opc_loader

Wensenlijst

Groenten in de voeding en als medicijn

8,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  4  items
Beschrijving

Informatiebundel Groenten in de voeding en als medicijn

De kracht van Groenten, ook als natuurgeneeskundig groen!

In 1999 verscheen de eerste editie van de informatiebundel 'Fruit in de voeding'. Deze bundel zelf was de samenbundeling van de inhoud van veel initiatiedagen die er in de vorige jaren waren geweest rondom fruit. Zo was er een dag geweest rondom appels, aardbeien, druiven, kersen et cetera. Sommige van de aanwezigen merkten op dat wij met zoveel nadruk het gebruik van fruit verdedigden, en vroegen zich af welke plaats wij voor groenten voorzien. 

Extra informatie

Groenten helpen ons echt!

Het is waar dat fruit het gemakkelijkste en het meest aan de menselijke behoefte beantwoordende voedsel is. Maar het is niet gemakkelijk om 365 dagen van het jaar voldoende variatie te brengen in een volledige fruitvoeding. In de praktijk zien we bovendien dat er maar heel weinig puur fruitariërs zijn. Zoals ook in de informatiebundel over fruit is aangegeven is het begrip 'fruitariër' ook in de natuur een zelden strikt toegepast principe. Dus, behalve fruit eten fruitariërs bijna altijd zeer veel groenten. Groenten kan je gerust de tegenpool van fruit noemen en ik geloof dat heel veel mensen gelukkig zijn met een dagelijks portie vers groen. Niet alleen voor de smaak, maar wellicht ook omdat de sensatie van het eten van rauwe groenten of een rauwkoolsalade van een heel andere aard is dan het eten van fruit of een fruitbereiding. 

​Wees er zeker van: het eten van groenten is de moeite waard. Het voegt een meerwaarde toe aan de voeding zodat dankzij het eten van méér groenten evenwicht bereikt kan worden. Misschien kan deze informatiebundel een bijdrage leveren aan een betere appreciatie van groenten.

Inhoud

  • Je kan geen dag zonder
  • Motivatiebrochure Groenten & Gezondheid
  • Groentesoorten en hun waarde
  • Het zuur-basen evenwicht
  • Zie het groen
  • Groenten wereldwijd
  • Zelf kweken van bijzondere groenten
  • Groentemaaltijden

Stichting Groene Dag informatiebrochures

De Stichting Groene Dag informatiebundels rondom natuur en natuurlijk leven zijn een neerslag van de voordrachten en activiteiten die Stichting Groene dag organiseert. Ze zijn geschikt als gids voor zelfstudie of als begeleiding voor verenigingsactiviteiten, discussiegroepen et cetera. Deze informatiebundels behandelen de meeste vraagstukken op weg naar een gezonde en evenwichtige voeding. Door gesprek, discussie of studie van het onderwerp kunnen deelnemers komen tot een eigen visie, zelfs als deze in sommige opzichten sterk afwijkt van het gangbare voedingsgedrag. Deze informatiebrochures zijn onderdeel van de opleiding 'GezondheidsOpvoeding' en bevatten informatie die iedereen die met mensen werkt zou moeten kennen. 


Gegevens informatiebundel

Auteur:     Stefaan de Wever
Taal: Nederlands
Vorm: Brochure, 64 bladzijden
Uitgever: Stichting Groene Dag

Inschrijven nieuwsbrief