opc_loader

Wensenlijst

Groene Apotheek

8,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  1  items
Beschrijving

Informatiebundel Groene Apotheek

Zet de natuur weer aan het werk met je eigen Groene Apotheek!

Genezen is een natuurlijk proces en is inherent aan het leven dat voortdurend zoekt naar evenwicht. In de ruim twintig jaar activiteiten van Stichting Groene Dag hebben wij duizenden keren de vraag gehoord 'wat is goed voor...'. En dan hoorden wij ziekten, ongemakken, kleine en grote complexen van symptomen....Waar is dat goed voor?

Al die mensen die Groene Dag en mijzelf kennen weten dat ik een dergelijk onderwerp het liefst omzijl, omdat in de natuur niet echt sprake is van het toedienen van bepaalde stoffen om een bepaald effect op te wekken. In de natuur is genezing een natuurlijk gevolg van de kans die daartoe wordt aangeboden. Als we dat begrijpen, weten we dat het enige dat we kunnen dien om onze gezondheid maximaal te ontplooien, is omstandigheden scheppen waarin genezing vanzelfsprekend is. Dat impliceert kennis van de reden van ziekte en kennis van de omstandigheden waarin genezing de normale reactie is. 

Extra informatie

Waarlijke heling!

​Veel middeltjes en 'remedies' zijn stootgevers die een specifiek effect kennen en die de symptomen camouffleren. In feite zijn met de meeste middelen niet echt genezingen opgewekt, alleen de indruk dat het beter gaat. Eender welke therapie -massage, reflexologie, acupunctuur, ostheopathie, homeopathie et cetera- wanneer men voorbij gaat aan de oorzaak, kan geen echte genezing plaats vinden. Als de ziekte verder gevoed wordt door de oorzaak te laten bestaan, scheppen wij kansen voor andere uitingsvormen van ziekte. 

Ik weet dat niemand graag ziek is en dat we het liefst van al het ongemak van ziekte zo snel mogelijk af willen zijn. Maar de haast-en-spoed-remedies duren langer dan we graag geloven. De prijs van ziekte is hoger dan we willen aannemen. In dat licht wordt de zorg voor de gezondheid een waardevol gegeven: je lichaam en geest voeden met opbouwende, waardevolle stoffen. Gezondheid is een zaak van gezonde cellen!

Inhoud

  • Natuurlijke zelfhulp voor gezondheid en kleine ongemakken 
  • Natuurlijk genezen: de hulpmiddelen en principes om de genezing van binnenuit op te wekken
  • Bijzondere groene hulpmiddelen
  • Waar, wanneer en hoe van zelfhulp
  • Met tientallen voorbeelden van ziekten en klachten en hoe eenvoudige hulpmiddelen hierbij een rol spelen
  • Veiligheid en risico's

Stichting Groene Dag informatiebrochures

De Stichting Groene Dag informatiebundels rondom natuur en natuurlijk leven zijn een neerslag van de voordrachten en activiteiten die Stichting Groene dag organiseert. Ze zijn geschikt als gids voor zelfstudie of als begeleiding voor verenigingsactiviteiten, discussiegroepen et cetera. Deze informatiebundels behandelen de meeste vraagstukken op weg naar een gezonde en evenwichtige voeding. Door gesprek, discussie of studie van het onderwerp kunnen deelnemers komen tot een eigen visie, zelfs als deze in sommige opzichten sterk afwijkt van het gangbare voedingsgedrag. Deze informatiebrochures zijn onderdeel van de opleiding 'GezondheidsOpvoeding' en bevatten informatie die iedereen die met mensen werkt zou moeten kennen. 


Gegevens informatiebundel

Auteur:     Stefaan de Wever
Taal: Nederlands
Vorm: Brochure, 66 bladzijden
Uitgever: Stichting Groene Dag

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items