opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XIII
6 november 2011

Goedemiddag deze alweer zo zonnige en warme Zondag!
Humor helpt ons te relativeren en brengt ons mooie inzichten, leest u maar even mee!

De psychologie van de financiële markten
It was autumn, and the Red Indians asked their New Chief if the winter was going to be cold or mild. Since he was a Red Indian chief in a modern Society, he couldn't tell what the weather was going to be. Nevertheless, to be on the safe side, he replied to his Tribe that the Winter was indeed going to be cold and that the members of the village should collect wood to be prepared.

But also being a practical leader, after several days he got an idea. He went to the phone booth, called the National Weather Service and asked 'Is The coming winter going to be cold?' 'It looks like this winter is going to be quite cold indeed,' the weather man responded. So the Chief went back to his people and told them to collect even more wood.

A week later, he called the National Weather Service again. 'Is it going to be a very cold winter?' 'Yes,' the man at National Weather Service again replied, 'It's definitely going to be a very cold winter.' The Chief again went back to his people and ordered them to collect every scrap of wood they could find.

Two weeks later, he called the National Weather Service again. 'Are you absolutely sure that the winter is going to be very cold?' 'Absolutely, ' The Man replied. 'It's going to be one of the coldest winters ever.' 'How can you be so sure?' the Chief asked. The weatherman replied, 'The Red Indians are collecting wood like crazy.'

This is how financial markets work!
(Aangereikt! door een fijne zuiderbuur!)

Heel veel leesgenoegen!
Rob Greuter

 


 EATING FOR BEAUTY

Dit full-color boek is een van de beste boeken over gezondheid in combinatie met vers voedsel ooit verschenen en bevat meer dan 100 Kirliaanse foto's
Zoals de auteur het verwoord: 'Jezelf goed voeden is een kunst. Het is een kunstvorm. Iedere hap is een penseelstreek. Iedere keer dat je slikt, voeg je een nieuwe kleur toe. Iedere maaltijd is een wolk of een boom of een bloem: een deel van het schilderij dat jij wordt. Jij wordt een alsmaar aantrekkelijker kunstwerk. Jij bent een kunstwerk in uitvoering'.

Auteur David Wolfe, een van de meest vooraanstaande Amerikaanse voedingsexperts, beschrijft in
Eating for Beauty hoe je je lichaam kunt reinigen, voeden en mooier maken door de gunstige uitwerking van een voedingspatroon gebaseerd op vers voedsel.

Je kunt de lessen in dit boek toepassen om je uiterlijk, vitaliteit en gezondheid te verbeteren. Schoonheid is de universele taal. Of het nu gaat over huidverzorging, een voedingspatroon op basis van vers voedsel, vitale energie of een ander facet van gezond leven, David Wolfe is de autoriteit.

Inhoud van het boek:
Les 1: Kosmische schoonheid
Les 2: Schoonheidsvoeding
Les 3: De zuur-basetheorie eenvoudig uitgelegd
Les 4: De drie voedselgroepen
Les 5: Elementen van Het Schoonheidsdieet
Les 6: Ontgifting en transformatie
Les 7: Alchemistische schoonheidsgeheimen
Les 8: Schoonheidsbevorderende voeding
Les 9: Het Schoonheidsdieet
Les 10: Schoonheidsrecepten
Les 11: Lichamelijke schoonheid
Les 12: Yoga en schoonheidsslaap
Les 13: De psychologie achter een schoonheidsbewustzijn

Over de auteur:
David Wolfe wordt beschouwd als 's werelds top-autoriteit op het gebied van (natuurlijke) gezondheid, voeding, kruiden, raw food en organische superfoods. David Wolfe heeft een masters degree in de voedingsleer en is toonaangevend met zijn visie, missie, coaching en bedrijf. David heeft ruim 15 jaar ervaring en kennis van de werking, de chemie, en de core mechanica van het menselijk lichaam; hoe het lichaam wordt beïnvloed door de moderne stressoren van de snelle, overbelaste en onevenwichtige levensstijl van vandaag, wat letterlijk een 'killer' is voor onze schoonheid, gezondheid en een lang leven. 
 


DIABETES MELLITUS II en AYURVEDA
De bittere smaak in het algemeen verhoogd Vata. Echter in het geval van
Momordica Charantia wordt Vata ook verlaagd. Dat komt omdat Momordica Charantia uit een combinatie van smaken bestaat waarvan de bittere smaak overheerst. Diabetes is niet een Kapha probleem. In de Ayurveda wordt diabetes beschreven vanuit de verstoring van alle doshas dus zowel Kapha, Pitta als Vata.

In de Ayurveda valt Diabetes Mellitus onder de Prameha categorie. Het is een ziekte waarbij de Doshas uit evenwicht zijn. Pramehas zijn 20 urogenitale aandoeningen waaronder overmatig urineren met abnormale waarden. Als gevolg van de specifieke Dosha die ontregeld is onderscheiden we:


Vata Pramehas (er zijn vier Vata Pramehas)
Pitta Pramehas (er zijn zes Pitta Pramehas)
Kapha pramehas (er zijn 10 Kapha Pramehas)

Diabetes Mellitus oftewel Madhu Meha is een van de vier Vata Pramehas
Ayurveda ziet Diabetes Mellitus niet als een ziekte die bestreden kan worden met medicatie of een dieet zoals de meeste geneeswijzen dat doen. In de Ayurveda wordt Diabetes Mellitus behandeld vanuit een totale verandering in de levenswijze van de persoon.
Advies 1 is een gezonde levensstijl.
Advies 2 is een actief leven leiden.
Advies 3 is het niveau van stress reduceren.
Advies 4 is gebruik ondersteunende kruiden.
Advies 4 is hanteer een aangepast dieet.

Aangezien Madhu Meha een Vata ziekte is en de meeste Vata ziekten hun oorsprong hebben in de hersenen, is het van groot belang om de hersenen goed te laten functioneren. Stress is dan ook een van de eerste dingen die aangepakt moeten worden. Denk maar eens aan de Stock Exchange. Het is een bekend verschijnsel dat bij paniek op de beurs de glucosewaarden omhoog schieten.

Diabetes Mellitus kan op termijn allerlei complicaties geven zoals nierfalen, verlammingsverschijnselen en gangreenvorming. Conventionele geneeswijze richt zich voornamelijk op de verlaging van het bloedsuikergehalte en kijkt (nog) niet naar de behandeling van de complicaties. Ayurveda behandeld vanaf de eerste dag niet alleen de hyperglycemie maar de gehele mens, zowel fysiek als mentaal en neemt daarbij alle mogelijke complicaties mee in haar behandeling. Ayurveda heeft een eeuwenlange ervaring met dit ziektebeeld.


Bron: Europa Ayurveda Centrum

 


DEPRESSIE, OORZAKEN EN NATUURLIJKE AANPAK
Depressie wordt veroorzaakt en versterkt door een samenraapsel van factoren. Een (niet uitputtend) overzicht:

- Onbewust zijn van het ego
- Onvoldoende waarlijk goede voeding.
- Teveel toxines en pathogenen in het lichaam.
- Chronische stress (de gevaarlijkste toxine!).
- Onvoldoende zingeving.
- Onvoldoende plezier.
- Pure verveling (vaak bij levenservarenen).
- Onvoldoende respect en aandacht (ook fysiek, aanraking).
- Onvoldoende inspirerende mensen in je directe omgeving.
- Samenleving met energiezuigende mensen in je directe omgeving (vaak een na(a)arcist).
- Onvoldoende (diepe) nachtrust.
- Onvoldoende van jezelf houden.
- Onvoldoende liefde.
- Onvoldoende (woeste)sex, sexuele energie niet kunnen laden en ontladen.
- Onvoldoende beweging (in de natuur).
- Onvoldoende mogelijkheden om creatieve ei kwijt te kunnen.
- Onverwerkt jeugdtrauma (vaak familie gerelateerd).
- Nog niet goed kunnen omgaan met hoogsensitiviteit.
- Levensmissie, je taak op aarde nog niet ontdekt (komt vanzelf!)

Bovenstaande opsomming kan voor ‘een enkeling’ nogal confronterend zijn. Ik nodig toch uit om vooral verder te lezen.

Mensen met een serieuze depressie hebben vrijwel altijd tekort aan een aantal voedingsstoffen en een teveel aan toxines en pathogenen. Per definitie zelfs. Genetische aanleg is ook een veel genoemde factor, naar mijn idee een wat al te snel en te vaak gelegde link.

Denk bij tekorten aan voedingsstoffen vooral aan chronische tekorten aan tenminste Magnesium, Vitamine D3, Vitamine B6, Vitamine B11 (foliumzuur) en (heel) vaak ook Vitamine B12. Bij B12 gebrek heb je meestal meerdere klachten tegelijkertijd zoals vermoeidheid, tintelingen, raar gevoel in voeten, brandende tong et cetera.

Bijzondere aandacht voor Vitamine B12
Jezelf laten testen op een B12 tekort en deze uitslag overleggen met een expert (nee, niet je huisarts) is van zeer groot belang. Een tekort kan namelijk leiden tot grote problemen met het zenuwstelsel (o.a. polyneuropathie), levenslang. Dus altijd beginnen met een B12 meting. Begin nooit zelfstandig met B12 suppletie in supplementvorm. De werkzaamheid ervan is te vaak beperkt (B12 tekort wordt nogal eens veroorzaakt door een opnamestoornis) en zal de uitkomst van een test verbloemen, met alle mogelijke gevolgen op lange termijn van dien. Bovendien is er dan geen monitoring meer mogelijk.

Indien een aanzienlijk B12 tekort is gemeten (erg lastig te duiden en de referentiewaarden in Nederland zijn sterk achterhaald), dan deze zo snel mogelijk laten aanvullen. Erna kan ‘rustiger’ gekeken worden naar de onderliggende oorzaak. Dat aanvullen dient overigens ALTIJD gecombineerd te worden met aanvulling van de overige B Vitaminen, die hebben elkaar namelijk nodig. Vanzelfsprekend ook overige tekorten aanvullen en beslist niet te zuinig zijn met D suppletie. Overigens lijken bloedwaardemetingen voor Magnesium niet erg betrouwbaar te zijn. Omdat Magnesium zo een ontzettend belangrijk mineraal is voor je lichaam, ook hier niet te zuinig zijn.

Bij ernstige depressieve klachten tenminste laten testen op:
- Serum B12
- Actief B12 (Holo-TC)
- Methylmalonzuur (MMA)
- Homocysteïne
- Vitamine B3
- Vitamine B6
- Vitamine B11 (Foliumzuur)
- Vitamine D
- Calcium
- Fosfaat
- Magnesium
- TSH + Ft4

Aanvullend aan te raden om op te laten testen:
- Ferritine
- Serum IJzer
- IJzerverzadiging
- Vitamine B1

Laat je niet 'overrulen' door een ter zake ondeskundige huisarts (helaas verreweg de meesten), het gaat om jouw welzijn, dus jij bepaalt. Alle informatie in dit artikel is dubbeldikdriekeerover wetenschappelijk onderbouwt.

Orthomoleculair
Iedere goede orthomoleculair arts/therapeut zal het fysieke deel van depressie behandelen met tenminste
Magnesium, Vitamine D, Maca, L-Theanine, 5-HTP (beter dan L-Tryptofaan) en de overige tekorten aanvullen. Anderzijds uiteraard stevig aansturen op veel bewegen, liefst in de natuur & meer zonlicht absorberen (draag daartoe geen hoofddeksel en zonnebril!!). Ook het gebruik van natuurlijke ontstekingsremmers en het mijden van ontstekingsaanjagers kan heel belangrijk zijn bij de behandeling van depressie.

Passende alternatieven voor Orthomoleculaire geneeskunde zijn o.a. Klassieke Homeopathie en het middels maatwerk behandelen via de voeding en kruiden, bijvoorbeeld binnen de Ayurvedische en Tradiontionele Chinese geneeskunde (TCM). Zeer effectief, wel vaak trager.

Handig om te weten, dergelijke behandelaars zijn ook vaak in staat om de noodzakelijke bloedtesten te regelen en zijn in dat geval aangesloten bij een laboratorium.

Antidepressiva
Mocht je al antidepressivia gebruiken, probeer hier dan in gezamenlijk overleg zo snel mogelijk van af te komen. Deze chemische producten slopen je lichaam en je persoonlijkheid. Een afkickkliniek voor antidepressiva kent Nederland helaas niet. Sterker nog, er is hiervoor niet eens een fatsoenlijk behandelplan te vinden. En dat terwijl de nood(zaak) hiertoe overduidelijk aanwezig is. HeelBewust werkt daarom aan een 'Holistisch behandelplan afkicken Antidepressiva'. Ontgiften en de toepassing van
Suntheanine spelen hierin een overbruggende sleutelrol. Relatief lichte depressies verdwijnen overigens vanzelf na zo’n drie maanden

Heel jezelf
Ga echt aan jezelf werken, liefst wel onder deskundige begeleiding! Zodra de grootste donderwolk is verdreven kan gekeken worden naar de onderliggende oorzaken. Zodra men beter in het velletje hangt zal men daarvoor immers meer open staan. Voor dit graaf- en afpelwerk is er keuze uit vele disciplines, denk oa. aan een goede Bach Bloesem therapeut. Absolute leesaanrader: Een Nieuwe Aarde (Eckhart Tolle).

Drinktip:
Begin alvast met het drinken van goede, biologische witte thee. Dit is de meest edele groene thee soort (gemaakt van bovenste bloem en de 2 bladeren er direct onder). Deze thee bevat onder andere L-Theanine en die stof zal je helpen. Een websop met mooie biologische thee is
Biothee.

Belangrijk leesvoer:

B12 Tekort
Stichting B12 Tekort

Sungazing
De kracht van Magnesium
Anders denken over Magnesium
Doe het Andersom
Prana Voeding
Spirituele Psychologie
't Komt dik in orde
Levensklem

http://www.leefbewust.com/themas/b12.htm

B12 en Stikstof

 

Depressie en medicijnen

 

http://www.leefbewust.com/themas/depressie.html
http://www.newtreatments.org/depressie

Bron: Depressie 


NATUURLIJKE AANPAK COPD
COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een groepnaam voor de luchtwegaandoeningen chronische bronchitis en longemfyseem. Bij deze aandoeningen werken de longen en luchtwegen niet meer optimaal, ze hebben hun elasticiteit verloren. Patiënten met COPD hebben het daardoor vaak benauwd. Idem dito voor mensen met astma en longkanker, vanzelfsprekend.

Reguliere geneeskunde kan er weinig mee. In het geval van kleincellige longkanker al helemaal weinig. Veel mensen met COPD en astma worden ‘op de been’ gehouden met ‘onderhouds’ medicatie (niet echt gezond) en regelmatig een antibiotica kuur (sloopt de darmflora en daarmee je immuunsysteem).  Gelukkig biedt de natuurgeneeskunde wel volop mogelijkheden, soms zelfs zo krachtig dat men zijn of haar ‘leven’ weer terugkrijgt. Een eerste overzicht van de mogelijkheden:

1) Rook niet, komt niet in ruimtes waar is of wordt gerookt.

2) Beweeg zoveel en zo actief mogelijk.

3) Vitaliseer je lymfesysteem (belangrijk onderdeel van je immuunsysteem). Dat doe je door drie maal per week je gehele huid te scrubben of 20 minuten per dag te springen op een trampoline.

4) Mijdt
ontstekingsaanjagers, consumeer zoveel mogelijk ontstekingsremmers.

5) Minimaliseer de hoeveelheid stof, toxines en beestjes in de lucht, het binnenklimaat. Dat kan je (onder andere) heel effectief bereiken met deze
CombiTransformer en slimme keuze van binnenplanten


6) De meest effectieve aanpak: Zorg ervoor dat je een goede natuurlijke breedspectrum antibiotica in de luchtwegen brengt. In Nederland zijn zeer goede resultaten behaald met Colloïdaal Zilver Essence. Lees maar eens goed hoe het werkt en wat het kan!

Toepassing:
Minimaal drie maal per dag 1 theelepel van dit zilverwater onder één neusgat houden, het andere neusgat dichtknijpen/drukken en dan het zilverwater krachtig opsnuiven, echt met geweld zodat het verneveld binnenkomt. Nog mooier is om hiervoor een medicatie vernevelaar te gebruiken. Deze zal je huisarts vaak willen voorschrijven en wordt dan vergoed door je zorgverzekeraar. Hou dit tenminste vier weken vol. Probeer bij goed resultaat, in altijd overleg met je arts, je reguliere medicatie af te bouwen.

Additioneel tweemaal daags 1 eetlepel zilverwater oraal innemen, ‘sochtends en ‘savonds. Doe dit dagelijks gedurende de eerste 3-4 weken van de kuur, erna langzaam afbouwen naar een theelepel per dag.

Deze behandeling met dit breedspectrum colloïdaal zilver klinkt heel simpel, maar je zal verbaasd staan over het resultaat, vooral bij COPD. Na 3-4 dagen merk je al resultaat, minder slijm opgeven, de kleur van het slijm zal veranderen, hoesten wordt stukken minder en je zal meer lucht gaan krijgen.
 
7) Een goed klassiek homeopaat kan een preparaat voorschrijven dat de elasticiteit van de longblaasjes verbeterd. Niet zo gek veel, maar alle beetjes helpen.

8) Leer ademhalen. Wat goed helpt zijn hier sterk op gerrichte yoga-stromingen, en het leren bespelen van de Didgeridoo. Begin echter met het verbreden van je kennis over ademhaling en die de oefeningen. Het gratis eBook
Verademing is voor iedereen een mooi start!

Is de oorzaak van jouw ziekte genetisch bepaald? Artsen roepen al jaren in koor dat iedere behandeling zinloos is? Negeer die nergens op gebaseerde onzin en ga zelf ervaren wat bovenstaande natuurlijke aanpak voor jou kan betekenen! 


PREVENTIE EN AANPAK BEKKENINSTABILITEIT
Het is een overbekend verschijnsel na de zwangerschap. Velen blijven ermee rondsukkelen, vaak blijven er na verbetering toch resterende klachten. Wat is er nu precies aan de hand? Silicium is een zeer belangrijke bouwstof voor de botten. Het lichaam van een zwangere vrouw zuigt tijdens de zwangerschap VEEL Silicium uit het vrouwelijke lichaam naar het ongeboren kind, om deze van zoveel mogelijk Silicium te voorzien. Het kind kan zo lekker bouwen aan de botten, de vrouw blijft leeg achter, en dus niet alleen door het baren!

Ook in de praktijk blijkt dat zodra zwangeren en jonge moeders
Organisch Silicium aanvullen, er helemaal geen bekkenprobleem ontstaat en bij een probleem, deze instabiliteit snel als sneeuw voor de zon verdwijnt! 


MAGNESIUM TAURAAT MET VIATMINE B6

Magnesium
Het hart bevat één van de hoogste concentraties magnesium in het lichaam, evenals de hersenen, lever en nieren. Magnesium is onmisbaar voor het functioneren van het totale hart- en vaatstelsel. Talloze onderzoeken tonen de effectiviteit aan van suppletie met magnesium in relatie tot een groot aantal hart- en vaataandoeningen, waaronder hartaanvallen, angina pectoris, hartritmestoornissen, hartspierzwakte, hartoedeem, hoge bloeddruk, een laag HDL niveau, claudicatio intermittens (beenkramp als gevolg van een tekort aan zuurstof), lekkende hartklep en preventie van infarcten. De werkingsmechanismen waarbij magnesium betrokken is zijn onder meer: het verbeteren van de productie van energie in het hart, het verhinderen van platelet aggregatie, het verbeteren van de hartslag en het hartritme en het ontspannen en verwijden van de vaatwanden, waardoor er meer zuurstof naar het hart getransporteerd kan worden. Bovendien wordt het bij een tekort aan magnesium in de hartspier, onmogelijk om kalium, eveneens voor het hartritme en de energie een onmisbare elektrolyt, op te nemen.

Magnesium is voor de mens een essentieel element. In de voeding is het aanwezig in verse groene groenten, volle granen, noten en zaden. Magnesium vervult een belangrijke rol bij de prikkeloverdracht in de zenuwen en spieren; het werkt hierbij tegengesteld aan calcium, namelijk ontspannend. Ook is magnesium belangrijk voor de botvorming. Gezonde volwassenen wordt aanbevolen om dagelijks 300-400 mg magnesium te nemen. De optimale inname ligt waarschijnlijk hoger, rond de 6-10 mg/kg lichaamsgewicht.

Lees vooral meer over Magnesium in het artikel '
De Kracht van Magnesium'.

Taurine
Taurine is een zwavelhoudend aminozuur en kan in het lichaam worden aangemaakt uit cysteïne, mits er voldoende vitamine B6 aanwezig is. Door de verbinding met magnesium heeft deze vorm een zeer goede opneembaarheid. Taurine is een belangrijke antioxidant die nodig is voor het hart. Daarnaast is taurine goed voor de galblaas en de bloedvaten en ondersteunt het het hartritme en de functie van hersenen. Taurine vervult in het lichaam een belangrijke functie als neurotransmitter in de hersenen, antioxidant, membraamstabilisator, galzuurconjugator, ontgifter en osmoseregulator. Taurine heeft een aantal belangrijke gezondheidsbevorderende eigenschappen voor hartritme, spieren, ogen en hersenen.

Taurine is een zwavelhoudend aminozuur dat in hoge concentraties voorkomt in de hartspier. Vele onderzoeken leggen het verband tussen tekorten aan taurine en hart- en vaataandoeningen. Een lage concentratie taurine leidt tot cardiomyopathie, die uiteindelijk kan leiden tot verminderde pompwerking van het hart.  Taurine reguleert de calcium- en kaliumtoevoer naar de hartspier en kan op deze wijze hartritmestoornissen tegengaan. Overigens heeft taurine ook een bloeddrukverlagend effect. Het helpt bij het verlagen van een hoge cholesterolspiegel doordat het de productie van gal stimuleert. Bovendien wordt het verklonteren van de bloedplaatjes tegengegaan.

Taurine wordt via drie mogelijke routes in de lever gesynthetiseerd uit het essentiële aminozuur methionine en uit het niet-essentiële aminozuur cysteïne. Deze drie mogelijke routes hebben allen vitamine B6 nodig. Taurine wordt via de urine en de gal uitgescheiden. Diverse stoffen worden in de lever in de fase II-detoxificatie gebonden aan taurine en aldus uitgescheiden via de gal en de urine.

Vitamine B6
Vitamine B6 is noodzakelijk om bovengenoemde ingrediënten op te nemen. Bovendien is de combinatie van Vitamine B6 met Magnesium heel belangrijk en effectief in de aanpak van de fysiologische aspecten van ADHD,.Autisme, Depressie, Dyslexie, Epilepsie, Alzheimer et cetera. Lees hierover meer in het boek
Anders denken over Magnesium van de Franse kinderarts Dr. Marianne Mousain-Bosc.

Magnesium Tauraat/B6 van Vitakruid heeft in deze vorm een zeer hoge opneembaarheid (biologische beschikbaarheid) waardoor de effectiviteit wordt vergroot. De toevoeging van vitamine B6 is beslist noodzakelijk om de positieve werking van zowel het magnesium als de taurine te garanderen.

Toepassingen
- ADHD
- Afasie
- Alzheimer
- Autisme
- Chronische vermoeidheid
- Depressie
- Dyslexie
- Epilepsie
- Hartritmestoornissen
- Hart- en vaataandoeningen
- Migraine (hormonaal)
- Hoge bloeddruk
- Restless legs
- Spierkrampen
- Vergeetachtigheid   
 


STRAKKE BILLEN, BUIK en BORSTEN 
 

SlankSil gel stimuleert de vetstofwisseling, breekt daardoor overtollig vet af in het onderhuidse bindweefsel, geeft elasticiteit, stevigheid en gladheid. Deze gel is idaal om te gebruiken bij cellulite.

Wat is SlankSil?

SlankSil is een gel met organisch silicium (Silanol) als transporteur. De gel breekt overtollig vet af in het onderhuidse bindweefsel, geeft de huid extra elasticiteit, stevigheid en gladheid. De vetverbranding en stofwisseling worden fors gestimuleerd.

Silicium
Eén van de belangrijkste eigenschappen van organisch silicium (Silanol) is dat het heel makkelijk wordt opgenomen via de huid. Het neemt de stoffen die aan de gel zijn toegevoegd mee. Dit is te vergelijken met een locomotief die de wagons voorttrekt. Laminaria en Methyl nicotinate stimuleren de vetverbranding en de stofwisseling. De gel kan gebruikt worden op die plaatsen waar de vetverbranding het meest wenselijk is, vaak op buik en billen. Losgeweekte vetdeeltjes en andere afvalstoffen worden afgevoerd via de urine en ontlastingswegen. Silicium is tevens als mineraal essentieel voor al het steunweefsel van ons lichaam, zoals bindweefsel, elastine- en botweefsel.

Wat is het belang van organisch silicium?
Silicium geeft bescherming aan structuurgevende eiwitten zoals elastine (in de bloedvaten), collageen (in de huid en de gewrichten) en keratine (in haar en nagels). Het siliciumgehalte vermindert met de leeftijd en is een vitale factor in de verouderingsprocessen. Het is noodzakelijk, en in het bijzonder na de leeftijd van 40 jaar, een regelmatige aanvulling van silicium te krijgen die door het lichaam goed opgenomen kan worden.

Organisch silicium heeft een belangrijke dubbele functie: Het verstrekken van goed en snel opneembaar silicium en het transporteren van andere moleculen (carrier, transporteur). Deze gel voor uitwendig gebruik is dus ideaal om snel door de huid te dringen en in de bloedbaan te komen.

Laminaria
De alg Laminaria wordt geoogst in de heldere wateren van de Stille Oceaan, in het noord-westelijke deel, in de buurt van de Kouriles eilanden. Het wier wordt in de zon gedroogd. Laminaria wordt in de Chinese geneeskunde reeds lang met succes gebruikt om de vetstofwisseling te stimuleren en het lichaam te helpen bij een ontgiftingsproces. Het verhoogt de vetverbranding. Het alg Laminaria versterkt tevens de elasticiteit van de huid.

Methylnicotinate
Nicotinezuur-ester (ester is een verbinding van alcohol en zuur) zoals Methylnicotinate, behoort tot de groep vitamine B-complex. Methylnicotinate bevordert de doorbloeding en wordt daarom verwerkt in preparaten tegen cellulite.  Methylnicotinaat is ook toegevoegd ter bevordering van de huiddoorbloeding. Methylnicotinate geeft het verwarmend effect en opent de oppervlakkige bloedvaten waardoor het werking van Laminaria versterkt.

Etherische oliën
De etherische oliën die aan deze gel zijn toegevoegd hebben een positieve werking bij cellulite en zorgen mede voor een effectieve huidpassage. De etherische oliën stimuleren de doorbloeding van de huid en maken de poriën open waardoor de gel makkelijk door de huid dringt.SlankSil dringt na het aanbrengen meteen diep door in de huid en breekt overtollig vet af in het onderhuidse bindweefsel. De huid wint aan elasticiteit, stevigheid en gladheid. Het eerste resultaat zal vrijwel direct merkbaar zijn.

De kracht van Vitakruid SlankSil:   

  • Stimuleert de vetverbranding en stofwisseling.
  • Breekt overtollig vet af in het onderhuidse bindweefsel.
  • Helpt bij de vorming van huid met extra elasticiteit, stevigheid en gladheid.
  • Pakt cellulite aan.
  • Gemakkelijk op de huid aan te brengen.
  • Bevat geen toxines, heeft geen bijwerkingen.

AANBIEDINGEN
Magnesiumgel 250ml (1 stuks) € 18,90
Magnesiumgel 250ml (2 stuks) € 36,00
Magnesiumgel 250ml (4 stuks) € 69,95


DUO Kruidenelixer standaard (Mens) € 12,95
DUO Kruidenelixer SPG (Mens) € 12,95

DUO Kruidenelixer standaard (Dier) € 10,00

DUO Kruidenelixer Elektrolyt (Dier) € 10,00
Glucobest poeder (Dier) 250gr € 28,50 

Zolang de voorraad strekt!


Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk
deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:          
info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust 
Website:      
http://www.HeelBewust.com