loader

Wensenlijst

Cable Antenna Isolator

25,00


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  2  items
Beschrijving

Cable Antenna Isolator

Ontkoppelt de vervuilde CAI kabelantenne aarde!

Bij het aansluiten van de randaarde op een audio/video installatie komt er bijna altijd een bromtoon uit de luidsprekers. Dit wordt veroorzaakt door een zogenaamde  aardlus. De aardlus wordt gevormd door de systeemaarde en de aarde van de Centrale Antenne Installatie (CAI), meestal kabel-tv-aansluiting genoemd. De aarde van de huisinstallatie en de aarde van de CAI liggen over het algemeen fysiek een grote afstand uit elkaar.

Hierdoor ontstaat een potentiaalverschil tussen de aarde van de huisinstallatie en de afschermmantel van de CAI-aansluiting. Door dit potentiaalverschil ontstaat er een 50 Hertz bromtoon in de installatie die op beide aardpotentialen is aangesloten. Er loopt namelijk een elektrische wisselstroom tussen de aarde van de huisinstallatie en de aarde van de CAI-aansluiting door de audio/video installatie en de kabels waarmee zij met elkaar zijn verbonden.

Extra informatie

De vervuiling van de CAI aarde gaat overigens verder dan het hoor- en zichtbare. Aardingsproducten die op de randaarde zijn aangesloten, met ontkoppelde CAI aarde, zijn eenvoudigweg effectiever. 

De voordelen van de Cable Antenna Isolator!

  • Voorkomt aardlussen veroorzaakt door de kabelantenne- aansluiting, door middel van galvanische isolatie.
  • Verbetert de beeld- en geluidsprestaties.
  • Werkt zowel bij radio als televisie.
  • Betreft een eenvoudige ‘plug & play’ installatie.

Lees hier meer over het ontstoren van antennesignalen.

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items