opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XXXVII
16 november 2012


Een volhele goede vandaag allemaal!

Goh, h
è, tjee, en toen was er ineens een frisse nieuwe huisstijl! En dat werd eens tijd ook. Om dat samen een beetje te vieren, geven wij zakjes Zechstein Magnesium badvlokken (500 gram) ter waarde van 6,95 weg. Gratis bij iedere bestelling (die in een doos past), van heden tot en met aanstaande zondagavond 23:59 uur.

Ook leuk om te vermelden is dat de vorige week opgenomen lijn Natracare organische dameshygien
ë al direct goed is ontvangen, de dames zijn er superblij mee!

Veel leesgenoegen, natuurlijk!

Namasté
Rob Greuter


 

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.

 


ColonLife!

ColonLife is een natuurproduct dat is samengesteld door groot expert Stefaan de Wever (De Groende Dag, België).
Uw gezondheid hangt in grote mate af van de conditie van uw spijsvertering. Wat, wanneer, hoeveel en hoe u eet speelt daarbij een belangrijke rol. Soms heeft de spijsvertering (naast gezonde voeding) een steuntje in de rug nodig. ColonLife biedt die steun, om een optimale darmwerking te behouden. Het is een natuurlijk hulpmiddel dat aanvult waarin de darm zelf niet kan voorzien. Het bevat datgene dat een natuurlijke voeding u kan bieden. Maar niet zomaar... er is gekozen voor het allerbeste!

De ColonLife formule kent maar liefst 11 zorgvuldig geselecteerde groenten, kruiden, planten!!

Psyllium vezels
Deze vezels zijn afkomstig van de vlozaad plant (Weegbree). Deze vezels zijn gunstig voor mensen met allerlei darmuitdagingen, mensen die moeite hebben overtollig gewicht kwijt te raken en mensen die worstelen met suiker. ColonLife bevat als hoofdingrediënt (33%) de beste kwaliteit Psyllium als een niet irriterende plantaardige vezel. Psyllium is een uitstekend glij- en volumemiddel.

De kracht van organische Psyllium vezels

  • Geven de ontlasting meer volume.
  • Maken de ontlasting zachter.
  • Helpen de darmen schoon te houden.
  • zorgen voor langzamere opname van suikers uit koolhydraten.
  • Kunnen gunstige rol spelen bij verlaging van cholesterol.
  • Zorgen voor snellere verzadiging dus ideaal voor mensen die willen afslanken.


Lees hier meer over Psyllium vezels.

Enzymen
Daarnaast bevat ColonLife de enzymen van gezonde groene voeding, voornamelijk uit alfalfablad om een goede vertering te behouden. Omdat de darm het centrum is van de vertering en enzymen een grote rol spelen in het verteringsproces en veel andere functies van het lichaam, zijn bijkomende enzymen een buitengewoon nuttige ondersteuning van reinigings- en opnamefuncties. Verder zijn gewaardeerde planten, kruiden en groenten toegevoegd aan ColonLife, die de gezondheid van het darmmilieu en het behoud van een gezonde darmflora ten goede komen. Elf kruiden waarvan de gezondheidskwaliteiten algemeen bekend zijn maken deel uit van deze bijzondere "zuivere darm-formule" die de darm met zachtheid behandelt.

De ingrediënten:
- Psyllium
- Alfalfablad
- Gerstgras
- Pau d'Arco
- Laurierblad
- Hyssop
- Brandnetelblad
- Chlorella
- Gember
- Rozenbottelbloemen
- Hybiscusbloemen

ColonLife is verkrijgbaar in de hoeveelheden 250 gr, 500 gr en 1000 gr.


Lovechock Mulberry/Vanilla!

Lovechock Mulberry/Vanilla is een pure chocolade, met liefde handgemaakt van de beste cacao uit Ecuador. Door de koude maling zit Lovechock supervol met anti-oxidanten en ‘lovechemicals’, stofjes waar je je vrolijk en liefdevol door voelt.

Cayennepeper, moerbei, heerlijk geurende vanille en knapperige quinoa, de nieuwe ingrediënten van de allernieuwste Lovechock Mulberry/Vanilla!
Lovechock is 100 % biologisch, vrij van gluten, melk, suiker en soja. Kan sporen van noten bevatten.


Moerbei
De moerbei is een krachtige vrucht met een karamelachtige smaak. Een pure bron van ijzer, kalium, mangaan, magnesium, vitamine A, vitamine C, vitamine E en natuurlijk antioxidanten.
 
Vanille
Vanille is een orchideevrucht en wordt al eeuwen gebruikt als smaakmaker, lustopwekker en een verboden te benoemen toepassing. Vanille bevat ook veel antioxidanten.
 
Quinoa
De gedroogde, gekiemde quinoa geeft een krokante structuur met een fijne nootachtige smaak, een prachtige combinatie met de zachte moerbeien. Quinoa is op een lage temperatuur gedroogd zodat de voedingswaarde zo veel mogelijk behouden blijft. Quinoa bevat veel aminozuren, calcium, proteïnen en B vitamines. Ook is Quinoa zeer vezelrijk en heeft een lage glycemische index.

Ingrediënten: Cacaomassa, cacaoboter, gedroogde moerbeien (20%), gedroogde kokosbloemnectar, quinoa, lucumapoeder, vanillepoeder (1%), cayennepeper, zeezout en tenminste 81% rauwe cacaobestandsdelen.


Meer informatie
http://www.heelbewust.com/Lovechock-Mulberry-Vanilla


Glucosamine 1200!
Glucosamine is een belangrijke onderdeel van gezond kraakbeen. Met het ouder worden, bijvoorbeeld boven 50 jaar, is het aan te bevelen om kraakbeen en gewrichten extra te verzorgen.

Glucosamine is een aminosuiker dat als voedingsstof dient voor stoffen die een onderdeel zijn van kraakbeen, bot, gewrichtskapsel, pezen en bindweefsel. Tevens speelt glucosamine een rol bij de productie van gewrichtsvloeistof. Het vocht  wordt hierdoor in het gewricht beter vastgehouden en dit is essentieel voor de schokdemping bij belaste bewegingen. Daardoor kan het gewricht weer soepeler bewegen zonder pijn. Glucosamine kan het lichaam helpen om beschadigd kraakbeen te herstellen. Glucosamine speelt ook een belangrijke rol bij de aanmaak van de rustgevende neurotransmitter GABA.

Glucosamine 1200 heeft een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Een sterke concentratie en toch een lage prijs. Per dagdosering 1500 mg glucosaminesulfaat (geleverd door 2134 mg glucosaminesulfaat 2KCl), wat een elementaire hoeveelheid glucosamine bevat van 1200 mg. Maximale absorptie door de goede oplosbaarheid, de tabletten zijn makkelijk in te nemen door de speciale coating. 2 tabletten per dag voldoen aan de aanbevolen dosering (1500 mg per dag).

Ingrediënten: Per dagdosering: Glucosamine 1200  mg elementair (gedoseerd als glucosamine sulfaat kaliumchloride)

 

Essentiële stoffen Gewicht ADH
Glucosaminesulfaat 2 KCI: 2134 mg  
Komt overeen met:    
Glucosaminesulfaat: 1500 mg  
Komt overeen met:    
Elementaire hoeveelheid glucosamine: 1200 mg  


Meer informatie
http://www.heelbewust.com/glucosamine-1200


Nieuwe en verse ZEN klokken!
Vorige week zijn de zeer gewilde modellen Digital Zen Alarm Clock Bamboo en Walnut (B/E-Tone) en Zen Timepiece (Bamboo en Cherry) besteld in de VS. Hopelijk doet de douane deze keer beter zijn best, zodat de klokken over enkele weken beschikbaar zijn. Nieuw in het assortiment zijn de B-Tone varianten in Bamboo en Walnut. Ze zijn iets kleiner dan de E-Tone, de klankstaaf moet dan immers korter zijn.

 

Digital Zen Alarm clock
Bamboo B-Tone
Digital Zen Alarm clock
Walnut B-Tone


De ultieme Zen alarm klok, natuurlijk ontwaken met prachtige klanken in een Zen ritme!
Na 15 jaren van product evolutie, heeft Now & Zen ‘s werelds ultieme alarm clock, practice timer en ‘mindfulness bell’ gecreëerd. De E-tone klankstaaf van deze bijzondere  Digital Zen Alarm Clock zal uw leefomgeving vullen met een prachtig complex aan tonen, bij iedere aanslag!

In de ochtend zullen haar bijzondere klanken uw bewustzijn aanzetten tot een natuurlijk ontwaken met een serie van subtiele klankstaaf geluiden. Hiermee wordt u een elegante start van de dag geschonken.

Wanneer het alarm actief wordt zal de langdurig resonerende ‘gong’ eenmaal slaan. Daarna wordt de gong aangeslagen na precies 3 minuten en 48 seconden. Hierna na 2 minuten en 21 seconden, daarna na 1 minuut en 28 seconden. De tussentijden nemen af in een specifiek Zen tempo volgens de Fibonacci reeks. De gong wordt dus gedurende 10 minuten telkens aangeslagen in een versneld tempo, uiteindelijk resulterend in een aanslag iedere 5 seconden. Alle aanslagen volgen het natuurlijke Zen ritme. Zodra u eenmaal dit bijzondere ritme en haar tonen heeft mogen ervaren wilt u nooit meer op een andere manier ontwaken!

De Digital Zen Alarm Clock kan ook ingesteld worden om per tijdseenheid een zachte toon te laten klinken. Hierdoor is deze klok ook bijzonder geschikt als timer voor yoga, meditatie en reiki!

Het hout voor alle Now & Zen producten wordt duurzaam gekweekt op Noordamerikaanse boomlandbouwbedrijven. Alle Now & Zen klokken worden geleverd met een handleiding (30 pagina’s) met daarin heldere uitleg over zowel de technische als de heilzame werking.


Meer informatie
http://www.heelbewust.com/Zen-Alarm-Clocks


Groei gelukkig!
Harvard psycholoog Dan Gilbert toonde aan dat een jaar na het winnen van de loterij, de winnaars net zo gelukkig waren als gehandicapten een jaar na het ongeluk dat hen in een rolstoel deed belanden. Mensen laten geluksbeleving vooral afhangen van vergelijkingen met anderen en komen daardoor in een negatieve spiraal terecht. Ze vergeten eenvoudigweg gelukkig te zijn met datgene dat zij wel hebben. Het is belangrijk om te beseffen dat geluk een geestetoestand is, die vanaf een bepaald welvaartsniveau aantoonbaar losstaat van sociaaleconomische factoren. Daarom is het volgens de Britse econoom Lord Richard Layard (London School of Economics) zo belangrijk om niet langer economische groei, maar geluk voor iedereen te verheffen tot beleidsdoel.

De burgerbeweging Action for Happiness reikt in een uitvoerig beschreven 10-stappenplan aan hoe het algemene geluksniveau is te verhogen. Het betreft 10 adviezen die aantoonbaar bijdragen aan de gelukservaring van mensen. Hiermee wil deze beweging een fundamentele waardeverandering ondersteunen naar een samenleving die meer liefdevol, positief en samenwerkend is, een gelukkiger samenleving.

Enkele zeer kort samengevatte voorbeelden hiervan: Investeer in relaties (familie, vrienden, een netwerk), dat geeft een gevoel van geborgenheid. Doe dingen voor anderen, dat geeft voldoening. Beweeg genoeg, activiteit draagt bij aan een goed humeur en houdt somberheid op afstand. Leer nieuwe dingen, dat geeft bevrediging en zelfvertrouwen. Stel jezelf realistische doelen die kunnen motiveren. En ga veerkrachtig om met tegenslagen, zie het halfvolle glas.

Enthousiast geworden? Volg dan naast Action for Happiness, ook Robbert Vesseur (GEEFeconomie), Peet Veerbeek (Fair4All), Ronald B. Blij (de blije bank) en Partij voor Mens en Spirit (MenS).

Action for Happiness
W http://www.actionforhappiness.org
F https://www.facebook.com/actionforhappiness
T http://twitter.com/actionhappiness
 
Fair4All
W http://www.fair4all.nl
F https://www.facebook.com/StichtingFair4All
T http://twitter.com/Fair4All_NL

GEEFeconomie
W http://www.geefeconomie.nl
F https://www.facebook.com/GEEFeconomie
T http://twitter.com/RobbertVesseur

Partij voor Mens en Spirit
W http://mensenspirit.nl
F https://www.facebook.com/partijvoormensenspirit
T http://twitter.com/MenS_en_Spirit

Inspiratiebron voor dit artikel: 'Genoeg van de jacht naar steeds meer' / NRC Weekend 10 november 2012


Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com/index.php