opc_loader

Wensenlijst

Herziening van jouw verleden

Herziening van jouw verleden

Herziening van jouw verleden

Herzie je verleden met 3 eenvoudige methoden!

Het verleden is niet definitief. Niets is definitief totdat jij besluit dat het zo is. Herziening van het verleden is echt heel krachtig en tof! Het kan het traject van je leven en zelfs dat van je gezin echt veranderen. Het kan het hele generatiekader van je gezin veranderen. Als het correct wordt uitgevoerd, zullen de effecten van herziening je enorm verbazen. Het zal je duidelijk laten zien hoe krachtig je bent en dat het verleden NIET in steen gebeiteld is.

We never accept as true and as final anything unless it conforms to the ideal we desire to embody within our world.
- Neville Goddard -

Vervang een gebeurtenis uit het verleden door je gewenste uitkomst

Neem een gebeurtenis die al heeft plaatsgevonden en herschrijf deze door je het gewenste resultaat voor te stellen.

Wat zou je in plaats daarvan hebben gedaan?

Een goede manier om je voorkeursuitkomst te bepalen, is door te bedenken wat je zou hebben gedaan als die ongewenste gebeurtenis nooit had plaatsgevonden? bijvoorbeeld. als je niet in die vervelende discussie zat, wat zou je dan in die tijd hebben gedaan?

Drie herzieningsmethoden

A) Imagineer een vervangende scène voor één enkele gebeurtenis.

Imagineer in een staat tussen waken en slapen in
Stel je het nieuwe resultaat voor in een staat tussen waken en slapen in, precies zoals  wanneer je je een imaginaire scène voorstelt zoals Goddard ons leert (tenzij je de hoormethode gebruikt).

B) Herzie in realtime met behulp van de hoormethode

Hoor alleen het beste
Wanneer iemand contact met je opneemt met minder dan ideaal nieuws, herzie dan onmiddellijk het nieuws en hoor wat inhoudt dat hi of zij nu in hun ideaal zijn.

Werkt het beste in het moment
Omdat hun stem nog erg vers in je gedachten is, is het het gemakkelijkst om dit in realtime te doen terwijl het gebeurt of direct daarna. Dus bijvoorbeeld tijdens het telefoongesprek of onmiddellijk erna.

Hoor het totdat het waar, echt aanvoelt
Er is geen visuele scène vereist, met deze methode hoor je ze gewoon in je verbeelding totdat je er zelf van overtuigd bent dat het nu waar is.

(Deze methode is niet bedacht door Neville, maar werd gedeeld met Neville door een van zijn studenten!)

C) Herschrijf een brief of e-mail

Als iemand via een brief of e-mail contact met je opneemt met minder dan ideaal nieuws, kun je het herschrijven naar wat je liever had willen lezen.

Kan ook met rekeningen worden gedaan
Zie in gedachten het saldo als betaald of € 0, - verschuldigd.

Je kunt het letterlijk opschrijven of het in gedachten zien
Met deze methode kun je het daadwerkelijk opschrijven (als dit helpt om je aandacht te concentreren) of je kunt het gewoon in je geestesoog zien. Zelf herschrijf ik graag de betreffende brief of e-mail, waarna ik deze aan mijzelf stuur per e-mail. Vervolgens lees ik het, print ik het, perforeer ik het en stop het tenslotte met een brede glimlach in de juiste ordner terwijl ik uitspreek 'It is done. It is finished. Thank you.

Herzieningstips

A) Voel het echt en als waar
Kies steeds die methode die ervoor zorgen dat het voor jou het meest waar en echt aanvoelt.

B) Je hoeft de eerste gebeurtenis niet te vinden
Als je dingen zoals je kindertijd herziet, hoef je niet het oorspronkelijke moment te vinden waarop dingen zijn gebeurt. Waarschijnlijk herinner je je dat niet meer bewust wat dat was. Herzie gewoon datgene dat een ander resultaat zou impliceren.

C) Belangrijke vragen om jezelf te stellen

  • Wie ben ik nu, nu ik het gewenste resultaat heb ervaren?
  • Hoe voel ik me nu, nu de dingen precies zijn zoals ik wil dat ze zijn?


D) Herziening is 's nachts het leukst!
Herziening vlak voor het slapengaan is ideaal (tenzij je de hoormethode gebruikt) omdat je er waarschijnlijk over zult dromen.

Voorbeelden

Voorbeeld 1: man met ernstig rugtrauma, veel pijn, veroorzaakt door een ongelukkige val na het springen uit de schommel in de kindertijd. Hij creëerde een scène waarin hij als kind van de schommel sprong en perfect op zijn voeten landde. Op het moment dat hij het zo echt voelde dat hij tijdens het zwaaien zelfs de wind tegen zijn huid voelde waaien, genas hij.

Voorbeeld 2: Opgegroeid in armoede. Herzie dat naar opgroeien in welvaart. Je gezin reed dan waarschijnlijk in een auto of in een betere auto, ging vaak op vakantie naar het buitenland, woonde in een groter huis, in een betere buurt. Imagineer creatief en moedig, gedurfd!

Terug