opc_loader

Wensenlijst

Organisch MSM poeder voor dieren

42,50

Gewicht

Niet op voorraad!


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Beschrijving

Organisch MSM poeder

De allerbeste kwaliteit organisch MSM (MethylSulfonylMethaan)

De meest verkochte vorm van MSM is chemisch gesproduceerd. Een kopie van de natuur waarmee het lichaam niet zoveel kan en wil. HeelBewust levert uitsluitend organisch geproduceerde MSM. Deze vorm komt het best overeen met de biologische vorm van MSM in de lichaamscellen. De gebruikte organische bron is van het type LIGNISUL. Deze wordt geproduceerd uit organisch materiaal, streng gecontroleerd door de kwaliteitsstandaard ISO 9002.

Extra informatie

Daarom MSM poeder!

​HeelBewust wordt door ons enkel de poedervorm van MSM aangeboden, en wel de meest zuivere. Tabletten bestaan voor een groot deel uit vulmiddel, tot wel 25% en bindmiddel. Daarvoor betaalt u. Bovendien zijn dergelijke toevoegingen biologisch volstrekt nutteloos voor het lichaam, maar daarom niet minder belastend en verminderen ze zowel de opname als de oppnamesnelheid. Onze MSM poeder is geheel vrij van toevoegingen, dus bevat het ook geen belastende vulstoffen, bindmiddelen en antiklontermiddelen.

Zuiverheidstest voor MSM poeder

Vul een helder glas vol met warm water. Voeg een kleine eetlepel MSM toe. Roer enkele seconden.  MSM dient nu volledig te zijn opgelost. Het water hoort bijna net zo helder te zijn als voor de toevoeging van MSM.  Als het water na het roeren melkachtig wit blijft was gebruikte MSM poeder niet zuiver.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.


MSM en dieren 

Wat voor MSM en mensen geldt, geldt ook voor dieren. Ook voor dieren is MSM een onmisbare voedingsstof, en ook dieren krijgen meestal ongezond, onnatuurlijke, onvolledige voeding. Ook voor dieren is MSM een veilige, natuurlijke en effectieve oplossing voor pijn bij uiteenlopende medische problemen zoals ontstekingen, littekens, allergieën, sportblessures, artritis, artrose, reuma, diabetis et cetera. Dieren kunnen bovendien net zoals de mens hun voordeel doen met de extra energie voor een actiever leven.

In de praktijk wordt MSM toegepast voor de verbetering van de huidconditie, veren, hoeven, de luchtwegen, de spijsvertering, het uithoudingsvermogen en pijnbestrijding als geviolg van bijvoorbeeld infecties en gewrichtsproblemen.

Voorbeelden van MSM suppletie aan dieren

MSM wordt gegeven aan wedstrijdduiven (door het voer en in het drinken). Het verenpak wordt beter, de luchtwegen vrijer, de afweer tegen allergieën beter en het uithoudingsvermogen groter.

MSM wordt gegeven aan paarden om hoefrot tegen te gaan, huidproblemen (zoals zomereczeem) aan te pakken, de haarconditie te verbeteren, insectenbeten tegen te gaan, het uithoudingsvermogen bij renpaarden te verbeteren en de bloedcirculatie te verhogen (waardoor blessures sneller genezen). MSM gebruik van jongs af aan helpt blessures te voorkomen.

MSM wordt gegeven aan honden en katten om de conditie van de huid en het haar te verbeteren, de spijsvertering te bevorderen en allergieën en parasieten aan te pakken cq. te voorkomen.

MSM is van ook van vitaal belang bij de behandeling van diabetis (een tekort aan organisch zwavel kan lijden tot een verlaagde insulineproductie) Een dieet met voldoende MSM kan bijdragen aan verbetering van de insulineproductie, zodat insulineinjecties kunnen worden gereduceerd.

MSM is ook belangrijk voor dieren met heup dysplasie (HD), of dieren die hier aanleg voor hebben. Het helpt bij de aanmaakl van collageen en verbetert de bloedcirculatie.

Pijnbestrijding bij gewrichtsproblemen spreekt voor zichzelf.


Inhoud

Organische MSM (MethylSulfonylMethaan) ISO certificaat: ISO 9002 Netto gewicht: 500 / 1000 gram

Verpakking

500 gram: Foodgrade PE pot (hersluitbaar) 1000 gram: Foodgrade kunststof zak (hersluitbaar)

Doseringsadvies voor paarden en andere grote dieren

  • 2 x daags 1 gram per 40-50 kg. MSM poeder door het voer mengen.
  • 2 x daags 1 gram per 40-50 kg. MSM poeder door vers drinkwater mengen.

Doseringsadvies voor honden en katten

  • 1 x daags 1,5 gram per 10kg. MSM poeder door het voer mengen.
  • 1 x daags 1 gram per 10kg. MSM poeder door vers drinkwater mengen.

Doseringsadvies voor in een volière met meerdere vogels 

  • 1 x daags 1 gram MSM poeder door het gemeenschappelijk voer mengen.
  • 1 x daags 0,5 gram MSM poeder door 0,5 Ltr vers drinkwater mengen.

Doseringsadvies voor 1 vogel van 50 gram 

  • 1 x daags 0,2 gram MSM poeder door het voer mengen.
  • 1 x daags 0,1 gram MSM poeder door 0,5 Ltr vers drinkwater mengen.


In principe hoeft de dosering van MSM bij dieren niet opgebouwd te worden, het maag/darm stelsel verdraagt veel meer dan dat van de mens. Toch is het goed om het dier eraan te laten wennen. Daarom kan je het best de eerste week, de MSM dosering aan het drinkwater toevoegen. Zo wordt de eerste week MSM geleidelijker gedoseerd, dieren drinken immers het drinkwater nooit helemaal op. Nadeel hiervan is wel dat er dagelijks wat MSM verloren gaat, het drinkwater moet immers dagelijks ververst worden. Na de eerste week, het MSM poeder over het voer strooien, of in het voer mengen. 

Bij gebruik van MSM kunnen dieren (heel sporadisch) last hebben van diaree. Bij een goede organische kwaliteit van MSM is dat in Nederland echter nog niet gezien. 
5cc (5ml) is ongeveer 4 gram. Een theelepel is ongeveer 2,5 cc. Een theelepel is beslist geen koffielepel!  

Bewaren

Afgesloten, donker en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Allergenendeclaratie

Bevat geen lactose, gluten, suiker, gist, conserveermiddelen, kleur-, geur- of smaakstoffen. Geschikt voor vegetariërs.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een dier ziek wordt.

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items