opc_loader

Wensenlijst

Multi Dag & Nacht

77,90

Tabletten


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  1  items
Beschrijving

Multi Dag & Nacht

De juiste voedingsstoffen op het juiste moment, dag & nacht!

Vitakruid heeft een multi vitaminen- en mineralenformule ontwikkeld die rekening houdt met het bioritme van de mens met een subliem resultaat. Met de Multi Dag & Nacht van Vitakruid maakt u letterlijk dag en nacht verschil ten opzichte van andere hooggedoseerde kwaliteitsmulti’s. Echt een formule die jarenlang gebruikt kan worden en begrijpt waar u behoefte aan heeft!

Extra informatie

Multivitaminen

Er zijn veel verschillende multivitaminen verkrijgbaar, de één beter dan de andere. De inhoud van de werkende stoffen en de hoeveelheid er van bepaalde tot voor kort de kwaliteit. De goedkopere multivitaminen, in het instapsegment, bevatten veelal kleinere hoeveelheden aan vitaminen en mineralen dan de multi's in het midden en hoge segment. Daarnaast ziet men vaak dat de duurdere stoffen beperkt of geheel niet worden toegepast in de voordelige multi's.

Met de komst van Multi Dag & nacht van Vitakruid is er een nieuwe dimensie aan de multi's toegevoegd namelijk het moment van inname. Door het 2-tabletten-systeem kunnen de ingrediënten voor de Dag en Nacht  gescheiden worden en kunnen op het juiste moment de juiste voedingsstoffen worden ingenomen. Uiteraard is het 2-tabletten-systeem iets duurder. De Multi Dag & Nacht behoort tot hoogste kwaliteit van alle multi's die momenteel verkrijgbaar zijn.

Waarom heeft u 's nachts andere voedingsstoffen nodig dan overdag?

's Nachts heeft u behoefte aan voedingsstoffen die u tot rust brengen en uw lichaam stimuleren om te herstellen. Overdag wilt u scherp zijn en heeft u stoffen nodig die u energie geven om zo de dag fit en alert door te komen.

In multivitaminen zitten veel verschillende vitaminen en mineralen. Sommige van deze stoffen maken u alert en andere stimuleren uw lichaam juist tot rust of heropbouw. Het is niet handig om dergelijke stoffen in één tablet in te nemen.

Energie voor de dag

  • Overdag wilt u geen voedingsstoffen die uw lichaam en geest tot rust brengen waardoor u slaperig zou kunnen worden.
  • Overdag wilt u juist fit, scherp en alert zijn en heeft u energie nodig voor uw spieren.

Ontspannen en opbouwen in de nacht

  • Daarentegen wil u 's avonds geen voedingsstoffen innemen die u actief maken waardoor u moelijk slaapt.
  • 's avonds heeft uw lichaam veel meer behoefte aan stoffen die uw lichaam aanzetten tot wederopbouw en uw geest tot rust brengt zodat u beter slaapt en uw lichaam weer opbouwd voor de volgende dag.

Circadiaans ritme

Als onderdeel van de natuur is de mens onderhevig aan verschillende ritmes: iedereen merkt dat hij wisselend reageert op verschillende tijden en seizoenen. Sommige dingen kunnen makkelijker ‘s morgens worden verricht, andere beter ‘s avonds. Deze dagelijkse ritmes, die veel van onze gedragingen beïnvloeden, worden circadiaanse ritmes genoemd.

Circadiaans ritme

Circadiaanse ritmes zijn lichamelijke, geestelijke en gedragsveranderingen die in een periode van ongeveer 24 uur plaatsvinden. Voorbeelden van de veranderingen die in het menselijk lichaam plaatsvinden zijn o.a. verschil in temperatuur, hormoonproductie, bloeddruk en de zuurgraad van de urine. De biologische klok is een aangeboren mechanisme bij organismen waarbij allerlei lichamelijke functies met een bepaalde regelmaat plaatsvinden. In alle organismen wordt deze regelmaat verzorgd door de zogenaamde biologische klok.


Biologische klok

Een biologisch klok betreft fysiologische en hormonale schommelingen in het lichaam gedurende de dag. De biologische klok staat rechtstreeks in verbinding met het netvlies van het oog en wordt gestuurd door zogenaamde tijdsindicatoren. De belangrijkste tijdsindicatoren voor de biologische klok zijn licht en duisternis. De biologische klok geeft deze informatie door aan het lichaam zodat het zijn slaap- en waakritme kan aanpassen. Bij de mens spelen ook sociale signalen een rol zoals vaste tijdstippen van maaltijden.

Een ‘master clock’, die zich in de hersenen bevindt, coördineert alle biologische klokken in ons lichaam zodat deze goed op elkaar zijn afgestemd. Bij mensen bevindt deze ‘master clock’ zich in de hypothalamus. De hypothalamus is een gebied in de hersenen net boven het punt waar de zenuwen van de ogen elkaar kruisen. Doordat deze zo dicht bij de oogzenuw zit krijgt hij directe informatie vanuit de ogen.

Biologische klok

Concequenties voor de menst

De chronobiologie houdt zich bezig met het onderzoek van de biologische ritmen. Men heeft inmiddels zo'n honderd processen in ons lichaam ontdekt die hun eigen ‘klok’ hebben. Elk orgaan kent zijn eigen ritmes en deze zijn niet allemaal gelijk. Zonder biologische klok zouden de organen steeds minder synchroon gaan lopen, zodat bijvoorbeeld honger zou optreden op het moment dat men nog slaapt. Biologische klokken zijn zo ingesteld dat organismen precies weten wat ze op welk tijdstip moeten doen en hebben daar de juiste voedingsstoffen bij nodig.  's Ochtends hebben we behoefte aan koolhydraten omdat die snel kunnen worden omgezet in energie voor de dag. In de avond wordt het voedsel voor een deel omgezet in reserves en hebben we meer behoefte aan eiwitten en in vet oplosbare vitaminen voor de opbouwprocessen, die vooral 's nachts plaatsvinden.

Dit staat in verband met de hormonen die in het bloed hun eigen cyclus vertonen. Cortisol en noradrenaline hebben hun hoogtepunt in de ochtend, serotonine en melatonine juist in de avond. Groeihormonen worden ’s nachts aan het bloed afgegeven. Ter ondersteuning van dit bioritme kan het lichaam dan ook overdag wezenlijk andere voedingsstoffen gebruiken dan tijdens de nachtrust. 


Overgewicht en de biologische klok

Wanneer de orgaanklokken niet meer hetzelfde tikken als de “master clock” (bijvoorbeeld door ’s avonds of ’s nachts te eten), kunnen er op verkeerde momenten verkeerde signalen worden afgegeven door hormonen of signalen om voedsel te verteren terwijl het lichaam zich daar niet op heeft voorbereid. De biologische klok is de hoofdverantwoordelijke van het diurnale ritme van glucose en insuline. ’s Ochtends stimuleert de kern de afgifte van glucose maar tegelijkertijd ook de opname ervan in de cellen zoals in de spieren.

Overgewicht en de biologische klok

Het verschuiven van de klok heeft gevolgen voor de verbranding van suiker en vet en hoe dit vervolgens wordt opgeslagen. Dit kan leiden tot overgewicht. Er wordt vaak een dieet gevolgd waarbij calorieën de hoofdrol spelen, terwijl we veel meer kunnen winnen als begrijpen wanneer we koolhydraten, eiwitten of vetten kunnen eten zonder dik te worden.


Bioritme in beeld

Uw lichaam is gedurende een etmaal (24 uur) niet steeds het zelfde. De waarden van cortisol aanmaak, bloeddruk, lichaamstemperatuur en melatonine aanmaak variëren per deel van de dag. Zo is de aanmaak van melatonine, wat onder andere zorgt voor een goede slaap, 's nachts veel hoger dan overdag. De aanmaak begint al rond 21:00 uur en loopt door tot vroeg in de ochtend wanneer u lichaamstemperatuur het laagste is.  Tijdens deze periode wilt u liever geen voedingsstoffen innemen die het aanmaakproces van melatonine verstoren. Mult Dag & Nacht van Vitakruid houdt hier rekening mee door die stoffen niet in de Nacht tablet te verwerken maar juist wel in de Dag tablet.

Omgekeerd zijn er ook voedingsstoffen die u juist niet overdag wilt mijden omdat deze uw alertheid kunnen beinvloeden. In de afbeelding hieronder kunt u goed de verschillen van deze waarden zien gedurende een etmaal.

Bioritme in beeld


Chinese Orgaanklok

Naast het concept van acupunctuurpunten, heeft de Chinese geneeswijze van oudsher het concept van het meridianensysteem gehad.  

Chinese Orgaanklok De meridianen zijn met elkaar verbonden in een bepaalde volgorde. Over het etmaal gezien fluctueert de activiteit van de organen in een heel specifiek ritme dat al duizenden jaren door de Chinese geneeswijze wordt onderscheiden. Ieder orgaan heeft tijden van maximale en minimale activiteit. Dat uit zich bijvoorbeeld in hormonale en biochemische veranderingen binnen het lichaam. Het Chinese fysiologische denken heeft dit in kaart gebracht en staat bekend  als ‘de orgaanklok’.  

Volgens de Chinese geneeswijze is er voor alles een tijd, en het timen en plannen zijn cruciaal voor het behouden van een goede gezondheid. Een gezonde nachtrust is van eminent belang om de wederopbouw van de energie te herstellen. Ons lichaam beweegt als een uurwerk en elk orgaan heeft een periode van 2 uur waarin de Qi (energie) op zijn hoogtepunt is. Qi stroomt door de 12 meridianen in 24 uur en wisselt tussen yin (koude) en yang (warmte) energie. Ze gaat uit van 12 Organen die met een hoofdletter geschreven worden. Er wordt vanuit gegaan dat ieder orgaan een bepaald aandeel levert in de energieproductie van het organisme en dat de organen hun energie aan elkaar overdragen via de meridianen. Volgens de Chinese geneeswijze kan een te sterk of een te zwak functionerend orgaan zo storend werken op de energetische verhoudingen van andere Organen, waardoor pathologische verschijnselen kunnen ontstaan.

Een voorbeeld volgens de TCM

Tussen 1.00 am – 3.00 am: We zouden in een diepe rust moeten zijn. De Lever is druk bezig om het lichaam te ontdoen van afvalstoffen en nieuw bloed te produceren. Bloed kan alleen terug naar de Lever stromen als we liggen, de Lever kan daarom zijn werk alleen maar goed doen als we slapen.


Multi Dag

Multi Dag is een samenstelling, met daarin wateroplosbare vitamines, aangevuld met een aantal mineralen die belangrijk zijn om overdag ingenomen te worden. De verbindingen zijn goed opneembare vormen voor het lichaam waardoor de biologische beschikbaarheid wordt bevorderd. Bij voorkeur wordt deze formule ochtends bij het ontbijt ingenomen.

Samenstelling Multi Dag 

Energie

De in deze formule opgenomen Vitaminen B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotine en C en de mineralen calcium, ijzer, koper en mangaan dragen bij tot een normaal energie leverend metabolisme en  helpt  u overdag de energie uit voeding vrij te maken om optimaal te functioneren. Chroom, biotine en zink spelen een belangrijke rol in de verwerking van de macronutriënten resp. koohydraten, vetten en eiwitten. Foliumzuur, ijzer, magnesium, vitamine B2, B3, B5, B6 en C dragen bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Mentaal

De Multi dag formule biedt de juiste stoffen die bijdragen aan een heldere geest. Vitamine B1, B3, B6, B12, C, foliumzuur, biotine magnesium dragen bij aan een normaal psychologische functie. Goede stoffen voor het geheugen zijn B1 en B12 en voor de leerprestaties B3 en magnesium.

Zenuwstelsel

Kalium en magnesium spelen een rol in de prikkeloverdracht van de zenuwcellen en zijn van belang bij het handhaven van een normale bloeddruk. Biotine, kalium, koper, magnesium, vitamine B1, B2, B3, B6, B12, C dragen bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.

Spieren

Calcium, magnesium en kalium spelen een rol bij het behouden van sterke spieren. Magnesium is goed voor de stevigheid van het skelet. Koper ondersteunt het behoud van bindweefsel.

Bloedsuikerspiegel

Chroom is nodig voor het handhaven van een normale bloedsuikerspiegel en calcium speelt een belangrijke rol in de verwerking van spijsverteringsenzymen.

Anti-oxidanten en bloeddruk

Koper, mangaan, vitamine B2, en C zijn vrije radicalen vangers en helpen het afweersysteem van de lichaamscellen te beschermen. De mineralen kalium en magnesium hebben een positieve werking op een gezonde bloeddruk.


Multi Nacht

Multi Nacht is een samenstelling, met daarin vetoplosbare vitamines, aangevuld met een aantal mineralen die belangrijk zijn om gedurende de nacht verwerkt te worden. De verbindingen zijn goed opneembare vormen voor het lichaam waardoor de biologische beschikbaarheid wordt bevorderd. Bij voorkeur wordt deze formule 1-2 uur voor het slapen gaan ingenomen.

Wanneer we overdag lekker actief zijn geweest kunnen we makkelijker goed in slaap komen. Tijdens de nacht komt het lichaam en geest tot rust. Veel van onze spieren ontspannen zich en de hersengolven veranderen, net als de hartslag en de ademhaling. De hersenen blokkeren alle prikkels van buiten waardoor ons bewustzijn verlaagd en we afgesloten raken van de buitenwereld. Deze verregaande maatregelen die de natuur heeft genomen om slapen mogelijk te maken dienen voor de wederopbouw van lichaam en geest.

Samenstelling Multi Nacht

Bescherming tegen oxidatieve schade

's Nachts heeft het lichaam meer behoefte aan de in vetoplosbare vitamines zoals A, Bèta-caroteen, D3, F, K2 en Ascorbyl palmitaat. Ascorbyl palmitaat is een in vetoplosbare vitamine C en van belang voor het normaal functioneren van het zenuwstelsel en de psychologische functies. De in vetoplosbare vitamines zijn vitamines die we nodig hebben als anti-oxidant ter bescherming van de cellen tegen schade door vrije radicalen waar we aan blootgesteld worden mede door de druk van het huidige leefmilieu.

Ontspanning en een gezonde slaap

Het kruid Passiebloem staat al eeuwen bekend om zijn rustgevende invloed. Passiebloem en melatonine bevorderen een natuurlijk slaapproces en helpen het lichaam te ontspannen.

Opbouw en reiniging

Vitamine D, ijzer, magnesium, calcium en zink hebben een gunstige invloed op het celdelingsproces en dragen bij aan het proces van celvernieuwing. Calcium speelt een rol in het proces van celdifferentiatie. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten en vernieuwing van weefsel. Silymarin (Mariadistel) ondersteunt de reinigende functie van de lever.

Botten

Calcium, magnesium, zink, vitamine D3, K2 dragen bij tot de instandhouding van normale botten. Vitamine C draagt bij tot de collageenvorming voor de gezonde werking van de botten en het tandvlees.

Gezichtsvermogen en slijmvliezen

Vitamine A draagt bij tot het instandhouding van een normaal gezichtsvermogen en is goed voor het behoud van de normale structuur en functie van de slijmvliezen.

Immuunsysteem

Vitamine A en D, selenium en zink dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem.


Over Vitakruid

Gezondheid is het grootste goed. Vitakruid zet zich daarom in voor de ontwikkeling van hoogwaardige voedingssupplementen die u helpen uw gezondheid en vitaliteit te behouden. Vitakruid levert voedingssupplementen die aansluiten bij de orthomoleculaire praktijk. Het assortiment wordt voortdurend verbeterd op reactie van de nieuwste en wetenschappelijke inzichten. De producten moeten zich onderscheiden op basis van prijs, dosering, samenstelling, zuiverheid, opneembaarheid en gebruiksgemak.

Samenwerking met professionals

Vitakruid wil voor iedereen relevante kennis beschikbaar stellen. Hierbij ligt de focus op de ondersteuning van professionals die beroepsmatig andere mensen adviseren over natuurlijke en orthomoleculaire oplossingen. Hiervoor organiseert Vitakruid regelmatig kennisbijeenkomsten door het hele land. Kennis delen is bij uitstek de bron tot verbinden. Vitakruid werkt nauw samen met natuurartsen, chiropractoren, fysiotherapeuten, reumatologen en orthomoleculaire therapeuten , die onze producten op grote schaal inzetten. Als innovatief bedrijf voelen wij ons zeer betrokken bij allen die werkzaam zijn in de complementaire gezondheidszorg.

Kwaliteitscontrole

De productie en distributie van de Vitakruid producten gaan volgens de strenge HACCP eisen. Hierdoor wordt de kwaliteit van de producten gegarandeerd. Echter worden de producten ook geproduceerd en gedistribueerd onder de nog strengere GMP voorwaarden. GMP is de afkorting van Good Manufacturing Practice en is het allerhoogste waarborgingsysteem. Er wordt gelet op de duurzaamheid van de productie.


Inhoud

2 x 30 / 2 x 90 tabletten

Ingrediënten Multi Dag

vitaminen, mineralen, choline bitartraat, para-aminobenzoezuur, inositol, druivenpit extract (OPC), citrus bioflavonoiden, alpha-liponzuur, cottonseed oil (antiklontermiddel), siliciumdioxide (vulmiddel), hydroxypropyl methyl cellulose (coating), microkrystaline cellulose (vulstof), maltodextrine (drager), ijzeroxide (natuurlijke kleurstof), polysorbaat (moisturizer), bijenwas (glansmiddel).

Ingrediënten Multi Dag per tablet

Essentiële stoffen Gewicht ADH
Vitamine B1 (thiamine HCl) 50 mg 4545%
Vitamine B2 (riboflavin) 49 mg 3500%
Vitamine B3 (nicotinamide) 73 mg 456%
Vitamine B5 (calcium pantothenaat) 75 mg 1250%
Vitamine B6 (pyridoxal 5 phosphaat) 14 mg 1000%
Vitamine B8 (biotine) 150 µg 300%
Vitamine B11 (foliumzuur) 400 µg 200%
Vitamine B12 (methylcobalamine) 75 µg 3000%
PABA (para-amino-benzoezuur) 50 mg
Vitamine C (ascorbinezuur) 300 mg 375%
Chroom (picolinaat) 200 µg 500%
Koper (gluconaat) 1,5 mg 150%
IJzer (bisglycinaat) 7 mg 50%
Magnesium (citraat, oxide) 94 mg 25%
Mangaan (citraat) 5 mg 250%
Alpha-liponzuur 5 mg
Bioflavonoïden (citrus bioflavonoïden) 45 mg
Choline (choline bitartaat) 50 mg
Inositol 40 mg
OPC (druivenpitextract) 20 mg

Ingrediënten Multi Nacht

vitaminen, mineralen, geconjugeerd linolzuur, mariadistel, passiebloemextract (extract 9:1), DMAE, L-Taurine, LGluthation, melatonine, magnesium stearaat (antiklontermiddel), silicium dioxide (vulstof), maltodextrine (vulstof), polysorbaat (moisterizer), bijenwas (glansmiddel)

Ingrediënten Multi Nacht per tablet

Essentiële stoffen Gewicht ADH
Provitamine A (bèta caroteen) 6 mg
Vitamine A (retinol acetate) 800 µg 100%
Vitamine C (ascorbyl palmitate, calc. asc.) 160 mg 200%
Vitamine D3 (cholecalceferol) 10 µg 200%
Vitamine E (tocopherol succinate) 36 mg 300%
Vitamine K2 (menaquinon-7 K2) 19 µg 25%
Geconjugeerd linolzuur (vitamine F) 10 mg
Boron (sodium borate) 1 mg
Chroom (picolinate) 120 mg 500%
Magnesium (tauraat, citraat) 47 mg 12,5%
Molybdeen (molybdate sodium) 200 µg 200%
Selenium (selenate sodium) 200 µg 364%
IJzer (bisglycinate) 7 mg 50%
Zink (zink citraat) 15 mg 150%
Dimethylethanolamine (DMAE) 17,3 mg 250%
L-Glutathion 7 mg
L-Taurine 30 mg
Melatonine 0,3 mg
Silymarin (Mariadistel) 40 mg
Passiebloemextract (extract9:1) 30 mg

Dosering

  • Neem 1 tablet Multi Dag bij het ontbijt
  • Neem 1 tablet Multi Nacht 1 a 2 uur voor het slapen gaan.

Bijzonderheden

Niet gebruiken bij overgevoeligheid of allergie voor een van de ingrediënten.

Allergenendeclaratie

Dit product bevat geen: gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Bewaren

Afgesloten, donker, droog en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items