opc_loader

Wensenlijst

Bio Ceylonese Kaneelpoeder

22,10

Niet op voorraad!


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Beschrijving

Biologische Ceylonese Kaneelpoeder

De fijnste biologische Ceylonese Kaneel!

Ceylonese kaneel is zoeter en milder van smaak dan de meest toegepaste Chinese kaneelsoort. Het bevat bovendien veel minder Coumarine!

Extra informatie

Kaneelsoorten

De markt biedt kaneelsoorten uit drie belangrijke regio's:

  • Ceylonese kaneel (Cinnamon verum)
  • Chinese kaneel (Cinnamom cassia
  • Indonesische kaneel (Cinnamom vera)

Coumarine

Kaneel bevat van nature de stof Coumarine. Deze stof zorgt voor de typische geur en smaak. Het specerij kaneel wordt in veel producten gebruikt, vanzelfsprekend wordt daarin voornamelijk de goedkopere Chinese kaneelsoort gebruikt. Daarin zit een hoog gehalte aan Coumarine.

Ceylonese en Indonesische kaneelsoorten hebben een veel lager Coumarine-gehalte dan de Chinese kaneel. Eén gram (1 theelepel) van deze twee kaneelsoorten bevat ongeveer 1,5 - 2 mg Coumarine en wordt als veilig beschouwd. Coumarine wordt ook kunstmatig (synthetisch) gemaakt voor gebruik als geurstof in cosmetica en tabak (bijvoorbeeld pijptabak en Indonesische kretek-sigaretten. Bovendien worden afgeleide stoffen van coumarine gebruikt door de Pharmaceuten en in hele hoge doseringen als rattengif. Gemiddeld genomen krijgen Nederlanders 4 mg Coumarine per dag binnen: 2 mg via de voeding en 2 mg via cosmetica.

Twee milligram Coumarine zit bijvoorbeeld in 4 speculaasjes, 1 stroopwafel, 25 gram pepernoten, 3 plakjes ontbijtkoek of in een kwart stuk appeltaart. Het lijkt erop dat deze gemiddelde hoeveelheden geen kwaad kunnen voor onze gezondheid. De meningen hierover zijn echter verdeeld.

Kaneelstokjes en gemalen kaneelpoeder bevatten tussen de 1,5 - 2 mg Coumarine per gram. Deodorantgebruik levert per keer naar schatting 0,5 mg en bodylotion 1 mg Coumarine op. Coumarine moet sinds 2003 als ingrediënt op cosmetica worden vermeld boven een bepaalde grens: bij producten die worden weggespoeld (shampoo, zeep) boven de 0,01% en wanneer ze niet worden weggespoeld (deodorant, bodylotion) boven de 0,001%. Onder deze waardes hoeft coumarine niet te worden vermeld op de verpakking.

Het is niet duidelijk of en bij welke hoeveelheden Coumarine de gezondheid schaadt. Bij ratten en muizen blijkt Coumarine als zuivere stof tumoren (kankergezwellen) te veroorzaken in lever, nieren en longen. Deze dieren zetten Coumarine om in een giftige stof.

Ontgifting

Bij mensen wordt Coumarine normaal gesproken slechts voor een heel klein deel in deze giftige stof omgezet. Waarschijnlijk kan het lichaam deze hoeveelheid zelf verwijderen. Mensen waarbij de ontgifting minder goed of snel verloopt, zijn gevoeliger voor de effecten van Coumarine. Erfelijke aanleg speelt daarbij waarschijnlijk een rol. Er zijn onvoldoende onderzoeksgegevens om aan te kunnen geven hoe groot de risico’s voor mensen precies zijn. Onduidelijk is ook of Coumarine in kaneel hetzelfde negatieve effect heeft als Coumarine als zuivere stof. Geneesmiddelen met afgeleide stoffen van Coumarine kunnen schadelijk zijn voor ongeboren baby’s. Coumarine in kaneel heeft deze werking in veel mindere mate. Normaal kaneelgebruik tot gemiddeld 2 mg Coumarine per dag, heeft voor zover bekend geen nadelige effecten. 

Op basis van onderzoek uit proefdieren is voor Coumarine een TDI (tolerable daily intake) vastgesteld van 0,1 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag. Dat betekent dat een persoon van 60 kg niet meer dan 6 mg Coumarine per dag binnen zou moeten krijgen. Voor een kind van bijvoorbeeld 20 kg zou dat niet meer dan 2 mg per dag moeten zijn. De geschatte gemiddelde consumptie van Coumarine uit voedsel ligt in Nederland op twee milligram.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.


Nette gewicht

400 gram

Inhoud

Biologische Ceylonese Kaneelpoeder

Verpakking

Food grade PE pot met hersluitbaar deksel (verzegelde 1e sluiting)

Gebruik kaneel met honing

Indien deze kaneel samen met honing gebruikt wordt, maak dan een mengsel van 1 deel kaneel op 3 delen honing.

Bewaren

Afgesloten, donker, droog en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Alternatieve artikelen bij

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items