opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LXX

25 oktober 2013

Goededag!


Een zwarte kanariepiet nationaliseren, kent u die uitdrukking dames en heren, jongens en meisjes? Een zwarte kanariepiet nationaliseren…of kinderlijk eenvoudig in een kleurrijk feest geraakt worden, zoals sommige mensen zeggen. 

Ik moest hier laatst aan denken toen ik nietsvermoedend naar een willekeurige TV-zender zapte. Serieuze pietpraat. Snel door naar de volgende, maar wéér die pieten, en wéér, en wéér, het hield maar niet op! Pak een Nederlander zijn traditie af en er ontstaat een volksopstand waar de gehele oppositie al haar linkervingers bij zou aflikken.
Zijn wij Nederlanders dan werkelijk zo lichtgeraakt, of is er echt iets heel ergs aan de hand? Je mag de gezondheid afpakken, de privacy, de centjes, de hygiëne, onze piraten, vrij onderwijs, vrijheid, kindzijn, de broccoli en zelfs de natuur, er zal helemaal niets gebeuren, geen mens op straat te zien! Probeer een kleur, een toon van een feest te nemen, en het land is te klein. 
Zwarte piet, wie kent hem niet? We zijn ermee opgegroeid lieve dames en heren, meisjes en jongens. Wortels zijn oranje, gras is groen en pieten zijn zwart, we weten niet beter. En dat laatste is helemaal niet erg, zolang de intentie maar niet zwart is, donker voelt. En als dat klopt, dan zal niemand zich gediscrimineerd kunnen voelen, toch?
Linksom of rechtsom, ik voorspel dat het begin december overal ouderwets gezellig zwart ziet van de pieten. Ik wens u allemaal een fijne maaltijd, met heerlijk knapperige stukjes traditie en respect daarin, alstublieft!
Veel leesgenoegen, natuurlijk!!!
Rob Greuter

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.

 

Huishoudelijke mededelingen
De betaalmogelijkheden in de shop worden flink uitgebreid. Als eerste is speciaal voor onze Belgische vrienden, Bancontact/Mister Cash toegevoegd.

De verzendkosten zijn aanzienllijk verlaagd! Pakketverzending binnen Nederland kost nu € 3,95 en naar België: slechts € 7,50 (beiden 24-uurs levering!)

Voor wie het gemist heeft, de Aardingslakens, Aardingshoeslakens en de Aardingsherstelzak zijn aanzienlijk in prijs verlaagd!

De website De Helende Wereld is in de lucht! De komende weken zal een flinke hoeveelheid inspirerende en prikkelende informatie toegevoegd worden.

Ik heb afgelopen weekend een groot aantal belangwekkende artikelen inzake GNM online gezet. Deze artikelen zijn in de Nederlandse taal geschreven. Onze overheid wenst dat ik verder zwijg hierover, zodat er nog meer borsten onnodig 'preventief' afgeknipt kunnen worden. 

De Zalvende citaten zijn ernstig aangevuld! 

 


De Kracht van Pompoen
Ik ben de informatiebundel 'Pompoen, oogappel van gezonde voeding' aan het lezen. Daaruit heb ik een uitgebreid stuk getrokken dat verteld over de helende werking van pompoen. Vanzelfsprekend verboden om dat te plaatsen op HeelBewust.com, dus heb ik het artikel 'De kracht van Pompoen' elders geplaatst. Ik heb ook enkele bijzondere recepten overgenomen, smult u maar even mee!

 


Hoe weet je of je opvoeding klopt?
Welke maatstaf hanteren wij om te bekijken en te bepalen of wij het als begeleiders van onze kinderen goed doen?

Onze criteria zijn simpel. We doen het goed als ons kind structureel lekker in zijn vel zit, levendig en open is, oogcontact maakt, fysiek gezond en ontspannen is, zin heeft in het leven, zich in de wereld goed staande weet te houden dus relaties aan kan gaan. Met structureel bedoelen we minsten 95% van de tijd.
- Eugenie van Ruitenbeek - 

 


Als speciaal onderwijs niet past, wat dan??
Wouter is een jongen van bijna 16 jaar. Hij heeft de basisschool succesvol afgemaakt maar in het voortgezet onderwijs gaat het mis. Wouter krijgt de diagnose ADD/ASS en wordt geplaatst binnen het speciaal onderwijs in de eigen regio. In het jaar dat hij op deze school zit, ziet hij zichzelf vaak geconfronteerd met agressie binnen de school....

Een heel klein stukje uit een noodkreet van de vader. Lees hier de samenvatting en hoe jij kan helpen. Ik heb ook een steentje bijgedragen.

 


Waarprachtig!! En bovendien onvoorstelbaar diep helend!!
 
Het Lied van de Liefde
Liefde leert ons kijken met ons hart, en niet met ons hoofd. Zij kan ontroerd worden door wat zij leest op het gezicht van de ander. De liefde denkt niet in etiketten, maar heeft een open oog voor het unieke van ieder mens.
Liefde luistert achter de woorden en hoort wat er eigenlijk in het hart van de ander omgaat. Zij beheerst de kunst van het zwijgen om de ander niet te kwetsen. Ook zwijgt zij omdat zij de ander niet de fouten wil afnemen die hij of zij als levensles nodig heeft. De ware liefde verlangt er niet naar de ander te bezitten, maar laat haar of hem juist vrij.
Liefde is je hart openen en kwetsbaar durven zijn. Wie dat doet, zal geraakt worden door de lichtval op een gezicht of door een kind dat op de schouders van zijn vader zit. Zo weeft de ware liefde draden van verbondenheid van hart tot hart.
De liefde oordeelt niet, maar is bescheiden en terughoudend. Daarom kiest zij nooit voor meedogenloze eerlijkheid, maar houdt zij rekening met wat het hart van de ander aan kan en op dat moment nodig heeft.
De ware liefde spreekt daarom uit wat de ander nodig heeft, en niet wat wij zelf zo graag willen zeggen. Liefde is niet zozeer geven en nog eens geven. Zij weet dat het de hoogste gave is om de ander toe te laten in je hart. Meer dan wat ook heeft de ander vooral onze aandacht nodig en een open hart dat de ander omhult met respect en warmte.
Liefde weet ook hoe belangrijk het is jezelf lief te hebben: wie zichzelf niet liefheeft, kan net zo min van een ander houden. De liefde weet grenzen te stellen en nee te zeggen wanneer dat nodig is om bij jezelf te kunnen blijven. Zij is dan ook in staat met respect en verwondering naar zichzelf en naar de eigen levensgang te kijken.
De ware liefde wordt geboren in ons hart. Zij komt voort uit ons hoger zelf, en is daarom onvoorwaardelijk en belangeloos. De liefde die uit ons ego voortkomt, is daarentegen egocentrisch en op zichzelf gericht, meer dan op een ander.
De ware liefde vraagt ons steeds opnieuw de weg te zoeken vanuit ons ego naar ons hoger zelf, want alleen dán kan zij zich in ons ontvouwen naar haar ware aard. Liefde maakt ons mooi. Zij gaat ons na onze dood voor en brengt ons naar ons ware thuis. De eigenlijke waarde van een mens ligt in de kracht van zijn of haar liefde.
Vertrouw je daarom toe aan de liefde. Stel je hart open voor haar, en deel ervan aan wie maar ontvangen wil. En weet: alleen de liefde is in staat de aarde en de mensheid genezing te brengen. Alleen zij.
- Hans Stolp - 
 
Tippig
Paardenparadijs
http://www.eifelpensioenstal.com

Grounded (film, tot zaterdag gratis te zien)
http://www.youtube.com/watch?v=jgwF0tpioTU#t=12

How to repair the world (narrated by Stephen Fry)
http://www.youtube.com/watch?v=Gh8RpgtW4s0

 

Duidende
God geeft ons noten, maar hij kraakt ze niet voor ons. 
- Hans Christian Andersen -

Mag ik voorstellen dat we eenvoudigweg de zeurpieten afschaffen? 
- Rob Greuter - 

Hebbes! We gaan de zwarte pieten van Sinterklaas voortaan mantelzorgers noemen, opgelost!
- Rob Greuter - 

Everything you look at can become a fairy tale and you can get a story from everything you touch.
- Hans Christian Andersen -

Het lekken van afluisterpraktijken schreeuwt om een pakkend woord. Ik herintroduceer: 'affluisteren'. 

- Rob Greuter - 

Zwarte piet: 'Ik lees veel gekleurde meningen, die zullen we moeten knechten.' #roerig
- Rob Greuter - 

Loslaten is ook en vooral jezelf omarmen en daardoor hetgeen los te laten vanzelf afarmen.
- Rob Greuter - 

Voor banken vinden we stresstests heel belangrijk. Met Moeder Aarde gokken we liever. #duidende
- Rob Greuter - 

Het valt mij op dat er veel kleurplaten van zwarte piet zijn.
- Rob Greuter - 

Nog even factuurtje sturen naar NSA en AIVD. Voor het gebruik en de doorverkoop van mijn data.
- Rob Greuter - 

We kunnen natuurlijk ook Poetin wat zwarte pieten toespelen.
- Rob Greuter - 

Het afschaffen van Zwarte Piet kost een heleboel pietermannen.
- Rob Greuter - 

Zwarte Piet: 'Witwassen is toch verboden?'
- Rob Greuter - 

Life is like a beautiful melody, only the lyrics are messed up. 
- Hans Christian Andersen -

Onze nationale kanariepiet blijkt zwart te zijn. #mijnen
- Rob Greuter - 

Linksom of rechtsom, ik voorspel dat het begin december overal zwart ziet van de pieten.
- Rob Greuter - 

De overheid heeft extra geld nodig om over nog meer balken te smijten. Daarom worden onder andere accijnzen verhoogd. Accijns is een begrip dat staat voor indirecte rijksbelastingen. Mag ik voorstellen dat wij als burger, mede-eigenaar van Nederland, directe en indirecte burgerontlastingen gaan heffen? Laten we dat voor het gemak 'levensonderhoudsontlastingen' noemen.
- Rob Greuter -

Poetin schept op tegen Willem-Alexander: 'Wij hebben de grootste schaker ooit klein gekregen, wij hebben round-the-clock staatstelevisie, wij houden Europa warm met ons gas.' Zegt Willem-Alexander: 'onze staatsloterij bestaat langer dan het communisme en kapitalisme samen, onze democratie is het langstlopende en best bekeken toneelspel, wij houden onze ouderen warm in 'week time' luiers. En onze homo's worden ook genaaid, bij ons betalen ze dat echter helemaal zelf.'
- Rob Greuter -

 


Lollende
Er waren eens drie mensen: IEMAND, IEDEREEN en NIEMAND.

Op een dag moest er een belangrijke opdracht worden vervuld.
IEDEREEN werd gevraagd dit te doen.
IEDEREEN dacht echter dat IEMAND het wel zou doen.
En hoewel IEDEREEN het kon, deed NIEMAND het.
Hierdoor werd IEMAND boos, omdat het de taak was van IEDEREEN en nu had NIEMAND het gedaan.
IEDEREEN dacht dat IEMAND het had kunnen doen, maar NIEMAND had zich gerealiseerd dat niet IEDEREEN het wilde doen.
Aan het eind beschuldigde IEDEREEN IEMAND omdat NIEMAND deed wat IEDEREEN had kunnen doen.
 
Drie Pastoors, een Ier, een Engelsman, en een Schot vragen zich af of elk van hen het geld van de schaal na de eucharistieviering wel allemaal afgeeft aan hun bisschop. De Engelsman begint en zegt: "Ik geef alles af tot de laatste pond." De Ierse pastoor vervolgt: "Ik zou wel eens wat kleingeld in mijn eigen beurs willen stoppen." Waarop de Schot als laatste zegt: "Ik heb een compromis gesloten met Onze Lieve Heer van hier boven. Na de eucharistieviering werp ik de schaal omhoog, en al wat God kan vangen is voor hem, de rest is voor mij."
 

Opvoeden in een gestoorde wereld
- Hoe haal en houd je de negativiteit uit jezelf, je relatie en je kind? - 

Boekpresentatie 
Het nieuwe boek 'Opvoeden in een gestoorde wereld' van Eugenie van Ruitenbeek en Jan Nouwen is vanaf 16 november 2013 leverbaar. Vrijdag 15 november 2013 (16.00 tot 18.00 uur) is de boekpresentatie bij uitgeverij Wedding Proson. De toegang is gratis en kinderen zijn welkom. Heb je zin om dit feest mee te maken? Meld je dan hier aan!

Het adres is: 
Nobelstraat 16 
3846 CG Harderwijk

Eckart Tolle en Barry Long
'Opvoeden in een gestoorde wereld' is het eerste boek dat in het Nederlandse taalgebied uitkomt dat laat zien hoe het werk van spirituele leraren zoals Eckart Tolle en vooral Barry Long concreet en praktisch toepasbaar gemaakt kan worden bij het begeleiden en opvoeden van kinderen. Het wijst ouders de weg en geeft concrete en praktische handvatten hoe zij de negativiteit uit zichzelf, hun relatie met hun partner en hun kinderen kunnen halen waardoor de liefde die ze zijn vrijelijk kan stromen. Het is een radicaal boek want het rekent af met alle excuses en uitvluchten om het ongeluk in ons leven als normaal te blijven beschouwen. De auteurs wijzen als hoofdoorzaak voor al het ongeluk in de wereld de mind aan, die losgeslagen is van de liefde, en er op eigen houtje een puinhoop van maakt. Het tot stilstand brengen van de op hol geslagen mind cq het versnellen van het bewustzijn is noodzakelijk om te komen tot een wezenlijk andere wereld. 

Verantwoordelijkheid nemen
“Juist  als het gaat om het grootbrengen van kinderen kunnen we ons niet meer permitteren op de oude voet verder te gaan”, aldus Eugenie van Ruitenbeek. “De oude manier voerde werk en economische groei op als hoogste goed. School en opleiding werden verheerlijkt en geld was feitelijk de belangrijkste motivator van ons handelen. Het systeem dreef ons in de overlevingsstand en wij gingen daarmee, onwetend, akkoord. We werkten voor onze onderdrukkers en financierden hen. Dat doen we nog. We hebben op die manier eeuwen geleefd en slavernij, onderdrukking, geweld, uitbuiting waren de vruchten ervan. Het is een onmenselijke, onleefbare wereld geworden.”

“Het is tijd dit te stoppen. Niet door verzet te plegen, niet door te strijden, te jammeren, te klagen, anderen de schuld te geven, maar door de volle verantwoordelijkheid te nemen dat wij het waren die ten volle meewerkten aan de creatie en het voortbestaan van deze wereld. We wisten niet dat we onderdrukt en gemanipuleerd werden door de politiek, de medische wereld, de banken, het onderwijs en alle andere systemen. Dat is een feit. Voor datgene wat je niet weet, kun je geen verantwoordelijkheid nemen. Nu weten veel mensen het wel. En dat maakt dat deze tijd tot een machtig mooie tijd.”

Ongelukkige ouders en kinderen
“In ons werk ontmoeten wij veel volwassenen die in dit tijdperk problemen ondervinden in hun contact met kinderen. De oude manier van opvoeden lijkt niet meer te werken, nieuwe manieren evenmin. Autoritair optreden naar kinderen lijkt achterhaald maar datgene dat er voor in de plaats kwam, het vrijlaten van het kind, het de ruimte geven emoties te uiten, leidt ook niet tot het liefdevolle, harmonieuze gezin waar een ieder naar verlangt. De ontreddering bij veel ouders is verborgen maar daarom niet minder schrijnend. Kinderen die eisen, drammen, ongehoorzaam zijn, bijten, krabben, slaan, met spullen gooien. Kinderen die de zin van hun leven niet zien, zich verbergen in hun mobieltjes en niet weten wat ze met school aanmoeten. Een groot deel van de kinderen wordt tegenwoordig gedrogeerd om ze uit te schakelen. 'Tot rust en concentratie brengen' noemt men dit. FaceBook staat vol met de verhalen en slechts weinigen weten wat te doen. 'Het is een fase. Het gaat wel over. Het komt wel goed', zijn wat vage kreten waarmee men elkaar tracht gerust te stellen. Het systeem heeft geen ander antwoord dan het binnendringen in en ontregelen van het gezin door alle verantwoordelijkheid bij de ouders weg te nemen en in handen te leggen van een wildvreemde professional, onder dreiging van een nog heftiger maatregel: het weghalen van de kinderen. De media sussen ons in slaap met berichten als zouden de Nederlandse kind tot de gelukkigste kinderen van Europa behoren. Dit is onwaar. Het leed is aanzienlijk.”

Wat moet er gebeuren? Wat kunnen ouders doen om de negativiteit te stoppen zodat de liefde vrijelijk kan stromen, iedereen tot zijn recht komt en het onderlinge contact bevredigend en inspirerend is? Er is een paradigmaverschuiving nodig. 

Een radicale stap
De auteurs hebben zelf met deze zaken geworsteld. Zij constateerden dat hun leven, net als dat van iedereen, zich steeds maar heen en weer bewoog tussen geluk en ongeluk. Alle oplossingen die zij bedachten om een definitief einde te maken aan de slingerbeweging of de individuele problemen leken in het begin altijd te werken maar faalden op de lange termijn. 

“Toen was daar die dag dat er niet een kwartje viel maar een kassa. Er is maar één manier om uit deze levenslange cyclus te stappen en dat is definitief te stoppen met denken dat ik en negatief en positief ben. Als ik de liefde ben, dan komt er liefde uit mij voort. Dan is alles wat zich in mij openbaart dat niet liefdevol is, niet 'me'. Het enige dat ik dan hoef te doen is datgene dat niet liefdevol is in mij onder ogen te zien en er mee af te rekenen.”

Wie we werkelijk zijn
De auteurs verdiepten zich in het werk van Eckart Tolle en Barry Long. Met name het werk van de laatste was van grote invloed op hun eigen ontwikkeling en de manier waarop zij vruchtbare veranderingen aanbrachten in hun opvoeding. Dit leidde tot een nieuwe manier van omgaan met hun eigen gedachten en emoties, resulterend in een steeds groeiende innerlijke vrijheid. Zij brachten dit nieuwe bewustzijn met de bijbehorende manier van omgaan met elkaar, over op de kinderen en constateerden dat de kinderen gelukkiger en authentieker werden. De pijlers van hun opvoeding zijn liefde, waarheid, juistheid en rechtvaardigheid. Het in ieder moment herinneren wie we werkelijk zijn is de basis van hun leven en hun werk. Tolle noemt dit 'the power of now'. Barry Long spreekt over 'being' en 'me'. “Als wij de liefde zijn, het leven in dit lichaam, dan hoeven wij niets anders te doen dan telkens opnieuw datgene dat ons verhindert dat vrijelijk te leven onder ogen te zien en daarmee te stoppen. Wat we moeten stoppen is de werking van de losgeslagen mind die ons doet geloven dat we de persoonlijkheid, 'poor little me' zijn. Dat zijn we niet. We zijn bewustzijn.”

De ontwikkeling van bewustzijn
“Tegelijkertijd hebben we een lichaam met een brein. Je zou kunnen zeggen dat we een body-computer hebben en die wordt aangestuurd door een 'besturingssysteem' en verschillende soorten programma's. Die software bepaalt ons denken en ons handelen, ons leven als persoonlijkheid.”

In het boek leggen de auteurs dit aspect van ons menszijn uit door de lezer mee te nemen in Spiral Dynamics en in werking van onze hersenen. Spiral Dynamics is een wetenschappelijk model dat de bewustzijnsontwikkeling van de mens in kaart brengt. Het beschrijft hoe bewustzijnsontwikkeling verloopt langs een aantal vaste stadia, daartoe aangedreven door steeds complexer wordende levensomstandigheden. “Om een kind optimaal te begeleiden in zijn specifieke ontwikkeling moet steeds opnieuw een omgeving worden geboden die past bij zijn actuele ontwikkelingsstadium. Die omgeving moet het actuele stadium ondersteunen en bewustzijn uitdagen om zich verder te ontwikkelen. Spiral Dynamics brengt nauwgezet deze wisselwerking tussen leefomgeving en bewustzijnsontwikkeling in kaart. Het laat zien welke eigenschappen de verschillende leefomgevingen moeten bevatten om ontwikkeling optimaal te kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan de bestuursprincipes, motiveringsprikkels, onderwijsformules en wettelijke of ethische codes. Zo vraagt elk stadium om een andere ouderschapsstijl, andere uitdagingen en andere leeromgevingen. Deze kennis is toepasbaar in huisgezinnen, scholen, kinderdagverblijven etc. Maar ook bedrijven en instellingen doen hier inmiddels hun voordeel mee.”

Het boek 'Opvoeden in een gestoorde wereld' is een rijke bron voor ouders en begeleiders van kinderen die aan de slag willen met een andere manier van opvoeden, waarbij het bewustzijn van het kind centraal staat en de liefde op de eerste plaats komt. Dat is nodig in een wereld die steeds gestoorder lijkt te worden. Om dit te illustreren openen de auteurs het boek met een uitgebreid onderzoek naar de werking van de wereld op terreinen als ons geldsysteem, de gezondheidszorg en de internationale politiek. Een ander uitdagend en voor velen mogelijk confronterend deel van dit boek gaat over de liefde tussen man en vrouw als de basis van een gezonde opvoeding. Desalniettemin is het is een alles behalve theoretische verhandeling geworden. Het boek is goed gevuld met praktijkvoorbeelden en geeft een rijk aanbod aan tips en oefeningen.

Prijs: € 22,50
Lees hier meer!

 


Pure&Fulvic for Football players 1Ltr

Pure&Fulvic is een zeer zuiver en hoogenergetisch natuurlijk fulvinezuur product. Dit bijzondere vloeibare supplement is bedoeld om te gebruiken als ontgiftigingskuur en helpt u gemakkelijker door stressvolle perioden heen. Pure&Fulvic for Football players is uitermate geschikt voor iedere voetballer die op hoog niveau speelt of wenst te gaan spelen. De resultaten zullen direct merkbaar zijn tijdens zowel de trainingen, de wedstrijden, als de herstelperiodes erna. Een aanzienlijk competitief voordeel zal indruk maken, en niet alleen op jezelf!

Pure&Fulvic ontgiftigt het lichaam en verbetert de aflevering en opname van voedingsstoffen. Het is het enige volledig zuivere fulvinezuur product gemaakt op traditionele wijze. De miljoenen jaren oude fulvinezuurmoleculen zijn voorzichtig gereactiveerd en vermengt met puur water (gezuiverd regenwater verzameld bij de Oregon Cascades in Amerika). Aan Pure&Fulvic zijn geen metalen of andere stoffen toegevoegd. Het is een geur- en smaakloze vloeistof, die direct kan worden ingenomen met water of vruchtensap.

Humusen en fulvinezuur zijn de bouwstenen van onze wereld. Ze slaan een brug tussen levenloze mineralen en levende organismen. Helaas krijgen we via ons westerse dieet onvoldoende derivaten binnen voor een optimale balans. Om dit tekort aan te vullen kunt u Pure&Fulvic gebruiken.

Pure&Fulvic voor atleten op de anti-dopinglijst!Meer zuurstof!
Fulvinezuur levert O2 direct af, bij regelmatig gebruik van zuiver fulvinezuur daalt het niveau van CO2 en C3H6O3 (melkzuur). Dat heeft aanzienlijke concequenties voor zowel de hersteltijd als het uithoudingsvermogen. 

Transport
Fulvinezuur is DE grote transporteur in de natuur. Het gaat de cellen van planten, dieren en mensen binnen en brengt voedingstoffen naar precies de juiste cellen (fulvinezuur kan door haar unieke eigenschappen immers iedere cel binnendringen). Zodra de voedingsstoffen zijn afgeleverd, brengt fulvinezuur eventueel aanwezige toxines (zware metalen, pesticiden et cetera) in de cellen, weer naar buiten.

Prijs: € 29,95
Lees hier meer.


Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!


Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com


HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld