opc_loader

Wensenlijst

Oergeneeskunde met wilde kruiden

8,50

Niet op voorraad!


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Beschrijving

Informatiebundel Oergeneeskunde met wilde kruiden

Natuurgeneeskundige kijk op wilde kruiden!

Op het moment dat de gezondheid van veel mensen op springen staat, gaan mensen op zoek naar een haalbaar alternatief dat een effectieve verandering in hun conditie weet te bewerkstelligen. Velen beseffen dat er in de natuur een enorme kracht schuilt die vriendelijk is voor het leven, maar weten er niet op de juiste manier mee om te gaan. Zelden worden de natuur en haar hulpmiddelen juist begrepen en toegepast.

Extra informatie

Oerkruidig!

Gezondheid is een onbetaalbare schat, en het is belangrijk dat men alle mogelijkheden gebruikt om de gezondheid te beschermen en/of te herwinnen. De waarde van een goede gezondheid wordt echter pas begrepen wanneer ziekte, pijn en lijden hun intrede hebben gedaan. Voor velen is dan de natuur niet de eerste keuze, maar de laatste, de keuze van wanhoop. Onderweg naar gezondheid krijgen sommige mensen weer voeling met hun natuur. En die natuur wordt op een schitterende manier weerspiegeld in de wereld van de wilde kruiden en planten. Kruiden zijn voor velen de eerste stap om zich te verdiepen in de levenswetten en de factoren die gezondheid beïnvloeden. Voor velen betekenen kruiden en natuur hetzelfde. Kruiden zijn een tijdje buiten de belangstelling geweest, maar ze zijn er terug. Op zoek naar een veilig alternatief voor chemisch ingrijpen? 

Kruiden kunnen het zijn, mits men kiest voor niet-irriterende, noch opzwepende kruiden, maar voor zachte, milde kruiden die dicht bij de voeding blijven. Kruiden: bloesems, groene bladeren, wortels, zaden, vruchten staan ter beschikking voor genezing en verzachting. Maar dit gebeurt niet zomaar. Er blijft een wet van oorzaak en gevolg. De oorzaak voorkomen -ziekte vermijden - is en blijft de prioriteit. Positieve natuurlijke gezondheidszorgen moeten worden gepromoot. Gezondheid door gezond te leven heeft meer kracht dan het onderdrukken van symptomen door welk ingrijpen dan ook.

Inhoud

  • Kruiden: onze band met de natuur
  • Gezondheid: welke rol kunnen kruiden hierbij vervullen?
  • Wilde groenten: Een les in oervoeding
  • Wegwijzer in niet-toxische kruidentherapie
  • Kruidenmengsels & recepten
  • Tientallen complete kruidenfiches
  • Kruiden en specifieke ziektebeelden

Stichting Groene Dag informatiebrochures

De Stichting Groene Dag informatiebundels rondom natuur en natuurlijk leven zijn een neerslag van de voordrachten en activiteiten die Stichting Groene dag organiseert. Ze zijn geschikt als gids voor zelfstudie of als begeleiding voor verenigingsactiviteiten, discussiegroepen et cetera. Deze informatiebundels behandelen de meeste vraagstukken op weg naar een gezonde en evenwichtige voeding. Door gesprek, discussie of studie van het onderwerp kunnen deelnemers komen tot een eigen visie, zelfs als deze in sommige opzichten sterk afwijkt van het gangbare voedingsgedrag. Deze informatiebrochures zijn onderdeel van de opleiding 'GezondheidsOpvoeding' en bevatten informatie die iedereen die met mensen werkt zou moeten kennen. 


Gegevens informatiebundel

Auteur:     Stefaan de Wever
Taal: Nederlands
Vorm: Brochure, 74 bladzijden
Uitgever: Stichting Groene Dag

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items