opc_loader

Wensenlijst

Op goede voet met voetreflexologie en voetverzorging

8,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  1  items
Beschrijving

Informatiebundel Op goede voet Voetreflexologie en voetverzorging

Natuurlijke zorg voor de voeten die ons zo dienstbaar dragen!

De menselijke voet krijgt ten onrechte slechts weinig aandacht. Voetverzorging is gericht op de gezondheid van de voeten. Iedere voet bestaat uit zeven voetwortelbeenderen. Hiervan zijn het sprongbeen, dat het scheenbeen draagt, en het hielbeen dat de hiel vormt, het grootst. Dan komen het scheepvormig beentje, het teerlingbeentje en de drie wigvormige beentjes. Er zijn twee teenkootjes voor de grote teen en drie voor elk van de andere tenen.

Extra informatie

Knap voetenwerk!

De transversale voetboog is het belangrijkst: alleen het eerste en het vijfde van de vijf middenvoetsbeentjes mogen de grond raken. Verder zijn er de binnenste (longitudinale) boog (hoger) en de buitenste (longitudinale) boog (lager). De bogen werken schokdempend, geven de voet veerkracht en elasticiteit en verminderen de druk van het lichaamsgewicht. Hun toestand is daarom nauw verbonden met het menselijk zenuwstelsel, want wanneer er beschadiging is , geeft het zenuwstelsel voortdurend onnodige schokken naar de hersenen door. Als de spierkracht van het lichaam verzwakt, dan zullen bogen en gewrichtsbanden geheel of gedeeltelijk bezwijken en doorgezakte bogen kunnen aanleiding geven tot veel complicaties.

Verder hebben we dan nog te maken met slecht passende en niet gevormde schoenen, laarzen, hoge hakken, vergroeide en misvormde tenen, kalknagels et cetera. Al deze toestanden kunnen het lichaam en de geest veel leed bezorgen. ​

Deze informatiebundel neemt je mee door veel onnodig voetlijden en leert vooral hoe het te voorkomen!


Stichting Groene Dag informatiebrochures

De Stichting Groene Dag informatiebundels rondom natuur en natuurlijk leven zijn een neerslag van de voordrachten en activiteiten die Stichting Groene dag organiseert. Ze zijn geschikt als gids voor zelfstudie of als begeleiding voor verenigingsactiviteiten, discussiegroepen et cetera. Deze informatiebundels behandelen de meeste vraagstukken op weg naar een gezonde en evenwichtige voeding. Door gesprek, discussie of studie van het onderwerp kunnen deelnemers komen tot een eigen visie, zelfs als deze in sommige opzichten sterk afwijkt van het gangbare voedingsgedrag. Deze informatiebrochures zijn onderdeel van de opleiding 'GezondheidsOpvoeding' en bevatten informatie die iedereen die met mensen werkt zou moeten kennen. 


Gegevens informatiebundel

Auteur:     Stefaan de Wever
Taal: Nederlands
Vorm: Brochure, 66 bladzijden
Uitgever: Stichting Groene Dag

Inschrijven nieuwsbrief