opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LXXIX

12 januari 2014


Rob GreuterHet verrichten van in jouw ogen zinloze werkzaamheden is geestdodend, ziekmakend, vernietigend, dodelijk. En het wordt zinloos zodra er geen - in jouw ogen realistisch en zinvol - doel voor ogen is. Lang geleden werden mensen zwaar gestraft met zinloze werkzaamheden. Bijvoorbeeld het vullen van een bodemloos vat, of het bergop rollen van een grote steen, en eenmaal boven weer naar beneden laten rollen, enzovoorts. Volstrekt zinloos. Beleidsmakers hebben soms geen idee wat beleid met mensen doet, dat stoort mij.

Het hebben van een zinvol doel geeft de noodzakelijke energie en creativiteit, scheppend vermogen om goed en moois te realiseren. En die mogelijkheden ontstaan vanzelf wanneer wij verkiezen harmonisch samen te leven.

Oja, ik werk aan een overzicht van specifieke natuurgeneeskundige toepassingen van graangrassen. Voor een aantal bekende graangrassen is dat overzicht al klaar. Die informatie mag helaas niet op www.heelbewust.com gedeeld worden, dat weet de trouwe lezer inmiddels. 

Veel leesgenoegen, natuurlijk!

Namasté
Rob Greuter

 In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit.
Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.

 


Nieuwe producten!


Julia's Body Lotion 200ml (met colloïdaal zilver en goud)

Colloïdaal zilver body lotion met zacht, zuiverend aroma


Julia's Body LotionJulia’s Body Lotion is een zuivere, energetische en verzorgende 24-uurs lotion die herstelt, voedt en verzacht. Deze lotion geschikt voor ieder huidtype, gifstoffenvrij en niet getest op dieren. De toegevoegde vitamines en mineralen zijn van natuurlijke oorsprong en niet synthetisch of toxisch zoals in praktisch alle andere huidverzorgingsproducten.

De colloïdaal zilverzalf van Meditech Europe is al jaren een begrip. Er ontstond vraag naar een body lotion naast de colloïdaal zilverzalf een mooie aanvulling is voor mensen die zichzelf alleen met absoluut zuivere producten willen verzorgen. De huid is het grootste orgaan en een geweldig goed opnamemembraam. Wat op de huid wordt aangebracht komt deels ook in het lichaam terecht. Het belang van pure, natuurlijke ingrediënten is dan ook vanzelfsprekend. 

Het resultaat is een fluweelzachte body lotion met een heerlijke zachte geur. Elk ingrediënt heeft zijn eigen bijzondere werking. De combinatie van deze ingrediënten garandeert een zeer effectieve samenwerking om de huid optimaal te verzorgen. Julia’s Body Lotion is geschikt voor de dagelijkse huidverzorging en een aanrader bij een onrustige huid of wanneer de huid aan de elementen is blootgesteld, zoals in de winter of na een zonnebad. 

 

 

 

De voordelen van Julia's Body Lotion!

 • uiteraard geheel op basis van colloïdaal zilverzalf ontwikkeld en getest
 • heerlijk zacht aroma
 • voor de dagelijkse verzorging van de huid
 • wordt snel opgenomen en laat geen vette film achter
 • zeer zuinig in gebruik, werkt herstellend, verfrist en ontspant de huid
 • in principe geschikt voor ieder huidtype en therapeutische toepassingen
 • vrij van toxische, belastende stoffen
 • verpakt in energetiserend violet glas

Zuiver Colloïdaal zilver

Dit is een anorganisch zilvermineraal die een zuiverende werking heeft op het lichaam en zeer succesvol is gebleken bij een overprikkelde en onrustige huid.

Colloïdaal goud

Dit is een mentale-, weerstand- en immuunsysteemversterker. 

Julia's Body Lotion is zuinig in gebruik!

Draai het dopje lichtjes om en druk op het doseerpompje. Doe een drup op de bovenkant van uw hand en strijk het lichtjes uit. Ervaar hoe uw huid het opneemt en geniet van het zuivere aroma. U bent vrij om de lotion in te zetten wanneer u dat wenst.

Violet-glass

De verpakking van deze Body Lotion is op zijn zachts gezegd bijzonder. Het violette glas is sterk energetisch en heeft een energieverhogend en conserverend effect op de inhoud. Dr. Knap heeft hier onderzoek naar gedaan.

De verpakking (fles) is energetiserend violet glass. Dit glas heeft bijzondere eigenschappen, het werkt als volgt: Het violet-glass berust op het principe dat de moleculestructuur van een substantie permanent gestimuleerd en opgeladen wordt. Dit gebeurt door de doorlatigheid in het UV bereik (stimulerend) en in het infrarood bereik (opladend). UV-licht heeft een ongunstige invloed op ongewenste organismen. Violet-glass maakt het mogelijk het onzichtbare ultraviolette licht en het zichtbare violette licht (ca.380-420 h m 25%) gezamenlijk met het infrarood licht (ca. 730-1050 h m 45%) in het glas toe te laten. Gelijktijdig wordt het zichtbare licht van de zon (rood, blauw, geel groen) geblokkeerd.

Lees hier meer over Julia's Body Lotion!


Aardingslaken small met EU aansluitset


AadringslakenHet aardingslaken is een laken, dat met een aansluitkabel wordt verbonden met de aarde, om zo je lichaam te aarden tijdens je slaap. Dit is een ideale tijd om te aarden, omdat tijdens je slaap je lichaam zich het beste kan herstellen. De aansluitkabel wordt met een speciaal ontworpen kunststof stekker met twee metalen aardestripjes (de EU aardingsstekker) aangesloten, die in een geaard stopcontact alleen contact maakt met de aarde en niet met de stroom. Deze speciale aardingsstekker heeft de mogelijkheid voor een tweede aansluiting.

Plaats je blote voeten, benen of de blote huid van een ander deel van je lichaam op het aardingslaken om je lichaam te aarden tijdens je slaap. Door met je blote voeten, benen of de blote huid van een ander deel van je lichaam op het aardingslaken te liggen, maak je contact met de aarde.

Het aardingslaken heeft als afmeting inclusief de twee instopstroken 76x300cm. Het gedeelte van het aardingslaken dat geaard kan worden (76x200cm), is van een natuurlijke kleur katoen met een hele fijne zilverdraad ingeweven in de stof. Deze zilverdraad is in totaal ruim 500 meter lang. Zilver is een uitstekende geleider, flexibel en sterk en als metaal zeer geschikt voor het gebruik in de Aardingshoeslakens. Zilver heeft daarnaast ook anti bacteriële eigenschappen. Aan beide uiteinden zit dan nog een witte instopstrook.

Het aardingslaken kan dwars over het voeteneind of in het midden van het bed gelegd worden en aan beide zijden van het matras ondergestopt worden. Dit kan bij zowel een eenpersoonsbed als een tweepersoonsbed. Ook kan het over de lengte gelegd worden, voor een eenpersoonsbed. Je kunt er bij een tweepersoonsbed voor kiezen om het dwars te leggen, zodat beide personen geaard kunnen slapen of in de lengte voor één persoon, zodat je maximaal geaard wordt. Willen beide personen geaard slapen en maximaal geaard worden, dan heb je twee aardingslakens nodig. Je kunt dan ook kiezen voor twee eenpersoonshoeslakens of een tweepersoonshoeslaken.

Dit model small is dus te gebruiken op een normaal eenpersoons matras, het laken is dan wel smaller dan het matras. Ook zijn ze te gebruiken bij het voeteinde of in het midden van een tweepersoonsmatras. Ze zijn ook handig als reislaken, omdat ze 14cm smaller zijn dan het normale Aardingslaken. Hierdoor is het gewicht lager en het volume kleiner waardoor ze minder plaats innemen in een koffer of reistas.

De stofkwaliteit van dit Aardingslaken is echt geweldig, en in tegenstelling tot wat je zou verwachten, het is heerlijk zacht, je merkt er helemaal niets van!

Het aardingslaken kan geleverd worden:
1. met een speciaal ontworpen stekker met kunststof pootjes (de EU aardingsstekker) met mogelijkheid voor een tweede aansluiting, voor aansluiting op een geaard stopcontact.
2. met een kabel met grondpin die direct in de grond buiten wordt gestoken.
3. met beide aansluitmogelijkheden.

Lees hier alles wat je wil weten over Aarden!
Lees hier meer over dit Aardingslaken!


Informatiebundel De Groene Kracht

De groene factor in gezonde voeding

Inhoud

 • Voor behoud en herstel van uw gezondheid
 • Groene grassen en groene planten
 • Hun waarde in het realiseren van een betere gezondheid
 • Bijzondere groene voedingsmiddelen
 • Therapeutische informatie over groenen
 • Groene voedingssuppletie: voeding voor de cellen, totaal verschillend met synthetische voedingssuppletie
 • Zelf kweken van groenen vs bereidingen

Bladgroen, de groene motor voor gezondheid en levenskracht

Stichting Groene Dag haaft zijn naam verdiend. Onze voorliefde voor 'groen' was er vanaf het begin, en dat is zo gebleven. In deze informatiebundel over groene gewassen zetten wij de schijnwerpers op het belangrijkste voedsel op onze planeet. Bladgewassen zijn rijk aan chlorofyl, dat het lichaam zuiver houdt en de gifstoffen afbreekt. Ze zijn rijk aan vitaminen en mineralen waaronder magnesium dat hart en zenuwen beschermt.

Groene gewassen bevatten een uitgebreid gamma aan fytonutriënten en anti-oxidanten, die een betere bescherming bieden dan geïsoleerde vitaminen die allen aanwezig zijn in groene gewassen. Groene gewassen helpen chemische kankerverwekkende stoffen neutraliseren. Bijvoorbeeld:

Gerstegras, één van de voornaamste groene graangewasen wordt door sommigen 'de samenstelling van Moeder Natuur' genoemd. Het is een schitterende leverancier van chlorofyl, is rijk aan magnesium, calcium, mangaan, molybdeen, germanium, zink, koper, kalium, selenium, lithium, vitaminen A, B1, B2, B3, B6, B11, C, E en K, bevat anti ulcer glycoproteïne et cetera. Het is nuttig bij pancreatitis, ontstekingen, collageenziektes, jicht en huidontstekingen. Gertegrasblad heeft een preventieve kracht, is weldadig in degeneratieve situaties doordat het fytonutriënten bevat die beschadigd DNA kunnen herstellen.

Chlorella is rijk aan eiwitten (zo'n 55% in gewicht), chlorofyl, mineralen, vitaminen en heeft een laag vet- en vezelgehalte. Het is een universeel gezondheidsmiddel dat aanvult waarin een doorsnee gezonde voeding tekort schiet. Zijn groot ontzurend vermogen en zijn ontgiftende eigenschappen worden uitvoerig beschreven. 

Spirulina is een bron van anti-tumor polysaccharides, een rijke bron van mineralen, vitaminen en fytonutriënten, leverancier van kleine hoeveelheden GLA, een waardevol essentieel vetzuurderiviaat dat door het lichaam gemaakt wordt van omega 6.

Deze informatiebundel geeft een andere kijk op gezondheid, en wat u er aan kunt doen!


Pure Planet Kamutgraspoeder 1000 gram (Khorosan graan)

Biologisch gedroogd en gemalen jong Kamutgraspoeder


KamutgrasbladpoederKamut is een niet gehybrideerd oer-graangras met zeer oorspronkelijke kwaliteiten. Deze kwaliteiten onderscheiden Kamut zelfs van tarwe, terwijl ook in het gras daarvan de sporen merkbaar zijn. Kamugrasblad bevat tal van vitamines, mineralen, aminozuren en ontelbaar veel bruikbare enzymen. Kamut heeft bovendien ook een basische pH en draagt daardoor fors bij aan de ontzuring van het lichaam en het herstellen van het natuurlijk evenwicht. In vergelijking met andere planten bevat Kamut veruit de meeste basische mineralen van alle voedingsmiddelen en bevatten grote hoeveelheden natuurlijk chlorofyl (het bloed van de plant). De helder groene kleur van Kamut is het natuurlijke chlorofyl. Alle eigenschappen bekend uit de toepassing van tarwegrassap, zijn bekend voor Kamut.


Kamut is gemaakt van graangrassen op het hoogtepunt van hun gezondheidswaarde, een hoogte van 20-25 cm, en komend uit de volle grond. Kamut is gemaakt op een lage temperatuur (28°C) om de delicate levensbelangrijke stoffen te behoude. Hierdoor is een product ontstaan die de meeste kwaliteiten van de levende plant bevat en zeer gemakkelijk opneembaar en verteerbaar is. 

 

Jong Kamutgraspoeder bevat een weelde aan nutriënten!

 • Veel lichtverteerbare proteïnen.
 • Vele anti-oxidanten en verteringsenzymen.
 • Alle essentiële aminozuren.
 • Breed spectrum aan vitaminen (A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 (foliumzuur), C, E, K).
 • Breed spectrum aan mineralen (o.a. calcium, cobalt, fosfor, ijzer, jodium, kalium, koper, magnesium, mangaan, molybdeen, natrium, selenium, silicium, zink).
 • Grote hoeveelheid chlorofyl.
 • Basische potentie om zuurgraad (Ph) te normaliseren.

Lees hier een uitgebreide nutritional analyses van Kamutgras. Uit analyse van Kamut blijkt dat er t.o.v. normale tarwe, 40% meer proteïnen in zitten, en van 16 van de 18 aminozuren die normaal in tarwe zitten, bleek het gehalte hoger te zijn.  Van 12 van deze 16 aminozuren was de concentratie 21% tot 67% hoger dan in moderne tarwe.  9 van de 10 gemeten mineralen waren hoger in de oude graansoort en het gehalte van 4 van die 9 mineralen, waaronder de essentiële mineralen selenium, zink en magnesium, lag 31 tot 90% hoger.  De concentratie van de vier vetzuren die normaal in tarwe aanwezig zijn, bleek in de oude graansoort 78% tot 257% hoger te zijn dan in moderne tarwe.  Alleen voor de vitamines waren er gemengde resultaten. Van alle vitamines die normaal in tarwe zitten, bevatte Kamut® (Khorasan graan) er 4 in een hogere concentratie en de enige vitamine die een significant verschil vertoonde, was vitamine E (42% meer).

Ann Wigmore

Graangrassen als voedingssuppletie werden geïntroduceerd door Ann Wigmore. Zij ontdekte hun sterke effecten op de gezondheid. Vandaag de dag is het gebruik ervan alomtegenwoordig, iedereen heeft toegang tot de “tarwegrastherapie” met het beste product uit dit gamma: Kamut!

Kamutgras ideaal voor vegetariërs en veganisten!

Kamutgras is rijk aan eiwitten, lichtverteerbare proteïnen en aminozuren, inclusief de 8 essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Ideaal voor mensen die geen vlees, eieren en zuivel willen eten!

Zuiverheid

Dit Kamutgrasbad is gedroogd op 28°C en van begin tot eind organisch (biologisch) geteeld in een vulkanisch bekken, en verwerkt volgens de strengste normen.

Grassen horen in de volle grond!

Steeds meer mensen kweken binnenshuis de bekende grassen (tarwegras, gerstegras, havergras, roggegras et cetera). Anderen kopen de ‘verse’ grassen van producenten, die het grootschalig, maar binnen kweken. Het voordeel van het binnenshuis kweken van deze grassen is de vorming van meer korte suikerketens, snelle suikervorming. Dat geeft een zoetere smaak, maar kan qua gezondheidswaarde (fytonutriënten) absoluut niet tippen aan de langzaam gevormde suikers die ontstaan wanneer grassen in de volle grond groeien, bloot gesteld aan de elementen. Deze grassen zullen ook donkergroener zijn, rijker aan chlorofyl!

Het belang van sap!

De snelste weg om de immuniteit te herstellen en het lichaam in zijn gezonde staat te brengen is via het drinken van rauwe groentensappen (denk bijvoorbeeld aan een sapkuren). Groentensappen kosten het lichaam noch energie, noch inspanning en vergelijk je bijna met (natuurlijke) intraveneuze voeding. Binnen enkele minuten zijn de voedingsstoffen in de bloedstroom en voeden de cellen en het immuunsysteem.

Lees hier meer over Kamutgrasbladpoeder!


Pure Planet Alfalfabladpoeder 1000 gram (Medicago Sativa)

Biologisch gedroogd groen blad van jonge luzerneplanten, gemalen tot poeder als voedingsaanvulling


Alfalfabladpoeder‘Alfalfa’ is de verbastering van het Arabische woord ´al-fac-facah´ en dat betekent: ‘de vader van alle voedsel’ of ‘beste voedsel’. Alfalfa is tientallen jaren geleden gepromoveerd tot ‘paardenvoer’. Nog maar enkele generaties geleden waren wortels het belangrijkste paardenvoer. Tegenwoordig is het sap van wortelen één van de meest voedzame dranken in de moderne wereld geworden. Zo is nu ook Alfalfablad hard op weg het gezondheidsgroen bij uitstek te worden.

Alfalfa wordt al lange tijd op grote schaal gekweekt als kleine spruitjes (kiemen). Maar de echte waarde van Alfalfa laat zich vinden in de ontwikkelde plant in de volle grond. Tal van mensen hebben het reeds begrepen en persen zelf sap uit zelfgekweekte alfalfaplanten, of verwerken ze in hun voeding. Zo worden hun soepen, sausen en groetenmaaltijden supergroen. Gebruik hiervoor enkel de bladeren van jonge planten, verwerk niet de stengels, de vezels in de stengels zijn echt te taai om te verteren.

De Afalfaplant is zeer rijk aan calcium, kalium, fosfor, silicium en magnesium, koolhydraten, eiwitten, en veel andere voedingsstoffen. De rijkdom aan minerale stoffen is in vergelijking met de meeste andere tuinplanten fenomenaal. Het heeft een mineralenrijkdom dat zelfs in vergelijking met niet gemanipuleerde planten – wilde groenten – nog steeds hoog ligt. Afalfa is één van de rijkste, gemakkelijk beschikbare bronnen van bladgroen (chlorofyl).


Alfalfablad bevat een weelde aan nutriënten!

 • Lichtverteerbare proteïnen en eiwitten.
 • Vele anti-oxidanten en verteringsenzymen.
 • Basische potentie om zuurgraad (Ph) te normaliseren.
 • Breed spectrum aan vitaminen (A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 (foliumzuur), C, E, K).
 • Breed spectrum aan mineralen (o.a. calcium, ijzer, fosfor, kalium, magnesium).
 • Grote hoeveelheid chlorofyl.

De meeste mensen kennen overigens Alfalfa als de scheuten van ontkiemde Luzerneplant zaden, een jonge groente die zeker zijn waarde heeft als verse, jonge rauwkostgroente. Alfalfabladpoeder wordt echter gemaakt van de bladeren van de jonge, maar volgroeide alfalfaplant. Dit klavergewas wortelt zeer diep (tot 4 meter) en haalt daardoor zijn mineralen van diep uit de volle grond en kan dan probleemloos meermaals geknipt worden voor het maken van sap of verwerking in saus of soep.

Zuiverheid

Dit Alfalfablad is gedroogd op 28°C en van begin tot eind organisch (biologisch) geteeld in een vulkanisch bekken, en verwerkt volgens de strengste normen.

Lees hier meer over Alfalfabladpoeder!


Brandnetelbladpoeder 1000 gram (Urtica Dioica)


BrandnetelbladpoederBrandnetelbladpoeder is een groen kruid in gedroogde vorm, fijngemalen tot poeder, als voedingsaanvulling. Brandnetelblad is rijk aan basische mineralen en sporenelementen ter ondersteuning van de conditie van een gezond en vitaal leven. Het is ook een erg mooi alternatief voor hen die zich andere groene gewassen eenvoudigweg niet kunnen veroorloven.

Iedereen ken de Brandnetel, een vaste plant met bijtende, irriterende eigenschappen door het mierenzuur in de stengels en bladeren. Totdat de Brandnetel fijngemalen wordt. Dan ontstaat een van de eerste eetbare gewassen in de lente, met krachtige natuurgeneeskundige toepassingen.

De belangrijke stoffen in Brandnetel zijn:  calcium, fosfor, ijzer, kalium , magnesium, natrium, selenium, vitaminen A en C, bioflavonoïden en chlorofyl.

Lees hier meer over Brandnetelbladpoeder!


Heermoesbladpoeder 1000 gram (Equisetum Arvense)


HeermoesbladpoederHeermoesbladpoeder is een groen kruid in gedroogde vorm, fijngemalen tot poeder, als voedingsaanvulling. Heermoes is rijk aan basische mineralen en sporenelementen ter ondersteuning van de conditie van bindweefsel, botten, huid, haar en nagels.

De belangrijke stoffen in Heermoes (ook bekend als (akker)paardenstaart, zijn:  kalium, kiezelzuur, pectinezuur, saponinen, en chlorofyl. en sporen van alkaloïden en looistoffen.


Lees hier meer over Heermoesbladpoeder!


Psylliumvezels 1000 gram (98% biologisch)

Voor gezonde en schone darmen!


Psylliumvezels Psyllium, of Vlozaad, oftewel Plantago Ovata, is een opmerkelijke plant. Niet zozeer vanwege zijn uiterlijke verschijningsvorm, maar meer om wat hij 'in zich' heeft. In de zaadvliezen van deze plant zit namelijk een gomslijm, dat in de maag in combinatie met water, een volumineuze massa vormt. Er ontstaat een soort gel, die voor een hongerstillend en tegelijk beschermend effect zorgt. Vlozaad, dat oorspronkelijk afkomstig is uit India en Pakistan, is daarmee een natuurlijk volumemiddel dat zeer veel water kan binden als het eenmaal is ontdaan van zijn pel.

Psylliumvezels hebben vooral een darmreinigende functie. Darmaanslag wordt door Psyllium vrijgemaakt zodat het gemakkelijk de darmen kan verlaten. Psylliumvezels werkt ook als transportverbeteraar van voedingsstoffen en kent niet de nadelen die andere middelen zo kenmerken.


 

Lees hier meer over Psylliumvezels!


Missie

Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       https://www.heelbewust.com


HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld