opc_loader

Wensenlijst

Bio Zoete Amandelolie

Artikelnr: 1081
12,50


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Artikelnummers
EAN:
5412360005093
SKU:
PH1081
Voorraad
Voorraad:
  2  items
Beschrijving

Biologische Zoete Amandelolie (Prunus amygdalus dulcis)

100% puur, natuurlijk en biologisch gecertificeerde Zoete Amandelolie!

Physalis Zoete Amandelolie maakt vooral de huid zacht en soepel en is geschikt voor ieder huidtype, maar in het bijzonder voor de droge en/of rijpere huid. De amandelolie reguleert bovendien het vochtgehalte, en vermindert huidirritaties. Zoete Amandelolie wordt vaak en graag gebruikt als babyolie en massageolie. Het is een prachtig voedende olie!

Extra informatie

Oorsprong

Zoete Amandelolie wordt gewonnen door het persen van de noten van de Amandelboom. Ruim 80% van de Amandelen komt uit Californië. Ook Spanje heeft een grote productie van Zoete Amandelen. Amandelen bevatten ongeveer 90% onverzadigde vetzuren en veel vitamine E. Goede kwaliteit Amandelolie is een lichtgele dunne olie met een fijnzinnige, aangename geur. Physalis plantaardige oliën zijn uitsluitend afkomstig van planten van gecontroleerde biologische teelt.

Physalis plantaardige oliën

Physalis biologische plantaardige oliën worden verkregen door eerste koude persing van zaden en noten. Zo behouden ze al hun waardevolle essentiële vetzuren, vitamines en antioxidanten. Physalis plantaardige oliën zijn 100% puur, natuurlijk en biologisch gecertificeerd. Enkel natuurlijke vitamine E en rozemarijnextract worden toegevoegd om oxidatie van de olie tegen te gaan. Exclusieve 100% recyclebare Miron flesjes gemaakt uit violet glas zorgen voor een optimale bewaring van de olie. De oliën zijn gecertificeerd door BE-BIO-02.

Plantaardige oliën worden al eeuwenlang gebruikt om de gezondheid te bevorderen en om huid en haar te verzorgen. Essentiële vetzuren (Omega 3, 5, 6, 7, 9) houden de huid soepel en jong. Ze hydrateren en voeden de huid en zijn bijzonder geschikt voor droge, gevoelige en onder andere door de zon beschadigde huid.

Miron violet glass

De verpakking (fles) is energetiserend violet glass. Dit glas heeft bijzondere eigenschappen, het werkt als volgt: Het violet-glass berust op het principe dat de moleculestructuur van een substantie permanent gestimuleerd en opgeladen wordt. Dit gebeurt door de doorlatigheid in het UV bereik (stimulerend) en in het infrarood bereik (opladend). UV-licht heeft een ongunstige invloed op ongewenste organismen. Violet-glass maakt het mogelijk het onzichtbare ultraviolette licht en het zichtbare violette licht (ca.380-420 h m 25%) gezamenlijk met het infrarood licht (ca. 730-1050 h m 45%) in het glas toe te laten. Gelijktijdig wordt het zichtbare licht van de zon (rood, blauw, geel groen) geblokkeerd.

Plantaardige oliën samen met essentiële oliën

Plantaardige oliën zijn bij uitstek geschikt om als drager voor essentiële oliën te dienen. Essentiële oliën (etherische of aromatische oliën) zijn de geurige, vluchtige bestanddelen van geneeskrachtige planten, kruiden, bloemen, vruchten, zaden en noten. Het zijn natuurlijke, uiterst krachtige stoffen die talloze cosmetische en gezondheidstoepassingen kennen.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.


Inhoud

100ml

Verpakking

Miron violet glass

Ingrediënten

Prunus Amygdalus Dulcis olie*, Rosmarinus Officinalis bladextract*. * biologische teelt)

Vetzuursamenstelling

Onverzadigde vertzuren

 • 62-86% Oleïnezuur (ω9)
 • 20-30% Linolzuur (ω6)
 • max 0,8% Palmitoleïnezuur (ω7)

Verzadigde vertzuren

 • 7-12%

Gebruik

Zoete Amandelolie is geschikt voor gebruik als massageolie, lichaamsolie of gelaatsolie, desgewenst vermengd met Physalis essentiële oliën. Plantaardige olie beslist niet verwarmen!

Geschiktheid

Zoete Amandelolie is geschikt voor zowel inwendig als uitwendig gebruik.

Aanbevolen verdunningen

In functie van het doel en van de gebruikte essentiële oliën worden onderstaande verdunningen aanbevolen.

 • Lichaamsmassage: 2,5 à 5% essentiële olie of 5 à 10 druppels per 10ml plantaardige olie
 • Gezichtsolie: 1% essentiële olie of 2 druppels per 10ml plantaardige olie
 • Aromatisch bad: 3 à 5% essentiële olie of 6 à 10 druppels per 10ml plantaardige olie
 • Lokaal gebruik: voor bepaalde toepassingen worden veel hogere concentraties toegepast (> 20%), bijvoorbeeld bij problemen met spieren en gewrichten.

Bewaren

Afgesloten, donker, droog, koel (liefst kelderkoel) en buiten bereik van direct zonlicht, dieren en kinderen. Na opening 6 maanden houdbaar.


Suggesties 

Ontspannende massage (per 10ml Zoete Amandelolie)

 • Echte Lavendel (6 druppels)
 • Citroengras (2 druppels)
 • Petitgrain (2 druppels)

Babymassage (per 10ml Zoete Amandelolie)

 • Groene Mandarijn (2 druppels)
 • Echte Lavendel (1 druppels)

Beoordelingen (0)
Bio Zoete Amandelolie heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Bio Zoete Amandelolie


Spotlight!
Merken
Laatst bekeken items