opc_loader

Wensenlijst

Het 4 seizoenen fruitboek

11,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  2  items
Beschrijving

Het 4 seizoenen fruitboek

Recepten en ideëen voor ontbijt, sauzen, soepen, salades, ijs en traktaties!

Stichting Groene Dag Gezondheidsgids 8

Fruit heeft in de voeding al voor veel controversen gezorgd. En dat was ook niet anders in de gezondheidswereld. Dit boek wil afrekenen met de valse verklaringen, vergissingen en geruchten die over fruit de ronde doen. Is fruit meer gehybideerd dan andere voedingsmiddelen? Bevat het fruit vandaag teveel suikers? Is fruit toch niet goed voor slanke lijners? Is het mogelijk, moeilijk, wenselijk of geheel af te raden om op een vruchtendieet te leven?

En wat doet fruit met je tanden? Of hoorde je misschien dat je bij candida zeker nooit fruit moet eten? En daarnaast is het misschien zo dat de fruitsuikers je bloedsuikerpeil ontregelen? Het klinkt erg negatief en overtrokken, maar als je eenmaal de weg van het fruit hebt gevonden, dan stel je de vragen anders: 'is er een beter voedingsmiddel dan fruit?'

Extra informatie

Liefde voor fruit!

​Ik weet niet wat je ervaring is met fruit, maar de traditionele manieren van fruit eten kunnen inderdaad voor problemen zorgen. Laten we daarom even kijken naar de betere en de beste manieren om fruit te eten. Hoe, hoeveel, door wie en wanneer, en gecombineerd waarmee? Mits juist gebruikt, binnen de limieten zoals dit boek ze beschrijft, kan het eten van fruit gigantisch veel voordelen opleveren.

Niet alleen zijn vruchten in de rauwkostvoeding het best geschikt als natuurlijke instant-voeding, die zo uit de hand kan worden gegeten, en die voor 100% beantwoordt aan de criteria van iedere rauwkost-eter die zijn voeding definieert met de drie basiskenmerken: namelijk, dat voeding aangenaam moet zijn om te zien, aangenaam om te ruiken en tenslotte ook aangenaam om te proeven. Niet nà allerlei bewerkingen, maar in zijn natuurlijke toestand.

En juist omdat het voor de rauwkostvoeding de gemakkelijkste en smakelijkste basis is, geeft fruit toegang tot een bron van natuurlijke suikers, aangevuld met een rijkdom aan begeleidende stoffen. Energie verzekerd. Maar met onze kennis van de voedingstoffen, zal de rol van de anti-oxidanten en de beschermende stoffen in fruit je nooit ontgaan. Je zal je afvragen: hoe heb ik ooit kunnen leven zònder?

Dit boekje is met liefde geschreven, liefde voor fruit, liefde voor het leven, liefde voor gezondheid en een liefde voor de lezer, waarmee deze kennis gedeeld wordt. Niet zomaar droge kennis, maar met een vleugje poëzie en (h)eerlijke recepten. Ach wat jammer opnieuw dat we je niet kunnen laten proeven, dat je er niet bij bent, wanneer we dit allemaal voorbereiden, in de hoop dat het je motiveert tot het gebruik van meer puur natuurlijk voedsel.


Gidsgegevens

Auteur:     Stefaan de Wever
Taal: Nederlands
Vorm: Paperback, 64 bladzijden
Uitgever: Stichting Groene Dag
Druk: 1e druk juni 2008
ISBN:
9789078538097

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items