opc_loader

Wensenlijst

Natuurlijke huidverzorging en huidproblemen

8,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  1  items
Beschrijving

Informatiebundel Natuurlijke huidverzorging & huidproblemen

Spiegel je huid weer gezond, met de juiste voedigskeuzes!

Wat wij kennen als 'de huid' is een complex orgaan met vele functies. Het is de begrenzing van ons lichaam ten opzichte van de rest van de wereld. De huid beschermt ons en vormt een barrière tegen verontreinigingen en indringingen van buitenaf, terwijl het zelf via zijn poriën toxisch materiaal helpt elimineren. De huid kent heel wat ziekten en aandoeningen en allen hebben een oorzaak. Vaak geven wij geen aandacht aan deze oorzaak en drukken we de klacht naar binnen. 

Niemand is gelukkig met een beschadigde of van frisheid ontdane huid. Integendeel, de huid spreekt voor ons een taal. 'Je ziet er goed uit' is een compliment, wat wij meestal aan de uitstraling van de huid te danken hebben. Maar met de huid valt geen jojo spelletje te spelen. De camouflage van onzuiverheden onder een dikke laag cosmetische crème is niet de juiste oplossing voor mogelijke huidproblemen. De cosmetica levert ons vandaag de dag een overvloed aan producten die de huidbarrière doorbreken en de integriteit van het huidweefsel doorbreekt. 

Extra informatie

Spiegelen!

Gezondheid komt van binnenuit en de huid is er de spiegel van. Als je de spiegel teleurstelt moet er iets gedaan worden aan de basisgezondheid. Symptomen onderdrukken kan dan misschien op korte termijn verbluffend lijken, op lange termijn houden dergelijke 'snelle oplossingen' enorme risico's in. Vaak krijgen we dan andere reacties op een ander deel van onze huid, namelijk de inwendige huid en meer specifiek de longen en luchtwegen. In het hele lichaam zijn dezelfde wetten van toepassing. Verstoppertje spelen hoort er niet bij. We kunnen alleen onszelf bedriegen door de illusie van een mooie huid, als ze niet op een natuurlijke manier is bekomen. De cosmetica-industrie heeft zich in deze materie stevig vastgebeten en doet goede zaken.

Als je het natuurlijk functioneren van de huid respecteert zal de huid aangeven in welke conditie je bent. Natuurlijke huidverzorging concentreert zich daarom niet alleen op de zorg voor de buitenkant, maar in hte bijzonder op de zorg voor de algemene conditie. Alle andere zorgen zijn complementair en hebben te maken met hygiëne en bescherming van de huid tegen weer en wind en andere agressies. Deze informatiebundel zal je motiveren om je huid anders te bekijken.

Inhoud

  • De huid: de spiegel van de inwendige mens
  • Huidklachten en hun betekenis
  • Huiduitslag, eczeem, psoriasis, acné, zweren.....
  • Huiddroogte, huidtypes, rimpelvorming....
  • Hulpmiddelen uit de groene apotheek
  • Huidsignalen

Stichting Groene Dag informatiebrochures

De Stichting Groene Dag informatiebundels rondom natuur en natuurlijk leven zijn een neerslag van de voordrachten en activiteiten die Stichting Groene dag organiseert. Ze zijn geschikt als gids voor zelfstudie of als begeleiding voor verenigingsactiviteiten, discussiegroepen et cetera. Deze informatiebundels behandelen de meeste vraagstukken op weg naar een gezonde en evenwichtige voeding. Door gesprek, discussie of studie van het onderwerp kunnen deelnemers komen tot een eigen visie, zelfs als deze in sommige opzichten sterk afwijkt van het gangbare voedingsgedrag. Deze informatiebrochures zijn onderdeel van de opleiding 'GezondheidsOpvoeding' en bevatten informatie die iedereen die met mensen werkt zou moeten kennen. 


Gegevens informatiebundel

Auteur:     Stefaan de Wever
Taal: Nederlands
Vorm: Brochure, 66 bladzijden
Uitgever: Stichting Groene Dag

Inschrijven nieuwsbrief