opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LIII

22 april 2013

Goedevandaag allemaal!

Afgelopen weekend weer heerlijk mogen experimenteren met de bonbon, hij is inmiddels lekker en zacht, een belangrijke stap voorwaarts! De zwarte bessensap was afgelopen week een razend populair product, de eerste postieve resultaten zijn ook al bereikt, een waar superfood van eigen bodem! 

In gesprek met de natuurvoedingswinkel in het dorp meer inzicht gekregen in de certificeringskosten voor biologisch boeren. Dat was ernstig schrikken. De inspecties zijn frequent en diepgaand, ook de boekhouding wordt hierin uitgebreid meegenomen. Dat is natuurlijk uitstekend, het borgt de betrouwbaarheid. De tarieven die men vraagt zijn echter zodanig opgebouwd dat kleine biologische boeren of tuinders keihard uitgesloten worden, het is eenvoudig weg niet te bekostigen. Ook is er qua inspectiefrequentie nogal een verschil met onze ooster- en zuiderburen. Benieuwd naar de SKAL tarieven? Bekijk hier de tarievenkaart. In Nederland zijn al enkele biologische boeren gestopt, men kon de concurrentie met de grote partijen niet aan, dat kan toch niet de bedoeling zijn, zou je denken....

Het aantal vragen over articaïnevergiftiging neemt toe, dat is zorgwekkend. Je kan zelf behoorlijk wat doen om die troep kwijt te raken. Belangrijkste onderdeel van detox is glutathion. Dat kan je slikken, maar ook kauwen, het aspergeseizoen is immers begonnen, en asperges zijn glutathionbommen. Je moet ze dan wel rauw eten. Maak je hapje wat verteerbaarder met een gezond sausje. 

Uitgaanstip: Bloesemfeest zondag 28 april te Lobith! Ook voor kinderen is dit evenement een fijn feest.

De Helende Wereld is nu ook partner van LeesBewust, neem daar ook eens een kijkje! Oja, let ook even op de Koningskortingen!

Veel leesgenoegen, natuurlijk!


Namasté
Rob Greuter


 

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


INTRODUCTIES

Vitakruid Glycodin


Deze formule draagt bij tot de instandhouding van normale bloedglucose gehalten.

Werkingsmechanisme
Chroom is een belangrijk sporenelement dat helpt het bloedsuiker normaal te houden.  In het proces waarbij koolhydraten, eiwitten, suikers en vetten in energie worden omgezet speelt Alfa-liponzuur een belangrijke rol. Alfa-liponzuur is aanwezig in de mitochondriën van iedere lichaamscel en is van belang voor de cellulaire energieproductie. Verder is Alfa-liponzuur een belangrijk anti-oxidant en beschermt de lever. De absorptie van taurine vindt voor het overgrote deel plaats via het aminozurentransportsysteem in de dunne darm. Magnesiumtauraat wordt beter opgenomen in het lichaam dan de meeste magnesium verbindingen. Samen met Biotine en Alfa-liponzuur bevorderen ze de natuurlijke aanmaak van glutathion ter bescherming van gezonde cellen en weefsels.

Toepassingen van Glycodin
Het is ten strengste verboden u te voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over wat Glycodin voor uw gezondheid kan betekenen. 

Lees hier meer over Glycodin

 


AOV 913 Glutathioncomplex

Oorsprong
Glutathioncomplex is een orthomoleculaire complexformule ter verbetering van de biosynthese van zowel glutathion als glutathionperoxidase. Glutathion wordt in het lichaam gemaakt uit de aminozuren cysteine (uit N-acetyl cysteïne), glycine en glutaminezuur. Glutathion als separaat voedingssupplement wordt weinig toegepast vanwege de hoge kostprijs en de minder goede opname in het spijsverteringskanaal. Deze problemen doen zich niet voor bij gebruik van de in 913 Glutathioncomplex verwerkte glutathion-precursors.

Werkingsmechanisme
Glutathion (ofwel GSH, GlutathionSulfHydryl), is een bijzonder krachtige antioxidant die een sleutelrol speelt bij de verdediging van het organisme tegen oxidatieve schade als gevolg van blootstelling aan reactieve zuurstofdeeltjes (vrije radicalen). GSH kan, naast zijn eigen krachtige antioxidatieve activiteit, ook geoxideerd vitamine C en vitamine E weer terug reduceren. Het belang van glutathion voor de bescherming tegen oxidatieve stress wordt nog vergroot doordat deze stof niet alleen op zichzelf een antioxidatieve werking heeft, maar ook deel uitmaakt van het antioxidant enzym GPx (glutathionperoxidase). De aminozuren cysteine (uit N-acetyl cysteïne), L-glycine en L-glutaminezuur zijn nodig voor de aanmaak van GSH. Deze aminozuren zijn toegevoegd in 913 Glutathioncomplex. Voor deze omzetting is tevens magnesium en energie (ATP) nodig. Om deze reden zijn magnesium en co-enzym Q10 toegevoegd. Co-enzym Q10 bevordert de productie van ATP.   

Het antioxidant enzym GPx bevat selenium. Om de omzetting van glutathion in GPx te stimuleren is selenium aan 913 Glutathioncomplex toegevoegd. GPx kan naast waterstofperoxide ook complexere vrije radicalen onschadelijk maken. Hierbij wordt het glutathion zelf geoxideerd. Om glutathion weer terug te brengen in zijn oorspronkelijke toestand, is het enzym glutathion-reductase en FAD, een molecuul dat als co-enzym deel uitmaakt van het glutathion-reductase-systeem, nodig. Vitamine B2 is een precursor van FAD en om deze reden toegevoegd aan 913 Glutathioncomplex. Behalve glutathion-­reductase vereist de omzetting van geoxideerd in gereduceerd glutathion ook de aanwezigheid van NADPH. Deze stof is belangrijk voor de regeneratie van uiteen­lopende antioxidanten in de antioxidant-cascade. NADPH wordt onder meer geproduceerd in de citroenzuurcyclus. Ter ondersteuning van dit proces is aan 913 Glutathioncomplex ook pyridoxaal-5-fosfaat, de biologisch actieve vorm van vitamine B6, toegevoegd.

Toepassingen van Glutathioncomplex
Het is ten strengste verboden u te voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over wat Glutathioncomplex voor uw gezondheid kan betekenen. 

Lees hier meer over Glutathioncomplex

 

Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com