opc_loader

Wensenlijst

Kaardebol tinctuur

21,90

Inhoud:

Niet op voorraad!


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Beschrijving

Kaardebol tinctuur (Dipsacus Silvestris L.)

Deze sterk geconcentreerde Kaardebol tinctuur is bedoeld voor serieuze kuren!

Deze Kaardebol tinctuur is van biologische kwaliteit en is verkregen door een maximaal geconcentreerde alcoholische extractie (verhouding één op één van de verse wortels, direct na het eerste groeiseizoen).Deze Kaardebol tinctuur is de meest krachtige op de markt, het is zeer sterk geconcentreerd, eén op één, terwijl één op tien gebruikelijk is. Het is werkelijk van geen enkele natuurgeneeskundige eigenschap van de Kaardebolwortel (met zijn typische bittere smaak), toegestaan zinvolle en noodzakelijke informatie te verstrekken.

Extra informatie

Kaardebol

De algemene Latijnse naam van Kaardebol is Dipsacus. Tot dit geslacht behoren 12 soorten. De bekendste is de grote Kaardebol, ook Weverskaardebol genoemd. Kaardebol is een plant die we kennen als die mooie distel waarvan de zaadbollen vroeger gebruikt werden om ruwe wol te kammen of te kaarden.

De actieve stoffen in Kaardebol

De plant bevat iridoïden, saponinen, koffiezuur-derivaten, kalizouten, inuline, bitterstoffen en het glucoside scabioside. Enkele Amerikaanse schrijvers noemen in verband met de Kaardenbol een alkaloïde genaamd lamine.

Kaardebol is een yang versterkend kruid

In Europa beschijft de Griekse arts Dioscorides (1e eeuw na Christus), voor het eerst de Kaardebol in het allereerste kruidenleerboek. In de traditionele Chinese geneeskunde heeft de Kaardebol de betekenis: 'herstel wat stuk of gebroken is'. De moderne Chinese kruidengeneeskunde gebruikt de Kaardenbolwortel (Xu Duan) liefst in combinatie met aanvullende versterkende kruiden (tonic herbs). De Kaardenbol ondersteunt yang, het actieve, mannelijke, voortbrengende, lichte, warme, invullende aspect van de chi-energie. Omdat de Kaardebol yang versterkt, moet hij voorzichtig gebruikt worden indien er sprake is van een tekort aan yin.


Over Vitakruid

Gezondheid is het grootste goed. Vitakruid zet zich daarom in voor de ontwikkeling van hoogwaardige voedingssupplementen die u helpen uw gezondheid en vitaliteit te behouden. Vitakruid levert voedingssupplementen die aansluiten bij de orthomoleculaire praktijk. Het assortiment wordt voortdurend verbeterd op reactie van de nieuwste en wetenschappelijke inzichten. De producten moeten zich onderscheiden op basis van prijs, dosering, samenstelling, zuiverheid, opneembaarheid en gebruiksgemak.

Samenwerking met professionals

Vitakruid wil voor iedereen relevante kennis beschikbaar stellen. Hierbij ligt de focus op de ondersteuning van professionals die beroepsmatig andere mensen adviseren over natuurlijke en orthomoleculaire oplossingen. Hiervoor organiseert Vitakruid regelmatig kennisbijeenkomsten door het hele land. Kennis delen is bij uitstek de bron tot verbinden. Vitakruid werkt nauw samen met natuurartsen, chiropractoren, fysiotherapeuten, reumatologen en orthomoleculaire therapeuten , die onze producten op grote schaal inzetten. Als innovatief bedrijf voelen wij ons zeer betrokken bij allen die werkzaam zijn in de complementaire gezondheidszorg.

Kwaliteitscontrole

De productie en distributie van de Vitakruid producten gaan volgens de strenge HACCP eisen. Hierdoor wordt de kwaliteit van de producten gegarandeerd. Echter worden de producten ook geproduceerd en gedistribueerd onder de nog strengere GMP voorwaarden. GMP is de afkorting van Good Manufacturing Practice en is het allerhoogste waarborgingsysteem. Er wordt gelet op de duurzaamheid van de productie.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.


Inhoud

50 / 100ml

Samenstelling

Water, ethanol, Kaardebol (Dipsacus silvestris L.) wortelextract 1:1  

Ingrediënt Hoeveelheid RI*
Kaardebol tinctuur **
Maximaal geconcentreerde alcoholische extractie (verhouding één op één)

* Referentie-inname ** Geen RI vastgesteld

Dosering

Vanwege de te verwachten Herxheimer reactie, is het zeer wenselijk om altijd starten met de startkuur. Begin nooit aan een kuurniveau, zonder de direct voorgaande kuur te hebben doorlopen!

Startkuur (6 weken)

Start met één druppel in de ochtend en één druppel in de middag. Op dag twee komt er één druppel 's avonds bij.

 • Dag drie: tweemaal daags 2 druppels
 • Dag vier: tweemaal daags 3 druppels
 • Dag vijf: tweemaal daags 4 druppels
 • Dag zes: tweemaal daags 5 druppels
 • Vervolgens driemaal daags 5 druppels

Drink dagelijks 2 liter zuiver water, liefst met zuivere kruiden thee bijvoorbeeld brandnetelthee, guldenroede of vlierbloesem.

Lichte kuur (6 weken)

 • Week een: tweemaal daags 5 druppels
 • Vervolgweken driemaal daags 5 druppels

Drink dagelijks 2 liter zuiver water, liefst met zuivere kruiden thee bijvoorbeeld brandnetelthee, guldenroede of vlierbloesem.

Middel kuur (6 weken)

 • Week een: tweemaal daags 5 druppels
 • Vervolgens driemaal daags 20 druppels

Drink dagelijks 2 liter zuiver water, liefst met zuivere kruiden thee bijvoorbeeld brandnetelthee, guldenroede of vlierbloesem.

Intensieve kuur (8 weken)

 • Week een: driemaal daags 5 druppels
 • Week twee: driemaal daags 15 druppels (geleidelijk opvoeren)
 • Week drie: driemaal daags 30 druppels (geleidelijk opvoeren)
 • Vervolgens per week steeds verder opvoeren naar uiteindelijk driemaal daags 40 druppels (week 8).

Drink dagelijks 2 liter zuiver water, liefst met zuivere kruiden thee bijvoorbeeld brandnetelthee, guldenroede of vlierbloesem.

Herxheimer reactie

Het is verboden alhier noodzakelijke informatie te verstrekken over de onvermijdelijke herxheimerreactie.

Allergenendeclaratie

Dit product bevat geen: gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, of conserveermiddelen.

Veiligheid

Het gebruik van Kaardebol is veilig. Gebruik voor zwangeren wordt vooralsnog ontraden vanwege het ontbreken van onvoldoende onderzoek bij zwangeren.

Bewaren

Afgesloten, donker, droog en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Aanbevolen artikelen bij

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items