opc_loader

Wensenlijst

Het puur Soepen receptenboek

11,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  2  items
Beschrijving

Het puur Soepen receptenboek

Een uniek en vergeten onderdeel van de voeding!

Stichting Groene Dag Gezondheidsgids 9

Ik ben blij dat er zoiets bestaat als soep. Voor veel mensen is het de enige of belangrijkste bron van groenten. Terwijl smoothies overwegend gemaakt worden uit sappig fruit, zijn soepen de drinkvoeding, gemaakt uit verse groenten. Vloeibare voeding moet je zeker niet onderschatten. Door zijn eenvoud in bereidingswijze, en meestal ook door zijn gemak van vertering en opname, zou deze meer gewaardeerd moeten worden.

Je kan je handen in de lucht steken en je erover beklagen dat we te weinig groenten en fruit eten, maar daarmee schieten we niet op. Op welke manier kunnen we ervoor zorgen dat het gebruik van groenten en fruit effectief vermeerdert, zodat we de gezondheidsverbeterende en beschermende voordelen ervan kunnen ondervinden? Ouders vertelden me dat ze begonnen met dagelijks soep te maken en dat ze zo gelukkig waren dat ze op die manier ervoor zorgden dat ook hun kinderen groenten én rauwkost aten.

Extra informatie

Soep je vitaler!

​Wist je dat soepen - naast sappen - een unieke manier zijn om een prachtige portie verse rauwe voeding te eten? Ik ken honderden mensen die omwille van ziekte, of omdat ze niet goed konden kauwen, de groenten en de rauwkost vaarwel hadden gezegd, maar die nu, dankzij deze soeprecepten, opnieuw met smaak hun rauwkost eten, in vloeibare vorm.

Dit boekje dat overwegend uit rauwkostrecepten bestaat, met uitzondering van een in de schil gestoomde aardappel, gestoomde pompoen of andere groenten na, die gewoonlijk als bindmiddel toegevoegd worden, geeft je aanmoediging en instructies om soepen een plaats te geven in de dagelijkse voeding, naast veel andere gezonde voedingsgewoonten als juist combineren, de juiste voedselkeuze, het eten van meer fruit en groenten in het algemeen en veel andere nuttige maatregelen. Dat alles past in het kader van een actie dat 'iedereen minstens iets kan doen om de voeding te verbeteren'. Mensen vertellen ons dat ze niet 'extreem' willen zijn... Wat ze daarmee bedoelen weet ik niet, maar het lijkt me een opfrissing van een oeroude gewoonte om soep weer dagelijks op het menu te zetten. En met deze soeprecepten heb je keuze te over.

Vind je favoriete recepten. Probeer, experimenteer, geniet voor 100% van de smaak van verse groenten, romig afgerond in een smeuïg samengaan van smaken van kruiden en smaakmakers. Iedereen kan soep maken. Je hebt verse ingrediënten nodig en eenvoudige basisapparatuur die je in staat stelt om heerlijke mixbereidingen te maken voor winterse of zomerse soepen, warm of koud. Heldere soepen of stevige maaltijdsoepen, wat zal het zijn? En ik weet niet of er dan nog ruimte is om ook een bijzonder fruitsoepje te overwegen?


Gidsgegevens

Auteur:     Stefaan de Wever
Taal: Nederlands
Vorm: Paperback, 64 bladzijden
Uitgever: Stichting Groene Dag
Druk: 1e druk september 2008
ISBN:
9789078538103

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items