opc_loader

Wensenlijst

Bio Jojoba olie

14,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  1  items
Beschrijving

Biologische Jojoba olie (Simmondsia chinensis)

100% puur, natuurlijk en biologisch gecertificeerde Jojoba olie!

Physalis biologische jojoba-olie is een lichtgele, dunne 'olie' uit de zaden van de jojoba-struik, die groeit in woestijnachtige gebieden. Het is in feite een was die vloeibaar wordt boven 15°C met een uitzonderlijke samenstelling én uitstekende houdbaarheid. Jojoba-olie wordt zeer goed geabsorbeerd zonder een vette film achter te laten. Ze is geschikt voor alle huidtypes van jong tot oud, voor een droge tot vette huid, een gevoelige huid en huid met acné (verstopt de poriën niet). Maakt de huid gladder en heeft een hydraterende en regulerende werking.

Jojoba olie (spreek uit ‘hohoba’) wordt al heel lang en veelvuldig toegepast in de huidverzorgende cosmetica en in de natuurgeneeskunde, onder andere vanwege het hoge gehalte aan tocopherol. Jojoba olie is ook populair als massageolie omdat het zo plezierig masseert, zijdezacht aanvoelt en geen vlekken en reuksporen achterlaat in kleding en badstof.

Extra informatie

Oorsprong

Jojoba olie (Simmondsia chinensis, volgens de naamgevingsregels Buxus chinensis) is een groenblijvende struik die groeit in delen van Argentinië, Mexico, Arizona en Californië. Haar oorsprong ligt in de Sonora-woestijn. Deze struik produceert noten ter grootte van een koffieboon. Deze basisolie  wordt gewonnen uit de noten. Jojoba olie is eigenlijk een was ofwel hars omdat het geen triglycerides bevat (geen oxidatie). Dat is ook de reden dat Jojoba olie niet snel ranzig zal worden. De koudgeperste zaden van de vrouwelijke plant leveren een goudgeel gekleurede was op, die noemen we Jojoba olie.

Rijke plantaardige olie!

Omdat deze biologische eerste persing olie niet geraffineerd is, bevat het alle waardevolle stoffen van de oorspronkelijke noten waaronder anti-oxidanten, essentiële vetzuren, fytosterolen, lecithines, vitaminen, mineralen, lecithines en tocopherol. Eerste persing Jojoba olie is zeer zuiver en stabiel. Jojoba olie is enkel geschikt voor uitwendig gebruik, bedoeld voor huid en haar. Jojoba-olie lijkt qua samenstelling veel op menselijke huidvetten. Hierdoor harmoniseert Jojoba olie alle huidtypes en wordt het zelfs in zeer vette huid probleemloos opgenomen. Het is overigens ook heel geschikt om make-up te verwijderen.

Deze biologische eerste persing Jojoba olie is gecertificeerd 100% natuurzuiver (vrij van chemische, toxische rommel), voelt niet vet aan en wordt snel door de huid opgenomen. Het is geschikt voor ieder huidtype, ook de zeer gevoelige, zeer droge en zeer vette huid. De natuurlijke SPF is 4.

Miron violet glass

De verpakking (fles) is energetiserend violet glass. Dit glas heeft bijzondere eigenschappen, het werkt als volgt: Het violet-glass berust op het principe dat de moleculestructuur van een substantie permanent gestimuleerd en opgeladen wordt. Dit gebeurt door de doorlatigheid in het UV bereik (stimulerend) en in het infrarood bereik (opladend). UV-licht heeft een ongunstige invloed op ongewenste organismen. Violet-glass maakt het mogelijk het onzichtbare ultraviolette licht en het zichtbare violette licht (ca.380-420 h m 25%) gezamenlijk met het infrarood licht (ca. 730-1050 h m 45%) in het glas toe te laten. Gelijktijdig wordt het zichtbare licht van de zon (rood, blauw, geel groen) geblokkeerd.

Physalis plantaardige oliën

Physalis biologische plantaardige oliën worden verkregen door eerste koude persing van zaden en noten. Zo behouden ze al hun waardevolle essentiële vetzuren, vitamines en antioxidanten. Physalis plantaardige oliën zijn 100% puur, natuurlijk en biologisch gecertificeerd. Enkel natuurlijke vitamine E en rozemarijnextract worden toegevoegd om oxidatie van de olie tegen te gaan. Exclusieve 100% recyclebare Miron flesjes gemaakt uit violet glas zorgen voor een optimale bewaring van de olie. De oliën zijn gecertificeerd door BE-BIO-02.

Plantaardige oliën worden al eeuwenlang gebruikt om de gezondheid te bevorderen en om huid en haar te verzorgen. Essentiële vetzuren (Omega 3, 5, 6, 7, 9) houden de huid soepel en jong. Ze hydrateren en voeden de huid en zijn bijzonder geschikt voor droge, gevoelige en onder andere door de zon beschadigde huid.

Plantaardige oliën samen met essentiële oliën

Plantaardige oliën zijn bij uitstek geschikt om als drager voor essentiële oliën te dienen. Essentiële oliën (etherische of aromatische oliën) zijn de geurige, vluchtige bestanddelen van geneeskrachtige planten, kruiden, bloemen, vruchten, zaden en noten. Het zijn natuurlijke, uiterst krachtige stoffen die talloze cosmetische en gezondheidstoepassingen kennen.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.


Eerste persing

De noten worden geoogst, gewassen en geperst, zonder verhitting. Uit de pers stroomt vervolgens de goud/gele of amberkleurige Jojoba die hierna nog gefiltreerd wordt. Uit een andere opening van de pers stroomt de zogenaamde eerste persing pulp.

Tweede persing

Deze pulp gaat  vervolgens in een tweede pers die er nog een tweede persing Jojoba uitperst. Deze Jojoba vergt raffinage omdat de kwaliteit veel lager is dan die van de eerste persing. De kleur is donker, de geur sterk en het zal niet meer zo gemakkelijk door de huid opgenomen worden. Een zuiveringsproces ontdoet deze tweede persing Jojoba van geur en kleur. Neutralisatie en stabilisatie geschiedt met behulp van synthetishe stoiffen zoals tocoferolen, stikstof, en soms met hexaan, onder verhitting. De natuurlijke alfa-, beta- en gammatocoferolen (vormen van vitamine E) gaan bij dit proces goeddeels verloren.

Blending

In pogingen om geur en kleur van de tweede persing Jojoba enigszins te herstellen, wordt deze soms gemengd met eerste persing Jojoba.


Inhoud

100ml

Verpakking

Miron violet glass

Ingrediënten

Simmondsia Chinensis zaadolie*, Rosmarinus Officinalis bladextract*
* uit gecertificeerde biologische teelt.

Vetzuursamenstelling

Onverzadigde vertzuren

 • 5-15% Oleïnezuur (ω9)
 • 65-80% Gadoleïnezuur (ω9)
 • 10-20% Erucazuur (ω9)

Verzadigde vertzuren

 • 2-3%

Gebruik

Jojoba olie gelijkmatig op de huid aanbrengen of masseren. Bij massage kan de Jojoba olie het best gemengd met een andere basisolie gebruikt worden indien het zich niet helemaal perfect over het lichaam laat verspreiden. Naast afzonderlijk gebruik kan deze olie ook gebruikt worden als drager voor etherische oliën. Doorgaans worden dan 10-25 druppels etherische olie opgelost in 100ml jojoba olie. Jojoba olie is ook geschikt voor huid en haar van jonge kinderen.

Aanbevolen verdunningen

In functie van het doel en van de gebruikte essentiële oliën worden onderstaande verdunningen aanbevolen.

 • Lichaamsmassage: 2,5 à 5% essentiële olie of 5 à 10 druppels per 10ml plantaardige olie
 • Gezichtsolie: 1% essentiële olie of 2 druppels per 10ml plantaardige olie
 • Aromatisch bad: 3 à 5% essentiële olie of 6 à 10 druppels per 10ml plantaardige olie
 • Lokaal gebruik: voor bepaalde toepassingen worden veel hogere concentraties toegepast (> 20%), bijvoorbeeld bij problemen met spieren en gewrichten.

Geschiktheid

Jojoba-olie is niet geschikt voor inwendig gebruik.

Bewaren

Afgesloten, donker, droog, koel (niet in de koelkast) en buiten bereik van direct zonlicht, dieren en kinderen. (bij lagere temperatuur (15 graden celcius) stolt het tot was).


Suggesties 

Massageolie soepele spieren en gewrichten (per 10ml Jojobaolie)

 • Wintergroen (6 druppels)
 • Rozemarijn (4 druppels)

Massageolie zware benen (per 10ml Jojobaolie)

 • Cipres (4 druppels)
 • Spijklavendel (2 druppels)
 • Rozemarijn (2 druppels)
 • Akkermunt (2 druppels)

Alternatieve artikelen bij

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items