opc_loader

Wensenlijst

Bio Maca tinctuur

10,20


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  3  items
Beschrijving

Biologische Maca tinctuur (Lepidium Meyenii)

Physalis biologische Maca tinctuur, 100% puur en natuurlijk!

Physalis Maca tinctuurdruppels ondersteunen vooral de fysieke en mentale prestaties. De wortelknollen van Maca (ook wel Peruaanse Ginseng genoemd), een bijzonder resistente plant die groei op grote hoogte in het Andesgebergte, worden al meer dan 2000 jaar gebruikt door de lokale bevolking. Maca draagt plezierig bij tot onder andere de fertiliteit, het uithoudingsvermogen, de weerstand en de algemene vitaliteit.

Extra informatie

Meer over de Macaplant

De plant Maca (Lepidium Meyenii) is een eenjarig knolgewas afkomstig uit het Peruaanse Andesgebergte. Reeds duizenden jaren wordt het daar verbouwd en gewaardeerd als voedsel. Maca verdraagt extreme klimatologische omstandigheden, met grote schommelingen in temperatuur, sterke wind en hoge UV-straling. De plant is zeer robuust en heeft een hoge weerstand. De Macaplant is ongeveer 20 cm hoog, heeft een grote wortel en knolwortels. Het bovengrondse deel van de plant wordt gegeten als groente. De knollen worden vers gegeten of worden houdbaar gemaakt door ze te drogen, waarna het poeder wordt ingenomen. In Peru wordt Maca rauw, geroosterd of gedroogd in soepen, gebak en drankjes verwerkt. De legendarische Macawortel is de energiebron van de Inca's. Incakrijgers namen Maca mee als ze de strijd aangingen. Geschiedkundige verslagen vertellen ons dat de voedselvoorraden van de Incakrijgers voor meer dan de helft uit Maca bestond. Het is een natuurlijk, traditioneel toegepast middel. In Nederland en de rest van Europa wordt Maca in de voedingsindustrie steeds belangrijker.

Ten aanzien van de kwaliteit van de Macaproducten zijn er enorme verschillen. De oorsprong van de plant speelt een cruciale rol. Macaplanten die in de hoogste gebieden van de Andes-regio's groeien, zijn waardevoller dan hun verwanten uit de lagere hoogtes. Hoog in de bergen moet de plant het hoofd bieden aan een lagere luchtdruk, intens zonlicht en grotere temperatuurschommelingen. Om deze omstandigheden te weerstaan, produceert de plant die in hoge regio’s groeit, een groot aantal ondersteunende en beschermende stoffen in significant hogere concentraties.

Waardevolle ingrediënten

De Macawortel bevat zeer veel eiwitten, koolhydraten, essentiële aminozuren, vitamines, sterolen, mineralen (ijzer, zink, magnesium, calcium, fosfor) alkaloïden en isothiocyanaten.

Bijzondere eigenschappen

De Peruaanse biologe Gloria Chacón de Popivici stelde vast dat Maca een adaptogeen is dat het lichaam via verboden te benoemen aanzet tot verbetering, balans en stabilisering van de eigen productie van verboden te benoemen. Een holistische wijze van beïnvloeding in overeenstemming met de behoefte, de leeftijd en het geslacht van de desbetreffende persoon.

En dit maakt Maca voor zowel mannen als vrouwen succesvol inzetbaar bij problemen rondom vele verboden te benoemen zaken.  Voor vrouwen blijkt het de meest natuurlijke, veilige en effectieve versie van HRT. Voor beide seksen is Maca als voedingssupplement de beste natuurlijke, revitaliserende en opwekkende substantie die er bestaat. De plant draagt daarom de bijnaam van 'Peruaanse Ginseng'.

Maca is ook een natuurlijke bron van de stoffen DIM (Diindolylmethane) en 3C (Indol-3-Carbinol). Deze stoffen leren en helpen het lichaam om de foute verboden te benoemen te verwijderen en verboden te benoemen niveaus te verlagen. Deze stoffen (en dus ook Maca) verlagen overigens ook het verboden te benoemen niveau.

Physalis hydroalcoholische extracten worden uitsluitend gemaakt van planten van biologische teelt. Ze zijn een geconcentreerde en pure bron van actieve bestanddelen en bevatten verder geen toegevoegde stoffen.

De kracht van Maca!

  • Draagt bij tot de fertiliteit, de uithouding en de weerstand
  • Ondersteunt de fysieke en mentale prestaties
  • Krachtig adaptogeen
  • 100% biologisch, puur en natuurlijk

Inhoud

100ml
(ongeveer 2000 druppels)

Verpakking

Donkerbruin glas

Ingrediënten

Macawortel hydroalcoholisch extract.

Dosering

Driemaal daags 20 - 30 druppels. Innemen met water of een vruchtensap.

Contra-indicaties

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.

Bewaren

Afgesloten, donker, koel (niet in de koelkast) en buiten bereik van direct zonlicht, dieren en kinderen.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.


Gestandaardiseerde productie

Physalis bio plantendruppels (tincturen) worden geproduceerd van verse planten uit gecontroleerde biologische teelt. Tenzij het gebruik van verse planten niet mogelijk of wenselijk is. Afhankelijk van het vochtpercentage en van de plantsoort wordt er tot 750 gram verse plant per liter tinctuur gebruikt.

Na de oogst worden de planten onmiddellijk fijngemalen en gedurende tenminste drie weken gemacereerd. Alcohol en water zorgen voor een volledige extractie van alle actieve bestanddelen. Hierna wordt het maceraat gedecanteerd en de resterende plantenmassa uitgeperst. Na filtratie wordt een heldere oplossing verkregen met minimaal 45% alcohol. Pas na een uitgebreide analyse wordt de tinctuur uiteindelijk vrijgegeven voor verkoop.

Physalis bio tincturen worden geproduceerd volgens de voorschriften van de Duitse of Franse farmacopee, die het gebruikte plantendeel (blad, wortel, zaad et cetera) en het alcoholpercentage aangeven, zodat de bereidingswijze steeds uniform is. Deze traditionele productiemethode staat garant voor een veilig en efficiënt uitgevoerd eindproduct.

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items