opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LXXXV

8 maart 2014

Goededag!

Eindelijk kreeg het Voedingscentrum eens goed de wind van voren. Giel Beelen heeft wel een applausje verdiend. Wel jammer dat ze niet echt af zijn gemaakt in die radiouitzending, zo heel moeilijk is dat niet eens. Superdoos Patricia Schutte, de voorliegster van het Voedingscentrum werkt er al zo lang dat ze haar eigen E-nummer heeft, E-666. Overigens was ikzelf gisteravond te beluisteren in een radiouitzending van Frontier radio, samen met Arjan Bos van Earth Matters. Iets kleiner publiek, maar toch.

En zo is er meer hoopgevend nieuws. TV tuinman Lodwijk Hoekstra riep de mensen op om niet al die (giftige) tuinzooi aan te schaffen, maar juist te kiezen voor duurzaamheid en natuurlijke materialen. Wel weer jammer dat hij dat niet doet in al die Praxis uitzendingen.

Afgelopen week leerde ik dat is aangetoond dat humuszuren zich binden aan glysofaat. Daardoor is het mogelijk om planten, dieren, mensen en tuingrond te ontgiften van het nare glysofaat. Die troep zit dus o.a. in Roundup, een duivels goedje van Monsanto dat ook in Nederland nog steeds op zeer grote schaal gebruikt wordt.

Na maanden ongeduldig wachten is eindelijk het boek De Sensuele Vrouw van Saida Désilets weer binnengekomen, en wel in frisse herdruk, blij mee! Oja, HeelBewust Agenda is weer actueel! Hierin onder andere een mooie 7-delige cursus over hoe het lichaam werkt, door de uitvinder van de biofotonentechnologie, Johan Boswinkel. En natuurlijk de activiteiten van GNM expert Mies Kloos!!

En ja, ach gossie, het OM gaan onze Zwarte Zalf heldin vervolgen. Die lui leven nog steeds donkerder dan zwart.


Namasté
Rob Greuter

 In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit.
Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.

 


Duidende
Het enige dat deze winter nog een beetje wil bevriezen zijn Oekraïense tegoeden.
- Rob Greuter -

De zon straalt, werkelijk heerlijk weer, dus komt de elektrische herriemaffia weer te voorSCHIJN.
- Rob Greuter -

Hitler draaide de gaskraan open. Poetin draait straks de gaskraan dicht.
- Rob Greuter -

De Schijf van Vijf sloopt je lijf. #buitenkijf
- Rob Greuter -

Heeft Rutte onze Gay Parade kanaalmacht al naar de Krim gestuurd? #gaymes
- Rob Greuter -

Ik stel voor dat we ter afschrikking onze Carnaval aso's naar de Krim sturen. #enkeltje
- Rob Greuter -

De Russen geven geen Krimp. #duidende
- Rob Greuter -

De grote truuk voor lage sterftecijfers ziekenhuizen: meer patiënten terminaal naar huis sturen. #martini
- Rob Greuter -

Met de komst van die gepansterde auto, voorzie ik een stormloop op zwaarder kaliber waxinelichthouders. #aanhouders
- Rob Greuter -

 
Productintroducties!
Dragon Herbs Lights Out (60 vegacaps)
- Een Shen stabiliserende nachtrust formule! -

Lights Out is een Shen stabiliserende slaaphulp. Deze bijzondere formule met L-theanine en speciale versterkende kruiden (tonic herbs) helpt ontspannen en kent geen nadelen. De slaap zal ervaren worden als natuurlijk diep en vredig. De versterkende kruiden voeden tevens het hart.

De kruiden in Lights Out
L-theanine
L-theanine is een buitengewoon krachtige en volledig natuurlijke rustbrenger. Omdat L-theanine daadwerkelijk een organisch product is (niet synthetisch) zijn de praktijkresultaten verbluffend snel en effectief. Het in Lights Out aanwezige aminozuur L-theanine, ofwel gamma-ethylamino-l-glutaminezuur (ook wel gamma-glutamyl-ethylamide genoemd), wordt in de natuur voornamelijk aangetroffen in de theeplant. L-theanine is in de plant aanwezig als vrij aminozuur en vormt circa 50% van de totale hoeveelheid vrije aminozuren. De biosynthese uit glutaminezuur en ethylamine vindt plaats in de wortels van de plant, waarna het gevormde L-theanine wordt opgeslagen in de bladeren. De hoeveelheid L-theanine die in de uit theebladeren bereide drank wordt aangetroffen kan aanzienlijk variëren en is onder meer afhankelijk van de wijze waarop de bladeren na het plukken verder worden verwerkt. Daardoor bevat groene thee in het algemeen veel meer L-theanine dan zwarte thee.

Polygala wortel
Polygala is een van de werkelijk buitengewone versterkende kruiden uit het totale Aziatische versterkende kruidensysteem. Dit kruid bereikte eerst een breed gebruik in taoïstische kringen omdat men geloofde dat het krachtige geest en spiritueel ontwikkelende krachten bezat. Van Polygala wortel werd gedacht dat het een kracht gevend product was in de klasse van wilde Ginseng en Ganoderma. Deze wortel werd traditioneel gebruikt als een Shen versterker om geest en emoties te kalmeren. Het zal echter niet op dezelfde wijze de geest kalmeren zoals vele andere Shen stabiliserende kruiden dat doen. Zoals Dragon Bone en Polygonum bijvoorbeeld.

Veel mensen zeggen juist dat het dromen en creatief denken gemakkelijker maakt! En naast gemakkelijker creatief denken, helpt het ook onze ideëen te manifesteren. Deze 'wil versterker' ondersteund het deel van de psyche dat wij 'de wil' noemen. Taoïsten bevelen al heel lang Polygala aan ter ondersteuning van de concentratie van de geest en het bekrachtigen van onze gedachten, ter realisatie ervan. De taoïsten onderwezen dat onze creatieve visualisatie (die zij Yi noemen), door 'de wil' tot realisatie gebracht kan worden. Daarom moet 'de wil' versterkt worden. Polygala helpt 'de wil' om nieuwe dingen te gaan doen, nieuwe hoogtepunten te bereiken. Het ondersteund 'de wil' zodat we aan een nieuw project kunnen beginnen, beginnen met trainen, om al hetgeen we moeten doen om te groeien, te ontwikkelen naar een nog mooier mens, te beginnen en door te zetten. Dat is de magie van Polygala, de wilskracht versterker!

Het liefdeskruid!
Polygala bezit nog een unieke kwaliteit waardoor het zich onderscheid van vele andere kruiden. Het heeft de mogelijkheid om de nierenenergie (sexueel) te verbinden met de hartenergie (liefde). Polygala doet dit door de energiestroom tussen hart en nieren te openen. Het penetratiekanaal is een van de energiekanalen die de functies van lichaam en geest reguleren. De Taoïsten noemen dit kanaal het psychische kanaal, omdat de energiestroom in dit kanaal gecontroleerd kan worden door diegenen die bedreven zijn in yoga en tantrische kunsten.

Gewoonlijk is dit belangrijke kanaal verstopt, geblokkeerd. Dat resulteert in een ontkoppeling van onze seksuele kracht en emotionele gevoelens. Het is van essentieel belang voor onze gezondheid en ons welzijn, dat gevoelens van liefde en sexuele functies verenigd zijn. Het gebruik van Polygala zal dit helpen bereiken. Polygala, het belangrijkste ingrediënt in Dragon Herbs Will Power, biedt een unieke kracht ter verdieping van  onze ervaring en gevoelens, en om nieuwe niveaus van geluk in ons leven te brengen!

Spirit Poria
Spirit Poria is een zeer krachtig Shen stabiliserend kruid dat het hart en de geest kalmeert. Het is de mycelium van een paddenstoel, bekend als Poria cocos dat groeit op de diepe wortels van oude Pijnbomen. Spirit Poria zelf is het centrum van de paddenstoelmassa, waar de houtwortel gastheer loopt. De Pijnboomwortel mag blijven en vertegenwoordigt ongeveer 20% van elk plakje Spirit Poria. De chemie en energie van het hout wordt veranderd door de paddenstoel en is daardoor niet langer slechts Pijnboomwortel.

Deze oude paddenstoel wordt gebruikt om Shen te stabiliseren, hart en geest te kalmeren, de lever te ondersteunen en om vochtdamp te transformeren. Het is een versterker van Shen en Qi, geassocieerd met de hart-, de lever- en de nierfuncties. Spirit Poria is een erg goed Shen versterkend kruid. Het werd al gebruikt door Taoïsten en staat sindsdien in hoog aanzien bij spiritueel zoekers in Azië. Taoïsten geloven dat het een zeer speciale kracht bezit die Shen kan verhogen en de spirit kan helpen ontwikkelen. Het heeft een bijzondere reputatie opgebouwd vanwege de algemene emotioneel balancerende eigenschappen. Door emoties te stabiliseren, is de ware geest in staat zich volledig te ontwikkelen. Spirit Poria heeft ook de eigenschap water te kunnen verplaatsen en het immuunsysteem te ondersteunen.

Natuurgeneeskundige toepassingen
Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.

Over Dragon Herbs
Dragon Herbs is a provider of health promoting herbs and complimentary services, including education and educational materials. We at Dragon Herbs know that radiant health is the result of good living and a healthy lifestyle. As a team, we are dedicated to aiding and guiding you on your path to radiant health, and to building a better world as a result. With our tonic bar, complimentary herbal consultations, and over 1000 herbal formulations made from the finest quality herbs in the world, we are sure that we can be your principle wellness center, serving the many needs you may have in order to achieve radiant health.

Prijs: € 32,95
Lees hier meer over Lights Out
 


Dragon Herbs Will Power (100 vegacaps) 
- Een zeer complete versterkende wilskracht formule! -

In het verre Oosten zegt men wel eens dat wilskracht de vierde schat is. De eerste schat is Jing (levensduur en levenskracht), de tweede schat is Qi (dagelijkse vitaliteit en aangeboren verdedigingskracht), de derde schat is Shen (onze spirit, psyche en wijsheid). Deze waardering als een van de schatten is van grote belang voor diegenen onder ons die willen evolueren, groeien. Met wilskracht kunnen we zelfs bovenmenselijke kracht bereiken. Met wilskracht, kunnen we de verleidingen die ons onderweg naar verlichting omlaag halen, vertragen of blokkeren weerstaan. Het begrip van wilskracht als een superieure menselijke eigenschap gaat terug tot het begin van de mensheid. De ontwikkeling van wilskracht is al meer dan tweeduizend jaar geleden onderdeel geworden van de taoïstische en boeddhistische praktijk. Lang geleden, hebben taoïsten al kruiden opgenomen kruiden in hun Taoïstische route programma.

Jing, Qi en Shen
Een goed bruikbare manier om het systeem van de drie schatten Jing, Qi en Shen te begrijpen, is door het leven als een kaars te zien. Jing is de kaars, onze reserve aan levenskracht, brandstof. Jing bepaalt hoe lang we leven, en de kracht van ons leven. Qi is de vlam. Het is de energie verworven door ademhalen en eten. Qi manifesteert zich in onze dagelijkse vitaliteit en onze aangeboren verdedigingskracht. Shen is het licht van de vlam. Het is onze spirit, psyche en onze wijsheid. Wanneer Jing, Qi & Shen voldoende zijn gevoed, en met elkaar in harmonie zijn, wacht ons een stralende gezondheid.

Kruiden, voornamelijk versterkende kruiden, spelen een belangrijke rol in de bevordering van een stralende gezondheid en heldere gemoedstoestand die nodig zijn voor Taoïstische training. Van bepaalde kruiden werd indertijd al duidelijk dat zij verschillende mentale capaciteiten ondersteunen. Van verschillende kruiden werd specifiek bekend dat zij een gevoel van zingeving en wilskracht kunnen bevorderen. Al snel werden formules van juist deze kruiden samengesteld, en duizenden jaren lang doorgegeven van leraar op leerling. Dragon Herbs Will Power bevat een van deze oude formules.

De basis van Will Power is een wonderlijk versterkend kruid genaamd Polygala, traditioneel bekend als wilskracht versterker. Polygala is verrijkt met kruiden die Qi en Shen versterken, kruiden die ons helpen gecentreerd te blijven tijdens grote verboden te benoemen, waardoor wij in staat zijn te volharden onder moeilijke omstandigheden. WIll Power is geschikt voor iedereen die de wilskracht wenst te vergroten om zo nieuwe hoogtepunten te bereiken en te kunnen breken met oude gewoonten, ongeracht hoe diep geworteld deze zijn!

Will Power opent het penetrerende kanaal, ook bekend als het centrale kanaal, of Chong Mei. Het is een energiekanaal dat loopt van het perineum (punt tussen de benen) naar de kruin van het hoofd, vóór de wervelkolom en dwars door de hersenen. Alle belangrijke energiecentra van het lichaam bevinden zich langs deze route. In het Chinees noemt men deze de Dantian's, in India de Chakra's. In totaal zijn er 10 Dantian's. Drie van deze Dantian's worden zo belangrijk geacht, dat zij de voornaamste energievelden zijn waarop adepten zich focussen die verlichting en onsterfelijkheid willen bereiken.

Will Power opent dus de penetrerende kanalen en helpt verbinding te maken met de verschillende energiecentra. Het helpt specifiek te verbinden met de lagere Dantia's in de buik, geassocieerd met de nieren, en de in het midden gelegend Dantia's geassocieerd met het hart. Deze opening helpt te herverbinden met de oergezonde vereniging van het hart met de nieren, de vereniging van lichamelijke liefde met emotionele liefde en het reguleren van hart & nieren en water & vuur.

Een vergelijkbare formule werd traditioneel gebruikt in Chinese Taoïstische en boeddhistische kloosters. Als nieuwe leerlingmonniken zo'n klooster binnenkwamen, kregen ze deze formule te drinken om hen te helpen bij het loslaten van oude gewoonten, verslavingen en bezittingen. Het bood ook de noodzakelijke energie en focus om alle nieuwe dicsiplines en uitdagingen van het spirituele leven te kunnen omarmen. Het is een zeer effectieve en praktische formule.

Will Power is een van de meest nuttige instrumenten in de kruidengeneeskunde. Alle spirituele centra versterken het vermogen om los te laten en helpen gezonde, natuurlijke, harmonieuze patronen te faciliteren. Deze forumule draagt daar in grote mate aan bij.

Remember Ron Teeguarden’s First Rule of Tonic Herbalism, Compliance. If you don’t take the herbs, they won’t work!

Sommige mensen zullen direct duidelijk zichtbare veranderingen in houding en gewoonte gerelateerd gedag waarnemen. Anderen kunnen er weken of zelfs maanden voor nodig hebben. Uiteindelijk, zodra de energiecentra weer verbonden zijn, zal men ontdekken dat ingesleten gewoonten verdwenen zijn!

Snel na het eerste gebruik, of zodra de formule echt zijn werk gaat doen, zullen sommige mensen uitbundiger gaan dromen. Deze dromen zullen altijd waardevol blijken ten aanzien van innerlijke groei, weer er niet bang voor, negeer ze niet! Idealiter dient Will Power samen gebruikt te worden met versterkende kruiden die de drie schatten versterken en reguleren, balanceren, zoals Super Adaptogen bijvoorbeeld. Will Power is een Shen stabiliserende formule en is daarmee ook geschikt voor mensen die zichzelf soms wat moedeloos ervaren.

De kruiden in Will Power
Polygala wortel
Polygala is een van de werkelijk buitengewone versterkende kruiden uit het totale Aziatische versterkende kruidensysteem. Dit kruid bereikte eerst een breed gebruik in taoïstische kringen omdat men geloofde dat het krachtige geest en spiritueel ontwikkelende krachten bezat. Van Polygala wortel werd gedacht dat het een kracht gevend product was in de klasse van wilde Ginseng en Ganoderma. Deze wortel werd traditioneel gebruikt als een Shen versterker om geest en emoties te kalmeren. Het zal echter niet op dezelfde wijze de geest kalmeren zoals vele andere Shen stabiliserende kruiden dat doen. Zoals Dragon Bone en Polygonum bijvoorbeeld.

Veel mensen zeggen juist dat het dromen en creatief denken gemakkelijker maakt! En naast gemakkelijker creatief denken, helpt het ook onze ideëen te manifesteren. Deze 'wil versterker' ondersteund het deel van de psyche dat wij 'de wil' noemen. Taoïsten bevelen al heel lang Polygala aan ter ondersteuning van de concentratie van de geest en het bekrachtigen van onze gedachten, ter realisatie ervan. De taoïsten onderwezen dat onze creatieve visualisatie (die zij Yi noemen), door 'de wil' tot realisatie gebracht kan worden. Daarom moet 'de wil' versterkt worden. Polygala helpt 'de wil' om nieuwe dingen te gaan doen, nieuwe hoogtepunten te bereiken. Het ondersteund 'de wil' zodat we aan een nieuw project kunnen beginnen, beginnen met trainen, om al hetgeen we moeten doen om te groeien, te ontwikkelen naar een nog mooier mens, te beginnen en door te zetten. Dat is de magie van Polygala, de wilskracht versterker!

Het liefdeskruid!
Polygala bezit nog een unieke kwaliteit waardoor het zich onderscheid van vele andere kruiden. Het heeft de mogelijkheid om de nierenenergie (sexueel) te verbinden met de hartenergie (liefde). Polygala doet dit door de energiestroom tussen hart en nieren te openen. Het penetratiekanaal is een van de energiekanalen die de functies van lichaam en geest reguleren. De Taoïsten noemen dit kanaal het psychische kanaal, omdat de energiestroom in dit kanaal gecontroleerd kan worden door diegenen die bedreven zijn in yoga en tantrische kunsten.

Gewoonlijk is dit belangrijke kanaal verstopt, geblokkeerd. Dat resulteert in een ontkoppeling van onze seksuele kracht en emotionele gevoelens. Het is van essentieel belang voor onze gezondheid en ons welzijn, dat gevoelens van liefde en sexuele functies verenigd zijn. Het gebruik van Polygala zal dit helpen bereiken. Polygala, het belangrijkste ingrediënt in Dragon Herbs Will Power, biedt een unieke kracht ter verdieping van  onze ervaring en gevoelens, en om nieuwe niveaus van geluk in ons leven te brengen!

Spirit Poria
Spirit Poria is een zeer krachtig Shen stabiliserend kruid dat het hart en de geest kalmeert. Het is de mycelium van een paddenstoel, bekend als Poria cocos dat groeit op de diepe wortels van oude Pijnbomen. Spirit Poria zelf is het centrum van de paddenstoelmassa, waar de houtwortel gastheer loopt. De Pijnboomwortel mag blijven en vertegenwoordigt ongeveer 20% van elk plakje Spirit Poria. De chemie en energie van het hout wordt veranderd door de paddenstoel en is daardoor niet langer slechts Pijnboomwortel.

Deze oude paddenstoel wordt gebruikt om Shen te stabiliseren, hart en geest te kalmeren, de lever te ondersteunen en om vochtdamp te transformeren. Het is een versterker van Shen en Qi, geassocieerd met de hart-, de lever- en de nierfuncties. Spirit Poria is een erg goed Shen versterkend kruid. Het werd al gebruikt door Taoïsten en staat sindsdien in hoog aanzien bij spiritueel zoekers in Azië. Taoïsten geloven dat het een zeer speciale kracht bezit die Shen kan verhogen en de spirit kan helpen ontwikkelen. Het heeft een bijzondere reputatie opgebouwd vanwege de algemene emotioneel balancerende eigenschappen. Door emoties te stabiliseren, is de ware geest in staat zich volledig te ontwikkelen. Spirit Poria heeft ook de eigenschap water te kunnen verplaatsen en het immuunsysteem te ondersteunen.

Dragon Bone
Dragon Bone zijn de versteende botten van prehistorische dieren zoals mastodont, wollige neushoorns, hipparion, herten, runderen, etc. Het meeste Dragon Bone bestaat uit brokken van witte gemineraliseerde wervelbotten. Dragon Herbs denkt dat het meeste Dragon Bone dat is verkregen door Dragon Herbs, afkomstig is van harige neushoorns, en dat haar authenticiteit als versteend bot is vastgesteld door Chinese laboratoria die in deze analyses zijn gespecialiseerd. Dragon Bone is GEEN dierlijk product, het is een mineraal!

Dragon Bone is zeer bruikbaar als kruidenstof. Omdat het een mineraal is, is het rijk aan calcium en andere spoorelementen, en daarom op vele manieren nuttig voor het lichaam. Het wordt gebruik ter verlichting van agitatie, boosheid, spanningen en verboden te benoemen, veroorzaakt door hyperactiviteit van Yang. Dragon Bone heeft wonderbaarlijke voordelen voor mensen die mentale en emotionale agitatie en angsten ervaren.

Taoïstische beoefenaars en Chinese Boeddhisten gebruiken Dragon Bone vaak bij de initialisatie van de opleiding, om zo de geest te kalmeren. Hierdoor maakt men snelle vooruitgang in de meditatiebeoefening. Omdat agitatie door een Taoist als een gruwel wordt beschouwd, biedt Dragon Bone een krachtig instrument om grip te krijgen op emoties. Natuurlijk combineren Taoisten het gebruik van Shen stabiliserende kruiden met training van de geest. De resultaten zijn diepgaand en snel verkregen.

Astragalus wortel, Codonopsis wortel, Eleuthero wortel (Siberische Ginseng) en Licorice wortel zijn krachtige Qi versterkende kruiden. Dragon Bone is zeer effectief in het terugdringen van nachtelijk zweten bij verzwakte personen, vooral in combinatie met Jing en Qi versterkende kruiden zoals Codonopsis wortel, Eleuthero wortel (Siberische Ginseng), Licorice wortel en Astragalus wortel (zoals aanwezig in Will Power).  Omdat Will Power juist deze vier krachtige adaptogeen versterkende kruiden bevat, heeft Will Power een lange termijn verboden te benoemen activiteit en is het een krachtig beschermer. Will Power is ook zeer nuttig voor het verteringssysteem en voor de productie van energie uit het voedsel dat we consumeren. Het ondersteund onze capaciteit om diep adem te halen en bevorderen de opname van Qi uit de lucht die we inademen.

Verouderde citroenschil en Licorice wortel zijn Qi regulatoren die helpen bij de vertering en opname van deze kruiden.

Ophiopogon Tuber bevochtigt de longen en verkoelt het hart. Asparagus wortel (Tuber) verzorgd de longen, maag en de nieren en voorziet in Yin. Asparagus wortel is een uitstekend versterkend kruid voor het hart die Shen laat floreren. Dit kruid doet dat op dezelfde manier als Ophiopogon het hart koelt.

Schizandra Berry is een krachtig versterkend kruid. Het is een verbinder in versterkende formules, gebruikt door mensen die hun leven willen transformeren op mentaal, psychologisch en emotioneel niveau. Schizandra ondersteund het geheugen en de mentale processen. Ophiopogon, Asparagus wortel en Schizandra ondersteunen allen de longen, ze ondersteunen diepe ademhaling. Ze bevorderen ook de opname van Qi uit de lucht die we inademen.

White Peony wortel koelt en zuivert verboden te benoemen.

Gezamenlijk openen deze mooie kruiden alle 8 psychische kanalen, vooral het centrale kanaal, versterken en stabiliseren Shen, bouwen Jing en Qi op en reguleren de lichamelijke en psychische energie, resulterend in een aanzienlijk grotere wilskracht!
 
Traditionele functies
Versterking en stabilisatie van Shen, opbouw van Jing en Qi.

Prijs: € 23,95
Lees hier meer over Will Power

 


Dragon Herbs Duanwood Reishi (60 vegacaps)
- Voor een stralende, jong houdende gezondheid en hoog spiritueel welzijn! -

De Reishi paddenstoel is misschien wel het beste versterkende kruid op aarde. Het is met zekerheid het meest vereerde kruid in Azië. Het wordt samen met Ginseng gezien als superkruid voor een stralende, jong houdende gezondheid en hoog spiritueel welzijn. Reishi geniet deze erkenning al minstens 2000 jaar, haar reputatie en waarde nemen slechts toe.
Van Reishi is het bekend dat het vele functies heeft. Er is ontzettend veel onderzoek naar gedaan, wereldwijd. Ook de veiligheid is nooit in discrediet gebracht, Reishi is niet giftig.
Taoïsten hebben altijd al gezegd dat Reishi in grote mate kalmte, gecentreerdheid, balans, innerlijke bewustwording en innerlijke kracht bevordert. Ze gebruikten Reishi voor diepere meditatie en bescherming van lichaam, geest en spirit, zodat de gebruiker ervan een stralende en jong houdende gezondheid kon bereiken. Met een hoog spiritueel bewustzijn als grote bonus!

De rode Reishi paddenstoel is een prachtig kruid voor het bereiken van evenwicht, harmonie in spannende situaties. Door de geschiedenis heen is Reishi gebruikt om balans te brengen in de levens van mensen die dat nodig hadden, bijna iedereen dus. Reishi is het perfecte kruid voor deze moderne tijd. Het is versterkend, proactief en harmoniserend. Het is zowel een krachtige Qi versterker als de ultime Shen versterker. Een perfect harmonie kruid. Het helpt je bij het in je eigen kracht komen. Zodra je Reishi gebruikt voel je je adaptief sterk en beschermd.

Duanwood Reishi bevat de echte op een boomstronk (log-grown) gekweekte Duanwood Reishi vruchtlichamen!

Al in de oudheid, werd het routinematig gebruikt door bergkluizenaars, monniken, Taoïsten en spirituele zoekers in Azië omdat werd verondersteld dat het helpt de geest te kalmeren, spanningen te verminderen, zenuwen te versterken, concentratie, geheugen en scherpte te verbeteren, met als resultaat opbouwende wijsheid. Daarom werd het 'de paddenstoel van het spirituele vermogen' genoemd door de spiritueel zoekers. Het volk van Azië heeft nooit het vertrouwen in Reishi verloren. Meer dan ooit geloven ze in de kracht van Reishi om de levenskwaliteit te vergroten, door verbetering van het innerlijk leven. Traditioneel wordt Reishi gebruikt als beschermer tegen ouderdonsverschijnselen. Het heeft een hoge algemene bescherminsgwaarde en verbetert de manier waarop mensen omgaan met de druk van spannende tijden. Reishi lijkt de manier waarop we tegen het leven aan kijken te veranderen.

Dit product is gemaakt van 100% Duanwood™ Reishi, de meest krachtige Reishi soort. Het is extreem rijk aan alle componenten die Reishi zo geweldig maken. Daardoor is het vele malen krachtiger dan gewone Hothouse Reishi en Reishi Mycelium, de meest gebruikte soorten. Duanwood betekent 'origineel hout'. Duanwood Reishi wordt geteeld op gevonden boomstronken uit bossen. Deze boomstronken zijn van dezelfde bomen waarop Reishi in het wild groeit en het haar hoge potentie door verkrijgt.

Remember Ron Teeguarden’s First Rule of Tonic Herbalism, Compliance. If you don’t take the herbs, they won’t work!

De superieure kwaliteit Duanwood Reishi™ behoort tot een van de zeldzaamste juwelen uit de natuur. Het bouwt aan gezondheid op alle niveau's. Het leven zelf is gebaseerd op het om vermogen aan te passen aan spannende tijden en alle uitdagingen die iedere dag weer op ons pad komen. Duanwood Reishi biedt een ongelooflijke bron voor alle fytochemicaliën en energiën die we nodig hebben voor al onze uitdagingen. Er zitten meer dan 800 natuurlijke bioactieve bestandsdelen in Duanwood Reishi. Ieder bestandsdeeltje levert zijn eigen specifieke bijdrage aan een stralende gezondheid.

Duanwood Reishi™ wordt terecht 'de grote beschermer' genoemd. Het helpt ons op ieder denkbaar gebied te beschermen, psychisch, immuunologisch, mentaal en spiritueel. Het helpt ons aanpassen aan de moderne wereld en geeft additionele kracht voor het bereiken van een rijk en vervullend leven! En daardoor kunnen we dingen bereiken, realiseren die normaliter  voor onmogelijk gehouden worden. Dat is waarom Duanwood Reishi™ ook wel gelukskruid wordt genoemd.

Meer bijzonderheden van Reishi
Reishi ondersteund uiteraard ook de normale immuunfuncties, het is immers ook een immuunmodulator, modulatie en fijnafstemming van het immuunsysteem. Ons immuunsysteem is een wonderbaarlijk virtueel netwerk van activiteiten, gedurende miljoenen jaren ontwikkeld en fijngestemd. Chemische bestandsdelen zoals de polysaccharides in Reishi spelen een grote rol in de ondersteuning van de algehele immuunfuncties. Reishi is ook in staat om de activiteiten te moduleren van de nucleaire factor Kappa B (NFkB), een transcriptiefactor die in alle lichaamscellen aanwezig is. Reishi is niet een stimulator van het immuunsysteem, het reguleert het, dat maakt Reishi zo waardevol!

Ganoderic zuren dragen bij aan een goede zuurstofbenutting en ondersteunen de leverfuncties. Deze in Reishi volop aanwezige zuren zijn ook sterke anti-oxidanten (vangen vrije-radicalen af). In Azië wordt Reishi ook veel gebruikt ter ondersteuning van normale cardiovasculaire functies. Reishi helpt ook bij de ontwikkeling van energie en ondersteund de spijsvertering.

Duanwood and Duanwood Reishi zijn geregistreerde handeslmerken van Dragon Herbs.

Prijs: € 39,95
Lees hier meer over Duanwood Reishi

 


Dragon Herbs Wild Siberian Chaga (100 vegacaps)
- Een grote schat uit Siberië!  -

Chaga (Inonotus obliquus) is een zeer gewaardeerde versterkende paddenstoel die al heel lang wordt gebruikt in de traditionele Siberische, Koreaanse, Chinese, Noord-Europese en zelfs in de Scandinavische kruidengeneeskunde. Chaga groeit in het wild in de oude bossen gelegen in de koudere streken van Noord-Azië en Noord-Europa. De ultieme Chaga is vermoedelijk oorspronkelijk afkomstig uit subarctische Siberische Berkenbossen. De Dragon Herbs premium Chaga wordt verzameld uit afgelegen subarctische Siberische bossen.

Aziatische kruidendokters geloven dat Siberische Chaga jeugdigheid behoudt, de gezondheid en een lang leven bevordert. Omwille van zijn krachtige beschermende eigenschappen en een hoge mate van veiligheid, is Chaga bestempeld als een superieur kruid. Net als de Reishi paddenstoel, is Chaga een Qi versterker. Het wordt ook beschouwd als een geweldig versterkend kruid voor de nieren. Siberische Chaga is ook een zeer krachtig anti-oxidant, krachtiger dan acai- en bosbessen. Chaga kan ook gebruikt worden als Shen versterker en  immuun modulator (versterken, balanceren, ondersteunen, reguleren) van de hoogste kwaliteit.

Siberische Chaga bevat een aantal belangrijke actieve bestanddelen waaronder polysacchariden, fenolen, lanostane triterpenoïden en melaninen (een belangrijk pigment dat in het hele lichaam aanwezig is). Siberische Chaga bezit krachtige immuunsysteem ondersteunende activiteiten. Na inname van Chaga ontstaan een reeks van secondaire metabolieten, waarvan vele hoog actief zijn als potente immuun modulatoren. Chaga is een rijke bron van 1-3 β-glucanen (polysacchariden, belangrijke nutrienten voor het immuunsysteem). Deze polysacchariden hebben krachtige immuun balancerende functies, ze verbeteren ook de mogelijkheid tot productie van NK-cellen (Natural Killer cells). Op celniveau kan Chaga ook de reactie op oxidatieve moleculen ondersteunen.

Chaga produceert grote hoeveelheden fenolische pigmenten in moleculformaat, in de categorie melaninen. Dit melanine complex komt vrij aan het oppervlak van de Chaga paddenstoel. Melanine is een potente anti-oxidant pigment die in het gehele lichaam nodig is, en ook aanwezig is. Het kent een brede reeks aan gezondheidsvoordelen. De Chaga melaninen kennen een sterke DNA/genen beschermende functie.

De anti-oxidant activiteit van Chaga heet water extract is heel nauwkeurig vergeleken met heet water extracten van andere versterkende paddenstoelen zoals (Agaricus blazei Mycelia, Ganoderma lucidum en Phellinus linteus). Chaga heeft duidelijk de sterkste anti-oxidant werking in termen van superoxide en hydroxyl-radicalen wegvang capaciteiten.

Wilde Siberische Chaga is niet giftig, het kan met een gerust hart, in bescheiden hoeveelheden dagelijks gebruikt worden.

Er is tenminste één mechanisme bekend waarin Chaga de immuunreactie moduleert door middel van afscheiding van Th1/Th2 cytokines (bioactieve chemicaliën) in immuuncellen en waarin Chaga antigen specifieke antilichaam productie reguleert. Deze modulatie is verantwoordelijk voor Chaga's 'double direction' adaptogeen effect op de immuunreactie. Deze activiteit is heel vergelijkbaar met die van al eerder bekende activiteiten in de Reishi paddenstoel (Ganoderma). Door deze 'double direction' adaptogene activiteit is Chaga zeer geschikt voor iedere gezonde mensen die een versterkend kruid van wereldklasse zoeken ter ondersteuning van een grote reeks van leven ondersteunende functies.

Net als andere belangrijke versterkende kruiden, is Chaga een rijke bron van zink. Zink is een essentieel nutrient dat nodig is voor celgroei, differentiatie en overleving. Een tekort aan zink kan leiden tot vele gezondheidsuitdagingen. Zink is ook een kritisch bestanddeel van SOD ((SuperOxide Dismutase, krachtige opruimer van zuurstofradicalen), onze belangrijkste aangeboren anti-oxidant.

Daarom Siberische Chaga!
Zoals alle belangrijke versterkende kruiden, moet de bron van het ruwe materiaal (het kruid) geselecteerd worden op basis van zowel traditie als moderne chemische analayse. Alleen zo kan je de allerhoogste kwaliteit garanderen. Dragon Herbs is een Di Tao bedrijf. Dat betekent dat uitsluitend ruwe materialen van authentieke bronnen worden gebruikt in de productie van alle Dragon Herbs kruiden. De bron van het ruwe materiaal voor Dragon Herbs Wild Siberian Chaga is een afgelegen gebied in Siberië, Noord-Rusland. Chaga groeit op vele plekken, chemische analyses echter bewijzen dat alleen de echte, oorspronkelijke Sibersiche Chaga de meest potente is.

Remember Ron Teeguarden’s First Rule of Tonic Herbalism, Compliance. If you don’t take the herbs, they won’t work!


Chaga bestaat uit twee visueel te onderscheiden delen. Zwart (heel donker bruin, voornamelijk de buitenkant) en oranje-bruin (voornamelijk de binnenkant). Deze twee delen noemen we respectievelijk het sclerotium en het vruchtlichaam. Chaga produceert echt niet een vruchtlichaam zoals dat van de Reishi paddenstoel. Inonotus obliquus is een witrot paddenstoel met onregelmatige vormen. De zwarte huid is rijk aan melanine. In Rusland krijgt deze vormeloze overgroei (sclerotial conk) pas na 10 - 15 jaar gebruik van de boomstammen (meestal Berken) als gastheer de status Chaga. Pas na 20 jaar wordt Chaga qua kruidenkracht beschouwd als volledig volwassen.

Het leeuwendeel van de in de US verkochte Chaga die wordt gebruikt in kruidenformules, heeft geen volwassenheid bereikt. Er zijn zelfs Chaga boerderijen in tropische landen waar men 'Chaga' in slechts 3 - 4 jaar produceert. Een nepproduct. Chaga moet echt de volledige volwassenheid hebben bereikt na 20 jaar van wild, arctische groei!

Een Chaga poeder extract is veel sterker geconcentreerd, kent een veel hogere biobeschikbaar en potentie dan niet geconcentreerd Chaga poeder. De Chaga vezels zijn namelijk nogal houterig, erg lastig om te verteren. Extractie verwijdert deze vezels.

Siberische Chaga heeft speciale en delicate bestandsdelen die heel voorzichtig gewonnen dienen te worden. Dat vraagt nu eenmaal om een natuurlijker, langduriger en kostbaarder extractie proces.

Om optimaal te proficteren van al het moois in Chaga, dienen de relatieve hoeveelheden van de bestandsdelen in de juiste natuurlijke balans te zijn. Dragon Herbs heeft jaren gewerkt aan de perfectie van haar extractie proces. Naast extractietijd en de temperatuur, bleek zelfs het alcoholniveau van zeer grote invloed op de uiteindelijke potentie van het extractie product! Na vele jaren van fijnafstemming en testen, beschikt Dragon Herbs over de allerbeste Chaga.

Daarom is Dragon Herbs Wild Siberian Chaga beter dan vele andere merken!
Chaga wordt traditioneel geconsumeerd als een hete thee. De aan Chaga geassocieeerde voordelen zijn primair gebaseerd op Chaga afkooksels of extracten. Het mild koken wordt geschikt geacht voor gebruik van Chaga. Het koken produceert metabolieten die biologische activiteit leveren.

Dragon Herbs Wild Siberian Chaga is een sterk geconcentreerd extrct en wordt gewonnen door middel van speciale temperatuur gecontroleerd, breed-spectrum extractie technologie.
Het gebruik van hoog sensitieve technologie waarborgt een volledige extractie van alle bioactievenestandsdelen. Water en alcohol worden in dit extractieproces zodanig gebruikt dat alle bioactieve bestandsdelen aanwezig zijn in dit Chaga poeder extract.


Met water en alcohol extractie kan vrijwel ieder belangrijk bestandsdeel uit Chaga geëxtraheerd worden. Het alcohol extract wordt gekarakteriseerd door de overheersende aanwezigheid van lanostane triterpenoïden en hispidine analogen. Het water extract wordt gekarakteriseerd door de overheersende aanwezigheid van polysaccharides en fenolen. Daarom is de anti-oxidanten werking van het op deze manier geproduceerde Chaga extract zo hoog. De anti-oxidanten werking van extracten op basis van synthetische stoffen is vrijwel nihil. Deze goedkopere en snellere methode overheerst helaas de markt.


Prijs: € 29,95
Lees hier meer over Wild Siberian Chaga

 


Biologisch Gotu Kola poeder (Centella Asiatica)

De Gotu Kola plant is oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië. Het is een bodembedekker die zo'n 20 cm hoog wordt. Tegenwoordig komt de plant ook veelvuldig voor in China, Iran, Japan, Madagascar, Nieuw Guinea, Oceanië en Zuid-Afrika. De bladeren en stelen worden verwerkt in vele dranken, gerechten en natuurgeneeskundige producten, vooral binnen de Ayurveda. Gotu Kola (Latijns Centella Asiatica) is ook bekend onder de namen Aziatische waternevel, Indische waternavel en Hydrocatyle. Gotu Kola wordt ontrecht soms Brahmi genoemd. Dat is echter een geheel andere plant (Bacopa monnieri). Gotu Kola is een zeer krachtig kruid, gebruik het daarom liefst in overleg met een fytotherapeut of een Ayurvedisch geschoolde therapeut.

De belangrijke stoffen in Gotu Kola zijn:
Glycosiden inclusief saponinen en sapogeninen van o.a.:
asiaticoside, asiatzuur, brahminoside, brahmoside, centellasaponins, centelloside, hydroxyasiaticodide, isothankuniside, indocentelloside, madasiatzuur, madecassoside, oxyasiaticoside en thankuniside.

Flavonoïden:
quercetine, keamferol

Fytosterolen:
betasitosterol, campesterol en stigmasterol

Mineralen:
o.a. calcium, chroom, fosfor, ijzer, kalium , seleen, silicium, tin en zink.

Vitaminen:
vitamine A, B1, B2, B8 en C.

Gotu Kola bevat in meer of mindere maten nog veel meer moois, zoals aminozuren, alkaloïden , belutinezuur, eiwitten, etherische oliën, linolzuur, koolhydraten, olyalkynes, palmitinezuur, triterpeenzuren, pectine, stearinezuur, vellarine, vezels  et cetera.

Gotu Kola bevat geen cafeïne, deze plant is niet gerelateerd aan de Kolanoot.

Prijs: € 15,95
Lees hier meer over Gotu Kola

 


Biologisch Fluweelboon poeder (Mucuna Pruriens) 

De bonen van de Fluweelboon plant bevatten grote hoeveelheden Levodopa. De boonproducten worden daarom wereldwijd vooral verwerkt in natuurgeneeskundige producten, vooral binnen de Ayurveda. De Fluweelboon (Latijns Mucuna Pruriens) is met name in India heel bekend onder de naam Kapikachhu. Levodopa (L-DOPA) is een catecholamine en een tussenproduct in de aanmaak van dopamine. Levodopa wordt door het lichaam omgezet in dopamine, een belangrijke stof in de hersenen. Levodopa wordt ook als dopamine-agonist gebruikt. Fluweelboon is een zeer krachtig kruid, gebruik het daarom liefst in overleg met een fytotherapeut of een Ayurvedisch geschoolde therapeut.

Rijke natuurlijke bronnen van Levodopa zijn tuinbonen en (nog veel rijker) fluweelbonen:
100 gram tuinbonen levert circa 250 mg L-DOPA. 
100 gram fluweelbonen levert 3000-6000mg L-DOPA

Prijs € 14,70
Lees hier meer over Fluweelboon poeder

 


Ashwaganda (60 vegacaps)

Ashwaganda (Withania somnifera) is een van de belangrijkste natuurgeneeskundige planten uit de Ayurveda. Ashwagandha wordt ook wel de 'Indiase Ginseng'genoemd. Net als Ginseng geeft Ashwagandha energie en vitaliteit. Daarnaast maakt Ashwagandha de mens minder stressgevoelig, en dat komt een  een gezonde diepe slaap 's nachts ten goede. Ashwagandha helpt bij een natuurlijke opbouw van de energiehuishouding. Met deze bron van energie blijft u de hele dag door actief en energiek!

Prijs € 17,95
Lees hier meer over Ashwagandha 60 vegacaps

 


Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com

HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld