opc_loader

Wensenlijst

Graanschade

8,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  4  items
Beschrijving

Informatiebundel Graanschade

Volledige informatie over graanproducten, inclusief de nadelen ervan!

Ik ben me ten volle bewust dat wij met de uitgave van deze informatiebundel een netelige kwestie aankaarten. Weinig mensen kunnen accepteren dat het gebruik van granen, zoals dit vandaag op grote schaal algemeen van toepassing is, berust op voedingsfouten. 

Veel mensen kunnen aannemen dat er een probleem is met vlees, met zuivel, met suiker, alcohol en veel andere veel gebruikte producten. Maar met granen ligt dat voor de meeste mensen erg moeilijk. Niet alleen zijn veel mensen toen zijn het vleesgebruik verminderden hun graangebruik gaan opvoeren, anderen maakten er zelfs hun belangrijkste voedingsmiddel van. 

Extra informatie

Ingesleten graanzucht

​Velen zweren bij deze traditionele 'drager van het leven' en gaan ervan uit dat de geschiedenis van de mensheid parallel met de ontwikkeling van de granen en de landbouw is verlopen. Sommigen die mijn achtergrond hierover kennen, maken mij zelfs duidelijk dat 'als dit niet zo was, ze de Bijbel zelfs zouden moeten herschrijven'. De Bijbel is voor eens en voor altijd geschreven en tussen de eerste en de laatste bladzijde ligt het verhaal van de mens en zijn verlorenheid en redding. Het is niet aan ons om daar iets aan te veranderen. Deze bundel zal een ander licht werpen op het hierin beschreven 'brood’.

Het is waar dat granen altijd een reservevoedsel zijn geweest en dat het de mensheid heeft geholpen om minder gunstige tijden te overleven. Met de industrialisatie werden graanproducten echter op zo'n grote schaal verwerkt en werd hun samenstelling gewijzigd in een haast onoverzichtelijke verscheidenheid aan producten die wij vandaag 'voedingsmiddelen' noemen. Hoe nefast deze producten zijn zal duidelijk worden zijn na het lezen van deze bladzijden. Hopelijk helpt het ons in onze voedselkeuze, motiveert het om voedselcorrecties te maken, en brengt het je dichter op de weg naar gezondheid, succes!

Inhoud

  • Kritische studie over het al dan niet toevoegen van granen aan natuurvoeding
  • Risico's van graan overconsumptie
  • Graangebruik wereldwijd
  • Ziekten die in verband houden met het eten van granen
  • Graanbreidingen, de plus- en minpunten

Stichting Groene Dag informatiebrochures

De Stichting Groene Dag informatiebundels rondom natuur en natuurlijk leven zijn een neerslag van de voordrachten en activiteiten die Stichting Groene dag organiseert. Ze zijn geschikt als gids voor zelfstudie of als begeleiding voor verenigingsactiviteiten, discussiegroepen et cetera. Deze informatiebundels behandelen de meeste vraagstukken op weg naar een gezonde en evenwichtige voeding. Door gesprek, discussie of studie van het onderwerp kunnen deelnemers komen tot een eigen visie, zelfs als deze in sommige opzichten sterk afwijkt van het gangbare voedingsgedrag. Deze informatiebrochures zijn onderdeel van de opleiding 'GezondheidsOpvoeding' en bevatten informatie die iedereen die met mensen werkt zou moeten kennen. 


Gegevens informatiebundel

Auteur:     Stefaan de Wever
Taal: Nederlands
Vorm: Brochure, 58 bladzijden
Uitgever: Stichting Groene Dag

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items