opc_loader

Wensenlijst

In het licht van de Maan

30,35


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  2  items
Beschrijving

In het licht van de Maan

Handboek vieringen, symboliek en bewustwording!

De Maan trekt aan het water van zeeën, oceanen, mensen, dieren en planten. Zelfs bergen zijn een paar millimeter hoger als de maan boven hun toppen staat. Haar schijngestalten geven de eeuwige cyclus van het leven aan: creatie, groei, afbraak, dood en wedergeboorte. Ze inspireert kunstenaars, trekt aan de harten van geliefden en brengt ons via dromen, emoties en gevoelens in contact met ons onderbewustzijn.

Extra informatie

In dit boek laten Petra Stam en Marja de Zeeuw zien hoe je op je eigen manier kunt stilstaan bij de kracht van de Maan. Hoe je die kracht bewust in je leven kunt inpassen om dichter bij je gevoel, intuïtie en onderbewuste processen te komen en zo de doelen binnen je eigen cyclus te bekrachtigen en beïnvloeden. Om binnen de zonnecyclus de maancycli te kunnen betrekken, hebben ze dertien volle manen binnen het kalenderjaar geplaatst. Elke volle maan heeft een eigen hoofdstuk gekregen met onder meer aandacht voor thematiek, historie, astrologie, tarot, mythologie, symboliek, rituelen, jaarfeesten, bomen en de elementen. Verder bevat elk hoofdstuk vele praktische suggesties, de maankalender en recepten voor thee en wierook.

Dit handboek vertelt je niet wat je wel en wat je niet moet doen, maar stimuleert je iedere volle maan bewust stil te staan bij de thema’s die in de natuur spelen, je eigen ervaringen op te doen, je zelf verantwoordelijk te voelen voor je besluiten en acties, en dus bewust te worden van jezelf. Kortom: het stimuleert je op zoek te gaan naar je eigen waarheid.

Uit de recensie van Ko Lankester op www.circewicca.nl: "Een voortreffelijk boek met veel lezenswaardigs, veel handige en bruikbare tips en prachtig uitgegeven met veel mooie illustraties, meest van door de auteurs gemaakte foto’s. Zonder meer een aanrader dus."


Over de auteurs

Petra Stam (1968) heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot symboliek, spiritualiteit, en de natuur. Na de HBO-opleiding voor maatschappelijk werk heeft ze elf jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt en onder andere minderjarige asielzoekers en tienermoeders begeleid. Naast haar werk volgde ze de opleiding Klassieke Homeopathie en sloot die af in 1999. Sindsdien heeft ze haar eigen praktijk waar ze naast homeopathieconsulten ook cursussen ‘eerste hulp met homeopathie’ gericht op volwassenen en op kinderen geeft. De homeopathische geneesmiddelbeelden van planten, bomen, mineralen en dieren spreken haar zeer aan, omdat ze zijn te herkennen in de mens. Door in gesprek te gaan zoekt ze het meest passende geneesmiddel voor iemand, waardoor die lichamelijk en geestelijk weer op een natuurlijke manier in zijn kracht kan komen.

Tarotkaarten had ze al in haar jeugd, maar een intensieve cursus volgde ze later. Ze duidt de kaarten met behulp van haar kennis van symbolen, mythologie en psychologische processen, en haar inzicht, intuïtie en heldervoelendheid. Ze geeft consulten in haar praktijk of op locatie en geeft haar jarenlange ervaring door in de basiscursus tarot, verdiepingsavonden tarot en workshops, waarin intuïtietraining een vast onderdeel is. Ze is opgenomen in de lijst tarotdeskundigen Nederland.

Een andere workshop die ze regelmatig voor groepen geeft is zelf wierook maken. Ook heeft ze een jaar open maanvieringen opgezet en geleid. De bijeenkomsten waren gericht op zelfbewustzijn en spirituele groei. Hierbij betrok ze onder andere de natuurcyclus en de tarot. Naast deze werkzaamheden kwam de passie voor schrijven weer naar boven. Die kreeg vorm in artikelen, fantasyverhalen en sprookjes. Haar passie en veel van haar kennis en ervaring deelt ze in ‘In het licht van de Maan’. Ook maakte ze veel foto’s voor dit boek. De grote overeenkomst in al haar activiteiten is de beeldtaal, de symboliek, de natuurlijke weg en daarmee het streven naar zelfbewustzijn, eigenheid en vrijheid. http://www.petrastam.nl

Marja de Zeeuw (1964) volgde de HBO-opleiding tot Tolk-Vertaler, de tegenwoordige Vertaalacademie, en is beëdigd vertaalster Frans en Engels, gespecialiseerd in het technisch/natuurwetenschappelijk vakgebied. Ze werkte zeven jaar op de marketingafdeling van Yves Rocher als onder meer tekstschrijfster en vertaalster Frans. Daarna reed ze een jaar als vertegenwoordigster voor een Franse uitgeverij van kunstreproducties door de bovenste helft van Nederland. Sinds 2000 is ondertitelvertaalster in vaste dienst bij Broadcast Text International, waar ze onder meer programma’s van SBS6, Net 5, Veronica, Discovery, National Geographic en films ondertitelt. Daarnaast geeft ze bijles in Nederlands, Frans en Engels, conversatieles Engels en Frans en redigeert ze teksten.

Tijdens de jaren bij Yves Rocher werd haar interesse gewekt voor de geneeskrachtige werking van bomen en planten en vooral voor wat we tegenwoordig als onkruid bestempelen. Deze belangstelling leidde tot het volgen van een cursus voor praktische toepassing van kruiden bij een natuurgeneeskundige en sindsdien maakt ze kruidenthees, -zalven en -tincturen.

Door het zelf verzamelen van de kruiden raakte ze verdiept in de natuurlijke cycli, maanstanden en -invloed en de mystieke krachten van planten en kruiden. Dit leidde tot een duik in de geschiedenis en oude natuurreligies, want de kennis van kruiden en de natuur is immers zo oud als de mens. Zo werd de verdieping in en het contact met de natuur een wezenlijk onderdeel van haar leven.

Haar kennis over de geneeskrachtige werking van bomen en planten wil ze graag overdragen, juist in deze tijd waarin al die kennis verloren dreigt te gaan. We stappen achteloos over klaver en weegbree heen en dulden geen paardenbloemen en brandnetels in onze tuin, terwijl we deze ‘on’kruiden juist moeten koesteren, omdat ze zoveel goeds te bieden hebben. Via workshops biedt ze mensen de gelegenheid om zelf op een simpele manier kruidentincturen en –zalven te maken en zo kennis over kruiden op te doen en die ook praktisch toe te passen. http://www.marjadezeeuw.com


Boekgegevens

Auteurs: Petra Stam & Marja de Zeeuw
Taal: Nederlands
Vorm: Paperback, 192 bladzijden
uitgever:  A3 boeken
Druk: 1e druk aug 2011
ISBN13: 9789077408001

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items