opc_loader

Wensenlijst

Het Positief Denken receptenboek

11,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  1  items
Beschrijving

Het Positief Denken receptenboek

Inspiratieboek voor mensen op zoek naar een beter leven!

Stichting Groene Dag Gezondheidsgids 12

De uitspraken liegen er niet om: lachen is gezond, de mens is wat hij denkt, een gezonde geest in een gezond lichaam... Daarnaast hebben we nog enkele dozijnen spreekwoorden die precies aangeven hoe gedachten het lichaam en al zijn organen beïnvloeden. Het is ons niet ontgaan hoe belangrijk het is om positiever te denken, ja dat de kwaliteit van ons leven afhangt van de manier waarop we die wereld waarin we leven in ons opnemen, hoe we hem zien, hoe we die persoonlijk vertalen.

Er zijn problemen, er is strijd, er is inzet nodig, het leven is soms hard, en het is mogelijk dat je echt tegenslag hebt gehad, maar de manier waarop je denkt kan het zwaarder of lichter maken, somberder of vrolijker,  triester of blijer... Gedachten doen altijd iets, ze zijn zelden neutraal in hun uitwerking. Gedachten kunnen je veel kracht geven, of alle krachten die nog resten uit je wegnemen.

Extra informatie

Gedachtenkracht is enorm sterk!

Soms botsen gedachten met je wil: je wil slapen, maar de gedachte aan slapeloosheid is sterker. Je wil sterk zijn, maar de gedachte aan zwakte kruipt in je knieën. Je wil jezelf onder controle houden, maar de vrees dat het uit de hand loopt haalt zijn slag binnen. Je wil succes, maar de gedachte aan falen krijgt weer eens gelijk...  Zo zie je dat willen alleen niet genoeg is. Ontdek die grote kracht, die drijfveer, dat mechanisme. Haal de druk van de ketel en geef positief denken een kans. Onderhoud het, laat het groeien. Geef positieve gedachten dagelijks voeding: breng ze in herinnering, herhaal je keuzes en spreek met jezelf op een opbouwende manier.

Ik weet zeker dat je niets liever had gewild, dan dat je dagelijkse gedachten, datgene wat in je hoofd opkomt van ‘s morgens tot ‘s avonds, gekleurd wordt met liefde, rust, kalmte, geluk, tevredenheid... Is het een droom? Hoeft niet. Gedachten zijn dynamisch en weerspiegelen datgene wat vandaag in je leeft, ze zijn altijd in verandering. Wat je denkt is niet voor eeuwig. Iedereen kan minstens zijn positivostaat een streepje hoger zetten en meer aandacht krijgen voor het goede, aangename en mooie in het leven.  En lukt het niet, leg je er dan eens rustig bij neer: is het ongeduld, vooringenomenheid, angst, dwangmatigheid...?

Positief denken kan meepraten op ieder vlak, het maakt niet uit of het gaat over je persoonlijk of professioneel leven, over gevoelens, het omspringen met veranderingen en uitdagingen, het boeken van overwinningen, het versterken van het basisvertrouwen, oog voor schoonheid en goedheid,

Positief denken begint bij jezelf, minder verwachten van anderen,  maar met de zekerheid dat jouw keuze voor positief denken ook de levens van anderen positief zal beïnvloeden!


Gidsgegevens

Auteur:     Stefaan de Wever
Taal: Nederlands
Vorm: Paperback, 64 bladzijden
Uitgever: Stichting Groene Dag
Druk: september 2009
ISBN: 9789078538127

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items