opc_loader

Wensenlijst

Bio Maca raw powder

16,95


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  9  items
Beschrijving

Biologisch Maca raw powder

Ontdek de bijzondere krachten van de macawortel!

Biotona Maca raw powder wordt verkregen uit de wortels van Lepidium meyenii, een zeer resistente plant die groeit op grote hoogte in het Peruviaanse Andes-gebergte, op arme rotsachtige gronden onder barre weersomstandigheden. Maca is onder andere een effectief afrodisiacum dat prestaties en algemene vruchtbaarheid bevordert. Maca ondersteunt ook de lichamelijke en fysieke prestaties, dankzij haar unieke samenstelling van meerdere waardevolle fytonutriënten. Macapoeder is ook een zeer sterk adaptogeen, een welkome eigenschap gezien bepaalde verboden te benoemen toepassingen!

Biotona macapoeder wordt verkregen uit biologisch gekweekte macawortels die na een groeiperiode van 8 maanden handmatig geoogst worden. Na het drogen van de wortels, worden deze gereinigd en na selectie gedehydrateerd en vermalen tot poeder. Biotona Maca raw powde is zuiver plantaardig. Het bevat geen dierlijke stoffen en geen kunstmatige toevoegingen. Het is vrij van suiker, additieven, gluten, kunstmatige smaak- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Macapoeder is daarom ook geschikt voor o.a. vegetariërs en veganisten.

Extra informatie

Over de Macaplant

De plant Maca (Lepidium Meyenii) is een eenjarig knolgewas afkomstig uit het Peruaanse Andesgebergte. Reeds duizenden jaren wordt het daar verbouwd en gewaardeerd als voedsel. Maca verdraagt extreme klimatologische omstandigheden, met grote schommelingen in temperatuur, sterke wind en hoge UV-straling. De plant is zeer robuust en heeft een hoge weerstand. De Macaplant is ongeveer 20 cm hoog, heeft een grote wortel en knolwortels. Het bovengrondse deel van de plant wordt gegeten als groente. De knollen worden vers gegeten of worden houdbaar gemaakt door ze te drogen, waarna het poeder wordt ingenomen. In Peru wordt Maca rauw, geroosterd of gedroogd in soepen, gebak en drankjes verwerkt. De legendarische Macawortel is de energiebron van de Inca's. Incakrijgers namen Maca mee als ze de strijd aangingen. Geschiedkundige verslagen vertellen ons dat de voedselvoorraden van de Incakrijgers voor meer dan de helft uit Maca bestond. Het is een natuurlijk, traditioneel toegepast middel. In Nederland en de rest van Europa wordt Maca in de voedingsindustrie steeds belangrijker.

Ten aanzien van de kwaliteit van de Macaproducten zijn er enorme verschillen. De oorsprong van de plant speelt een cruciale rol. Macaplanten die in de hoogste gebieden van de Andes-regio's groeien, zijn waardevoller dan hun verwanten uit de lagere hoogtes. Hoog in de bergen moet de plant het hoofd bieden aan een lagere luchtdruk, intens zonlicht en grotere temperatuurschommelingen. Om deze omstandigheden te weerstaan, produceert de plant die in hoge regio’s groeit, een groot aantal ondersteunende en beschermende stoffen in significant hogere concentraties.

Waardevolle ingrediënten

De Macawortel bevat zeer veel eiwitten, koolhydraten, essentiële aminozuren, vitamines, sterolen, mineralen (ijzer, zink, magnesium, calcium, fosfor) alkaloïden en isothiocyanaten.

Bijzondere eigenschappen

De Peruaanse biologe Gloria Chacón de Popivici stelde vast dat Maca een adaptogeen is dat het lichaam via verboden te benoemen aanzet tot verbetering, balans en stabilisering van de eigen productie van verboden te benoemen. Een holistische wijze van beïnvloeding in overeenstemming met de behoefte, de leeftijd en het geslacht van de desbetreffende persoon.

En dit maakt Maca voor zowel mannen als vrouwen succesvol inzetbaar bij problemen rondom vele verboden te benoemen zaken.  Voor vrouwen blijkt het de meest natuurlijke, veilige en effectieve versie van HRT. Voor beide seksen is Maca als voedingssupplement de beste natuurlijke, revitaliserende en opwekkende substantie die er bestaat. De plant draagt daarom de bijnaam van 'Peruaanse Ginseng'.

Maca is ook een natuurlijke bron van de stoffen DIM (Diindolylmethane) en 3C (Indol-3-Carbinol). Deze stoffen leren en helpen het lichaam om de foute verboden te benoemen te verwijderen en verboden te benoemen niveaus te verlagen. Deze stoffen (en dus ook Maca) verlagen overigens ook het verboden te benoemen niveau.

Daarom Biotona Superfoods!

  • 100% puur, van gecontroleerd biologische teelt voor een maximum aan kwaliteit en duurzaamheid en een minimum aan belasting van mens en milieu.
  • Gecertificeerd Vegan®, vrij van dierlijke ingrediënten, niet genetisch gemanipuleerd.
  • Gluten- en cholesterolvrij.
  • Vrij van conserveringsmiddelen, additieven, smaak-, kleur-, zoet- of vulstoffen!

Over Biotona

Biotona is onderdeel van KeyPharm, een internationaal belangrijke speler op het gebied van biologsiche natuurlijke gezondheidsproducten. Ook Physalis, waarvan HeelBewust veel van haar tincturen, etherische- en plantaardige oliën voert, is onderdeel van KeyPharm.


Inhoud

200 gram

Verpakking

Foodgrade folie zak

Ingrediënten

100% poeder (biologische teelt) van: Maca (Lepidium meyenii) uit Peru

Dosering & gebruik

Voeg naar behoefte (begin met een theelepelt) Bio Maca raw powder toe aan smoothies of shakes in combinatie met vruchten (sappen) of andere superfoods, (plantaardige) melk, yoghurt of water. Gebruik maximaal 1 eetlepel per dag.

Allergenendeclaratie

Geen.

Bewaren

Afgesloten, donker, droog en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Aanbevolen artikelen bij

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items