opc_loader

Wensenlijst

Collagen Pro

26,00

Niet op voorraad!


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Beschrijving

Physalis Collagen Pro

Stralend gezonde huid met hoogwaardige en innovatieve ingrediënten!

Physalis Collagen pro is een oplosbaar mengsel van collageen, vitamine C en hyaluronzuur. Collageen is een structuurmolecule die deel uitmaakt van het bindweefsel in de huid, gewrichtskraakbeen, ligamenten, pezen en botten. Vitamine C helpt bij de normale collageenvorming voor het behoud van een gezonde huid. Naticol® is een zeer pure vorm van collageen type I uit vis waarvan de werking onderbouwd is door verschillende studies. Het wordt geproduceerd via een uniek proces met enzymatische hydrolyse, wat resulteert in een goed opneembaar mengsel van korte peptiden. ExceptionHyal Star, een volledig spectrum hyaluronzuurcomplex, bevat een reeks hyaluronzuurtypes met uiteenlopende lengtes die synergetisch werken. Het is aangetoond dat ExceptionHyal Star de diepte en de grootte van rimpels vermindert en de hydratatie en elasticiteit van de huid verbetert.

De Physalis Collagen pro sachets bevatten een oplosbaar mengsel van collageenhydrolysaat (type I) (Naticol), een 2e generatie 'full spectrum' hyaluronzuur (ExceptionHyal Star) en vitamine C. Het poeder zit in handige sachets waarvan de inhoud snel is op te lossen in fruitsap, koffie, soep, yoghurt, een smoothie of andere dranken.

Naticol is een zeer pure vorm van collageen type I, een ideaal anti-aging ingrediënt voor de huid. ExceptionHyal Star vermindert de grootte en diepte van rimpels en verbetert de hydratatie en elasticiteit van de huid. Physalis Collagen pro bevat hoogwaardige en innovatieve ingrediënten en is bovendien samengesteld volgens de ‘clean label’ definitie van Physalis.

Extra informatie

De kracht van Physalis Collagen Pro!

 • Vermindert diepte en grootte rimpels!
 • Verbetert de hydratatie van de huid!
 • Geur- en smaakloze marien collageen!
 • Verbetert de stevigheid en elasticiteit van de huid!
 • Zorgt voor een stralende huid en een homogene teint!
 • Werkt antioxidatief en heeft sterk verboden te benoemen effect!
 • Draagt bij aan soepele gewrichten!
 • Heeft positieve effecten op botdichtheid, spierkracht en spiermassa!
 • Verhoogt de biobeschikbaarheid en absorptie van calcium!

Over Physalis

Physalis is een belangrijke lijn met hoge kwaliteit supplementen en plantaardige oliën, onderdeel van het Belgische KeyPharm, een internationaal belangrijke speler op het gebied van biologsiche natuurlijke gezondheidsproducten. Ook Biotona en Pureté Bio, waarvan HeelBewust veel van haar superfoods, supplementen, tincturen, etherische- en plantaardige oliën voert, zijn onderdeel van KeyPharm.


Collageen

Collageen is de belangrijkste vezelachtige bouwsteen van het bindweefsel. Ongeveer 30% van ons lichaam bestaat uit dit eiwit! Er bestaan verschillende types, (van type 1 tot 12), maar type 1 is het meest voorkomende! Het komt niet alleen voor in huid, maar ook onze beenderen, pezen en ligamenten, haar, nagels en tanden bevatten het. Het co-enzym dat een grote rol speelt in de lichaamseigen aanmaak van collageen is vitamine C. Een tekort aan vitamine C leidt tot minder stabiel gevormde collageenvezels.

Naticol®

Collageen is eigenlijk moeilijk opneembaar omdat het een vrij grote molecule is, maar Physalis Collagen pro bevat collageenhydrolysaat. Dit wil zeggen dat het collageen reeds gesplitst werd in kleinere, gemakkelijk opneembare stukken. Het wordt geproduceerd via een uniek proces met enzymatische hydrolyse, wat resulteert in een hoog biobeschikbaar mengsel van korte peptiden die gemakkelijk kunnen ingebouwd worden in nieuwe collageenmolecules.

De grondstof wordt zorgvuldig gekozen, net zoals het enzymmengsel, wat resulteert in een peptidenmengsel met een gerichte biologische activiteit. Naticol is tevens een zeer duurzaam product want het wordt gemaakt van vishuiden die anders worden weggegooid. Bovendien is Naticol volledig traceerbaar, veilig en wordt het over het algemeen heel goed getolereerd.

Opbouw van de huid

Onze huid bestaat uit 3 lagen. Van buiten naar binnen is dit de opperhuid, de lederhuid en de onderhuid. De opperhuid is de buitenste, zichtbare laag. De lederhuid bestaat uit een grondstof met cellen en vezels. Men vindt er collageen- en elastinevezels, die respectievelijk voor structuur en stevigheid, en elasticiteit zorgen.

Levensloop collageen

Gedurende ons leven wordt onze huid voortdurend vernieuwd.Als we jong zijn hebben we een overvloed aan collageen. Het collageen vormt dan een veerkrachtig en strak mazennetwerk. Deze ideale collageenstructuur voorkomt de vorming van rimpels en geeft de huid elasticiteit. Door zowel intrinsieke (hormonen, genetica) als extrinsieke factoren (slechte voedingsgewoonten, roken, UV-straling, vervuiling) kan de collageenstructuur (kwantitatief en kwalitatief) ontwricht en vernield worden. De negatieve effecten van oxidatieve stress door de productie van “Reactive Oxygen Species” (ROS) leiden tot o.a. verboden te benoemen en tot een kwalitatief en kwantitatief verlies van collageen.

Naarmate we ouder worden, wordt er ook steeds minder collageen aangemaakt, waardoor onze huid gestaag zijn stevigheid verliest. Hierdoor ontstaan er rimpels en wordt de huid slapper. Vanaf de leeftijd van 20 jaar vermindert het collageen, met ongeveer 1% per jaar. Vanaf dan begint het collageennetwerk losser te worden. Op de leeftijd van 30 beginnen de eerste tekenen van verminderd collageen zichtbaar te worden.

Collageen

Gewrichten

Bij het ouder worden kunnen gewrichten op bepaalde plaatsen letterlijk en merkbaar verouderen, vooral in de gewrichten die veel belast worden zoals knie, heup e de handen. Maar het kan ook al op jeugdige leeftijd beginnen ten gevolge van een ongeval of bijvoorbeeld overbelasting.

Gewrichten zijn de verbindingstukken tussen botten die nodig zijn voor beweging. Omdat er tijdens het bewegen grote krachten op sommige gewrichten komen te staan zijn de uiteinden van het bot in elk gewricht beschermd met een laagje kraakbeen. Kraakbeen is bindweefsel dat bestaat uit cellen (chondrocyten) en een extracellulaire matrix, deze laatste wordt vooral gevormd door collageenvezels.Volwassen gewrichtskraakbeen bestaat voor 2/3e uit collageen. De sterkte van het weefsel is afhankelijk van het uitgebreide netwerk van het collageen. Chondrocyten zorgen ervoor dat het kraakbeen gezond blijft. Zij maken collageen aan wanneer ze een tekort detecteren.

Gewrichten

Hoewel in gewrichtskraakbeen vooral collageen type II voorkomt, speelt collageen type I ook een belangrijke rol voor het behoud van gezonde gewrichten. Naast de huid, komt het voornamelijk voor in onze botten, pezen en ligamenten, belangrijke onderdelen van onze gewrichten. Bovendien zal het gehydrolyseerd collageen de chondrocyten aanzetten tot de productie van andere types collageen zoals type II in gewrichtskraakbeen.

Naticol® collageen peptiden werken preventief om de normale en gezonde gewrichtsmobiliteit te behouden. Ook botdichtheid, spierkracht en spiermassa floreren bij collageen. Bovendien werkt collageen verboden te benoemen en en verhoogt het de biobeschikbaarheid en de absorptie van calcium.

ExeptionHyal® STAR

Hyaluronzuur is één van de belangrijkste componenten van de extracellulaire matrix en is onderdeel van het bindweefsel. Het wordt ook wel de “moleculaire spons” genoemd, door zijn hygroscopische (wateraantrekkende) eigenschappen. Het kan, in verhouding tot haar massa, zeer grote hoeveelheden water opnemen. Hyaluronzuur zorgt hierdoor voor een optimale hydratatie van de huid en het behoud van de elasto-viscositeit van bindweefsel zoals o.a. in de diepe huidlagen. Naarmate we ouder worden vermindert zowel de kwantiteit als de kwaliteit van het lichaamseigen hyaluronzuur, daarom werd ExceptionHyal Star, een volledig spectrum hyaluronzuurcomplex, toegevoegd aan Physalis Collagen pro.

ExceptionHyal Star bevat een reeks hyaluronzuurtypes met uiteenlopende lengtes, dankzij een speciaal biofermentatieproces, net zoals dit van nature voorkomt in onze huid. Het wordt uitstekend geabsorbeerd en behoudt lang zijn activiteit. Een dosis van 200 mg hyaluronzuur per dag (2 sachets Physalis Collagen pro) vermindert de diepte en de grootte van rimpels en verbetert de hydratatie en elasticiteit van de huid. Wanneer de huid gehydrateerd is, verminderen de fijne lijntjes en rimpels, wat resulteert in een jeugdige uitstraling. Reeds na 28 dagen inname werd een stijging gemeten van meer dan 40% hyaluronzuur in het bloed wat suggereert dat de inname van Exception-Hyal Star de endogene aanmaak van hyaluronzuur stimuleert.


Inhoud

30 sachets

Ingrediënten

Collageenhydrosolaat (vis), ascorbinezuur, natriumhyaluronaat, zuurteregelaar: citroenzuur.

Samenstelling per 2 sachets

Essentiële stoffen

Gewicht

RI*

Collageen (Naticol®) 5000 mg
Hyaluronzuur (ExceptionHYAL® Star) 200 mg
Vitamine C 250 mg 313%

* Referentie-inname
** Geen RI vastgesteld

Dosering & gebruik

Gebruik  1 à 2 sachets per dag.Voeg de inhoud van de sachets al roerend toe aan fruitsap, koffie, soep of een andere drank, yoghurt of smoothie.

Bewaren

Afgesloten, donker, droog en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Clean label producten

 • Bevatten geen kunstmatige kleur-, bewaar-, smaak-, zoetstoffen, lactose, suiker, zout, gist, gluten.
 • Zijn minimaal bewerkt.
 • Zijn voorzien van een vereenvoudigde ingredientenlijst met een ondubbelzinnige en volledige vermelding van elk ingrediënt.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Aanbevolen artikelen bij

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items