opc_loader

Wensenlijst

Ojibwa theemengsel

12,95

Niet op voorraad!


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Beschrijving

Ojibwa theemengsel

De beroemde ontgiftende gezondheidsthee van de Canadese Ojibwa-Indianen!

Ojibwa thee is hét beroemde ontgiftende theemengsel (kruideninfusie) van acht kruiden volgens de traditionele samenstelling van de Canadese Ojibwa-Indianen. Ojibwa thee ontgift het lichaam op milde doch grondige wijze (tot op celniveau), ondersteunt en stimuleert het immuunsysteem en biedt bescherming tegen vrije radicalen. In de afgelopen jaren is vooral gebleken dat Ojibwa thee een gunstige invloed heeft op de gezondheid en helpt bij innerlijke onrust. Bij voorjaarsmoeheid biedt een kuur van Ojibwa thee ondersteuning en het versterkt de levenskracht.

De smaak is mild en aards, beslist niet bitter!

Extra informatie

Essiac

In de periode 1924 tot 1942 werd dit kruidenmengsel Essiac genoemd. De originele kruidenformule, bestaande uit acht kruiden,  en is afkomstig van de Ojibwa-indianen in Noord-Ontario, Canada. Het is mondeling doorgegeven aan René Caisse. Er is geen recept, geen lijst met kruiden of ander document van het origineel beschikbaar. Wat er aan bewijsmateriaal is, zijn gesproken tapes van René Caisse, waarop zij in een interview in 1977 verklaart dat de originele kruidenformule bestond uit acht kruiden.


Inhoud

Ojibwa kruidenmengsel, grof gemalen

Gewicht

100 gram
(voldoende voor 30-40 koppen Ojibwa thee)

Verpakking

Food grade PE pot met hersluitbaar deksel (verzegelde 1e sluiting)

Ingrediënten

  • Grote Klis (Arcticum lappa)
  • Schapezuring (Rumex acetosella)
  • Rode iep (Ulmus fulva)
  • Russische rabarber (Rheum palmatum)
  • Witte waterkers (Rorippa nasturtium-aquaticum, syn. Nasturtium officinale)
  • Bruinalg, Kelp (Laminaria digitata)
  • Gezegende distel (Cardus benedictus)
  • Rode klaver bloesem (Trifolium pratense)

Bereiding

Deze Ojibwa theekruiden zijn gemiddeld (tussen fijn en grof) gemalen, waardoor ze snel water kunnen opnemen en hun werkzame stoffen kunnen afgeven. Daarom is het niet nodig om ze langdurig te koken. Gebruik een papieren of stoffen theezakje en doe daar de kruiden in, of schep het kruidenmengsel zo in het water (regelmatig roeren met bijvoorbeeld een garde). Laat het kruidenmengsel vervolgens tenminste 10 minuten trekken in kokend water. Gebruik hiervoor een roestvrijstalen pan. Indien gewenst, erna door en fijn filter afgieten.

Alternatief kan het theemengsel gedurende tenminste 12 uur in koud water staan, dan kort aan de kook brengen en tenslotte afgieten.

Dosering

Gebruik 1 theelepel Ojibwa theemengsel op 200ml kokend water (zo'n 10-15% zal gedurende het koken verdampen). Neem naar behoefte 1-3 kopjes Ojibwa thee per dag.

Gebruik

Ojibwa thee kan zowel koud als warm gedronken worden. Na de bereiding niet opnieuw koken, alleen opwarmen indien nodig

Bijzonderheden

Ojibwa thee is niet-toxisch en kan dagelijks gebruikt worden vanaf vierjarige leeftijd. Voor zuigelingen en huisdieren geldt een aangepaste dosering. Ojibwa thee kan met een gerust gevoel gebruikt worden en is zonder problemen te combineren met andere therapieën of medicijngebruik. Dan liefst wel in overleg met uw behandelend arts.
Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Bewaren

Afgesloten, donker, droog en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Bewaren na bereiding

Idealiter bereid je Ojibwa steeds vers voor één dag. Indien gewenst kan het bereid in de koelkast bewaard worden gedurende 3 dagen. Voor langer bewaren, maak kleine porties en bewaar deze in de vriezer.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. ONZE overheid heeft geen belang bij uw gezondheid en welzijn.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items