opc_loader

Wensenlijst

Juist combineren

8,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  5  items
Beschrijving

Informatiebundel Juist combineren

Alles over de juiste keuzes van voeding en de juiste voedselcombinaties!

Dit is één van de eerste informatiebundels die werd uitgegeven door Stichting Groene Dag. Ze werd sinds de eerste uitgave al direct in een oplage van 2000 stuks verspreid. Sindsdien is de informatie talrijke maken aangepast en aangevuld. Deze druk is een volledig nieuwe versie van een werk dat in vele opzichten merkwaardig en belangrijk is. Ten eerste helpt het om de ware redenen van ongemak en ziekte beter te begrijpen. Na bestudering van dit werk zeg je zeker 'misschien heeft het iets met voeding te maken'. Vooral wanneer je deze bundel begint te lezen omdat je zoekt naar antwoorden op ziekte.

Ten tweede heeft het een boodschap voor àlle mensen. Haast iedereen bezondigd zich dagelijks - zelf meermaals per dag - aan slechte combinaties. De gevolgen daarvan worden zelden hiermee in verband gebracht. Bij zure oprispingen, een opgeblazen gevoel, vermoeidheid na het eten en veel andere ongemakken wordt zelden gedacht aan de rol van voedselcombinaties. Bij elke indigestie - met al zijn gevolgen - kunt u zich de vraag stellen wat er in uw lichaam gebeurt.

Extra informatie

Gezond combineren!

Alles wat we eten heeft potentieel een zekere kracht in zich, die onze energie kan ondersteunen, maar dat gebeurt niet zomaar. Calorieën zijn niet de enige factor om goed gevoed te zijn en te blaken van energie. De bronnen waaruit deze calorieën worden betrokken, de kwaliteit van het voedsel, de aanwezigheid van voldoende verteringsenzymen, de verteringscapaciteit van onze spijsverteringsorganen, de inspanning van het lichaam om het voedsel om te zetten naar een lichaamseigen en bruikbare conditie, de hoeveelheid, het moment waarop.....dit alles speelt mee.

Met slechte voedselcombinaties staan of vallen veel pogingen van het lichaam om in de beste conditie te blijven. Het is voor iedereen, welke voedingswijze men ook volgt, welke voedingsproducten men verkiest of afwijst, een must om kennis te nemen van de mogelijkheden, moeilijkheden en onmogelijkheden van het lichaam. Eet gezond, begin met de juiste combinaties!

Inhoud

  • Je belangrijkste bijdrage aan een goede gezondheid! 
  • Voedselcombinaties voor iedereen
  • Slecht combineren: voedingsfout bij uitstek
  • Basisregel 1, ongeacht welke voedingswijze
  • Associëren / dissociëren
  • Voedselgroepen herkennen
  • De eenvoud van voeding
  • Voedingsschema's en tabellen
  • Wat zijn natuurlijke combinaties?

Stichting Groene Dag informatiebrochures

De Stichting Groene Dag informatiebundels rondom natuur en natuurlijk leven zijn een neerslag van de voordrachten en activiteiten die Stichting Groene dag organiseert. Ze zijn geschikt als gids voor zelfstudie of als begeleiding voor verenigingsactiviteiten, discussiegroepen et cetera. Deze informatiebundels behandelen de meeste vraagstukken op weg naar een gezonde en evenwichtige voeding. Door gesprek, discussie of studie van het onderwerp kunnen deelnemers komen tot een eigen visie, zelfs als deze in sommige opzichten sterk afwijkt van het gangbare voedingsgedrag. Deze informatiebrochures zijn onderdeel van de opleiding 'GezondheidsOpvoeding' en bevatten informatie die iedereen die met mensen werkt zou moeten kennen. 


Gegevens informatiebundel

Auteur:     Stefaan de Wever
Taal: Nederlands
Vorm: Brochure, 59 bladzijden
Uitgever: Stichting Groene Dag

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items