opc_loader

Wensenlijst

Bio Kurkuma Longa (poeder)

22,95

Niet op voorraad!


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Beschrijving

Biologisch Kurkuma Longa (poeder)

Het beste van het 'heilige poeder'

Kurkuma Longa is een bijzonder natuurgeneeskrachtig product met vele fijne eigenschappen! In de Ayurvedische natuurgeneeskunde en in de Indiase keuken is Kurkuma al duizenden jaren zeer bekend en uitvoerig beschreven. Curcumine is de voornaamste stof in Kurkuma. Ook de westerse wetenschap heeft Kurkuma inmiddels gevonden.

Extra informatie

Gegarandeerde biologische kwaliteit!

DIt volledig biologische Kurkumapoeder heeft een curcumingehalte van maar liefst 2,4%! Deze Kurkuma komt uit volledig gecertificeerde biologische teelt, verzorgd en gecontroleerd door een van de oudste en meest betrouwbare producenten van biologische kruiden in India. Daarmee voldoet deze Kurkuma aan de strengste normen voor kwaliteit, milieu en voedselveiligheid. Alle lots zijn tot aan de bron traceerbaar. Ook de Nederlandse importeur is volledig SKAL gecertificeert (inclusief Skal non EU).

Kurkuma kent vele naamvariaties!

 • Curcuma
 • Curcuma Rhizoma (Latijns)
 • Curcuma Longa
 • Jiang huang (Chinees)
 • Koenjit (Indiase geelwortel, Maleis)
 • Kurkuma (Nederlands)
 • Indische saffraan
 • Geelwortel (Nederlands)
 • Temoe Lawak (Maleis)
 • Tumeric (Engels)

Netto gewicht

400 gram

Inhoud

Biologische Kurkumapoeder (Kurkuma Longa)
Curcuminegehalte: 4,25%

Land van herkomst

India (CU registration: IN-BIO-605/CH161199)

Verpakking

Food grade PE pot met hersluitbaar deksel (verzegelde 1e sluiting)

Dosering

 • Onderhoud: eenmaal 3 gram ineens, smorgens tijdens het ontbijt.
 • Therapeutisch: tweemaal 3 tot 6 gram, smorgens en savonds tijdens de maaltijden.

(Een kleine theelepel is ongeveer 2,5 gram kurkumapoeder).

Gebruik

De combinatie van Kurkuma met zwarte peper verhoogd de opname van curcuminoïden tot een factor 20. Het gaat hierbij om de stof piperine in Piper nigrum. Ook olijfolie verhoogd de werkzaamheid van Curcuminoïden. Verhoudingsadvies: Meng 1/4 theelepel Kurkuma met een flinke snuf gemalen zwarte peper en een theelepel olijfolie.  Te bitter? Voeg wat druppeltjes Agavesiroop of honing toe.

Kurkuma wordt niet door iedereen gemakkelijk opgenomen. Daarom wordt in de Ayurveda Kurkuma vaak verhit. Doe dit idealiter tot maximaal 40 graden celcius. Bij voedselbereidingen de kurkuma op het laatst toevoegen.

Je kan ook een Kurkumapasta maken: Verwarm 100ml water en voeg daar 25ml kurkuma aan toe. Roer dit gedurende 8 minuten goed door. Zodra het mengsel egaal is kan het koel bewaard worden, het blijft dan 4 weken goed. Voeg van dit papje dagelijks een halve tot een hele theelepel toe aan je bereiding, bijvoorbeeld yoghurt, hennepzaadmelk, soyamelk et cetera. 

Bewaren

Afgesloten, donker, droog en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Allergenendeclaratie

Bevat geen lactose, gluten, suiker, gist, conserveermiddelen, kleur-, geur- of smaakstoffen. Geschikt voor vegetariërs.

Bijzonderheden

Kurkuma niet in hoge dosis gebruiken bij grote galstenen, galblokkade en maagzweren en beperkt gebruiken indien bloedverdunners (ook natuurlijke zoals vitamine C) gebruikt worden. Niet geschikt voor zwangeren, zogenden en kinderen jonger dan 6 jaar.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Aanbevolen artikelen bij

Alternatieve artikelen bij

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items