opc_loader

Wensenlijst

Bio Gotu Kola poeder

13,35

Niet op voorraad!


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Beschrijving

Bio Gotu Kola (Centella Asiatica) poeder

Krachtig en zuiver brainfood, SKAL gecertificeerd!

De Gotu Kola ofwel Centella asiatica, Hydrocotyle asiatica (of Brahmi genaamd in het noorden van India) is oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië. Het is een bodembedekker en moerasplantje dat zo'n 20 cm hoog wordt. Dit bijzondere plantje wordt al eeuwen lang gebruikt wordt in de Ayurvedische geneeskunde. Brahmi betekent in het Sanskriet 'bewustzijn' of 'wijsheid'. Centella Asiatica is afkomstig van de plantenfamilie Scrophulariaceae. Deze familie bestaat uit 210 geslachten en meer dan 3000 soorten. Het is een zeer gevarieerd geslacht van struiken, keukenkruiden, medicinale kruiden en bomen.

Extra informatie

Tegenwoordig komt de plant ook veelvuldig voor in China, Iran, Japan, Madagascar, Nieuw Guinea, Oceanië en Zuid-Afrika. De bladeren en stelen worden verwerkt in vele dranken, gerechten en natuurgeneeskundige producten, vooral binnen de Ayurveda. Gotu Kola (Centella Asiatica) wordt snel verward met wat in het zuiden van India ook Brahmi wordt genoemd, namelijk de Aziatische of Indische waternevel, Bacopa monnieri, Herpestis monniera. In het noorden van India wordt met Brahmi dus Gotu Kola (Centella asiatica) bedoeld. Heerlijk verwarrend allemaal!

Het kent vele toepassingen. Enkele opvallende: verbetert het geheugen, bevordert het concentratievermogen en houdt de geest helder. Het is ook zeer geschikt voor betere leerprestaties, zenuwversterking en helpt bij veroudering door vrije radicalen. In India behoort Gotu Kola tot de dagelijkse kost, vooral van studenten, ICT-ers en bijvoorbeeld schakers. Gotu Kola is een zeer krachtig kruid, gebruik het daarom liefst in overleg met een fytotherapeut of een Ayurvedisch geschoolde therapeut.

De bijzondere stoffen in Gotu Kola

Dit krachtige kruid bevat naast brahmosiden, ook saponinen, aangeduid als bacopaside I, II, III, IV en V. Aanvullend de fytochemicaliën betulinezuur, wogonin en oroxindin (geïsoleerd van de bovengrondse delen) en de flavonoïden luteolin en apigenine en de dammarane type triterpeensaponinen (geclassificeerd als pseudojujubogenin en jujubogenin glycosiden). Bacoside A, de bioactieve component, is een mengsel van saponinen met bacoside A3, bacopaside II, jujubogenin isomeer van bacopasaponin C en bacopasaponin C als belangrijkste bestanddelen.

Glycosiden inclusief saponinen en sapogeninen van onder andere:

asiaticoside, asiatzuur, brahminoside, brahmoside, centellasaponins, centelloside, hydroxyasiaticodide, isothankuniside, indocentelloside, madasiatzuur, madecassoside, oxyasiaticoside en thankuniside.

Flavonoïden

quercetine, keamferol

Fytosterolen

betasitosterol, campesterol en stigmasterol

Mineralen

Onder andere calcium, chroom, fosfor, ijzer, kalium , seleen, silicium, tin en zink.

Vitaminen

Vitamine A, B1, B2, B8 en C.

Gotu Kola bevat in meer of mindere maten nog veel meer moois, zoals aminozuren, alkaloïden , belutinezuur, eiwitten, etherische oliën, linolzuur, koolhydraten, olyalkynes, palmitinezuur, triterpeenzuren, pectine, stearinezuur, vellarine, vezels  et cetera. Gotu Kola bevat geen cafeïne, deze plant is niet gerelateerd aan de Kolanoot. Het is een zeer rijk en complex kruid. De vele stoffen hebben onderling een sterk synergetische werking. Daarom raden de traditionele Ayurvedische artsen aan om het kruid in zijn geheel te gebruiken. 

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. ONZE overheid heeft geen belang bij uw gezondheid en welzijn. 


Netto gewicht

80 gram 

Land van herkomst

India (SKAL 025619)

Ingrediënten

Gedroogd en gemalen biologisch Gotu Kola (Centella asiatica) poeder 

Verpakking

Food grade kartonnen pot met hersluitbaar deksel

Dosering

Tweemaal daags 0,5 gram (1 halve maatlepel) met water innemen. Rustig opbouwen, start met eenmaal daags 0,5 gram gedurende enkele dagen. 

Gebruik

Drink het poeder gemengd met lauw water, thee, vruchtensap, yoghurt, smoothie et cetera. De mix goed schudden, roeren of mixen. Nog beter is om lauw water te vervangen door heet water of hete rauwe melk. Drink het zo heet als je het hebben kan. Vanzelfsprekend kan het ook gemengd worden met ghee (geklaarde boter). 

Bewaren

Afgesloten, donker, droog en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van kinderen en huisdieren houden.

Allergenendeclaratie

Kan sporen van gluten, mosterd, noten, pinda, soja en sesam bevatten. Bevat geen toevoegingen, is geschikt voor vegetariërs, Kosher.

Contra-indicatie

Niet geschikt voor zwangere en zogende vrouwen. Ook vrouwen die een anticonceptiepil gebruiken, of een oestrogeen vervangende therapie ondergaan, mogen dit product niet gebruiken. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items