opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust

 

HeelBewust Nieuwsbrief CVI

11 oktober 2014

Rob GreuterHet komt regelmatig voor dat mensen die ik aan de telefoon heb, mij vragen of ik arts ben. Ik vermoed dat dat komt omdat zij van mij veel meer over het onderhavige te horen krijgen dan zij gewend zijn. Het zijn in ieder geval altijd plezierige en bevrijdende gesprekken, vooral zodra die mensen door krijgen hoe de weg naar heling er wèl uit kan zien. Gisteren kreeg ik als onderdeel van benodigde informatie, inzage in een verslag van de behandelend arts. Het stond vol met technische beschrijvingen, medicatieaanpassingen en meetwaarden. Er stond - en dat is geen verassing - niets in over het eetpatroon, hoe de patiënt zich voelt, wat er in het leven is gebeurd voordat de klachten ontstonden, de thuissituatie et cetera.

En dat kan ook helemaal niet. Artsen krijgen of nemen daarvoor niet de tijd, en ze zijn er eenvoudigweg niet voor opgeleid. Pappen en nat houden is tot hele dure kunst verheven. En daarom moet het roer om. En dat is aan het gebeuren mensen! Er is op vele fronten beweging, er worden plannen in actie omgezet. Ook de splinternieuwe zorgverzekeraar Anno12 is er al met de haren bijgesleept, heel gewillig!

Een van de grote uitdagingen van (al of niet) geïntegreerde holischische gezondheidszorg is de kwaliteitsbewaking. Met welke kwaliteitscriteria beoordeel je behandelaars, hoe steek je solide opleidingen in elkaar, hoe waarborg je kennis en vaardigheden? Wat doe je met de competenties? Spannende vraagstukken die godzijdank heel serieus beetgepakt gaan worden! Een voorbeeld van een organisatie die dat goed wil doen is Het Huis van Licht. Afgelopen zaterdag was ik bij de opening van de eerste vestiging. En daar zal het niet bij blijven!

Veel leesplezier, natuurlijk!

Namasté
Rob Greuter

 


Met al hetgeen HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van
mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde!

 
 

Krachtige natuurgeneeskundige oplossingen en ondersteunende
natural lifestyle producten!

 

Handboek Plantaardige en Rauwe voeding

Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest!


Handboek Plantaardige en Rauwe voedingMet dit complete en zeer rijk geïllustreerde handboek over plantaardige en rauwe voeding heb je een stevige basis in handen waarmee je in alle rust en in je eigen tempo op zoek kunt gaan naar een voedingspatroon met méér plantaardig, al dan niet rauw voedsel. Of je nu wat meer plantaardig, al dan niet rauw wilt eten, of 100% rauw of gekookt plantaardig, je hebt betrouwbare informatie over deze onderwerpen nodig.

De informatie en theorie in het boek is gebaseerd op wetenschappelijke basis vanuit een holistisch perspectief. De jarenlange praktijkervaring van Laurette van Slobbe met rauwe en plantaardige voeding zorgt voor een nuchtere en praktische handleiding: hoe eet je gevarieerd en ongeraffineerd plantaardig, en hoe doe je dat als je rauw voedsel aan den lijve wilt ervaren. Hoe zorg je voor een verantwoord voedingspatroon, en krijg je echt voldoende van alle voedingsstoffen binnen? Hoe kook je zonder suiker, eieren en zuivel en met welke bijzondere bereidingstechnieken maak je heerlijke en gezonde raw food gerechten? De ruim 150 rauwe recepten en 70 gekookte en gebakken plantaardige recepten zorgen samen met de vele schitterende en praktische foto’s voor voldoende inspiratie en veel extra tips. Het boek geeft ook bronnen om jezelf nog verder in deze en aanverwante materie te verdiepen. Dit basis handboek over plantaardige en rauwe voeding gidst je door de jungle van hypes en fabels, en geeft je de handvaten die je nodig hebt voor een verantwoorde voeding.

Op een praktische manier gaat dit Handboek plantaardige en rauwe voeding aan elke hype voorbij en grijpt het terug op een stevige basis, namelijk het uitgebreide, onafhankelijke wetenschappelijke onderzoek van de Amerikaanse emeritus hoogleraar Colin T. Campbell over Whole Plant Based Nutrition (een volwaardige plantaardige voeding). Een gevarieerde en ongeraffineerde (rauwe) plantaardig dieet biedt voeding die reinigt, beschermt, geneest en voedt. Hiermee verlaag je het risico op welvaartsziekten en heb je eenvoudige instrumenten in handen om zelf bij te dragen aan de genezing daarvan.


De nuchtere basis van dit boek geeft rust in een overprikkeld landschap van voedingsadviezen en marketingkreten!

Lees hier meer over Handboek Plantaardige en Rauwe voeding


Eten en Drinken met Wilde planten

Gids voor het herkennen, oogsten en bereiden van wilde planten!

Eten en Drinken met Wilde planten

Welke planten oogst ik in februari, en welke in juli? Op wat voor manier bereid ik teunisbloem, en welke delen gebruik ik van bosandoorn? Hoe kom ik erachter of ik echt de bloemen van de wilde peen heb geoogst, en is berenklauw nu giftig of niet?

Met dit boek gidst Laurette van Slobbe u door alle maanden van het jaar, langs bossen en velden, door tuinen en het braakliggende stuk vlak bij uw huis. Aan de hand van foto?s van verschillende groeistadia van de planten, en korte beschrijvingen van de planten maakt u kennis met meer dan 50 eetbare wilde planten. De 101 recepten, per maand gerangschikt, nodigen uit kennis te maken met hun smaken, kleuren en geuren. Van moerasspirea tot hop, Eten en Drinken met Wilde Planten maakt u wegwijs in de eetbare natuur

De recepten zijn zowel voor kookliefhebbers als voor raw food-eters. Het boek telt zo'n 150 pagina's, met kleurenfoto's van de planten, en aanvullende informatie, zoals eetbare wilde planten in de (sier)tuin, het drogen en bewaren van overvloedige oogsten en wat is er per maand te oogsten en te eten?

Lees hier meer over Eten en Drinken met WIlde planten


Kleinschaligheid als alternatief

Nieuwe Meentes in een nieuwe economie!

Kleinschaligheid als alternatiefHoe kun je zelf een 'Nieuwe Economie' vorm geven? Dit boek legt uit wat je kunt doen aan de hand van tien jaar ervaring op Hof van Twello, een publieksgericht landbouwbedrijf in de buurt van Deventer. Je leert kleinschaligheid rendabel te maken, want lokaal gerichte kleinschaligheid is de enige echte bijl aan de wortel van het systeem.

Hof van Twello kiest voor de meente. Meentes waren vroeger gemeenschappelijk gebruikte stukken grond. Het gebruik ervan werd 'betaald' met het onderhoud van de sloten, wegen en houtwallen. Je kreeg wat, maar je moest er wél wat voor doen! Deze ijzersterke win-win-beheervorm past Hof van Twello toe op haar grond, maar ook op zaken zoals landschap, kennis, gezondheid, voeding, bouw en financiering. Daarmee brengt ze de leus Reclaiming the Commons! van de anti-globaliseringsbeweging in praktijk.

Koppel jezelf met Nieuwe Meentes los van de multinationals op het gebied van landbouw, voeding, geld, verzekeringen, energie en bouw. We kunnen heel veel zelf, maar we moeten er wel echt voor kiezen. Dat is de boodschap van dit boek!

Kleinsschaligheid als alternatief geeft antwoorden op zeer relevante vraagstukken:
Hoe maak je kleinschaligheid rendabel?
- Hoe maak je biologisch geteelde groenten betaalbaar?
- Hoe beheer je gezamenlijk grond?
- Hoe maak je een landschap renderend?
- Hoe teel je succesvol met permacultuur?
- Hoe bouw je samen onafhankelijke kennis op over o.a. gezondheid?
- Hoe kom je aan een betaalbaar eigen huis?
- Hoe financier je je onafhankelijke toekomst?

Lees hier meer over Kleinschaligheid als alternatief

De Bewuste Leesmap

Nature's Design Theepot Shinno Bloem des Levens Zilvergrijs

Prachtig gevormd porseleinen theepot met krachtige affirmatie!


Theepot ShinnoDe 'Shinno' theepot is gemaakt van het fijnste porselein met een verfijnde ivoorkleur, en is zeer geschikt voor iedere theeceremonie. Het ontwerp van de subtiele en elegant gebogen vormen is gebaseerd op de gulden snede, en past zeer goed bij de ivoorkleur van het porselein. Binnenin de theepot is het symbool van de Bloem des Levens in zilvergrijs in de bodem geplaatst. Het levensbloemsymbool zal zacht en zilverachtig door de thee schijnen! 

Ontwerp

Het ontwerp van de Theepot Shinno, zoals met al het Nature's Design glas- en porseleinwerk, is gemaakt met behulp van de Gulden Snede natuurwet. Dit wiskundige model – bijna overal in de natuur aanwezig – wordt vaak aangeduid als de Heilige Geometrie, omdat het de geometrie is van het leven. Met behulp van de bijzonder gevormde Theepot Shinno wordt de biologische waarde van de thee verhoogd en de smaak verbeterd.

Bloem des Levens

De ‘Bloem des Levens’ geldt als een van de krachtigste natuursymbolen uit de Heilige Geometrie. Het is een oeroude metafoor voor de verbondenheid van alle leven in het universum. In veel beschavingen is deze ‘Bloem des Levens’ bekend; ze wordt voornamelijk toegepast voor het vitaliseren en stabiliseren van voedingsmiddelen. De vorm- en symboolkracht wordt overgedragen en gaat resoneren in vloeistoffen.

Waterkwaliteit en vitalisatie

De laatste jaren is steeds duidelijker geworden dat het niet zozeer de chemische samenstelling is die de natuurkundige eigenschappen van water bepaalt, maar de structuur ervan! En die structuur veranderd doorlopend omdat water zoals wij het gebruiken, aan vele invloeden onderhevig is. Denk aan de grootschalige toevoeging van toxines (bijvoorbeeld medicijnresten, bestrijdingsmiddelen) in het water, elektromagnetische straling, negatieve energie, de waterleidingen (lengte, materialen, waterdruk) zelf et cetera. De (aangetaste) structuur van water bepaalt de mate waarin het haar functie kan uitoefenen.

Om de structuur van water weer terug te brengen naar haar meest natuurlijke, optimale en effectieve vorm, voor het doeleind waarvoor je het wenst te gebruiken, kan je water herstructureren, vitaliseren. En dat kan weer op vele manieren!  Slechts drie minuten in het Nature's design glas is voldoende om verzwakt leidingwater op te waarderen, te vitaliseren. Het Laboratorium E.F. Braun CH3628 in Uttigen, Zwitserland heeft dit onderzocht.

Lees hier meer over deze porseleinen Shinno theepot


AIYA Ceremonial Matcha Hikari (30 gram)

100% biologische Matcha groene thee, de allerbeste!


HikariHikari is de meest populaire Matcha-soort. Deze heeft een rijk aroma met fruitige accenten en combineert alle goede eigenschappen van een Matcha: mild, lichtbitter, zacht, zoet en licht verteerbaar. Bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik. De naam Hikari betekent 'sprankeling' en doet denken aan de lichtgroene, sprankelende kleur van Matcha-thee. Matcha Hikari is de ideale drank voor de dagelijkse consumptie. 

 

Matcha

Matcha is de meest opwindende herontdekking in de theewereld van de 21e eeuw. Ruim 800 jaar geleden werd Matcha door boeddhistische monniken als meditatiedrank vervaardigd. Tegenwoordig is Matcha de meest verfijnde en meest zeldzame theesoort in Japan. Steeds meer consumenten ontdekken zelf deze exquise thee, en intussen heeft ook de voedingsmiddelenindustrie het potentieel van Matcha-thee herkend. Matcha is een grondstof die bij uitstek kan worden gebruikt om genotsproducten met een groene theesmaak te bereiden. Chocolatiers, bonbonmakers, ijsmakers, sterrenkoks en gastronomen bieden al Matcha-ijs, Matcha-truffels, Matcha-chocolade, Matcha-desserts, Matcha-latte en Matcha-smoothies aan.

Wat is Matcha?

Matcha is een uiterst verfijnde thee en één van de oudste theesoorten van Japan. Het is de koningin onder de groene theesoorten. Al ruim 800 jaar wordt Matcha door zenboeddhistische monniken gebruikt voor meditatie. Matcha is exquis: er zijn slechts enkele tientallen theeboeren die over de complexe kennis beschikken om deze thee te telen. Matcha-theebladeren groeien langzaam op schaduwrijke plantages. Daarna worden de versgedroogde bladen in granietsteenmolens langzaam vermalen tot een fijn, jadegroen poeder. Om het te kunnen drinken wordt het met water begoten en met een bamboegarde opgeklopt. Het resultaat: een unieke, crèmige, voedzame en betoverende groene thee.

Lees hier meer over Matcha Hikari


Nature's Design Sprayfles AIR-ION (70ml)

Prachtig gevormd sprayflesje met krachtige vitaliserende werking!


Air-Ion sprayflesOnderzoek heeft aangetoond dat er herstel van de luchtkwaliteit optreedt door gebruik van de AIR-ION spray. Als je deze vult met gevitaliseerd water van een vitaalwater karaf, en hiermee spuit op de huid, op planten, kiemen et cetera, er ogenblikkelijk verandering merkbaar wordt in een bedompte atmosfeer waardoor het natuurlijker aanvoelt, zoals bij een waterval. Met reden: het vitale water uit de karaf dat je in de lucht verstuift verandert deze met meer negatieve ionen, waardoor je vrijer kunt ademen.

De wetenschap omschrijft het materiële effect dat dit sprayflesje heeft op de biologische vitaliteit van water en andere vloeistoffen als 'coherentie'. Het is onder wetenschappers bekend dat coherentie tussen de verschillende delen van een systeem, of tussen verschillende delen van informatie, zorgt voor harmonie en een versterking van het totaal. Bij gebruik van dit flesje zijn er geen andere energetische invloeden (elektronisch, magnetisch, geestelijk of anderszins) noodzakelijk om het vitaliserende effect te bereiken.

Bloem des Levens

De ‘Bloem des Levens’ geldt als een van de krachtigste natuursymbolen uit de Heilige Geometrie. Het is een oeroude metafoor voor de verbondenheid van alle leven in het universum. In veel beschavingen is deze ‘Bloem des Levens’ bekend; ze wordt voornamelijk toegepast voor het vitaliseren en stabiliseren van voedingsmiddelen. De vorm- en symboolkracht wordt overgedragen en gaat resoneren in vloeistoffen. Dit symbool in goud bevindt zich steeds op de bodem van de karaffen. Het symbool is met 600º Celsius in het glas gebrand.

Bloem des Levens Wit affirmatie

Het symbool in de kleur wit bevordert openheid en volledigheid in de waarneming. In kleurentherapie, wordt de kleur wit in verband gebracht met de gezondheid van het fysieke en emotionele lichamen, en genezing in het algemeen.

Waterkwaliteit en vitalisatie

De laatste jaren is steeds duidelijker geworden dat het niet zozeer de chemische samenstelling is die de natuurkundige eigenschappen van water bepaalt, maar de structuur ervan! En die structuur veranderd doorlopend omdat water zoals wij het gebruiken, aan vele invloeden onderhevig is. Denk aan de grootschalige toevoeging van toxines (bijvoorbeeld medicijnresten, bestrijdingsmiddelen) in het water, elektromagnetische straling, negatieve energie, de waterleidingen (lengte, materialen, waterdruk) zelf et cetera. De (aangetaste) structuur van water bepaalt de mate waarin het haar functie kan uitoefenen.

Lees hier meer over Sprayfles AIR-ION


Thorne Research B Complex no. 12 (60 vegacaps)

De beste en zuiverste B complex in bioactieve vorm!


Thorne Research B Complex no. 12 (60 vegacaps)Dit uitstekende B-Vitamine product is speciaal samengesteld om naast een adequate dosering van alle B-vitaminen, een extra dosering B12 en Foliumzuur te leveren. Hierdoor is het exact afgesteld op de verhoogde behoefte vitamine B12 en Foliumzuur die sommige mensen hebben.

Vitamine B12 en Foliumzuur

Vitamine B12 en Foliumzuur zijn noodzakelijk voor de normale vorming van rode bloedcellen, weefsel en cellulaire reparatie en DNA synthese. Zwangere vrouwen hebben een verhoogde hoeveelheid Foliumzuur nodig voor een goede ontwikkeling van de foetus.

Beste vorm van Vitamine B12 en Foliumzuur

De Vitamine B12 en Foliumzuur-complex van Thorne levert 300 mcg adenosylcobalamin, 300 mcg methylcobalamin, naast 200 mcg foliumzuur en 200mcg 5-MTHF (beide de actieve vorm van Folaat). Er is zorgvuldig gebruik gemaakt van alleen de meest beschikbare vormen die het lichaam niet zelf meer hoeft om te zetten.

Optimale balans en natuurlijk!

B-Complex no. 12 bevat een optimale balans van essentiële B-vitaminen met extra vitamine B12 en Foliumzuur in de actieve vorm.

Lees hier meer over B12 Complex no. 12

 

Missie

Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!

HeelBewust van symptoombestrijding naar heling!

Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat er vele wegen naar Rome leiden. Het lastige eraan is dat het moeite kost om nèt die aanpak te ontmoeten die je wel verder brengt. De aanpak die past bij de persoon, zijn geschiedenis, levensfase en natuurlijk de ziekte of de klachten. HeelBewust doorziet dat en blijkt telkens weer in staat om mensen de goede kant op te laten bewegen, met plezierig stemmende resultaten!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       https://www.heelbewust.com

HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld